Siz de `Microsoft ´ laştırabildiklerimizden misiniz ?

0
sundance
Slashdot`ın Red Hat`den teyit ettirdiği habere göre, Red Hat firması bundan sonra otomatik update için $9.95'lik bir üyelik gerektiren yeni bir sisteme geçiyormuş.

RedHat`ın önde gelen Linux firmalarından biri olması, Linux`u kolay kolay gelemeyeceği bazı yerlere taşıyor olması çok güzel, bunun karşılığında para kazanıyor olması da bizi olsa olsa sevindirir, ama yolu bu olmamalıydı.

Görüşler

0
anonim
böyle olmamalıydı. :(
0
sLipKnot
Sonucta sunu soylemek gerekirki eger red hat firmasi boyle birsey yapmaya yeltendiyse...microsoft=Linux...O kadar + olarak Bunun Devamı da gelir tıpkı Microsoft gibi
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

JBoss'un Kurucusu Marc Fleury RedHat'ten Ayrıldı.

meddah

Ve sonunda beklenen oldu, Jboss'un kurucusu Marc Fleury Redhat'ten ayrıldı. 2005 yılının Aralık ayında Fleury "Fil ve Kaplan" isimli dört bölümlük bir makale yayınlamıştı.

Fil ve Kaplan 1, 2, 3, 4

Redhat, Jboss'u satın aldıktan sonra makalenin Redhat ile ilgili 2. bölümünü değiştirmişti. İkinci bölümü ilk haline ise bu adresinden erişilebilir.

Fedora Project: Red Hat nereye gidiyor?

anonim

GNU/Linux dünyasını ikiye ayıran Fedora Projesi konseptini kısaca irdelemek ve Linux´un devi Red Hat´in geleceğine şöyle bir bakmak istedim:

Red Hat Fedora´yı ilk duyurduğunda önce olumlu bakmıştım. Ardından Fedora´nın bir Açık Yazılım projesi olarak ürettiklerini Red Hat´in alıp biraz süsleyip püsleyip belki biraz da geliştirip Red Hat Enterprise Linux olarak ciddi satış fiyatları ile piyasaya süreceğini anladım. İlk başlarda bu durum biraz moralimi bozdu ve Red Hat´e sinirlendim. Ancak ardından Lindows, Libranet gibi daha birçoğunun Debian ile aynı şeyi yapmakta olduğunu hatırladım.

RedHat 8.0 Duyuruldu!

FengShui

Uzun zamandan beri beklenen RedHat in 8.0 sürümü 30 Eylülde duyuruldu. Kernel 2.4.18 kullanılan sürümün en büyük özellikleri ise Apache 2.0, Gnome 2.0 ve XFree86 4.2.0 ile birlikte geliyor olması. Daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz

Fedora Core 2 (test1) hazır

murat09

Popüler Linux dağıtımlarından Fedora, Core2 nin test sürümünü download'a hazırladı. Indirmek için burayı kullanabilirsiniz. RH aynı zamanda AMD64 Opteron işlemciler için geliştirilen Fedora Core1 'in de test sürümünü download'a açtı.

Red Hat`ten 3. kuşak cep telefonları için açık işletim sistemi

larweda

Red Hat, 3.kuşak (3G) cep telefonları içn bir işletim sistemi geliştiriyor, ama linux üzerinde değil. 18 ay önce satın aldığı Cygnus ile 3G Lab beraber bir işletim sistemi geliştirdiklerini ve şimdiki Cygnus OS (eCOS) tabanlı olacak olan sistem, eCOS/M3 adını alacak.

Nokia, Motorola ve Psion`un EPOC tabanlı olarak 3 yılda geliştirdiği ve şu anda Nokia Communicator 9210`da kullanılan Symbian OS`a rakip olabilecek olan eCOS/M3, biraz geç bir başlangıç yapmış görünüyor. Ama Red Hat`in açık kod tecrübesi en azından Symbian`ın yaptığı hataları (Linux, Mac veya herhangi bir Microsoft dışı işletim sistemi ile konuşamama ve herhangi birinde geliştirilim yapılamama vb.) aşılmış olabilir.

Detaylı bilgi için: www.redhat.com/about/presscenter/2001/press_hitachi.html