Telekom Zamları Yargı Yolunda

0
FZ
Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Fatih Dinler, milyonlarca kullanıcı adına Telekom'u dava ediyor. Türk Telekom'un Internet erişim ücretlerine yapmış olduğu zam ile ilgili olarak dava açtıklarını belirten Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Fatih Dinler; “internet erişim ücretlerine yapılan zamlar “sosyal devlet” ve “hukuk devleti” ilkelerine aykırı olduğu gibi haberleşme özgürlüğüne de vurulan bir darbedir. " dedi.
Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Fatih Dinler konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştır:

7-20 Nisan tarihlerinde, “İnternet Haftası” etkinlikleri gerçekleştirilmektedir. Bu yıl da, İnternet Haftası etkinlikleri kapsamında, “internetin, gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergesi olduğu” vurgulanmış, ulusumuzun gelişmiş ülkeler düzeyini yakalaması sürecinde, internet kullanımının öneminden söz edilmiştir.

İnternet Haftası etkinliklerinin gerçekleştirildiği bu dönemde, bir etkinlik de(!) Türk Telekom AŞ. tarafından gerçekleştirilmiş ve internet erişim ücretlerine zam yapılmıştır.

Demokratikleşme sürecinin en önemli aşamalarından biri olarak tanımlanan e-devlet genel projesi kapsamında, bireyin “bilgi”ye ulaşmasının öncelendiği bir dönemde, internet erişim ücretlerinde indirim yerine zam yapılması, bu süreç ve hedeflerin Türk Telekom AŞ. tarafından benimsenmediği ve istenmediği olarak yorumlanmalıdır.

Yine Türk Telekom AŞ.nin, Uluslararası Telekomünikasyon Örgütü (ITU) ile yaptığı protokol ile internet maliyetlerini düşürme taahhüdü vermiş olması ve yine diğer kamusal hizmetlerle ilgili olarak maliyet artışı oranında zam yapılabileceğine ilişkin yargı kararları söz konusu iken, yapılan zam; Anayasanın 22. maddesindeki “haberleşme özgürlüğü”nü de ihlâl etmektedir.

Bu nedenle Türk Telekom’un yaptığı zamlarla ilgili olarak yargıya başvuruyoruz. Önceden olduğu gibi Türk yargısının bu konuda da en adil kararı vereceğinden eminiz.

Kaynak: http://haber.tanitimi.com/haber.asp?id=2525

Görüşler

0
sametc
beyler bari biz birşey yapamıyoruz onlar yapsınlar değilmi :))
0
yuxel
destek verelim -> bilgi@tuketiciler.org
0
MarilynManson
Ya telekomdaki muhterem şahıslar verdikleri hizmetin ne kadar kıymet sahibi olduğunu bilmiyorlar. Yada herkezden çok daha iyi biliyorlar.

Eğer ikinci şıkkımız doğru ise dava açmak çok haklı ve doğru olur. Birinci şık doğru ise bizlere düşman bir TT kazanmış oluruz.

Zaten şu işi beceremiyorlar, düşünsenize bir de kasten verdikleri hizmetin kalitesini düşürdüklerini??

Yarı devlet diyorsunuz, bunu yapmaz diyorsunuz duyuyor gibiyim. Ama yanılıyorsunuz. Bal gibi yapar. Çünkü bürokrasi var ise bir işin içerisinde, her zaman bürokratlar kazanır. Halk değil. Özellikle de konu bizim ülkemiz ise. :)

Diyelim dava kazanıldı, fiyatlar eski haline geri döndü. Sonra kaybedenler bu kaybı kendilerine yedirirlermi?

Bunları kabul edip devam edersek, daha mantıklı oynamış oluruz. Aramızdan kim kablolu internet hizmeti veren alternatif bir işletme kurmak istemezki? Neden tt saf dışı olmasın ki. Hem hiç de bulaşmış olmayız.

0
The-TeRe
cok yerinde bir karar olmus
0
korhan
selam ,
telekomu allah basimizdan eksik etmesin yoksa kim bizimn iliklerimize kadar soyacak..
bu dava cok iyi olmus hizmet kalitesi gene dusuk olacak ama gende bakalım yarınlarda neler olacak.
kablo net icin ise kablo net olmayan yerler(bizim gibi)telekomun 300 bin dolarlık bir alet kurması gerekiyormus buda dial up neden pahalı sorusuna bir nevi cevap gibi gelebilir.
fakat e-devlet nasıl olacak?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk Telekom ve Firefox

St

Limitli ADSL kullanıcıları birkaç gün öncesine kadar ADSL kota sayfalarını Mozilla Firefox ile ziyaret edemezken, artık bu mükemmel site biz Firefox kullanıcıları için de işlevsel hale getirildi.
Yalnız dikkatimizden kaçmayan nokta Türk Telekom'un açıklaması oldu:

Türkiye'de 1000 Kişiye 54 Bilgisayar Düşüyor

FZ

Dünya Bankası'nın 2008 Küresel Ekonomik Beklentiler Raporuna göre Türkiye'de 1000 kişiye 54 bilgisayar düşüyor. Türkiye bilgisayarlaşma bakımından birçok ülkenin gerisinde kalıyor. Moğolistan'da 1000 kişiye 133 bilgisayar düşerken, ABD'de 1000 kişiye düşen bilgisayar sayısı 762 ye ulaşıyor.

Kaynak: TÜBİDER Bilişim Dünyası

Üniversitedeki Radyoaktif Madde

anonim

Hayata verilen değer ve saygı kategorisinden bir haber. FM müdavimlerinden bir anonim bildiriyor:

Bugün saat 14.00-15.00 sıralarında İÜ Fen Fakültesi Fizik Bölümü girişinin yaklaşık 2-3 metre ilerisinde radyoaktif madde içeren bir sandık duruyordu.

Sandığa yaklaşık 4 metre uzaklıkta bulunan profesörler ve araştırma görevlileri dedektör ile ölçüm yaptılar.

Kafa Kırmak İster misiniz Gençler !!!

mambo

Hani burası Türkiye'ye her şeyin suyunun çıktığı yer. 5-6 aydır dumur içersindeyim yaşadığım semtte (ki nezih aile semti olarak bilinir) uyuşturucu almış başını öyle bi yürümüş ki sokakta yürürken kendimi Harlem'de zannetmeye başladım.

Daha önce sokakta gördüğüm tipler şu anda torbacı (yani satıcı), esrar kullanımı 15-16 yaşlarına kadar düşmüş. Esrar temin etmesi sadece 5 dakika sürüyor. İşin ilginç tarafı bu olayın polisler de biliyor fakat bişey yapamıyorlar ya da yapmıyorlar.

Bugün Wikipedia için ne yaptın?

FZ

Siz bu satırları okurken, Trabzon'un Beşikdüzü ilçesi dünyanın en büyük sanal kütüphanesine 100 bin yeni Türkçe madde katmak için çalışıyor olacak! Beşikdüzü Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal, ayda 2.5 milyon kişi tarafından ziyaret edilen 'www.wikipedia.org'a 100 bin yeni Türkçe madde için ikinci bir kampanya başlattı. Buna göre yıl boyu ilçedeki her öğrenci 10, her öğretmen ise 100 Türkçe madde hazırlayarak gönderecek.

Kaynak: Doruk üzerinden Radikal