Şimdi de Mac için Staroffice!

0
butch
Bir süredir süren Apple ve Sun işbirliği önümüzdeki yaz Staroffice'in Mac platformu için bir sürümü ile sonuçlanacakmış. Hatırlatalım; Staroffice ücretsiz, neredeyse kusursuz bir office yazılımı. Üstelik birkaç ay önce `opensource´ oldu. Ayrıntılı bilgi burada

İlgili Yazılar

Apple'ın Sunucu Pazarına Girişi

anonim

Apple firması Mac OSX ile süper şık dizüstü bilgisayarlarıyla son kullanıcı pazarında emin adımlarla ilerliyor. Ancak görünen o ki, çaktırmadan sunucu pazarına da ciddi bir giriş yapıyorlar.

Efsane Gerçek Oldu: Apple Intel'i Seçti

tongucyumruk

3 Haziran Cuma günü c|net'te çıkan bir haber haber herkes için şok olmuştu. Haberde Apple'ın IBM tarafından üretilen PowerPC işlemcilerini bırakıp Intel platformuna yönelmeye karar verdiği yazılıyordu. Ben de dahil olmak üzere birçok insan haberin sadece bir söylentiden ibaret olduğunu düşündü ve Pazartesi günü Apple tarafından yapılacağı söylenen basın açıklamasını beklemeye koyuldu. Ve sonunda, Apple'dan beklenen açıklama geldi...

G5'e karşı X86, MacOSX'e karşı GNU/Linux

Challenger

Anandtech' te tarafından yapılan bu testte, G5 ile Intel Xeon ve AMD Opteron, MacOSX ile Linux performans açısından karşılaştırılmışlar. Donanım testinde Intel ve AMD için SUSE SLES9, G5 için ise Mac OS X Tiger 10.4.1 kullanılmış. Ortak yazılım olarak da MySQL 4.0.18 (MyISAM engine), 32 ve 64 bit, ve GCC 3.3.3 kullanılmış.

Test ekibinde bir MySQL uzmanı, bir DB2 uzmanı, bir Vtune ve MacOSX uzmanı ile bir Dbconn geliştiricisi var.

Jef Raskin (1944-2005)

tongucyumruk

Macintosh'un yaratıcısı, The Humane Interface'in yazarı, matematikçi, felsefeci, müzisyen, bilgisayar bilimci ve girişimci Jef Raskin'i 26 Şubat 2005 tarihinde kaybettik.

Raskin, 1978'den 1982'ye kadar Macintosh projesinde çalışmış ve projeden ayrıldıktan sonra "The Humane Environment" adlı projesiyle insan - bilgisayar etkileşimi konusunda yenilikçi fikirler öne sürmüştü. Jef Raskin'in insan - bilgisayar etkileşimi konusunda yaptığı çalışmaların kısa bir tarihçesine buradan ulaşabilirsiniz.

Editörün Notu:Yaşamını teknolojiyi daha ulaşılabilir ve kolay kullanılabilir kılmaya adamış üstadın görüşlerinin hepimize yol göstermesi dileğiyle...

Micros~1, MAC için IE desteğini çekiyor

yilmaz

Microsoft, sitesinde 31 Ocak itibariyle MAC için Internet Explorer 'a destek vermeyeceğini açıkladı. Aynı zamanda ufak bir de not var Safari kullanın diye. Microsoft da artık başka browser tavsiye ediyorsa :)