Steve Wozniak'ın ilginç bir röportajı

0
Ragnor
Slashdot'a bakınırken Steve Wozniak'ın şu röportajına rastladım. Wozniak'ın özgür yazılım, büyük firmalar ve özelliklede kendi firması Apple hakkında söyledikleri oldukça ilgi çekici.

Slashdot haberi linki için tıklayın.

Görüşler

0
HungryMind
Bayağı ilginç bir röportaj olmuş açıkçası ve benim en çok ilgimi çeken Wozniak'ın şu sözleri oldu:"I get the worst, worst software almost always from Apple."
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Jef Raskin (1944-2005)

tongucyumruk

Macintosh'un yaratıcısı, The Humane Interface'in yazarı, matematikçi, felsefeci, müzisyen, bilgisayar bilimci ve girişimci Jef Raskin'i 26 Şubat 2005 tarihinde kaybettik.

Raskin, 1978'den 1982'ye kadar Macintosh projesinde çalışmış ve projeden ayrıldıktan sonra "The Humane Environment" adlı projesiyle insan - bilgisayar etkileşimi konusunda yenilikçi fikirler öne sürmüştü. Jef Raskin'in insan - bilgisayar etkileşimi konusunda yaptığı çalışmaların kısa bir tarihçesine buradan ulaşabilirsiniz.

Editörün Notu:Yaşamını teknolojiyi daha ulaşılabilir ve kolay kullanılabilir kılmaya adamış üstadın görüşlerinin hepimize yol göstermesi dileğiyle...

G5'e karşı X86, MacOSX'e karşı GNU/Linux

Challenger

Anandtech' te tarafından yapılan bu testte, G5 ile Intel Xeon ve AMD Opteron, MacOSX ile Linux performans açısından karşılaştırılmışlar. Donanım testinde Intel ve AMD için SUSE SLES9, G5 için ise Mac OS X Tiger 10.4.1 kullanılmış. Ortak yazılım olarak da MySQL 4.0.18 (MyISAM engine), 32 ve 64 bit, ve GCC 3.3.3 kullanılmış.

Test ekibinde bir MySQL uzmanı, bir DB2 uzmanı, bir Vtune ve MacOSX uzmanı ile bir Dbconn geliştiricisi var.

Windows için Safari

anonim

Apple, Safari'nin Windows işletim sisteminde de çalışabilen sürümü olan Safari 3 Public Beta'yı duyurdu.

Apple'ın Yeni İşletim Sistemi Tiger 29 Nisan'da Çıkıyor

nipple

Apple, 2005'in ilk yarısı çıkaracağını söylediği yeni işletim sistemi Mac OS X 10.4 Tiger'ı, bugün ana sayfasını komple değiştirerek 29 Nisan'da piyasaya süreceğini duyurdu. Steve Jobs bir süre önce, Longhorn'da yer alacak tüm özellikler de dahil bir önceki işletim sistemi Panther'e göre yaklaşık 200 yeni özelliğin bu sistemde yer alacağını açıklamıştı.

YellowDog Linux 2.1 Hazır

anonim

Çok hoş ve kurulum anlamında da kolay olan ve tüm Apple hardwarelerini tanıyan, popüler PPC Linux sürümlerinden biri olan YellowDog Linux 2.1 satışa sunuldu, mac kullanan ve Linux'u Mac üstünde denemek isteyenlerin YellowDog Linux'a bir fırsat vermesi gerekir.