Web sitesinden de öğrenilebileceği gibi ünlü lisp programcısı ve Hackers & Printers adlı Türkçe'ye de çevrilmiş kitabın yazarı Paul Graham'in "Turns out the border between genius and insanity is a pretty cheery place" şeklindeki yorumuna mazhar olan kitap aynı zamanda lisp dünyasının gezegeni olan Planet Lisp (http://planet.lisp.org/) sitesinde de adından söz ettirmekte.
Her ne kadar kitap Common Lisp üzerine yazılmış olsa da CLOS (Common lisp için meta objects. Nesne tabanlı programlamada kullanılmaktadır.) gibi birkaç kilit konuya değinmek yerine kendisine fonksiyonel programlama yolunu tercih etmiş. Kitapda birbirinden farklı metin tabanlı oyunlar yazılarak Lisp dili sevdirilmek istenmiş. Hatta SVG, PNG gibi dosyalar oluşturulmuş ve bir HTTP server uygulaması bile yazılmış.
Kitap kimi özellikleri ile Peter Seibel'in Practical Common Lisp isimli internetten de okunabilen kitabının (http://gigamonkeys.com/book/) gerisinde kalsa da örnek çeşitliliği, anlaşılabilirlik ve eğlence yönünden göz doldurmakta.
Merakimdan soruyorum, Lisp ile sorunlu (bugli) program yazmak imkansiz mi? Yani Lisp'in tek olayi bu mu?