Trusted Computing Hakkında Bir Sunum

0
sundance
Uzun bir süredir bahsi geçen "Bilgisayarınıza bir chip takılacak, bu sayede yazılım üreticileri ve web siteleri başta olmak üzere herkes kim olduğunuzu bilecek ve güvende olacaksınız" şeklinde lanse edilen Trusted Computing hakkında inanılmaz bir sunuma rastladım.

RMS'in "Treacherous (Hileci) computing" diye yorumladığı TC, Microsoft, Intel, IBM, HP ve AMD'nin birarada yeraldığı nadir projelerden biri. İki ayrı kalitedeki (25MB/50Mb) sunumu izleyin ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Ben şimdiye kadar daha iyi bir sunum izlemedim.
Daha detaylı bilgi için adres AgainstTCPA

Görüşler

0
butch
Sunuma hemen ulaşmak isteyenler için google video linki.
0
ttk
Link için çok teşekkür ederim.
Sırf indirme derdine belki bakamayacaktım video'ya. Google'un güzel bir hizmeti imiş bu da.
0
ttk
İyi demişler, bize güvenmeyenlere ilke edinerek "güvenli bilgi işlem"den bahsedenlere biz nasıl ve daha önemlisi NEDEN güveneceğiz ?

Merak ediyorum, kullanılan yaygın bütün işlemcilerin kaynağı bu güvenli bilmemne işini pazarlayan devlet olan amerika mı ?
Faraza, adamlar çipi de bir yana edip, tutup bütün işlemcilere benzer bir mecburiyeti getirirse bunlara dur diyebilecek bir başkası çıkmaz mı ?

Yani alternatifsiz miyiz ?

Soru abes oldu ise, başka işlemci üreten bağımsız kaynaklar da var ise kusura bakılmasın, bu konularda bilgili olmadığıma verin hatâmı.
0
Ragnor
Var olması lazım başka işlemci üreticileride ama önemli olan bu üreticilerin endüstrinin liderlerine boy eğip eğmeyecekleri?
0
ttk
Ben de bunu merak ediyorum.
Bilgiye ambargo koymaya bir ön hazırlık sanki yavaştan yavaştan. Bence sömürgeci ruhun bir yansıması bu tip işler.
Paramızla aldığımız işletim sistemini kurarken dahi hırsız muamelesi görmekle başladı, yüz buldular mı iyice azacaklar anlaşılan.
0
Ragnor
Ne güzel işte bizi bizden koruyorlar.
Şimdi karar bize kalsa ne menem trojanlar sokardık sisteme. Heleki Linux adındaki trojanı soktuk mu sistem bir daha adam olmazdı. :)

Şaka bir yana bir ara bir özgür işlemci projesi vardı ama pek iyi gitmiyordu. O konuda bir fikri olan var mı ?
0
zekeriya_akyildiz
IBM-PowerPC işlemcileride zaten bu özgür işlemci projesinin bir üyesi. isteyen herkez PPC mimarisini kullanarak kendi işlemcinizi üretebilirsiniz.
(hatırlarsanız Apple ile IBM in arası bozulunda Apple için işlemcileri üretmek için başka bir firma ile nalşama yoluna gitmişlerdi.FREESCALE idi firmanın ismi -eğer yamulmuyorsam-)
0
mrtksn
malesef sunumun kalitesi sadece görsel olarak inanılmaz; fazla bir bilgi veya başka bir şey içermiyor. bu konu hakkındaki kararsızlığıma çağre olmaktan çok çok uzaktayıdı.
0
ttk
çare çare :)
0
sundance
Heyhat sunum zaten çok nadir olarak bilgilendirir, ya da şöyle diyeyim karar vermenize yetecek şekilde bilgilendirir. Sunumla (belgeseller de böyledir) bir konu hakkında genel bir kanı sahibi olur, ana hatlarından haberdar olursunuz. İlginizi çekerse de detaylı araştırıp net bilgilere ulaşırsınız ki yukardaki yazıdaki linkler sanırım bunu sağlayacaktır.
0
fkoksal
sundance'in de dedigi gibi, amac bilgilendirmek degil zaten. Eger oyle olsaydı, 3 bucuk dakika degil, en az yarım saat surerdi. Bu seferde bu kadar fazla kisiye ulasamazlardı. En guzelini yapmıslar bence, simdiden 90.000 kisiye de ulasmıslar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

McAfee FBI´ın casus yazılımını görmezden gelecek

anonim

Slashdot'da okuduğum bir habere göre, McAfee, antivirus ürünlerinin, FBI'ın şüphelilerin bilgisayarına sızdırdığı ve tuş vuruşlarını FBI'a gönderen trojanını (Magic Lantern) görmezden geleceğini açıklamış.
Peki virus yazarları Magic Lantern'in modifikasyonlarını çıkarırlarsa? Güvenlik yazılımlarında Amerikan ürünlerine güvenemeyecek miyiz? Güvenlik konularında open-source yaklaşımları gerekliliğini hissettirmeye başladı..

Snort Saldırı Tespit ve Engelleme Sistemi Eğitimi

anonim

1-2 Mayıs 2010 tarihlerinde Snort - Saldırı Tespit ve Engelleme Sistemi eğitimi düzenlenecektir.

Snort(Ağ tabanlı saldırı tespit ve engelleme sistemi) eğitimi günümüzde ağ güvenliği denildiğinde akla ilk gelen bileşen Saldırı Engelleme Sistemleri(IPS)ni açık kaynak kodlu IPS yazılımı Snort kullanarak uygulamalı olarak öğreten bir eğitimdir.

Lastik Hortum Kriptanalizi: Türk Usulü Şifre Çözme - Ya Seve Seve Ya ...

muhuk

Böyle haberlerle anılmak çok üzücü. Bruce Schneier'ın yazısından kısa bir alıntı yaparak yorumlara dikkatinizi çekmek istiyorum:
Cryptographers have long joked about rubber-hose cryptanalysis: basically, beating the keys out of someone. Seems that this might have actually happened in Turkey

PGP Yeniden Open Source oluyor mu ?

sundance

Newsforge`da yayınlanan habere göre PGP`nin yazarı Zimmerman, 1997 yılında PGP`i sattığı Networ Associates şirketine, PGP`i Open Source yapmaları ya da kendisine geri satmaları isteğiyle başvurmuş.

Zimmerman`ın isteğinin temel sebebi, önce Nasdaq Kasım 2000 krizi ile, sonra da 11 Eylul 2001 krizi ile vurulan Silicon Vadisi`nin girdiği kriz, ve dolayısıyla Network Associates`in PGP konusunda sürdürülebilir bir model ortaya koyamaması ve son olarak da PGP konusunda çalışan bütün mühendislerinin işine son vermesi.

Zimmerman`ın önerdiği modeller OpenSource ve şirket yapısının nasıl biraraya getirileceği konusunda ilginç açılımlar içeriyor...

Phrack 58 çıktı!

sundance

Internet öncesinden beri güvenlik ve iletişim ortamlarının tartışmasız bir numaralı dergisi PHRACK`in yeni sayısı çıktı.

Özellikle LoopBack bölümünde okur mektuplarına verilen cevapları okumanızı tavsiye ederim, eminim eski sayıları da teker teker elden geçirirsiniz...