Coretal CMS Videoları

0
eevrim

Görüşler

0
KiPSOFT_
Lisp üzerine geliştirdiğiniz bu server ve içerik yönetim sistemi projeleri ilgi çekici sadece içerik yönetim sistemi ilgimi çekse bile sitenizin ve kullanıcı video'sunun türkçe sürümünü bulamamak üzücü.

Çalışmalarınızda başarılar.
0
zekzekus
core-server ile uygulama geliştirmek isteyebilecekler için bir kurulum+ilk adımlar belgesi en büyük temennimiz sizlerden.
0
eevrim
http://labs.core.gen.tr adresinde toplamaya baslayacagim yakinda belgeleri. Once yeni javascript compiler'i bitirmem gerek. Aslinda yardim etsen super olur:)
0
zekzekus
belgelere mi derleyiciye mi :)? elimden gelirse ne ala. bir kaç gün internetsizim evde ama fazla uzun sürmez. iste yeter.
0
eevrim
derleyici tamam ya bitirdim onu, labs'i duzenliyorum. bir ara irc'da konusalim ben sana anlatayim sen belge haline getir, zaten coretal var labs'da direk girersin. olmaz mi? tekrar konusalim.
0
zekzekus
şu internet sorununu halledeyim iletişiriz.
0
eevrim
Al bakalim sana kurulum belgesi:

http://labs.core.gen.tr/#installation

Yeni installeri da bugun yerine yerlestirecegim insallah.
0
fizikci
Merhaba, vidyoyu izledim. Anladığım kadarıyla content'i AJAX requesti ile serverdan aliyorsunuz. Server sanıyorum sayfa ismine göre kaydedilen içeriği response olarak gönderiyor.

Güzel fikir ama çok önemli bir problem var: Bu şekilde üretilen içeriği arama motorları "göremez" Bu CMS ile yapılmış siteler düzgün indekslenemezler.

Kolay gelsin.
0
eevrim
Cok guzel bir noktaya parmak bastiniz.

Bu problemi cozmek icin, RSS/RDF/XML herhangi birini secip sayfanin head'ine alternatif link olarak eklediginizde arama motorunun siteyi gezmesi saglanabiliyor.

Zaten arama motorunun sayfalari gezip bo$una trafik yaratmasi acikcasi pek isimize gelmiyor.

Sevgiler.
0
fizikci
Peki bunu nasıl yapıyorsunuz? Ben mesela kendi sitemde alternate RSS linki veriyorum. Ama RSS'in içeriğinde normal sayfalara link var sonuçta. Google, RSS'den yeni sayfaları öğreniyor sonra onları talep edip indeksliyor. Ayrıca RSS tüm içeriği de içermiyor sadece özet/açıklama var. Özetin indekslenmesi yeterli olmaz.

Sizin örnekte index.html'i talep eden User-Agent'in Google, bot vb kelimeleri içermesi durumunda sayfa içeriğini (FCKEditor'le düzenlenen kısmı) vermeniz problemi çözebilir. Bu durumda .html uzantılı sayfaların da sunucuda .php gibi dinamik ayarlanması gerekir tabi.

Bu konuyla ilgileniyorum çünkü bir senedir geliştirmeye devam ettiğim CMS yazılımı da sizinkiyle aynı yaklaşımı kullanıyor. Ben ASP.Net kullanıyorum. Sayfaların içine:
< asp:Region Id="Content" runat="server"/ >
şeklinde Header, Left, Right, Content, Footer gibi bölgeler yerleştiriliyor. Tasarımı dreamweaver gibi birşeyle yapılabiliyor. Uygulama bu < asp:Region >'ların içini dolduruyor. AJAX ve DHTML kullanan zengin bir tasarım ortamı ile kullanıcının sitesini tasarlaması sağlanıyor.

Tabi ben bir senedir epey kod yazdım. :) Şu an 40'ın üzerinde modül var. Bazı modüller (Grid, DataList, Form, FormField gibi) development ortamı bile sağlıyor. Örnek vermek gerekirse bir siteyi ve yönetim panelini bu CMS ile tek satır kod yazmadan hazırlamak mümkün. Çalışmalarımı özellikle Sabah Gazetesi'nin web sitesi üzerinde geliştirdim. Şu an tek satır kod yazmadan o siteyi hazırlayabiliyorsunuz.

Neyse.. Benzer şeyler yapanları görünce insanın anlatası geliyor. :) Aynı işle uğraşmayan insanlar anlatsan da pek birşey anlamıyor. İnşallah ben de bir vidyo hazırlayabilirsem sizinle paylaşırım.

Kolay gelsin.
0
eevrim
Detay tartismak burda cok dogru gelmedi. Buna ragmen core-server'in ne kadar etkili oldugunu anlatmak icin asagidaki baglantiyi verebilirim:

http://paste.lisp.org/display/60590

Ilk stringi input son stringi output olarak dusunebilirsiniz.

Sevgiler.
0
aycanirican
"Arama motorları, lütfen diğer kapıyı kullanınız."
- Müdüriyet.
0
anonim
Bir kaç hafta Önce filistinli bir gencin google summer of code ödülü aldığına dair bir haber ekledim ama nedense haber olarak değer görmedi ve yayınlanmadı ama özel bir firmanın reklamlarını burda rahatlıkla haber olarak yayınlayabilecek bir haber belirleme ölçütü var.enteresan.core firması napar ne eder benim için önemli değil demiyorum aksine önemli.anlamadığım şu neden bu şekilde bir girdi haber oluyorda filistinli bir gencin bir çok yokluk içersinde geliştirdiği projenin google tarafından ödüllendirilmesi haber olmuyor.
0
aycanirican
Bence çok anlamlı.
0
anonim
evet çalıştığın yer Core Bilişim olunca anlamlı oluyor nedense.
0
yilmaz
O haberi gördüm. Bir başlık atmışsın altınada bir link eklemişsin. Sen zaten haberi gönderirken gereken ciddiyeti göstermemişsin. Hem o linkteki arkadaş SOC'a seçilmiş.SOC'da birinci ikinci diye bir sıralama yok ki.
0
anonim
yolladığım haberi hatırlıyorum.okuduğu üniversiteyi kaynak göstererek haberin bazı kısımlarının basit çevirisini yapmıştım.yani bir haber girdisi vardı.haber girilirkenki ciddiyetimi nasıl değerlendiriyorsunuz anlamadım.kaynak vardı evet ama haber de vardı.ayırca bir çok haber gördüm burda sadece başlık atılarak bir cümlelik bişey yazılarak kaynak verildiğini.onlar da mı ciddiyetsizdi?.siz kaynağı kontrol ettinizde mi bana ciddiyetsiz diyorsunuz haberin benle alakası yok.bu gösteriyor ki asıl haber seçiminde sizin ciddiyetsiz davranıdığınız ortadadır.
yanlış anlaşılmasın haberi ben ekledim diye yayınlamamanıza tepki göstermiyorum başka bir haber eklesem yayınlanmasa böyle davranmazdım çünki istatistiklere baktım yayınlanmayan epey bir haber var.bu da doğal bir durum.ben sadece karşılaştırma yaptım o kadar ve bunun sonucunda bu duruma anlam veremediğimi söyledim.haberin içeriği yanlış olabilir ama ben sadece çeviri yaptım.SOC birinci ikinci olduğunu ben söylemedim.bununla birlikte haberi düzenleyip SOC'a seçilmiş gibi bir ek yaparak üniversitenin verdiği bilgiyi de düzeltebilirdiniz.bunları yazarken ne kadar ciddi isem haberi yollarken de o kadar ciddiydimm.karşıdaki insanı tanımadan etmeden nasıl ciddiyetsiz olduğunu söyleyebiliyorsunuz hayret doğrusu.FM eskiden böyle değildi sanırım.
0
bio
Summer of Code sonuclarinin ancak sene sonuna dogru belli olacagi sebebiyle yayinlanmamis olabilir mi?
0
anonim
ben sadece haberin çevirisini yaptım.dediğiniz doğru olabilir umarım
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PL/scheme: PostgreSQL için Scheme

FZ

cs-lisp e-posta listesinde Volkan Yazıcı tarafından geliştirilen PL/scheme projesinin duyurusu bugün yapıldı.

Core Services Projesi Duyuruldu: Gönüllü Common Lisp Programcıları Davetli

FZ

Tam da az önce FZ Blogs ortamında Türkiye’deki ticari BT ortamında Common Lisp platformunun yerinden bahsediyordum ki cs-lisp e-posta listesine gelen "Core Services" projesi başlıklı e-posta dikkatimi çekti. COR3 ekibinden Aycan İrican şöyle demiş:

Geçen aylarda yazdığımız bir web uygulamasının sonucu olarak, birtakım servisleri uygulamadan ayırarak bir genel kütüphane yazmayı planlıyoruz. Bu nedenle common-lisp.net üzerinde bir proje açtık.

GNU CLISP 2.34 sürümü çıktı

FZ

ANSI Common Lisp yüksek seviyeli, genel amaçlı bir programlama dilidir. GNU CLISP, Karlsruhe Üniversitesi'nden Bruno Haible ve Münih Üniversitesi'nden Michael Stoll'un ürünüdür. CLISP, ANSI Common Lisp standardında tanımlanmış Lisp dilinin büyük kısmını desteklemektedir. Hemen her türlü UNIX platformunda (Linux, FreeBSD, NetBSD, OpenBSD, Solaris, Tru64, HP-UX, BeOS, NeXTstep, IRIX, AIX ve diğerleri) ve diğer sistemlerde (Windows NT/2000/XP, Windows 95/98/ME) çalışmakta ve bunun için sadece 4 MB RAM bellek yeterli olmaktadır.

trendalicious: Trendy del.icio.us, CafeSpot

FZ

trendalicious, bir sosyal "bookmark"lama servisi olan del.icio.us için geliştirilmiş olan ve gerçek zamanlı web sitesi popülaritesini ölçüp yansıtan bir sistem. Son 60 dakika içinde en az iki kişi tarafından yollanmış URLler görüntüleniyor ve bunlar da güncel URL mesajlarının toplam sayısına göre derecelendiriliyorlar.

trendalicious'u yapan Will Glozer, aynı zamanda CafeSpot'un da programcısı. Kendisi ile yapılan bir röportajı buradan okumak mümkün. CafeSpot'un development blog'u da işin perde arkasını yansıtıyor.

Bu güncel, ilginç ve popüler web siteleri hangi platform ve dil ile mi hazırlanmış? Güzel bir soru... ;-) (ve daha güzel bir cevap!)

Kaynak: Planet Lisp, Lemonodor.

Avrupa Common Lisp Buluşması: Sunumlar ve Videolar

FZ

Bu sene 24 Nisan tarihinde, Amsterdam'da, 19 ülkeden 80'i aşkın katılımcıyla gerçekleşen ECLM2005 (European Common Lisp Meeting) pek çok ilginç sunuma ve konuşmaya ev sahipliği yaptı.

Daha önce burada sık sık adı geçen Practical Common Lisp kitabının yazarı Seibel'in "Lispçi olmayanlara Lisp'i nasıl anlatırsınız" başlıklı eğlenceli konuşmasından tutun António Menezes Leitão'nun "Lispçiler için Java" sunumuna dek pek çok videoya Weitz'in sitesinden veya İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü yansısından erişmeniz mümkün.