Trusted Computing Hakkında Bir Sunum

0
sundance
Uzun bir süredir bahsi geçen "Bilgisayarınıza bir chip takılacak, bu sayede yazılım üreticileri ve web siteleri başta olmak üzere herkes kim olduğunuzu bilecek ve güvende olacaksınız" şeklinde lanse edilen Trusted Computing hakkında inanılmaz bir sunuma rastladım.

RMS'in "Treacherous (Hileci) computing" diye yorumladığı TC, Microsoft, Intel, IBM, HP ve AMD'nin birarada yeraldığı nadir projelerden biri. İki ayrı kalitedeki (25MB/50Mb) sunumu izleyin ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Ben şimdiye kadar daha iyi bir sunum izlemedim.
Daha detaylı bilgi için adres AgainstTCPA

Görüşler

0
butch
Sunuma hemen ulaşmak isteyenler için google video linki.
0
ttk
Link için çok teşekkür ederim.
Sırf indirme derdine belki bakamayacaktım video'ya. Google'un güzel bir hizmeti imiş bu da.
0
ttk
İyi demişler, bize güvenmeyenlere ilke edinerek "güvenli bilgi işlem"den bahsedenlere biz nasıl ve daha önemlisi NEDEN güveneceğiz ?

Merak ediyorum, kullanılan yaygın bütün işlemcilerin kaynağı bu güvenli bilmemne işini pazarlayan devlet olan amerika mı ?
Faraza, adamlar çipi de bir yana edip, tutup bütün işlemcilere benzer bir mecburiyeti getirirse bunlara dur diyebilecek bir başkası çıkmaz mı ?

Yani alternatifsiz miyiz ?

Soru abes oldu ise, başka işlemci üreten bağımsız kaynaklar da var ise kusura bakılmasın, bu konularda bilgili olmadığıma verin hatâmı.
0
Ragnor
Var olması lazım başka işlemci üreticileride ama önemli olan bu üreticilerin endüstrinin liderlerine boy eğip eğmeyecekleri?
0
ttk
Ben de bunu merak ediyorum.
Bilgiye ambargo koymaya bir ön hazırlık sanki yavaştan yavaştan. Bence sömürgeci ruhun bir yansıması bu tip işler.
Paramızla aldığımız işletim sistemini kurarken dahi hırsız muamelesi görmekle başladı, yüz buldular mı iyice azacaklar anlaşılan.
0
Ragnor
Ne güzel işte bizi bizden koruyorlar.
Şimdi karar bize kalsa ne menem trojanlar sokardık sisteme. Heleki Linux adındaki trojanı soktuk mu sistem bir daha adam olmazdı. :)

Şaka bir yana bir ara bir özgür işlemci projesi vardı ama pek iyi gitmiyordu. O konuda bir fikri olan var mı ?
0
zekeriya_akyildiz
IBM-PowerPC işlemcileride zaten bu özgür işlemci projesinin bir üyesi. isteyen herkez PPC mimarisini kullanarak kendi işlemcinizi üretebilirsiniz.
(hatırlarsanız Apple ile IBM in arası bozulunda Apple için işlemcileri üretmek için başka bir firma ile nalşama yoluna gitmişlerdi.FREESCALE idi firmanın ismi -eğer yamulmuyorsam-)
0
mrtksn
malesef sunumun kalitesi sadece görsel olarak inanılmaz; fazla bir bilgi veya başka bir şey içermiyor. bu konu hakkındaki kararsızlığıma çağre olmaktan çok çok uzaktayıdı.
0
ttk
çare çare :)
0
sundance
Heyhat sunum zaten çok nadir olarak bilgilendirir, ya da şöyle diyeyim karar vermenize yetecek şekilde bilgilendirir. Sunumla (belgeseller de böyledir) bir konu hakkında genel bir kanı sahibi olur, ana hatlarından haberdar olursunuz. İlginizi çekerse de detaylı araştırıp net bilgilere ulaşırsınız ki yukardaki yazıdaki linkler sanırım bunu sağlayacaktır.
0
fkoksal
sundance'in de dedigi gibi, amac bilgilendirmek degil zaten. Eger oyle olsaydı, 3 bucuk dakika degil, en az yarım saat surerdi. Bu seferde bu kadar fazla kisiye ulasamazlardı. En guzelini yapmıslar bence, simdiden 90.000 kisiye de ulasmıslar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MS Windows İçin Açık Kodlu Antivirüs Yazılımı - ClamWin

ebola

Siz de benim gibi bir işyerinde istemeyerek de olsa MS Windows sistem yöneticiliği yapıyorsanız eminim virusler en önemli sorunlarınızdandır. İşyeriniz her sene "kapalı kodlu" yazılımlara dünyanın parasını saymaktadır.

Pek çok şeyin bir açık kodlu çözümü var ama bu antivirüs meselesinin yok diyorsanız yanılıyorsunuz. Eski dost ClamAV'nin MS Windows sürümü var. Adı ClamWin. Ben test amacı ile bir iki makineye kurdum ilk izlenimlerim olumlu, size de tavsiye ediyorum.

Ücretsiz Metasploit Eğitimi

parsifal

Backtrack geliştiricilerinin kurmuş olduğu Offensive Security grubunun, üzerinde zaman harcayarak hazırlamış oldukları ücretsiz eğitim serisininden bir yeni eğitim: Metasploit Unleashed - Mastering the Framework

Microsoft Baseline Security Analyzer 1.0

FZ

Bilindiği üzere Microsoft pek çok büyük yazılımının güvenlikle ilgili durumunu elden geçiriyor ve bu işi bir süreliğine yeni yazılım çıkarmama kararı alacak kadar abartmış durumda.
Şirketin bu bağlamda ortaya koyduğu ürünlerden biri olarak ele alınabilecek bu güvenlik analiz yazılımı - Microsoft Baseline Security Analyzer 1.0 sisteminizi işletim sistemi, servisler, şifreler, web sunucu (IIS), veritabanı (SQL Server), tarayıcı (explorer) ve MS Office ile ilgili olarak test ediyor, olası güvenlik açıklarını ve bunlarla ilgili çözümleri listeliyor.

Kuyruklu yalan dolmuşuna binmeyin...

ftaski

Geçen gün icq mesajlarıma bakarken boş forward yapmayacağına inandığım bir zat tarafından "Symantec 17 Nisan'da bulunan yeni bir virüsün, antivirüs programları tarafından tanınmadığı, ayrıca 1 haziranda aktif olacağını açıkladı. PC'nizde bu virüsün olup olmadığını incelemek için SULFNBK.EXE adlı dosyayı arattırın." şeklinde bir mesaj aldım. Olayın aslını merak etmeden dosyayı arattım ve bir güzel sildim (Bu dosya uzun dosya isimlerini saklamaya yarayan bir exe imiş). Kıllandığımda geçti çünkü Symantec in sayfasında konu ile ilgili linkte "Category: Hoax"(!!!) yazmaktaydı... Gerek e-maille gerek icq ile gelen her mesaja inanmayınız/inandırtmayınız; zira ben bu mesajı forward ettiğim herkese pişmanlık ve uyarı dolu yeni mesajlar attım ve bazılarına bu dosyayı bulup yolladım. Aman Dikkat. http://www.symantec.com/

Internet`i dinleyenlere bombardıman girişimi

conan

LoveBug virusunun bir degişkeni olan ve Sophos tarafından VBS/LoveLet-CL olarak adlandırılan yeni virus NSA'in dünya iletişimini dinleme projesini aşırı yüklemek amacıyla yazılmışa benziyor! Email yoluyla kendini kopyalayan virüs kendini kopyalarken icinde "NSA national security agency code PGP GPG satellite cia yemen toxin botulinum mi5 mi6 mit kgb .mil mil base64 us defence intelligence agency admiral diplomat alert! BATF" gibi anahtar kelimeler taşıyor. Amaç iletişimi dinleyen Echelon'u aşırı yüklemek. Gerçi projenin asıl çalisma prensibi anahtar kelime yakalamak degil. Pattern yakalamak uzerine kurulu bir sistemi bu sekilde flood etmek bana yararsızmış gibi gözüküyor.