RedHat 8.0 Duyuruldu!

0
FengShui
Uzun zamandan beri beklenen RedHat in 8.0 sürümü 30 Eylülde duyuruldu. Kernel 2.4.18 kullanılan sürümün en büyük özellikleri ise Apache 2.0, Gnome 2.0 ve XFree86 4.2.0 ile birlikte geliyor olması. Daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz

İlgili Yazılar

RedHat 7.3 Çıktı

sundance

Linux camiasının züppe çocuğu ;) RedHat, gıcır gıcır yeni sürümü ile karşınızda... 7.2 versionu ile özellikle TCP/IP konusunda en büyük yoldaşı (rakip demek hoş değil) FreeBSD`nin bile önüne geçen RedHat bu sürüm ile de sanırız oldukça ilgi çekecek. Peki neler var bu sürümde?
-KDE 3.0
-Kernel 2.4.18
-Mozilla 0.9.9
-GCC 2.96-RH (bu derleyici hakkında şaibeler var)
Gelelim yansılara. Redhat 7.3`ü buralardan indirebilirsiniz...

Fedora Core 2 (test1) hazır

murat09

Popüler Linux dağıtımlarından Fedora, Core2 nin test sürümünü download'a hazırladı. Indirmek için burayı kullanabilirsiniz. RH aynı zamanda AMD64 Opteron işlemciler için geliştirilen Fedora Core1 'in de test sürümünü download'a açtı.

Fedora Core3 Test

resilence

Fedora Core 3 test sürümü duyuruldu, x86-64 mimarili işlemcilerde kullanılabileceği de bilgiler arasında...

linuxiso.org'dan indirebilirsiniz.

JBoss'un Kurucusu Marc Fleury RedHat'ten Ayrıldı.

meddah

Ve sonunda beklenen oldu, Jboss'un kurucusu Marc Fleury Redhat'ten ayrıldı. 2005 yılının Aralık ayında Fleury "Fil ve Kaplan" isimli dört bölümlük bir makale yayınlamıştı.

Fil ve Kaplan 1, 2, 3, 4

Redhat, Jboss'u satın aldıktan sonra makalenin Redhat ile ilgili 2. bölümünü değiştirmişti. İkinci bölümü ilk haline ise bu adresinden erişilebilir.

Fedora Core 3 çıktı

conan

RedHat'in community dağıtımı olan Fedora'nın core 3 sürümü karşınızda. Bu dağıtımda Fedora biraz daha şişmanlamış. 4 CD program ve 4 CD kaynak koduyla zenginleşmiş epey. Aynı zamanda x86-64 ve i386 mimarilerini de destekliyor. Indirin Bug bulduysaniz paylaşın E-posta listesine kaydolun ;)