RedHat 7.3 Çıktı

0
sundance
Linux camiasının züppe çocuğu ;) RedHat, gıcır gıcır yeni sürümü ile karşınızda... 7.2 versionu ile özellikle TCP/IP konusunda en büyük yoldaşı (rakip demek hoş değil) FreeBSD`nin bile önüne geçen RedHat bu sürüm ile de sanırız oldukça ilgi çekecek. Peki neler var bu sürümde?
-KDE 3.0
-Kernel 2.4.18
-Mozilla 0.9.9
-GCC 2.96-RH (bu derleyici hakkında şaibeler var)
Gelelim yansılara. Redhat 7.3`ü buralardan indirebilirsiniz...

Görüşler

0
cartman
-GCC 2.96-RH (bu derleyici hakkında şaibeler var)

Pek de şaibe değil . Şu adreste olay daha açıkça anlaşılabiliyo. http://gcc.gnu.org/gcc-2.96.html . Redhat nası oluyo da en iyi linux hackerlarına sahipken ( Alan Cox mesela ) böyle aptalca işler yapıyo anlıyamıyo insan...
0
anonim
w00t!
Selam cartman, nerdesin ya özlettin kendini :)
Licq''yu upgrade edince senin contact uçtu. Nese mail var zaten c ya ;)

MavericKk

Demek 2.96 development branchmiş. Bu Reddhat de iyice azıttı olmaz bu kadar liderlik havaları.
0
cartman
IRC için son 29 gün ;-)
0
sundance
Mesele bu değil. 2.96-RH değiştirilmiş bir GCC varyantı ve oluşturduğu binaryler birçok sistemle uyumlu değil, yani aynı kodu 2.96 ile yapmak ile 2.96-RH ile yapmak arasında uyumsuzluklar var. Bunlar yüzünden bayağı bir rezil olmuşlardı. Ama net url olarak bir bilgi yok elimde.
0
cartman
Aslında mesele bu çünkü GNU ööle yaptığı programı deskteklemicek kadar korkak değil ama olay şu redfhat 2.96 CVS versiyonunu alıp onu 64 bitlik platforma uyum sağlamasını sağlıcak *unofficial* bi patchle bundle etti. Bunun sonucunda ellerinde kar uğruna heba edilmiş bi gcc var!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Şimdi Yandık!

anonim

Sn. Ferruh Mavituna'nın sitesinde gözüme çarpan habere göre Red Hat, ev kullanıcılarına windows u tavsiye etmiş.
Haberin devamı ise burada...
not: Haberler inglizce yazılı olduğundan, İngilizce bilen abilerimden bu haberin yorumunu beklerim.

Red Hat´in Yeni Sürümünün İlk Betası Duyuruldu

anonim

LinuxTurkey'in haberine göre Red Hat in Severn adını taşıyan yeni Beta Sürümü şirketin sayfalarından indirmek mümkün.

Red Hat 7.1 Çıktı Ha Gayret !

sundance

Red Hat 7.1 dün yapılan bir açıklama ile beta versiyondan final versiyona geçtiğini dünyaya duyurdu.

Yeni versiyonda, çoklu işlemci desteği olan 2.4 kernel, default güvenlik ayarları, daha kolay installasyon gibi bir çok gelişme var. Ve artık RedHat installasyonu minimum iki cd.
Bana sorarsanız denenmişi tekrar denemenin alemi yok .2 versionları dışında RedHat'den hayır gelmez.

Ve Red Hat Bombayı Patlattı: Fedora Project

anonim

Red Hat bir süre önce artık kutulu perakende satışı yapmayacağını bildirmişti. Bunun yerine Red Hat Linux Project´i duyurdu. Hemen ardından da Red Hat Severn, RH´nin ilk public betası duyuruldu. Ancak bundan sonra Red Hat Linux Sitesi askıya alındı ve yeni bir açıklama hazırlandığı söylendi. O gün bügündür RH´den hiç ses çıkmadı hatta Beta tarihleri bile ertelendi. Nihayet bugün beklenen açıklama geldi:

Red Hat`ten 3. kuşak cep telefonları için açık işletim sistemi

larweda

Red Hat, 3.kuşak (3G) cep telefonları içn bir işletim sistemi geliştiriyor, ama linux üzerinde değil. 18 ay önce satın aldığı Cygnus ile 3G Lab beraber bir işletim sistemi geliştirdiklerini ve şimdiki Cygnus OS (eCOS) tabanlı olacak olan sistem, eCOS/M3 adını alacak.

Nokia, Motorola ve Psion`un EPOC tabanlı olarak 3 yılda geliştirdiği ve şu anda Nokia Communicator 9210`da kullanılan Symbian OS`a rakip olabilecek olan eCOS/M3, biraz geç bir başlangıç yapmış görünüyor. Ama Red Hat`in açık kod tecrübesi en azından Symbian`ın yaptığı hataları (Linux, Mac veya herhangi bir Microsoft dışı işletim sistemi ile konuşamama ve herhangi birinde geliştirilim yapılamama vb.) aşılmış olabilir.

Detaylı bilgi için: www.redhat.com/about/presscenter/2001/press_hitachi.html