R6RS Yayınlandı

0
tongucyumruk
1970'lerin sonunda özellikle eğitim alanında rahatça kullanılması ve o dönemde Lisp ailesindeki (daha sonra Common Lisp olarak standartlaşan) benzer dillerin karmaşıklığından uzak durması planlanarak tasarlanan Scheme dilinin yeni standardı R6RS resmileşti. 1998 yılında duyurulan R5RS'in ardından birçok güncelleme geçiren dil standardı buna karşılık temel tasarım hedeflerini aynen koruyor.

Hepimize hayırlı, uğurlu olsun.

Not: Slashdot'tan, Google News'ten, hatta Schemers.org'dan önce fazlamesaide!

Görüşler

0
robertosmix
Not: Slashdot'tan, Google News'ten, hatta Schemers.org'dan önce fazlamesaide!

Gurur duyduk efendim. Umarız hep beraber bunun gibi öncelikleri okurlarımıza vermeye devam ederiz.
0
FZ
Takip edebildiğim kadarı ile daha önceki standardın oluşturulmasına da katkıda bulunmuş bazı insanlar dahil olmak üzre pek çok kişi bu son spesifikasyona epey şiddetli şekilde karşı çıktı. Acaba en güncel spesifikasyonun implementasyonlarını ne zaman görebileceğiz?

Dilerim Scheme camiası için faydalı olur, her ne kadar pek çok deneyimli Schemeci karşı çıkmış olsa da artık sene 2007 ve bir dilin sadeliği dışındaki şeyler de çok önemli ve başkaları tarafından adaptasyonunda büyük rol oynuyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Lisp Programcıları İçin Python Kılavuzu

anonim

İlgilenenler internetteki birçok makale ve dökümanda python ve lisp dillerinin benzer olduklarından bahseden yazılara rastlamışsınızdır. Çoğu programcıysa python'un macrolar dışında lisp'in tüm özelliklerini sağladığını iddia ediyor. Bu konuyu çok iyi aydınlatacak bir sayfaya esr'ın makalelerine yapılan yorumlarda rastladım. Konusu Lisp programcıları için python ancak yazarı Peter Norvig'in de dediğine göre birçok python programcısı bu döküman sayesinde lisp öğrenmiş.

http://www.norvig.com/python-lisp.html

Common Lisp ile Oyun Programlama

FZ

Frank Buss, Common Lisp kullanarak Aqueaduct isimli bir mantık bulmaca oyunu (puzzle) geliştirmiş.

Bir grafik kullanıcı arayüzü de olan oyun MS Windows, GNU/Linux ve Mac OS X ortamlarında (kodda bir değişiklik gerektirmeden) çalışabiliyor. Kaynak kodu meraklısı için öğretici olabilir.

Yeni Başlayanlar İçin Common Lisp Geliştirme Ortamı

zekzekus

Common Lisp'e yeni başlayanlar için yapılacak ilk iş bir geliştirme ortamı oluşturmaktır. Bu konuda yeni başlayanlara kolaylık olması için Lispbox gibi hepsi birarada paketler mevcut. Ama özellikle MS Windows kullanıcıları için emacs tarzı bir geliştirme ortamı ve verimi artırmak için genelde yapılması gereken emacs özelleştirmeleri can sıkıcı olabiliyor.

Core Kaynak Kod Ağacı Yeri Güncellemesi

eevrim

Merhaba,

Core-serveR Common-Lisp repolarının yeri değişti. Lütfen bağlantılarınızı güncelleyiniz.

Tüm kaynak kod ağacı: http://labs.core.gen.tr/repos/

Core-serveR Kurulum Betiği: http://labs.core.gen.tr/repos/core-server-installer-latest.tar.gz

MatzLisp: Yeni bir Lisp lehçesi ;-)

anonim

Ruby'nin yaratıcısı Matz yaptığı açıklamayla Ruby'nin kökeninde Lisp olduğunu bu yüzden dilin bundan böyle MatzLisp olarak adlandırılması gerektiğini söyledi.

Kaynak: http://ruby-talk.org/cgi-bin/scat.rb/ruby/ruby-talk/179642