SuSE 9 İncelemesi ve Kurulum Rehberi

0
ghanthar
SuSE ana bayisi Linux34 ün SuSE.web.tr sitesinde SuSE 9 incelemesi yayımlandı. Ekran görüntüleri ve adım adım kurulum anlatımı ile oldukça detaylı olan bu incelemeye ulaşmak için tıklayın.

İlgili Yazılar

Çekirdek Bu Yaz Patlamaya Hazırlanıyor!

FZ

Yaz aylarına doğru çıkması beklenen Linux çekirdeğinin 2.6 numaralı sürümü yoğun bilgi işlem ortamlarında bir hayli performans artışına yol açacak gibi görünüyor.

Geliştirilmiş büyük çaplı simetrik çokluişlem (SMP) özellikleri ve G/Ç performansındaki artış GNU/Linux işletim sisteminin büyük bilgi işlem merkezlerine iyice nüfuz etmesini sağlayacak.

NASA En Önemli Simülasyonlarından Birini GNU/Linux ile Tamamladı

FZ

NASA okyanus hareketleri ile ilgili çok karmaşık bir simülasyonu Linux çalıştıran 256 işlemcili Silicon Graphics Altix sistemi ile gerçekleştirdi.

Mandrake'nin Türk usulü; Turkix

aRda_

DistroWatch.com'da yer alan haberle duyurulan Mandrake10.0 tabanlı 2.4 kernelli Türk-Azeri yapımı bir dağıtım Turkix.
Live CD olarak çalışan Turkix, web sitesinde yazdığına göre "size Linux'ü tanıma olanağını kolayca sağlamak üzere tasarlandı."

Microsoft'un Linux Lab Yöneticisi İle Röportaj

vst

Microsoft'un Linux Lab Yöneticisi Bill Hilf ile yapılan ve Slashdot.org kullanıcılarının hazırladığı sorularla gerçekleştirilen bir röportaj yayınlandı. San Fransisco LinuxWorld'da bir konuşma yapacak olan Hilf'in ağzından: "Buradaki yöneticiler fazlasıyla teknik. Hiç birisinin ağzından 'Linux düşmanımızdır!' lafını işitmedim. Kimi zaman oturur Microsoft harici teknolojiler kullanırlar ve derler ki; 'Bu sorunlar beş sene önce çözülmemiş miydi?' ya da 'Katetmemiz gereken çok yol var...'"
Sorular çok güzel, cevaplar ilginç... Bir ilginç husus daha: Hilf cevapları yollamadan önce Microsoft'un Halkla İlişkiler Departmanı cevaplara şöyle bir göz atmış...

Ottowa Linux Sempozyumundan Makaleler

sundance

Internet`te dolaşırken şöyle bir dökümana rasladım. 26-29 Hazinran tarihleri arasında yapılan Ottowa Linux Sempozyumundaki bildirgelerin toplandığı 600 sayfalık bir pdf.

3Mb`lık bir download, bence kesinlikle değer bir okuyun.

Bazı başlıklar...