Video: 5 dakikadan kısa sürede TCP/IP network ve multithreaded programlama

0
FZ
Daha önceden Rebel With A Cause ve A Day At The Beach makaleleri ile tanıdığımız tehlikeli programcılardan Sven Van Caekenberghe gene yapacağını yapmış.

Hazırladığı "Episode 1: HTTP Client and Server - TCP/IP networking and multi threading in less than 5 minutes" videosu ile gerçekten güçlü ve dinamik, etkileşimli bir geliştirme ortamında nelerin yapılabileceğini itina ile göstermiş. (Bazıları bu tür etkileşimli ortamlar dünyaya 10 yıl önce Python ve Ruby ile geldi sanıyor hala.)

Bu arada, Internet programlama ile ilgilenenler ve object, database, persistence ama hani caching, ORM, vs. deyip duranlar Rebel With A Cause makalesine mutlaka baksınlar derim ;-)

Kaynak: FZ Blogs

Görüşler

0
ttk
"Vay bee !!" diyorum.
0
FZ
:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU GO, AJAX ve Common Lisp

FZ

SWGo arka planda GNU Go isimli Go moturunu kullanan, Common Lisp ile geliştirilmiş AJAX tarzı bir web arayüzü. Kaynak kodlarına buradan erişmek mümkün. Kodu geliştiren yazılımcı sadece birkaç aydır Common Lisp ve JavaScript ile uğraştığını söylüyor.

Arc Çıktı

FZ

Fazla söze gerek yok: Paul Graham ve Robert Morris tarafından geliştirilen yeni programlama dili Arc resmen çıktı ve şu anda kullanılabilir halde. Graham'ın sitesinde Arc'ın çıkış zamanlaması ve Arc'ın ne tür programlama işlerinde kullanılabileceğine dair kısa bir duyuru mevcut.

ECLM '08 ve ELS '08'in Ardından

FZ

ECLM 2008 (European Common Lisp Meeting) ve ELS 2008 (European Lisp Symposium) tamamlandı. ECLM 2008'deki konuşmalardan birkaç örnek vermek gerekirse:
  • Marc Battyani, Lisp-based supercomputing
  • Juan José García-Ripoll, ECL - more than an Embeddable Common Lisp
  • Jeremy Jones, InspireData - how it was written in Lisp
  • Kristoffer Kvello, House Designer - using Knowledge Based Engineering and Lisp to automatically design buildings
  • Nicolas Neuss, Femlisp - solving partial differential equations with Common Lisp
  • Stefan Richter, Using Common Lisp for large Internet systems
  • Kilian Sprotte, PWGL - an environment for sound synthesis and computer aided composition

International Lisp Conference (ILC) 2007 izlenimleri

coskung

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nden Vehbi Sinan Tunalıoğlu ile birlikte, ilc 2007'ye katıldık. Katıldığımız konuşmalardan izlenimleri, yaptığımız fikir alışverişlerini kısaca özetleyeyim.

MIT LispM Kaynak Kodunu Kamuya Açıyor

FZ

MIT, LispM kaynak kodunu BSD tarzı bir lisans ile kamuya açıyor. Bu şu demek: Lisp Machines sistemlerinin temel bileşeni artık özgür. BSD lisansı sayesinde de insanlar bundan istedikleri gibi faydalanabilirler.