Video: 5 dakikadan kısa sürede TCP/IP network ve multithreaded programlama

0
FZ
Daha önceden Rebel With A Cause ve A Day At The Beach makaleleri ile tanıdığımız tehlikeli programcılardan Sven Van Caekenberghe gene yapacağını yapmış.

Hazırladığı "Episode 1: HTTP Client and Server - TCP/IP networking and multi threading in less than 5 minutes" videosu ile gerçekten güçlü ve dinamik, etkileşimli bir geliştirme ortamında nelerin yapılabileceğini itina ile göstermiş. (Bazıları bu tür etkileşimli ortamlar dünyaya 10 yıl önce Python ve Ruby ile geldi sanıyor hala.)

Bu arada, Internet programlama ile ilgilenenler ve object, database, persistence ama hani caching, ORM, vs. deyip duranlar Rebel With A Cause makalesine mutlaka baksınlar derim ;-)

Kaynak: FZ Blogs

Görüşler

0
ttk
"Vay bee !!" diyorum.
0
FZ
:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

R6RS Yayınlandı

tongucyumruk

1970'lerin sonunda özellikle eğitim alanında rahatça kullanılması ve o dönemde Lisp ailesindeki (daha sonra Common Lisp olarak standartlaşan) benzer dillerin karmaşıklığından uzak durması planlanarak tasarlanan Scheme dilinin yeni standardı R6RS resmileşti. 1998 yılında duyurulan R5RS'in ardından birçok güncelleme geçiren dil standardı buna karşılık temel tasarım hedeflerini aynen koruyor.

Hepimize hayırlı, uğurlu olsun.

Not: Slashdot'tan, Google News'ten, hatta Schemers.org'dan önce fazlamesaide!

Ünlü Bir Microsoftçunun Lisp Aşkı

FZ

Yazdığı kitaplarla Microsoft ortamlarında programlama yapanların yakından tanıdığı ve davet üzerine bir süredir Microsoft'ta çalışan Don Box, son yazılarından birinde "Scheme Is Love" başlığı ile konuya girmiş ve Scheme'e olan aşkını itiraf etmiş.

Yeni Başlayanlar İçin Common Lisp Geliştirme Ortamı

zekzekus

Common Lisp'e yeni başlayanlar için yapılacak ilk iş bir geliştirme ortamı oluşturmaktır. Bu konuda yeni başlayanlara kolaylık olması için Lispbox gibi hepsi birarada paketler mevcut. Ama özellikle MS Windows kullanıcıları için emacs tarzı bir geliştirme ortamı ve verimi artırmak için genelde yapılması gereken emacs özelleştirmeleri can sıkıcı olabiliyor.

Diyelim Ki Elimizde Nesneye Yönelimli Bir Dil Yok - Alice Nesneler Diyarında

FZ

Elinizdeki programlama dilinde nesneye yönelimli (OO - Object Oriented) programlama imkanı olmasa idi ne yapardınız? İki seçenekten biri gelirdi aklınıza herhalde:
  1. OO desteği veren bir dil kullanmaya başlamak.
  2. Elinizdeki dile OO desteği katmak için uğraşmak.
Bu kısa yazıda Peter Norvig'in PAIP (Paradigms of Artificial Intelligence Programming Case Studies in Common Lisp) kitabının 13. bölümündeki birkaç kısa örnekten yola çıkarak "eğer Common Lisp dilinde CLOS (Common Lisp Object System) gibi bir şey olmasaydı bunu nasıl gerçekleştirebilirdik?" sorusunun cevabının ilk bölümüne göz atacağız.

Lisp Resource Kit: Canlı Canlı Lisp ;-)

FZ

LispNYC ve ALU tarafından geliştirilmiş olan The Lisp Resource Kit boot edebilen Debian GNU/Linux tabanlı Knoppix kullanılarak hazırlanmış bir Lisp tanıtım, eğitim öğretim CDsi. Her türlü deneyimden insana Common Lisp programlama dilini ve teknolojilerini tanıtmak amacı ile hazırlanmış ve ekran görüntülerine buradan ulaşabileceğiniz bu CDdeki yazılımların birkaçına örnek vermek gerekirse: