Telekom Zamları Yargı Yolunda

0
FZ
Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Fatih Dinler, milyonlarca kullanıcı adına Telekom'u dava ediyor. Türk Telekom'un Internet erişim ücretlerine yapmış olduğu zam ile ilgili olarak dava açtıklarını belirten Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Fatih Dinler; “internet erişim ücretlerine yapılan zamlar “sosyal devlet” ve “hukuk devleti” ilkelerine aykırı olduğu gibi haberleşme özgürlüğüne de vurulan bir darbedir. " dedi.
Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Fatih Dinler konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştır:

7-20 Nisan tarihlerinde, “İnternet Haftası” etkinlikleri gerçekleştirilmektedir. Bu yıl da, İnternet Haftası etkinlikleri kapsamında, “internetin, gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergesi olduğu” vurgulanmış, ulusumuzun gelişmiş ülkeler düzeyini yakalaması sürecinde, internet kullanımının öneminden söz edilmiştir.

İnternet Haftası etkinliklerinin gerçekleştirildiği bu dönemde, bir etkinlik de(!) Türk Telekom AŞ. tarafından gerçekleştirilmiş ve internet erişim ücretlerine zam yapılmıştır.

Demokratikleşme sürecinin en önemli aşamalarından biri olarak tanımlanan e-devlet genel projesi kapsamında, bireyin “bilgi”ye ulaşmasının öncelendiği bir dönemde, internet erişim ücretlerinde indirim yerine zam yapılması, bu süreç ve hedeflerin Türk Telekom AŞ. tarafından benimsenmediği ve istenmediği olarak yorumlanmalıdır.

Yine Türk Telekom AŞ.nin, Uluslararası Telekomünikasyon Örgütü (ITU) ile yaptığı protokol ile internet maliyetlerini düşürme taahhüdü vermiş olması ve yine diğer kamusal hizmetlerle ilgili olarak maliyet artışı oranında zam yapılabileceğine ilişkin yargı kararları söz konusu iken, yapılan zam; Anayasanın 22. maddesindeki “haberleşme özgürlüğü”nü de ihlâl etmektedir.

Bu nedenle Türk Telekom’un yaptığı zamlarla ilgili olarak yargıya başvuruyoruz. Önceden olduğu gibi Türk yargısının bu konuda da en adil kararı vereceğinden eminiz.

Kaynak: http://haber.tanitimi.com/haber.asp?id=2525

Görüşler

0
sametc
beyler bari biz birşey yapamıyoruz onlar yapsınlar değilmi :))
0
yuxel
destek verelim -> bilgi@tuketiciler.org
0
MarilynManson
Ya telekomdaki muhterem şahıslar verdikleri hizmetin ne kadar kıymet sahibi olduğunu bilmiyorlar. Yada herkezden çok daha iyi biliyorlar.

Eğer ikinci şıkkımız doğru ise dava açmak çok haklı ve doğru olur. Birinci şık doğru ise bizlere düşman bir TT kazanmış oluruz.

Zaten şu işi beceremiyorlar, düşünsenize bir de kasten verdikleri hizmetin kalitesini düşürdüklerini??

Yarı devlet diyorsunuz, bunu yapmaz diyorsunuz duyuyor gibiyim. Ama yanılıyorsunuz. Bal gibi yapar. Çünkü bürokrasi var ise bir işin içerisinde, her zaman bürokratlar kazanır. Halk değil. Özellikle de konu bizim ülkemiz ise. :)

Diyelim dava kazanıldı, fiyatlar eski haline geri döndü. Sonra kaybedenler bu kaybı kendilerine yedirirlermi?

Bunları kabul edip devam edersek, daha mantıklı oynamış oluruz. Aramızdan kim kablolu internet hizmeti veren alternatif bir işletme kurmak istemezki? Neden tt saf dışı olmasın ki. Hem hiç de bulaşmış olmayız.

0
The-TeRe
cok yerinde bir karar olmus
0
korhan
selam ,
telekomu allah basimizdan eksik etmesin yoksa kim bizimn iliklerimize kadar soyacak..
bu dava cok iyi olmus hizmet kalitesi gene dusuk olacak ama gende bakalım yarınlarda neler olacak.
kablo net icin ise kablo net olmayan yerler(bizim gibi)telekomun 300 bin dolarlık bir alet kurması gerekiyormus buda dial up neden pahalı sorusuna bir nevi cevap gibi gelebilir.
fakat e-devlet nasıl olacak?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Satanistler Taktik Değiştirmişmiş

SHiBuMi

NTVMSNBC'de yer alan habere göre yeni öğretim yılının başlaması ile birlikte satanistler de eski örgütlenme alışkanlıklarından vazgeçip yeni taktiklere yönelmeye başlamışlar. Mesela artık siyah giymeyeceklermiş, saçlarını kısa keseceklermiş ve anormal barlara değil normal barlara takılacaklarmış, ayrıca satanist olduklarını belli edebilecek takılardan da uzak duracaklarmış. Böylece Türkiye'deki satanistler yalnızca dünya tarihindeki ilk siyah giymek, saçlarını uzatmak ve garip barlara gitmek eylemleriyle örgütlenebilen grup olmakla kalmadı, bu eylemlere son vererek bir anda bütün taktik anlayışı değişen ilk güruh olma ünvanını da kazanmış oldu. Öyle ki polis bu yeni örgütlenme taktiklerine karşı da yeni taktikler geliştirmiş. Saçını kesip beyaz t-shirt giyerek taktik değiştiren bir güruha karşı, nasıl karşı taktik geliştirilebilir o bizim yaratıcılığımıza bırakılmış olmalı ki alınan tedbirler hakkında bir açıklama yazılmamış.
Haydi satanist avına.

Gazete okurken sinirlenmeyenimiz var mı?

maat

Başlığa bakarak sadece geçirmekte olduğumuz şu günler ve buna paralel olarak verilen haberlerin içeriğini kastettiğimi düşünmeyin lütfen. Her geçen gün daha da özensizce hazırlanan haberler beni deli eden.

BSA´yı da vururlar :)

redial

BSAnın sitesine girişte açılan bir pop-up aşağıdaki uyarıyı yapıyor :)

EMO'dan Telekomünikasyon Kurumuna Çağrı: Zammı Onaylamayın

anonim

Elektrik Mühendisleri Odası, bugün (12 Ocak 2007) bir basın açıklaması yaparak, Telekomünikasyon Kurumu'nu Türk Telekom’un şehir içi görüşmelere zam yapma talebini onaylamamaya çağırdı. Türk Telekom’un zam talebinin yasal olmadığının altının çizildiği basın açıklamasının tam metnine http://www.emo.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Amca, Zenginlikten İnsanlık İyidir... Teşekkür Ederim

FZ

Çocuklarımıza yardıma dair gelen bir e-postayı FM camiası ile paylaşmak istedim, güzel işlere vesile olur ümidiyle. (Metnin benzerine buradan da erişebilirsiniz.)

Sevgili Dostumuz,

Okullar açılırken köy ve varoşlardaki ilköğretim ögrencilerinin basit kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan "Mektuplu Kırtasiye Yardımı Kampanyası"nın altıncısına basladık.

Aktif Dağıtım olarak her öğretim yılı başında düzenledigimiz bu kampanyalarımızla bugüne dek 135.000 küçük arkadaşımıza yardım paketi ulastırdık.

Kampanyamızda, sizden topladığımız yardım paketlerini "yetkililere" değil, bizzat ögrencilere teslim ediyoruz. Öğrencilerin yazdığı teşekkür mektuplarını da toplayıp sizlere ulaştırıyoruz! Tüm bu hizmetlerimiz ücretsizdir!