Star Office 6.0 Beta

0
butch
Uzun süredir sesi çıkmayan, gitti gidecek dediğimiz Star Office yeni beta sürümü ile karşınızda. Açık kodlu ürünler arasında önemli bir geleceğe sahip olduğunu düşündüğüm bu yazılımın, bir yıldan uzun süredir 5.2 sürümünün türkçeleştirilmesini bekliyoruz. Neyse en azından adı değişti. Bundan sonra yeni sürümünü bekleyeceğiz birkaç yıl.
Star Office'le ilgilenenler için adres http://www.sun.com/staroffice/6.0beta/. Koşarak...
İlgilenmeyenler için adres, yavaş yavaş ;-)

Görüşler

0
elrond
Abi niye tahrik ediyorsun. şimdi ben tutup OfficeXP ile StarOffice mukayese kabul etmez desem bu topicteki yorum sayısı 50' yi vuru mu?
:-))
0
mambo
bencede mukayese kabul etmez katılıyorum sana
ama 50 abartılı olmuş biraz :-)
0
butch
Hadi başlayalım. Yalnız 24 ten az olmasınki yeni bir rekor kırabilelim.

Bence star Office, OfficeXP yi döver
0
elrond
Outlook XP ile başlayalım ;-)
Ben outlookXP te 3 mail accountu kullanabiliyorum. Eee nevar bunda denebilir. Ancak bu accountlardan bir Şirket içi Excange Server accountu. Bu accountu offline folders teknoljisini kullanarak evde açıyorum (Hatta şirketin tüm adress book` u bile geliyor), akabinde SOL ve YAHOO POP maillerimi aynı store` a indiriyorum. (Buraya dikkat PST filan kullanmıyorum) Bir güzel ruleda yazıyorum POP mail aha şu foldera gide diye. Sabah şirkete gidince bu mailler bir güzel senkronize olup hurra Exchange servarıma yazılıyor. Ohh ne güzel sistem admin alsın backup` ı ne uğraşacağım PST lerle bilmem neyle. (Exchange adminin ben olmam bu özelliğin süper olmasını engellemez ;-))
(larweda uyanıklık yapar filan. şimdiden söyliyeyim)
0
conan
Ben de fetchmail kullaniom :P Backup mi? bash scriptim yetiyor. Sirket icin Exchange server mi? Who cares? Sendmail ayarlamayi bilmiyor musunuz??? Kisacasi... Who needs so much M$ technology ??? ;)

Life is easy => human is lasy
0
anonim
Selamlar..
Ne anlatmak istediğini anlamadım ama ben ne yaptığımı söyleyeyim. Benim 4 adet mail hesabım var. yahoo, fisek, altavista, gizeminternet... Bunlardan bilhassa altavista'ya dikkat. Bunun pop destegi yok. Ama benim fetchmail her 5 dk. da bir bunları toplayıp benim posta kutuma koyuyor. Evet, popmaili olmayan altavista'yıda pop ediyor. Ben dilersem basilix'le explorer, konqueror, netscape ne bulursam onunla web'ten okuyorum. Kendi makinemin başına geçince sylpheed, outlook, mail, elm vs. Hangisi elime gecerse, onunla yazıyorum/okuyorum. Ama tercihim, kendi yamadığım kmail. Verileri doğrudan outlook'un klasörlerinde tutuyor.Altavista'dan gelene cevap yazarsam, cevap altvista'ya gidiyor. fisek'ten gelene cevap yazarsam cevap fisege gidiyor. Uygun adreslerle ve uygun SMTP servere. Altavista SMTP destegi de vermiyor. Oraya web ile gonderiyor. Daha canım sıkılırsa kendi Sendmail'i kapı gibi duruyor. Dilediği heryere yollayabilir. Kiralık hattımız yok. Evden mailleri göreyim dersem, makine dial-up bağlıysa, DynDNS üzerinden işimi yapıyorum. Bağlı değilse, arıyorum aleti. Bağlanıyorum, 6 defa çalınca açılıyor, işimi hallediyorum. Makine kapalıysa kendi açılıyor. İşim bitince halt diyorum kapanıyor. Eğer işim uzunsa, 4 defa çaldıktan sonra 2 dakika bekleyip 1 defa çaldırıp kapatıyorum, otomatikman internete bağlanıyor kendisi.

Backup'mı ? O da ne ? Onu zaten kendisi otomatik yapıyor. SoftWare RAID 0+1 Var. Gerçi senin gibi çökerse, virüs bulaşırsa gibi kaygılarım yok. Kuralı beri hiç bir sorun çıkmadı daha, şöyle 3-4 yıl daha çıkmaz sanırım. Virüsler ? Zaten procmail mail virüslerini otomatik siliyor. Sabah akşam iki defa ağdaki windows makineler virüs taramasından geçiyor otomatik olarak. Bunu server yapıyor. Virüs varsa neymiş, hangi makinedeymiş maille bana geliyor. Ayrıca windozlardan biri çökerse filan yeniden kurmak v.s kaygım yok. Makineyi Linux ile açıyorum. Otomatik hepsini kuruyor.

Dahası bu kadar şey için bir kuruş ödemedim. Gates'in sana attığı kazık çok tatlı gelmiş anlaşılan. Vah zavallı. Parasını kaptırmış, Global üçkağıtçıya.. Üzülme yanlız değilsin..
0
elrond
öncelikle ben Starofice ile karşılaştırıyorum. Bir mail account una ulasmak icin 10 tane program kurmakla değil. Sadece Outlook XP hepsine yetiyor. (HTTP tabanlı mail servisleri dahil, fax dahil, SMS dahil!) 30 tane program kurmuyorum.
Yazdığın tüm faxların, SMS lerin, maillerin gidip gelmesi için yapman gereken F9' a basmak!
Hatta bazen basmıyorum bile arkadaş konuşmamı tanıyor ben gazla diyorum mesela sadece ;-)o kadar...
Hepsi bir file da değil bir database de duruyor bunların. Eve gelince gün içinde gelen ve cevap yazmak isteyeceğim bir maili almak içinde Dial-UP filanla da uğraşmıyorum.
Benim şu ana kadar kullandığım Exchange Serverlarda virus filan da görmedim. O serverları yöneten becerili arkadaşlara sormak lazım adress booktaki 10000 adama nasıl virus bulaşmasına müsade ettiklerini. Accountum 160 GB database li,500 kullanıcılı bir exchange serverda ve bu serverın Exch 5.0 dan beri (Şu anda 2000) göçtüğüne rastlamadım. Bu göçme popülistliğini bırakalım artık.
Ben staroffice le ilgli yorumlar bekliyordum ama konu saptı. O zaman şöyle de denebilir: Ne programı kardeş ben serverın POP3 portuna telnet olup mail okur, SMTP portuna telnet olur mail yollarım da diyebilir birileri çıkıp.
unutmayın OutlookXP bir groupware yazılımıdır. Biraz bu açıdan yaklaşmanızı öneririm. (Contacts, Task, Calender, PDA Senkronizasyonu, Toplantı odası rezervasyonu, Workflow managment vs vs...) Nasıl olacak bu işler StarOffice ile?
Biri çıkıp Lotus Notes dese eyvallah tartışırız.
Ayrıca RedHat 6.1 altında Java desteği ile kuralan SO 5.2 nin 10 MB bir DOC' u açarken nasıl kan kustuğunu da bilirim. (256 RAM P3-750 de!)
Şimdi çıkyorum sonra devam edeceğim ;-))
Selamlar.

0
SHiBuMi
StarOffice i paket olarak satın aldığınızda (40$ idi sanırım) beraberinde Schedule Server ile geliyor, bahsettiğin groupware modülü de bu şekilde tamamlanmış oluyor, yukardaki bütün modüller Schedule Server içinde mevcut.
0
anonim
elrond, hic outlook xp deki attachment sorunundan bahsetmemissin. :=) gerci onun cozumunude forumlardan bulmustuk. default olarak boyle gelmesi kotu olmus.
bi de download.com da bu sorunu halleden programlar var. yani didisinin didisi anlayacan :=)
FZ arkadasiminda dedigi gibi onemli olan islevi gerisi hikaye. neyse outlook xp nin yeni surumu cikarsa bana haber verin cekeriz vesselam :=) (fz gardas bu satirlari okuyosan ne demek istedigimi anlamissindir)
0
sundance
Yürü olm FişekEnstitüsü ;) Ah bir de anonim diil de kendi usernamein ile yazsan şu yorumları :))
0
urxalit
Elrond kardeş unutma ki o muhteşem teknolojiler; melissa´lar, nimda´lar, sircam´lar, homepage´ler ve önümüzdeki her ay çıkacak 1 virüsün tehditi altında... :)

Yalnız PST kullanmıyor olman iyi olmuş, çünkü 6 ayda bir bozulan birşey o. :)
0
anonim
Metapad kullanırım...

Fox Mail kullanırım...

access makses bilmem, front page´den hoşlanmam. Powerpoint´den kusarım.

Excel´i de ara sıra otlanırım...
Yoksa biraz abartım mı???
0
elrond
StarOffice kullanmazsın yani ;-)
0
SHiBuMi
elrond birader, senin bahsettiğin özellikler iyi güzel, ammavelakin ortalama bir ofis kullanıcısının öncelikli ihtiyaçları arasında değiller. Ortalama ofis kullanıcısı, günde en fazla 2-3 tane 1 sayfalık yazı yazan, webmail ile pekala yetinebilen, basit spreadsheetlerle uğraşan adamdır (veya kadındır). Senin bahsettiğin olayı benim işyerindeki sıradan bir kullanıcı ekstra yük olarak görür, öğrenmek istemez. Bu konuda tek istisna bilişim sektörü çalışanları olabilir, ben de bilişim sektöründe çalışmıyorum :)

Dersen ki ortalama ofis kullanıcısının oranı nedir, bence %95tir. Staroffice 5 ve Office 97 bu halleriyle zaten yeterince aşıyor standart kullanıcıyı. Şimdiye kadar bu programların özelliklerinin %10'undan fazlasını bilen ve kullananına rastlamadım.

Yalnızzz, Microsoftun şimdiye kadar kopya olarak kullanılmış olması ona ciddi bir üstünlük sağlıyor. Çalışanlar her ne kadar %10undan fazlasını kullanmıyorsa da, karşılarına Microsofttan başka bir şey çıktığında nedenleri kesinlikle mantıklı gerekçelerle açıklanamayacak gerekçeler öne sürüp tavır alıyorlar. Bu da madalyonun öbür yüzü.

Özetle, hangi programın kullanılacağını hangisinin daha üstün olduğu ya da özelliklerinin gelişmiş olduğu belirlemiyor. Bilgi-İşlem - Diğer Departmanlar savaşını kim kazanırsa onun dediği oluyor :)
0
urxalit
Staroffice OpenOffice olmamış mıydı?
0
butch
Onun da yeni sürümü çıkmış
http://www.openoffice.org/
0
SHiBuMi
Hayır, StarOffice ile OpenOffice ayrı iki proje, OpenOffice açık kaynak kodlu yoluna devam ediyor ayrı bir kulvarda, zaten ikisinin vizyonları da ayrı.
0
anonim
bir e-posta geldi.i love you yaziyordu. actiniz...

keske acmasaydınız.virusmus...

bilgisayarınız coktu.

servis cagirdiniz.bilgisayarınızı goturduler.
bir hafta sonra geri geldi.

dokumanlarinizi kaybettiniz.
zaman kaybettiniz.
kendinizi kaybettiniz.

ilk kez seni seviyorum sözü sizi mutsuz etti.

***

yukarıdaki sözler bana ait degil
bu sözler aylık pc dergilerimizdeki reklamdan...

yuzsuzlugun bukadarı.pes dogrusu..

yeni urununu satmak icin eskisini kotuluyor.

sıctıgı b.kun ustunu ortecegine
ifsa edip para kazanmaya calısıyor.

kopek kadar aklı yok bunların.

0
SHiBuMi
Onların bakış açısı farklı bir kere. Kendilerini tek işletim sistemi olarak görüyorlar. Doğal olarak rekabet anlayışları da eski sürümlerle yeni sürüm arasında cereyan ediyor :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bağış Toplamanın Yeni Yolu: Fundable

arikan

Fundable bir grup insanın paralarını bir araya koyarak bir projeyi desteklemesini veya daha hesaplı ortak birşey satın almasini sağlayan bir web hizmeti. Örneğin açık kaynaklı bir yazılım geliştirmek için, veya bir sanat etkinliği duzenlemek için burada para toplanabiliyor. Belirlenen zaman aralığında belirlenen miktarda para toplanabilirse kampanya başarıya ulaşmış sayılıyor, eğer yeteri kadar para toplanamazsa toplanan paralar sahiplerine geri veriliyor. En son açık kaynaklı Internet text editoru FCKEditor için başlatılan kampanyada 6 kisinin katkısıyla $600 toplandı. Henüz yeni olan sistem online ilişkilerin mikro boyutta ekonomiye bulaşmasına güzel bir örnek.

Neden D?

FZ

C++'nın en büyük ustalarından olan Andrei Alexandrescu, şimdilerde enerjisini Walter Bright tarafından tasarlanmış olan D programlama dilini geliştirmeye harcıyor. Alexandrescu, çeşitli nedenlerle C++'ya eklenemeyen çoğu dil olanağının D'ye eklenmesine yardım ederek, bir anlamda D'yi C++'nın olmayı başaramadığı dil haline getiriyor.

Kendisine özgü heyecanlı tarzını içeren bu yazısında Alexandrescu, D dilinin neden önemli olduğunu ve belki de sizin için de uygun bir dil olabileceğini göstermeye çalışıyor.

Augmented Reality: Gerçeklik Anlayışımızda Yeni Bir Boyut

FZ

Önce VR vardı yani Virtual Reality, yani Sanal Gerçeklik, kafaya geçirdiğiniz kask ile tamamen bilgisayar tarafından oluşturulmuş dünya gözlerinizin önüne geliyordu. Şimdi ise yeni bir kavramla yüz yüzeyiz, Augmented Reality. Nasıl tercüme edilir doğru düzgün bilmiyorum ama bu kavramla anlatılmak istenen gerçek dünya görüntüleri üzerine bilgisayar grafiklerini bindirmek ve böylece mevcut algılayışınızı çok öteye götürmek.

Tyler Mitchell´in blogunda anlatılanlara bakılacak olursa Avustralyalı araştırmacılar bir hayli aşama kaydetmiş durumdalar. Fiziksel ortamınızda 3B modelleri nasıl yaratıp onlarla oynayabileceğinizi videolarla gösteren Tinmith Technologies sitesine ve benzer bir teknolojinin kullanıldığı Augmented Reality Quake sitesine göz atmakta fayda var.

Düşünsenize bu Avustralyalı amcaların hazırladığı sırt çantasını ve kaskı giyiyorsunuz, sonra terk edilmiş ve tekinsiz bir binada ilerlemeye başlıyorsunuz, her an koridorun köşesinden korkunç bir canavar çıkabilir ya da belki arkadaşınız sizi vurmaya çalışıyor olabilir. Hangisi gerçek, hangisi hayal? Tabii insanlar bunu coğrafi bilgi sistemleri gibi daha faydalı işler için de kullanmayı düşünüyorlar ;-)

Google Code Jam 2004

mentat

Google Code Jam 2004 için kayıtlar açıldı. 15 Eylül'e kadar kayıtlar sürecek. Yarışma ve ödüller (hemen hemen) herkese açık, Java, C++, C# veya VB.NET kullanılabilen diller, keyifli bir deneyim olabilir gibi. Eleman bulmak için gayet akıllıca bir fikir.

Wikepage 2006.2 Opus 9 Çıktı

anonim

Bir Türk tarafından hazırlanan wiki yazılımı Wikepage'in yeni sürümü çıktı. Bu sürümde 34KB'lık yazılıma, blog özelliği de eklenerek wiki-blog melez bir yapı elde edilmiş. Blog girdilerinizi wiki sayfası gibi kaydedebiliyorsunuz ve blogunuzu istediğiniz bir wiki sayfasında görebiliyorsunuz. Bu sürümde wikepage, wiki ve blog için basit bir RSS çıktıda sunuyor. Bugfixleri ile gittikçe sağlamlaşan Wikepage'i denemeniz dileğiyle.

Not: Wikepage'i Türkçe kullanmak için ayrıca Türkçe zip dosyasını indirip açmanız gerekiyor.