Linux 2.6.0-test10 Sürümü Çıktı

0
FZ
Linux´un yaratıcısı Linus Torvalds test aşamasının sonuna doğru yaklaşırken yeni çekirdek sürümü 2.6.0-test10´ı duyurdu.

Çekirdeğin bu hali kısa süre sonra Andrew Morton´a emanet edilecek ve Morton, Linux 2.6.0´ın çıkarılması için son ayarlamaları yapacak.

Teknolojinin uç noktalarında gezinen penguenin yeniliklerle dolu ve heyecanla beklenen bu sürümünün çıkmasına çok az kaldı, geriye saymaya başlayın. (Bu arada 2.6.0-test9´u deneyen değerli FM üyeleri hissedilebilir farkları, değişiklikleri, deneyimlerini, vs. bizimle paylaşırlarsa seviniriz)

İlgili Yazılar

Kernel Mentors Projesi

anonim

Linux çekirdeği ile ilgili projelere yeni başlayan hevesli genç topluluk ile tecrübeli çekirdek geliştirecilerini buluşturarak onlara yol göstermelerini sağlayan "Kernel Mentors" projesi Matt Mackall tarafından duyuruldu.

Bu projenin kernel newbies veya kernel janitors projelerine alternatif olmadığı onlarla beraber çalışacağı da ifade ediliyor. Projeye ait e-posta listesine buradan ulaşılabilir.

Linux yarışması başladı!

FZ

Bugün başlayan ve 15 gün boyunca sürecek olan IBM Roadshow kapsamındaki Linux Başarı Öyküleri 2002, bu konuda iddia sahibi projeleri bekliyor.

8 ilde 21 üniversitede gerçekleştirilecek olan etkinliğe bugün Sabancı Üniversitesi'nde başlandı. Kazanan üniversitenin ödülüyse IBM tarafından kurulacak olan bir bilgisayar laboratuvarı olacak. Dereceye giren ilk 10 kişi de yurtiçi ve yurtdışında en az 8 hafta staj imkânı ve Linux on Intel seti kazanacak.

Linux 10 yaşına bastı!

larweda

Dün, (25 Ağustos 2001) Linux 10'uncu doğumgününü kutladı. Kimileri hala heryerde Windows görme hayalleri kuradursunlar, birçok insan Microsoft'u sadece gerekirse kullanılacak bir alternatif olarak görmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Bakın Linus 10 sene önce ne söylemiş:
"I'm doing a (free) operating system (just a hobby, won't be big and professional like gnu) for 386(486) AT clones."
Ben 386(486) mimarisi için (ücretsiz) bir işletim sistemi geliştiriyorum. (sadece hobi olarak, gnu gibi büyük ve profesyonel olmayacak) :)
-Linus Torvalds, 25-Aug-91

Xbox üzerinde Linux

tongucyumruk

Bu Linux'çular gerçekten gıcık insanlar... Şimdide Bill'in sinirini bozmak için MS'in gülü Xbox üzerinde Linux kullanmaya çalışıyorlar. Yavaş yavaş ilerleme kaydeden arkadaşların ana Hedefi temel Linux uygulamalarını, kerneli ve X, Gnome KDE gibi sistemleri Xbox üzerine port edebilmek... Bu sayede Xbox makinaları kullanarak clustering yapmaktan bahsediyorlar ki bir Xbox'ın fiyatına oranla sunduğu işlem gücü düşünüldüğünde kulağa oldukça mantıklı geliyor. Ayrıca Linux yükleyip birde TV çıkışını VGA'ya çeviren adaptör kullanarak Xbox'ı bildik PC donanımlarıyla (klavye mouse vs...) kullanabilmek'te yapılabilecekler arasında... Şu an itibariyle önlerindeki en önemli problem Xbox yazılımlarının dijital imza mecburiyeti gibi gözüküyor... Eğer bu tip bir kontrol donanım tabanlı olarak yapılıyorsa işleri oldukça zor demektir.

E-Lapis Dergisinin 2. Sayısı Çıktı

anonim

Bundan 1.5 ay önce, 1 Nisan 2005 tarihinde e-Lapis dergimizin ilk sayısını duyurmuştuk. Nasıl yaparız, becerirmiyiz, acaba olacak mı gibi sorular kafamızda dolanırken, hazırlıklara başlayıp 19 Mayıs'a 2. sayımızı yetiştirmeyi başardık.

Bu 2. sayımızı dolu dolu hazırlamaya çalıştık. Umarım severek okur ve destek verirsiniz.

İkinci sayımızdaki konu başlıkları: