SFTP chroot için mini nasıl belgesi

0
conan
Amaç:
Bilgilerin şifreli olarak transfer edileceği bir sftp sunucusu yaratmak.

İhtiyaçlar:
SFTP kullanıcılarını işletim sistemi dosyalarından uzak tutmak. Bağlantıları için kendilerine özel bir chroot yaratmak.
SFTP kullanıcılarının sunucuya ssh üzerinden ulaşımını engellemek.
Becerebilirsek aynı servisi normal sistem yönetimi işlerinde de kullanabilecek şekilde ayarlamak.

Çözüm:
OpenSSH kaynak kodu içerisindeki sftp-server.c dosyasını yamamak ve kullanıcıları sınırlandıran bir kabuk yaratmak.

Nasıl?

Görüşler

0
sundance
Conan biraderim ellerine sağlık bu güzel havtu için.
0
Nightwalker
Daha bu sabah acaba sftp yi chroot'da nasıl çalıştırırım diye düşünüyordum. Hatta bu konuda belge de yoktur. En iyisi kullanıcılarıma ftp erişimi vermiyim vs... gibi düşünceler aklımdan geçerken... her neyse sözü fazla uzatmayayım eline sağlık ve teşekkürler.
0
Nightwalker
How to dökümanını uyguladım, sistemimde kurulu openssh ı (fedor core 1) başarıyla patchledim ancak sftp ile bağlandığımda password u soruyor, bunu yazıp enter a bastığımda connection closed diyor. Ne yapabilirim ?
0
Nightwalker
Sorunu çözdüm. Eğer 6. adımda
# cp /usr/libexec/openssh/sftp-server /usr/libexec/openssh/sftp-server.original
# cp /untar/yapilan/dizin/openssh-3.8p1/sftp-server /usr/libexec/openssh/sftp-server

işlemlerini yaptıysanız ardından

chmod +s /usr/libexec/openssh/sftp-server

yapılması gerekiyor. Bunu dökümana eklemek iyi olur ( orjinal dökümanda var ). Eline sağlık.
0
conan
Tam sana email atiyordum ki bu ikinci yorumunu gordum :) Ben dokumanda da belirttigim gibi dagitimin openssh'ini patchlemedigim icin SUID yapma adimini atlamisim. Farkettigin icin tesekkurler. Dokumanda gerekli degisikligi yaptim ;)
0
roktas
Ellerine sağlık, gayet faydalı bir yazı olmuş. Apache ve SFTP'yi kafese koyduk, bakalım sırada ne var? :-)
0
conan
linux.org.tr GSULinux'u subdomain listesinden cikarttigi icin bu dokumanin da linki: http://gsulinux.org/~conan/sftp-nasil.html
seklinde degismistir.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hibernate Üzerine Bir Sunum

malkocoglu_2

Tüm zamanların en başarılı kalıcılık (persistence) aracı Hibernate hakkında şirket bünyesinde yaptığımız bir sunumu paylaşıyoruz. Sunum, Hibernate'in en temel özelliklerinden başlayarak sorgulama, önbellekleme, veri tabanı bağlantı havuzları gibi kavramları kapsamaktadır. Hibernate hakkında ek bir haber de, JBoss gurubunun, Hibernate projesine sponsor olmaya karar vermiş olmasıdır ve Hibernate kurucu elemanları artık JBoss şirketinde çalışmakta, açık yazılım ürünlerine verdikleri servis üzerinden para kazanmaktadırlar. İşte bir diğer açık yazılım başarı hikayesi!

Not: Bu sunum da Gnu Emacs ve LateX ile hazırlanmıştır. :) Latex kodlarından derlenmiş slaylatların animasyon ile birbirinden geçiş yapabilmesi hoşunuza gidebilir.

Powerpoint?

O da ne?

Belgeler.org 1.3.2 ve GNU/Linux man Sayfaları

yalcink01

Ülkemizdeki, GNU/Linux ve Özgür Yazılım belgelendirme ve yerelleştirme projelerinden en iyilerinden birisi olan belgeler.org projesi yoluna emin adımlar ile devam ediyor. Site yeniden güncellendi ve 44 adet yeni man sayfası çevirisi eklendi. Daha önce FM ana sitede duyurduğumuz Bootdisk HOWTO çevirisi ve LinuX Sistem Yöneticisi Kılavuzu´nun güncellenmiş hali (sürüm 0.8) de siteye eklendi. Benim dikkatinizi çekmek istediğim nokta, kılavuz çevirilerinden ziyade, man sayfalarının durumudur.

Programming Collective Intelligence for Smart Web 2.0 Yazarı ile Bir Röportaj

FZ

Toby Segaran ile Bir Röportaj
Bruce Stewart
11/14/2007

Toby Segaran, O'Reilly'nin kısa süre önce çıkardığı Programming Collective Intelligence kitabının yazarıdır. Bu yeni kitabında Toby bizi makina öğrenme ve istatistik dünyasında bir gezintiye çıkarıyor ve kullanıcı verisinin yani "kolektif zekâ"nın oluşturduğu verinin üzerinden veri madenciliği yapmaktan yola çıkıp kullanıcı deneyimi, pazarlama, kişisel zevkler ve insan davranışı hakkında sonuçlara nasıl ulaşabileceğimizi gösteriyor.

Python

FZ

Yeni, güçlü ve kolay öğrenilebilir bir programlama dili olan Python, tüm değişkenlerin, fonksiyonların, sabitlerin, modüllerin ve sınıfların birer nesne olarak görüldüğü bir dildir. Bu özelliklere sahip başka nesne tabanlı dillerden daha fazla özelliğe sahiptir. Kaynak kodunun herkese açık olması Python’un önümüzdeki dönem çok yaygın olarak kullanılacağının bir göstergesidir.

D. E. Knuth´tan Özel Dersler

malkocoglu

Dr. Bilgisayar Bilimi'nin kendisinden özel ders almak ister miydiniz? Donald Knuth'un bilgisayar bilim derslerini buradan izleyebilirsiniz.