Red Hat´in Yeni Sürümünün İlk Betası Duyuruldu

0
anonim
LinuxTurkey'in haberine göre Red Hat in Severn adını taşıyan yeni Beta Sürümü şirketin sayfalarından indirmek mümkün.
Severn kod adını taşıyan Red Hat Linux 9.0.93 21 Temmuz Pazartesi günü duyuruldu. Red Hat yaptığı açıklamaya göre beta 1 test aşaması ağustos ortasına kadar sürecek. Şirket sağlam sürümü 6 ekim de piyasaya sürmeyi planlıyor.

Haberin ayrıntılarına buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Fedora Project: Red Hat nereye gidiyor?

anonim

GNU/Linux dünyasını ikiye ayıran Fedora Projesi konseptini kısaca irdelemek ve Linux´un devi Red Hat´in geleceğine şöyle bir bakmak istedim:

Red Hat Fedora´yı ilk duyurduğunda önce olumlu bakmıştım. Ardından Fedora´nın bir Açık Yazılım projesi olarak ürettiklerini Red Hat´in alıp biraz süsleyip püsleyip belki biraz da geliştirip Red Hat Enterprise Linux olarak ciddi satış fiyatları ile piyasaya süreceğini anladım. İlk başlarda bu durum biraz moralimi bozdu ve Red Hat´e sinirlendim. Ancak ardından Lindows, Libranet gibi daha birçoğunun Debian ile aynı şeyi yapmakta olduğunu hatırladım.

JBoss'un Kurucusu Marc Fleury RedHat'ten Ayrıldı.

meddah

Ve sonunda beklenen oldu, Jboss'un kurucusu Marc Fleury Redhat'ten ayrıldı. 2005 yılının Aralık ayında Fleury "Fil ve Kaplan" isimli dört bölümlük bir makale yayınlamıştı.

Fil ve Kaplan 1, 2, 3, 4

Redhat, Jboss'u satın aldıktan sonra makalenin Redhat ile ilgili 2. bölümünü değiştirmişti. İkinci bölümü ilk haline ise bu adresinden erişilebilir.

Şimdi Yandık!

anonim

Sn. Ferruh Mavituna'nın sitesinde gözüme çarpan habere göre Red Hat, ev kullanıcılarına windows u tavsiye etmiş.
Haberin devamı ise burada...
not: Haberler inglizce yazılı olduğundan, İngilizce bilen abilerimden bu haberin yorumunu beklerim.

RedHat 8.0 Duyuruldu!

FengShui

Uzun zamandan beri beklenen RedHat in 8.0 sürümü 30 Eylülde duyuruldu. Kernel 2.4.18 kullanılan sürümün en büyük özellikleri ise Apache 2.0, Gnome 2.0 ve XFree86 4.2.0 ile birlikte geliyor olması. Daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz

Fedora Directory Server 1.0

vbo

Fedora Directory Server 1.0'ın duyurusu yapıldı. Duyuru için: http://hardware.newsforge.com