Jolt Awards - Productivity Winner: Practical Common Lisp

0
FZ

İlgili Yazılar

Bağlı Listeler, C, Lisp, Scheme...

FZ

Bağlı listeler programcıların kullanabilecekleri soyutlama araçları arasında önemli yer işgal ederler. Bu veri yapılarını kullanarak veri işleme süreçlerini kolayca yönetmek mümkündür.

Jonathan Bartlett, IBM developerWorks sitesindeki Techniques for using linked lists in C and -- smarter still -- Scheme makalesinde bağlı listelere dair önce C programlama örnekleri vermekte ve daha sonra liste yapısını dilin doğal parçası olarak ele alan Lisp benzeri Scheme dilinde benzer işlerin nasıl daha kolayca ve soyut seviyede yapılabileceğini göstermektedir.

Lisp'sel aydınlanma!

sundance

Fani dert ve tasaların yokolup, herşeyin sırrının çözüldüğü söylenen o an vardır ya...

İşte o mertebeye ulaşan bir Lisp programcısının gözünün önünde evrenin sırlarının çözülmesi ve Evrensel Programlama Dili (gerçekten!!!)

Kesmediyse bir de bu var.

Maximus Decimus Meridius der ki "Unleash hellll!!!!"(Salın cehennemi!)

Hangi Common Lisp?

zekzekus

Daniel Weinreb, buradan erişilebilecek şekilde, Common Lisp gerçekleştirimleri (implementasyonları) ile ilgili bir inceleme yapmış. İncelemeye konu olan Common Lisp gerçekleştirimlerinin sorumluları kendi gerçekleştirimlerini anlatmışlar. "Nedir bu Lisp? Ortada bir sürü Lisp var, hangisini seçmeliyim?" diyenler için özellikle az bilinen Common Lisp gerçekleştirimlerini de içermesi açısından güzel bir kaynak.

Lisp Resource Kit: Canlı Canlı Lisp ;-)

FZ

LispNYC ve ALU tarafından geliştirilmiş olan The Lisp Resource Kit boot edebilen Debian GNU/Linux tabanlı Knoppix kullanılarak hazırlanmış bir Lisp tanıtım, eğitim öğretim CDsi. Her türlü deneyimden insana Common Lisp programlama dilini ve teknolojilerini tanıtmak amacı ile hazırlanmış ve ekran görüntülerine buradan ulaşabileceğiniz bu CDdeki yazılımların birkaçına örnek vermek gerekirse:

Ruhan İkeda ile Müzik ve Lisp Üstüne

FZ

Bir sonraki Lisp toplantısının konuşmacısı Bilgi Üniversitesi'nde Müzik ve Linux dersini veren Ruhan İkeda.

Ruhan İkeda, gerçekleştirdiği müzik araştırmalarından ve bunlarla bağlantılı olarak kullandığı Common Lisp tabanlı araçlardan bahsedecek.

Düzeltme: Etkinlik 14 Ekim'de değil, 14 Kasım'da gerçekleşecek.