Slackware Türkiye Resmi Yansısı

0
experience

Görüşler

0
Sabutay
Güzel bir gelisme.

Merak etigim, fomus.org ile baglantilari varmi?
0
Sabutay
Kusura bakmayin :)
0
experience
Dogrudan bir baglantimiz yok.
Brother of hood tadinda bi$iler i$te :)
Ortak payda slackware.
0
AC
Fransa'daki bir sunucudan nasıl Türkiye yansısı oluyor?
0
AC
Fransa'daki bir sunucudan nasıl Türkiye yansısı oluyor?

0
pismikrop
arkadaşları tebrik ediyorum.
Yalnız herşey güzel hoşta arkadaşların "yansı" kelimesine niye sevmediklerini anlamadım bir türlü.

Onun yerine "mirror" kullanıyorlar. Halbuki bu çok nesebi gayrı sahih bir kelime. Onun yerine güzel bir alternatif sunup onu kullansalarmış keşke.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gebze Belediyesi GNU/Linux'u Tercih Etti

talat

Gebze de belediye kendi kullandığı masaüstü ve sunucu bilgisayar sistemlerinde Windows'tan Linux'a geçme kararı aldı. Sistem Debian kullanılacak.Linux dağıtımı web için Firefox, ofis uygulamaları için Open Office, masaüstü içinse GNOME arabirimini kullanıyor. Hayırlısı diğer belediyelere

Gelişmiş Klavyeler için GNU/Linux Desteği

FZ

Paraya kıyıp üzerinde bir sürü ekstra tuş bulunan bir Multimedia ve Internet destekli klavye aldınız. Veya süper ergonomik bir Logitech klavyeniz var. Haliyle üzerindeki ekstra tuşları kullanarak GNU/Linux ortamında kolayca CD'ye, xmms'e, Internet tarayıcısına falan müdahale etmek istiyorsunuz. Peki bunu nasıl yapacaksınız? Tabii ki Multimedia ve Internet Klavyeler: LinEAK Projesi başlıklı yazıyı okuyarak ;-)

Penguence 2. sayı PDF olarak yayınlandı

resilence

Penguence Sayı 2 PDF formatında çıktı.

Penguence Dergisi, Linux Kullanıcıları Derneği bünyesinde sürekli bir yayın çıkartmak amaciyla oluşturulmuş bir topluluk projesidir. Şubat 2005 tarihinde ilk sayısı çıkan dergi 2. sayısı ile okuyucuların karşısında. PDF formatında hazırlanan dergiyi http://penguence.linux.org.tr sitesinden indirebilirsiniz.

2.sayıda yer alan konulardan bazıları:

LKD Yılın Penguenlerini Seçiyor

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği bu yıldan itibaren her yıl, Yılın Penguenleri ödüllerini vermeye başlayacak.

Ödül Kategorileri:
- Özgür Yazılım
- Yerelleştirici
- En İyi Linux Projesi
- En İyi Kurumsal Kullanıcı
- En Çalışkan Penguen

GNU/Linux 2.6 Çekirdeğinde Yüksek Performanslı Etkileşim

FZ

Linux çekirdek geliştirme ekibi gene yaptı yapacağını! Linux yaratıcısı Linus Torvalds son sunduğu "patch" ile etkileşimli proseslerin performansını artırdığını böylece X masaüstü ortamlarının çok daha iyi çalışacağını belirtti. Tabii buna müzik ve sinema uygulamaları da dahil.ost, greatly benefiting the X desktop, as well as music and movie players. O(1) karmaşıklığındaki zamanlayıcıyı geliştiren Ingo Molnar, Linus'un patch'ini kendi etkileşim çabaları ile bütünleştirince ortaya çıkacak sonucun yani 2.6 çekirdek sürümünün masaüstü kullanıcısının rüyasının gerçekleşmesi gibi bir şey olacağı tahmin ediliyor.