Red Hat`ten 3. kuşak cep telefonları için açık işletim sistemi

0
larweda
Red Hat, 3.kuşak (3G) cep telefonları içn bir işletim sistemi geliştiriyor, ama linux üzerinde değil. 18 ay önce satın aldığı Cygnus ile 3G Lab beraber bir işletim sistemi geliştirdiklerini ve şimdiki Cygnus OS (eCOS) tabanlı olacak olan sistem, eCOS/M3 adını alacak.

Nokia, Motorola ve Psion`un EPOC tabanlı olarak 3 yılda geliştirdiği ve şu anda Nokia Communicator 9210`da kullanılan Symbian OS`a rakip olabilecek olan eCOS/M3, biraz geç bir başlangıç yapmış görünüyor. Ama Red Hat`in açık kod tecrübesi en azından Symbian`ın yaptığı hataları (Linux, Mac veya herhangi bir Microsoft dışı işletim sistemi ile konuşamama ve herhangi birinde geliştirilim yapılamama vb.) aşılmış olabilir.

Detaylı bilgi için: www.redhat.com/about/presscenter/2001/press_hitachi.html

İlgili Yazılar

RedHat 7.3 Çıktı

sundance

Linux camiasının züppe çocuğu ;) RedHat, gıcır gıcır yeni sürümü ile karşınızda... 7.2 versionu ile özellikle TCP/IP konusunda en büyük yoldaşı (rakip demek hoş değil) FreeBSD`nin bile önüne geçen RedHat bu sürüm ile de sanırız oldukça ilgi çekecek. Peki neler var bu sürümde?
-KDE 3.0
-Kernel 2.4.18
-Mozilla 0.9.9
-GCC 2.96-RH (bu derleyici hakkında şaibeler var)
Gelelim yansılara. Redhat 7.3`ü buralardan indirebilirsiniz...

Fedora Core 1 incelemesi

ghanthar

LinuxMerkezi Fedora Core 1 incelemesi yayımlandı. Buradan ulaşabilirsiniz.

4 Nisan 2004 RedHat desteğini çekiyor!

sundance

RedHat, RedHat 9'dan önceki sürümlerine olan desteğini 31 Aralık 2003'de keseceğini, RedHat9 desteğini ise 4 Nisan 2004'e kadar sürdüreceğini açıkladı.

Biz bu filmi daha önce görmüştük, dilimin ucunda diğer firmanın ismi ama hatırlayamadığımdan değil, içim elvermediğinden söyleyemiyorum.

Önceki RedHat müşterilerine gönderilen e-mail

JBoss'un Kurucusu Marc Fleury RedHat'ten Ayrıldı.

meddah

Ve sonunda beklenen oldu, Jboss'un kurucusu Marc Fleury Redhat'ten ayrıldı. 2005 yılının Aralık ayında Fleury "Fil ve Kaplan" isimli dört bölümlük bir makale yayınlamıştı.

Fil ve Kaplan 1, 2, 3, 4

Redhat, Jboss'u satın aldıktan sonra makalenin Redhat ile ilgili 2. bölümünü değiştirmişti. İkinci bölümü ilk haline ise bu adresinden erişilebilir.

Fedora Project: Red Hat nereye gidiyor?

anonim

GNU/Linux dünyasını ikiye ayıran Fedora Projesi konseptini kısaca irdelemek ve Linux´un devi Red Hat´in geleceğine şöyle bir bakmak istedim:

Red Hat Fedora´yı ilk duyurduğunda önce olumlu bakmıştım. Ardından Fedora´nın bir Açık Yazılım projesi olarak ürettiklerini Red Hat´in alıp biraz süsleyip püsleyip belki biraz da geliştirip Red Hat Enterprise Linux olarak ciddi satış fiyatları ile piyasaya süreceğini anladım. İlk başlarda bu durum biraz moralimi bozdu ve Red Hat´e sinirlendim. Ancak ardından Lindows, Libranet gibi daha birçoğunun Debian ile aynı şeyi yapmakta olduğunu hatırladım.