Coretal CMS Videoları

0
eevrim

Görüşler

0
KiPSOFT_
Lisp üzerine geliştirdiğiniz bu server ve içerik yönetim sistemi projeleri ilgi çekici sadece içerik yönetim sistemi ilgimi çekse bile sitenizin ve kullanıcı video'sunun türkçe sürümünü bulamamak üzücü.

Çalışmalarınızda başarılar.
0
zekzekus
core-server ile uygulama geliştirmek isteyebilecekler için bir kurulum+ilk adımlar belgesi en büyük temennimiz sizlerden.
0
eevrim
http://labs.core.gen.tr adresinde toplamaya baslayacagim yakinda belgeleri. Once yeni javascript compiler'i bitirmem gerek. Aslinda yardim etsen super olur:)
0
zekzekus
belgelere mi derleyiciye mi :)? elimden gelirse ne ala. bir kaç gün internetsizim evde ama fazla uzun sürmez. iste yeter.
0
eevrim
derleyici tamam ya bitirdim onu, labs'i duzenliyorum. bir ara irc'da konusalim ben sana anlatayim sen belge haline getir, zaten coretal var labs'da direk girersin. olmaz mi? tekrar konusalim.
0
zekzekus
şu internet sorununu halledeyim iletişiriz.
0
eevrim
Al bakalim sana kurulum belgesi:

http://labs.core.gen.tr/#installation

Yeni installeri da bugun yerine yerlestirecegim insallah.
0
fizikci
Merhaba, vidyoyu izledim. Anladığım kadarıyla content'i AJAX requesti ile serverdan aliyorsunuz. Server sanıyorum sayfa ismine göre kaydedilen içeriği response olarak gönderiyor.

Güzel fikir ama çok önemli bir problem var: Bu şekilde üretilen içeriği arama motorları "göremez" Bu CMS ile yapılmış siteler düzgün indekslenemezler.

Kolay gelsin.
0
eevrim
Cok guzel bir noktaya parmak bastiniz.

Bu problemi cozmek icin, RSS/RDF/XML herhangi birini secip sayfanin head'ine alternatif link olarak eklediginizde arama motorunun siteyi gezmesi saglanabiliyor.

Zaten arama motorunun sayfalari gezip bo$una trafik yaratmasi acikcasi pek isimize gelmiyor.

Sevgiler.
0
fizikci
Peki bunu nasıl yapıyorsunuz? Ben mesela kendi sitemde alternate RSS linki veriyorum. Ama RSS'in içeriğinde normal sayfalara link var sonuçta. Google, RSS'den yeni sayfaları öğreniyor sonra onları talep edip indeksliyor. Ayrıca RSS tüm içeriği de içermiyor sadece özet/açıklama var. Özetin indekslenmesi yeterli olmaz.

Sizin örnekte index.html'i talep eden User-Agent'in Google, bot vb kelimeleri içermesi durumunda sayfa içeriğini (FCKEditor'le düzenlenen kısmı) vermeniz problemi çözebilir. Bu durumda .html uzantılı sayfaların da sunucuda .php gibi dinamik ayarlanması gerekir tabi.

Bu konuyla ilgileniyorum çünkü bir senedir geliştirmeye devam ettiğim CMS yazılımı da sizinkiyle aynı yaklaşımı kullanıyor. Ben ASP.Net kullanıyorum. Sayfaların içine:
< asp:Region Id="Content" runat="server"/ >
şeklinde Header, Left, Right, Content, Footer gibi bölgeler yerleştiriliyor. Tasarımı dreamweaver gibi birşeyle yapılabiliyor. Uygulama bu < asp:Region >'ların içini dolduruyor. AJAX ve DHTML kullanan zengin bir tasarım ortamı ile kullanıcının sitesini tasarlaması sağlanıyor.

Tabi ben bir senedir epey kod yazdım. :) Şu an 40'ın üzerinde modül var. Bazı modüller (Grid, DataList, Form, FormField gibi) development ortamı bile sağlıyor. Örnek vermek gerekirse bir siteyi ve yönetim panelini bu CMS ile tek satır kod yazmadan hazırlamak mümkün. Çalışmalarımı özellikle Sabah Gazetesi'nin web sitesi üzerinde geliştirdim. Şu an tek satır kod yazmadan o siteyi hazırlayabiliyorsunuz.

Neyse.. Benzer şeyler yapanları görünce insanın anlatası geliyor. :) Aynı işle uğraşmayan insanlar anlatsan da pek birşey anlamıyor. İnşallah ben de bir vidyo hazırlayabilirsem sizinle paylaşırım.

Kolay gelsin.
0
eevrim
Detay tartismak burda cok dogru gelmedi. Buna ragmen core-server'in ne kadar etkili oldugunu anlatmak icin asagidaki baglantiyi verebilirim:

http://paste.lisp.org/display/60590

Ilk stringi input son stringi output olarak dusunebilirsiniz.

Sevgiler.
0
aycanirican
"Arama motorları, lütfen diğer kapıyı kullanınız."
- Müdüriyet.
0
anonim
Bir kaç hafta Önce filistinli bir gencin google summer of code ödülü aldığına dair bir haber ekledim ama nedense haber olarak değer görmedi ve yayınlanmadı ama özel bir firmanın reklamlarını burda rahatlıkla haber olarak yayınlayabilecek bir haber belirleme ölçütü var.enteresan.core firması napar ne eder benim için önemli değil demiyorum aksine önemli.anlamadığım şu neden bu şekilde bir girdi haber oluyorda filistinli bir gencin bir çok yokluk içersinde geliştirdiği projenin google tarafından ödüllendirilmesi haber olmuyor.
0
aycanirican
Bence çok anlamlı.
0
anonim
evet çalıştığın yer Core Bilişim olunca anlamlı oluyor nedense.
0
yilmaz
O haberi gördüm. Bir başlık atmışsın altınada bir link eklemişsin. Sen zaten haberi gönderirken gereken ciddiyeti göstermemişsin. Hem o linkteki arkadaş SOC'a seçilmiş.SOC'da birinci ikinci diye bir sıralama yok ki.
0
anonim
yolladığım haberi hatırlıyorum.okuduğu üniversiteyi kaynak göstererek haberin bazı kısımlarının basit çevirisini yapmıştım.yani bir haber girdisi vardı.haber girilirkenki ciddiyetimi nasıl değerlendiriyorsunuz anlamadım.kaynak vardı evet ama haber de vardı.ayırca bir çok haber gördüm burda sadece başlık atılarak bir cümlelik bişey yazılarak kaynak verildiğini.onlar da mı ciddiyetsizdi?.siz kaynağı kontrol ettinizde mi bana ciddiyetsiz diyorsunuz haberin benle alakası yok.bu gösteriyor ki asıl haber seçiminde sizin ciddiyetsiz davranıdığınız ortadadır.
yanlış anlaşılmasın haberi ben ekledim diye yayınlamamanıza tepki göstermiyorum başka bir haber eklesem yayınlanmasa böyle davranmazdım çünki istatistiklere baktım yayınlanmayan epey bir haber var.bu da doğal bir durum.ben sadece karşılaştırma yaptım o kadar ve bunun sonucunda bu duruma anlam veremediğimi söyledim.haberin içeriği yanlış olabilir ama ben sadece çeviri yaptım.SOC birinci ikinci olduğunu ben söylemedim.bununla birlikte haberi düzenleyip SOC'a seçilmiş gibi bir ek yaparak üniversitenin verdiği bilgiyi de düzeltebilirdiniz.bunları yazarken ne kadar ciddi isem haberi yollarken de o kadar ciddiydimm.karşıdaki insanı tanımadan etmeden nasıl ciddiyetsiz olduğunu söyleyebiliyorsunuz hayret doğrusu.FM eskiden böyle değildi sanırım.
0
bio
Summer of Code sonuclarinin ancak sene sonuna dogru belli olacagi sebebiyle yayinlanmamis olabilir mi?
0
anonim
ben sadece haberin çevirisini yaptım.dediğiniz doğru olabilir umarım
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

LISP, Debian Sarge'da en çok kullanılan 4. dil

acemi_

Araştırmanın detayları (pdf)

Debian Sarge'ın boyutunu ve değerini inceleyen bir araştırma yapılmış. Bu araştırmada Debian Sarge'da yer alan yazılımların kaynak kodları ile ilgili bir bölüm var. Araştırmayı yapan kişilere ve bana ilginç gelen bir durum söz konusu... Bu dağıtımı hazırlarken en çok kullanılan dördüncü dil: LISP

Nasıl Bir Emacs?

FZ

Daha önce özgür yazılım etkinliklerindeki seminerleri ile tanıdığımız COR3 ekibinden Aycan İrican, cs-lisp e-posta listesinde paylaştığı bir mesajla Common Lisp ile ilgilenmeye başladıklarını ve bununla ilgili belge oluşturma çabasına giriştiklerini belirtti.

İlk çıkan belgelerden biri Nasıl Bir Emacs başlıklı bir tür Emacs kılavuzu. Diğeri ise Emacs yapılandırma dosyası (.emacs) ile ilgili güzel ipuçları içeren .emacs belgesi.

stumpwm: Lisp ile minimalist pencere yöneticisi

FZ

stumpwm GNU/Linux ve UNIX türevleri için minimalist bir pencere yöneticisi ve başlangıç noktası şöyle tanıtılıyor: "StumpWM, programcılarının C ile yazılmış ratpoison'dan kaynaklanan hayalkırıklıkları sonucunda ortaya çıktı. ratpoison kullanmaya başladıktan kısa bir süre sonra fark ettik ki sisteme lispimsi emacs tarzı özellikler katıp duruyorduk. C-t : ile devreye giren bir REPL, kancalar ve gittikçe büyüyen bir Common Lisp alt kümesi.

Açık olan şuydu ki ihtiyaç duyduğumuz şey zırt pırt yeniden durdurup başlatmamıza bizi zorlamayan, kolayca hack edilebilir ve özelleştirme imkanı sunan, sıfırdan Lisp ile yazılmış bir pencere yöneticisi idi."

stumpwm ile ilgili eğlenceli bir videoyu burada izleyebilirsiniz.

Hangi Common Lisp?

zekzekus

Daniel Weinreb, buradan erişilebilecek şekilde, Common Lisp gerçekleştirimleri (implementasyonları) ile ilgili bir inceleme yapmış. İncelemeye konu olan Common Lisp gerçekleştirimlerinin sorumluları kendi gerçekleştirimlerini anlatmışlar. "Nedir bu Lisp? Ortada bir sürü Lisp var, hangisini seçmeliyim?" diyenler için özellikle az bilinen Common Lisp gerçekleştirimlerini de içermesi açısından güzel bir kaynak.

Land Of Lisp Çıktı

okanakyuz

İleri seviye sitesindeki lisperati (Tılsımlı Programlama) (http://ileriseviye.org/Makale/lisperati-tr/) metninin orjinalinin yazarı Conrad Barski en sonunda bir lisp kitabı çıkarttı. Kitap Lisp diline bir türlü alışamayan meraklılar ile yeni başlayan kullanıcılara hitap ediyor. Ayrıca lisp dilini komik hikayeler ve karikatürler ile anlatmakta. http://landoflisp.com/ sitesinden kitabın 8nci bölümünü okumak da mümkün.