Şimdi Yandık!

0
anonim
Sn. Ferruh Mavituna'nın sitesinde gözüme çarpan habere göre Red Hat, ev kullanıcılarına windows u tavsiye etmiş.
Haberin devamı ise burada...
not: Haberler inglizce yazılı olduğundan, İngilizce bilen abilerimden bu haberin yorumunu beklerim.

Görüşler

0
bahadirkandemir
Szulik gave an example of his 90-year-old father going to a local retailer in order to purchase a computer with Linux: "We know painfully well what happens. He will try to get it installed and either doesn't have a positive experience or puts a lot of pressure on your support systems," he said.


Szulik, Linux yüklü bir bilgisayar satın alacak 90 yaşındaki yerel bir perakendeci ile ilgili bir örnek vermiş: "Acı bir şekilde, ne olacağını biliyoruz. Yüklemeye çalışacak ve olumlu bir tecrübe edinmeyecek ya da bizim destek sistemimiz üzerine büyük bir yük bindirecek."


90 yaşını bırakın, ben size 20-25 yaşlarında insanları örnek gösterebilirim. Windows açılıyor, "Ctrl+Alt+Del'e Basın" diyor ve bekliyor. Yapılacak tek şey belirtilen tuşlara basmak. Fformun bir köşesine yardım butonu da yerleştirilmiş, tuşların yerleri açılan pencerede gösteriliyor, yine de anlamıyor, ve kullanıcı Windows açılmadı diye beni çağırıyor.

"Ctrl+Alt+Del tuşlarına birlikte basın, sonra da kullanıcı adı olarak USER yazın, şifre yazmadan Enter tuşuna basın" diyorum. User ve Enter kelimelerini Türkçe okuyorum, "yusır" ve "entır" dediğimde anlamayanlar olabiliyor. Şifre yazmanıza gerek yok dediğim halde "Bu, şifre istiyor", "Şifreyi kabul etmiyor" diyorlar.
0
gabriel
20-25 yaslari arasindaki kisi ingilizceyi hic bilmiyorsa Belki olabilir
...Ama bana genede sacma geliyor.. o ekrani bende defalarca kullandim klavyede tuslarin yerinide gosteriyor ve ayni anda basilmasi gerektigini de hareketli bir animasyonla gosteriyordu Yani Boyle bir kisi gercekten olabilirmi??Varsa hayret yani
Suana kadar onlarca defa redhat debian knoppix kurdum ustelik harddiskimi bolumledim lilo yu kurdum belgeler.org disindada kimseden yardim almadim Buna dayanarak , Linux u homeuser olarak kullanmanin sorun oldugunu sanmiyorum bana gore grafik uygulamalarda windowsu daha yakalayamamis olmasi disinda linux un bir eksigi yok Linux grafik uygulamalarda henuz gelisimini tamamlamadi mesela ornek hala Debian resmi arsivlerinde mplayer yok Halbuki DVD olayi windows da yillardir var bunun gibi ..

Ama herkesin bildigi gibi Turk halki pek okumayi sevmez

Bu yuzden linux u kurmayi kullanmayi ve linuxdaki sistem ve kullanici komutlarini Flash animasyonu gibihareketli animasyonlarla , suraya bas sonrada buraya basiver guzelim hah olduuuu sonrada konsoldan sunu yaz ve enter a bas , diyerekten Ilkokulu yeni bitirmis bir cocuga anlatir gibi cok basite indirgeyerekten , VCD izler tadinda ogreten bir program olsa Ne guzel olurdu
Adinida buldum bu GNU projesinin
"LinuxOkulu"

not:
Windows xp yanlis hatirlamiyorsam , XP yi ogrenmek isteyenlere kendi ozelliklerini, turistik bir tur a katilmis turistleri bilgilendirir gibi ogretiyordu
0
Teorisyen
Merhabalar ! Bu haberi yazan ve ingilizce bilmeyen kişi benim... Bir kamu kurumunda çalışıyorum... Bilgisiyar ile ilgili ilgim ve alakam çok ileri düzeyde olmasa bile normal bir Pc kullanıcısına göre yeniliklere daha açığım sayılır !
Zaten birşeyler denemek, günün trendinden geri kalmamak ve bilgisayar kültürü dağarcığıma bir şeyler katmak amacıyla linux üzerine yazılar okumaya ve bu arada Mandrake Linux 9.1 i bizzat bilgisayarıma kurup bir şeyler kurcalamaya çalışıyorum...
Benimle aynı odada çalışan arkadaşımın ise evinde bir bilgisayarı var... Gerek lisans sorunları gerekse birşeyler öğrenmek adına o da bir kaç kez makinasına Linux kurup kaldırdı...
Her Türk insanının kanında olan en son moda olanını almak ve kullanmak virüsüne sahip olan bu arkadaşım kendi makinasına Windows XP kursa, bilgisayarını daha iyi kullanıp birşeyler öğrenip öğrenemeyeceğini bana sordu.
Bende, (arkadaşım sen bilgisayarı ilk gördüğünde hangi işletim sistemini kullanıyordun? Windows 95 ti değil mi? Ondan sonra 98, Me, 2000 ve XP çıktı. Senin bilgisayar ile olan ilgin, herhangi bir programın ikonuna (simgesine) çift tıklatarak çalıştırmaktan ve kullanmaktan ibaret... Hatta Linux ta da programların simgesine çift tıklatıp çalıştırarak işini gördün... Sen şimdi makinana hangi işletim sistemini kurarsan kur, yine simgesine çift tıklatarak programı çalıştıracaksın. Yani sen Windows 95 ile Windows XP yi veya Windows 2000'i aynı şekilde kullanırsan bilgisayarının üzerine tam olarak hakimiyet kurman çok zor... Windows 95, Windows 95 gibi kullanılır.. Windows 2000 veya XP ise kendi stillerinde (amacına uygun) kullanılır.)
Bu sözlerimi duyan arkadaşım bilgisayarına XP kurmaktan vazgeçti...

Bana göre Redhat 90yaşındaki perakendeci örneği ile çok büyük bir hata yapmış... Eğer Linux kullanmak, programın simgesine çift tıklatıp çalıştırmak ise, zaten onu herkes yapabilir... Yok bir program kurup config dosyaları ile boğuşarak bilgisayarından en yüksek verimi almak ise bir bakıma haklı olabilir.. Ama dünyada Windows u da tam verimle kullanabilen yok ki?
0
ckaptan
Aferin Red Hat'e (!)
Belki de demek istiyor ki -haberi okudugum icin soyluyorum- 'kardesim birakin Linux'u masaustunde kullanma sevdalarini falan; zaten biz de bu beyhude(!) cabaalri terkettik; hem baktik ki para da var bu iste, sunucu sektorune daldik iste! Ha bir de Oracle, Sun vb ile de partnerlik de yapiyoruz, eh biz de Amerika'liyiz icabinda, degmeyin keyfimize; ugrastirmayin bizi masaustu ayrintilariyla falan! Windows kullanin; bosverin anlamsiz hatalari, virusleri, mavi ekranlari vb... Sonucta onu kullanin gitsin!..
.
RedHat, Linux'u degil ama seni tamamen biraktim! Sensiz de kervan yuruyor vesselam...
0
skoylu
Bir arkadaş, yahu, nasıl olur, Ctrl+Alt+Del e basmazlar diyor. Ben size bana gelenleri yollayayım isterseniz. Haftada 40 50 kişiden az çıkarsa ondan sonra gelin.

Bir diğeri. Açmışız önüne makineyi. Bana bir Windows açarmısınız dedi. İşte açık dedik. Şey, ben bir şeyler yazacağım dedi. Bende wordpad açtım.

Oturdu bir şeyler yazdı. Biraz sonra, bakarmısınız diye çağırdı. Wordpad'a, merhaba ben 22 yaşındayım. Erkeğim, kimse yok mu vs. yazmış yazmış.. Diyorki, buna cevap veren yok. Sistemde bir sorun var.. La havle çekerek açtık bir mIRC. Sonra da havale ettim elemanlara..

Haa bu adam 90 yaşında filan değildi. Üstelik üniversite öğrencisiydi.

Şimdi bu adama Windows verseniz, Linux verseniz ne farkedecek ?

RH'ın söylemek istediği o değil. O diyorki, 90 yaşındaki amcam bize çok pahalıya patlar. Bizim henüz ona destek verecek kadar yaygın teknik destek verecek altyapımız yok. Dahası bu yapıyı kursak bile sürdürebilecek mali imkanımız yok. Aslında söylenen bu. Yoksa Windows'un Linux'tan kolay olduğu filan ima edilmiyor.

0
cadas
Arkadaslar, fazlamesai.net "fazla" linuxcu olmaya baslamadi mi? Burayi ilk ziyaret ettigim zamanlarda daha dengeli bir ortam vardi sanki.
Bir de kraldan kralci mi olmaya basladik?
Bu yazi uzerinden bir genelleme yapmak istemiyorum ama bir duygumu paylasmak istedim.

Bu haber ile ilgili ise haberin devamindaki yorumlari okumanizi tavsiye ediyorum. Windows'u savunanlari bayagi fircalamislar. Ama iste orada da M$'ten M$ci Linux'tan Linuxcu herkes...

Sevgiler...
0
bahadirkandemir
Biraz açıklar mısın? Tam olarak ne anlatmak istediğini anlayamadım.
0
dfisek
"Linux'tan Linux'cu" nasıl oluyor? Linux diye biri, bir kurum falan mı var?
0
korhan
Haber ne olursa olsun, ister linux kullanın desin ister kullanmayın hiç fark etmez...
Eğer ben 22 yaşında evime bilgisayar alıp kullanmayı öğrendiysem, (Ki salağın tekiyimdir,) herkes kurar ve herkes çalıştırır. Vay efendim yapamadım ctrl alt del nerde die bir soru soracak kimse tanımıyorum...

Ayrıca linux masaüstünde sadece yapamdığım tek şey hala (11 aydan beridir) mplayer da film seyredemedim...
0
wolfree
Sevgili Korhan,

Ben mplayer ı çalıştırmayı başardımsada bilgisayarımın yavaşlığı ve ram lerimin azlığından
(KDE yi zor çalıştırır kendisi) bir filmi tamamen
izleyemeden uyarı mesajlarıyla kapanıyor.

Ama xine o kadar sorun çıkartmıyor.
0
wolfree
Sevgili Korhan,

Ben mplayer ı çalıştırmayı başardımsada bilgisayarımın yavaşlığı ve ram lerimin azlığından
(KDE yi zor çalıştırır kendisi) bir filmi tamamen
izleyemeden uyarı mesajlarıyla kapanıyor.

Ama xine o kadar sorun çıkartmıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Red Hat Linux 9.0

eexx

Red Hat Linux 9.0'ın 31 Mart itibari ile hazır olacağı duyuruldu. Red Hat'in RHN üyelerine gönderdiği e-posta içeriği şöyle:

Sony Playstation 3'e Fedora Core 5

Chriseba

Sony Playstation 3 piyasaya çıkmadan önce yapılan haberlerde; içinde Linux işletim sistemi olacağı ve harddisk ile beraber geleceği açıklanmıştı.

Fedora Project: Red Hat nereye gidiyor?

anonim

GNU/Linux dünyasını ikiye ayıran Fedora Projesi konseptini kısaca irdelemek ve Linux´un devi Red Hat´in geleceğine şöyle bir bakmak istedim:

Red Hat Fedora´yı ilk duyurduğunda önce olumlu bakmıştım. Ardından Fedora´nın bir Açık Yazılım projesi olarak ürettiklerini Red Hat´in alıp biraz süsleyip püsleyip belki biraz da geliştirip Red Hat Enterprise Linux olarak ciddi satış fiyatları ile piyasaya süreceğini anladım. İlk başlarda bu durum biraz moralimi bozdu ve Red Hat´e sinirlendim. Ancak ardından Lindows, Libranet gibi daha birçoğunun Debian ile aynı şeyi yapmakta olduğunu hatırladım.

Red Hat Severn´in ilk ekran görüntüleri

anonim

Red Hat in yeni sürümünün ilk betası Severn in ilk ekran görüntülerine http://www.osnews.com/story.php?news_id=4091 adresinden ulaşabilirsiniz. Red Hat daha önce artık paketli perakende sektöründe olamayacağını duyurmuştu bunun ardından Red Hat Linux un artık bir ürün değil bir proje olduğunu bildirdi. Dileyen herkes betayı indirip fikirleri ve gelişmesini istediği özelliklerini bildirerek RH nin gelişimine katkıda bulunabiliyor. RH daha önce beta versiyonları kullanıcıya sunmuyordu.
Yeni Red Hat ve yeni Red Hat Project sistemi hepimize hayırlı olsun.

Kaynak: LinuxTurkey

Ve Red Hat Bombayı Patlattı: Fedora Project

anonim

Red Hat bir süre önce artık kutulu perakende satışı yapmayacağını bildirmişti. Bunun yerine Red Hat Linux Project´i duyurdu. Hemen ardından da Red Hat Severn, RH´nin ilk public betası duyuruldu. Ancak bundan sonra Red Hat Linux Sitesi askıya alındı ve yeni bir açıklama hazırlandığı söylendi. O gün bügündür RH´den hiç ses çıkmadı hatta Beta tarihleri bile ertelendi. Nihayet bugün beklenen açıklama geldi: