Şirketlere Web Sitesi Zorunluluğu Geliyor

0
o_ozardic
turk.internet.com'da yer alan bir habere göre şu anda taslak halindeki yasa tasarısı ile şirketlere elektronik ortamlarda birtakım yeni olanak ve zorunluluklar geliyor.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek tarafından açıklanan Türk Ticaret Kanunu Tasarısı Taslağı ile şirketlerin web sitesi oluşturmaları ve burada şirkete ait bilgilerin yer alması zorunlu tutuluyor. Tasarıda, hukuki sonuç doğuran yönlendirilmiş elektronik mesajlara da dikkat çekilirken, anonim şirketlerde yönetim kurullarının on- line olarak elektronik ortamda yapılması olanağı da sağlandı.

Görüşler

0
Ansugo
Bence "her sermaye sirketi" ibaresi yanlis. Eger "her halka acik anonim sirket" dense idi daha guzel bir yaklasim olurdu.

Sonucta amac ve onemli olan halka acik anonim sirket seklinde yapilanmis sirketlerin hissedarlarinin sirket hakkinda gerekli bilgilere ulasmasini saglamak olmalidir. Halka acik olmayan anonim sirketler veya diger sermaye sirketlerinin bilgileri neden halka acilmak zorunda olsun ki? Bu oldukca mantiksiz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiyem, Türkiyem cennetiim !!!

BatoR

Türkiye tanıtım filmleri...
İndirilesi,izlenilesi, arşiv için hard diske atılası Mpeg'ler...
Foto arşivine de bakılabilir oldukça geniş bir arşiv...

www.turizm.gov.tr/images/video-1.gif
www.turizm.gov.tr/images/video-2.jpg
www.turizm.gov.tr/images/video-3.gif

Genç Beyinlere Dönüş İmkanı

FZ

Türkiye'nin beyin göçüyle yurtdışına kaptırdığı yetenekli bilim insanlarını geri kazanma yolunda umut verici gelişmeler yaşanıyor. AB Komisyonu'nun 'Araştırmacıların Dolaşımı' ve 'Kişiyi Destekleme Özel Programı' fonları sayesinde son üç yılda, dünyanın saygın üniversitelerinde çalışan yaklaşık 40 Türk yurda döndü.

Bu Cuma OOXML'e Hayır Deme Şansı!

zekzekus

Bu haberde bahsedilen OOXML konusu ile ilgili olarak, Özgürlükiçin.com e-posta listesine atılan bir mesaja dikkat çekelim:

IBM Many Eyes PhraseNet ve Ergenekon İddianamesi

FZ

IBM Many Eyes veri görselleştirme sisteminin yeni özelliği PhraseNet kullanılarak yapılmış ve Ergenekon davasının ikinci iddianamesi metnine dayanan bir görselleştirme çalışması ile ilgili yazıya buradan erişilebilir. İkinci iddianamenin IBM Many Eyes PhraseNet görselleştirmesini ise buradan inceleyebilirsiniz.

Pardus'la İlgili Muazzam Bir Teşekkür Mektubu

FZ

Şimdiye dek okuduğumuz en fantastik teşekkür mektubunu paylaşmak istedik. Özellikle son kısım bizi bizden aldı: "Siz saygıdeğer takipçilerimize oylamaya göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Ancak, üniversite yerleşkelerini düşündüğümüzden IP sınırlandırması getirmediğimiz oylama sisteminin kayıtlarına baktığımızda, verilen çoğu kötü oyun aynı IP üzerinden gönderildiğini ve bu IP’nin İstanbul’daki bir KabloNet abonesine ait olduğunu tespit ettik.