Trusted Computing Hakkında Bir Sunum

0
sundance
Uzun bir süredir bahsi geçen "Bilgisayarınıza bir chip takılacak, bu sayede yazılım üreticileri ve web siteleri başta olmak üzere herkes kim olduğunuzu bilecek ve güvende olacaksınız" şeklinde lanse edilen Trusted Computing hakkında inanılmaz bir sunuma rastladım.

RMS'in "Treacherous (Hileci) computing" diye yorumladığı TC, Microsoft, Intel, IBM, HP ve AMD'nin birarada yeraldığı nadir projelerden biri. İki ayrı kalitedeki (25MB/50Mb) sunumu izleyin ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Ben şimdiye kadar daha iyi bir sunum izlemedim.
Daha detaylı bilgi için adres AgainstTCPA

Görüşler

0
butch
Sunuma hemen ulaşmak isteyenler için google video linki.
0
ttk
Link için çok teşekkür ederim.
Sırf indirme derdine belki bakamayacaktım video'ya. Google'un güzel bir hizmeti imiş bu da.
0
ttk
İyi demişler, bize güvenmeyenlere ilke edinerek "güvenli bilgi işlem"den bahsedenlere biz nasıl ve daha önemlisi NEDEN güveneceğiz ?

Merak ediyorum, kullanılan yaygın bütün işlemcilerin kaynağı bu güvenli bilmemne işini pazarlayan devlet olan amerika mı ?
Faraza, adamlar çipi de bir yana edip, tutup bütün işlemcilere benzer bir mecburiyeti getirirse bunlara dur diyebilecek bir başkası çıkmaz mı ?

Yani alternatifsiz miyiz ?

Soru abes oldu ise, başka işlemci üreten bağımsız kaynaklar da var ise kusura bakılmasın, bu konularda bilgili olmadığıma verin hatâmı.
0
Ragnor
Var olması lazım başka işlemci üreticileride ama önemli olan bu üreticilerin endüstrinin liderlerine boy eğip eğmeyecekleri?
0
ttk
Ben de bunu merak ediyorum.
Bilgiye ambargo koymaya bir ön hazırlık sanki yavaştan yavaştan. Bence sömürgeci ruhun bir yansıması bu tip işler.
Paramızla aldığımız işletim sistemini kurarken dahi hırsız muamelesi görmekle başladı, yüz buldular mı iyice azacaklar anlaşılan.
0
Ragnor
Ne güzel işte bizi bizden koruyorlar.
Şimdi karar bize kalsa ne menem trojanlar sokardık sisteme. Heleki Linux adındaki trojanı soktuk mu sistem bir daha adam olmazdı. :)

Şaka bir yana bir ara bir özgür işlemci projesi vardı ama pek iyi gitmiyordu. O konuda bir fikri olan var mı ?
0
zekeriya_akyildiz
IBM-PowerPC işlemcileride zaten bu özgür işlemci projesinin bir üyesi. isteyen herkez PPC mimarisini kullanarak kendi işlemcinizi üretebilirsiniz.
(hatırlarsanız Apple ile IBM in arası bozulunda Apple için işlemcileri üretmek için başka bir firma ile nalşama yoluna gitmişlerdi.FREESCALE idi firmanın ismi -eğer yamulmuyorsam-)
0
mrtksn
malesef sunumun kalitesi sadece görsel olarak inanılmaz; fazla bir bilgi veya başka bir şey içermiyor. bu konu hakkındaki kararsızlığıma çağre olmaktan çok çok uzaktayıdı.
0
ttk
çare çare :)
0
sundance
Heyhat sunum zaten çok nadir olarak bilgilendirir, ya da şöyle diyeyim karar vermenize yetecek şekilde bilgilendirir. Sunumla (belgeseller de böyledir) bir konu hakkında genel bir kanı sahibi olur, ana hatlarından haberdar olursunuz. İlginizi çekerse de detaylı araştırıp net bilgilere ulaşırsınız ki yukardaki yazıdaki linkler sanırım bunu sağlayacaktır.
0
fkoksal
sundance'in de dedigi gibi, amac bilgilendirmek degil zaten. Eger oyle olsaydı, 3 bucuk dakika degil, en az yarım saat surerdi. Bu seferde bu kadar fazla kisiye ulasamazlardı. En guzelini yapmıslar bence, simdiden 90.000 kisiye de ulasmıslar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Big Brother Is Watching You

metalyric

Uyarı: Aşağıdaki haberin yazarı, daha sonra "haberdeki bilgisayara el konulduğunun gözünden kaçtığını" belirterek haberin geri çekilmesini talep etmiştir. Malesef bu habere yorum yapan okurlarımıza olan sorumluluğumuz yüzünden böyle bir şey yapamıyoruz. Lütfen haberi bunun bilinciyle okuyun.

Windows ve Güvenlik - Daha Doğrusu: Micros~1 ve Güvenlik

cayfer

Windows işletim sistemlerinin güvenlik sorunları bitmez! Çünkü "güvenlik" kavramı Micro~1'un umurunda değil! "Güvenlik", tasarım süreçlerinin bir parçası değil.

Neden mi?

Internet Ortamındaki Kişisel Bilgisayarlar İçin Temel Güvenlik Tehditleri

anonim

Bilgisayarı karıştırırken bir kongre için yazıp daha sonra göndermekten vazgeçtiğim aşağıdaki tarama/derleme türündeki makale özeti gözüme çarptı. Aslında daha çok başlangıç düzeyindeki bir makalede olsa bilgisayarın harddiskinde tozlanmasına gönlüm razı olmadı. Burada en azından yeni başlayan arkadaşlar için bir kaynak olabileceğini düşünüyorum.

Router Tasarlarken Dikkatli Olmak Lazım! ;-)

FZ

2003 yılının Mayıs ayında `University of Wisconsin - Madison´ ağ yöneticileri kampüsteki kamuya açık NTP (Network Time Protocol) zaman sunucusu bilgisayarın kaldıramayacağı kadar yoğun bir trafiğe maruz kaldığını saptadılar. Başlangıçta saniyede yüzbinlerce paketten oluşan bu trafiği DDoS (Distributed Denial of Service) saldırısı olarak algılayan ağ yöneticileri durumu inceleyince bunun böyle olmadığını gördüler.

Problemin pek çok organizasyonda bolca bulunan ucuz ve küçük bir router cihazdaki gömülü koddan kaynaklandığı tespit edildi ve üretici firma ile temas kurma çabaları başladı... Bu süreci çok güzel ve detaylı bir şekilde yansıtan teknik raporu tüm ilgililerin okumasında fayda var. Söz konusu süreç aynı zamanda üniversite sanayi işbirliğine dair güzel bir örnek.

Web Güvenlik Topluluğu Buluşması - 14 Kasım

anonim

Web Güvenlik Topluluğu tarafından düzenlenen web güvenliği etkinliğine web güvenliği ile ilgilenen herkes davetlidir.