trendalicious: Trendy del.icio.us, CafeSpot

0
FZ
trendalicious, bir sosyal "bookmark"lama servisi olan del.icio.us için geliştirilmiş olan ve gerçek zamanlı web sitesi popülaritesini ölçüp yansıtan bir sistem. Son 60 dakika içinde en az iki kişi tarafından yollanmış URLler görüntüleniyor ve bunlar da güncel URL mesajlarının toplam sayısına göre derecelendiriliyorlar.

trendalicious'u yapan Will Glozer, aynı zamanda CafeSpot'un da programcısı. Kendisi ile yapılan bir röportajı buradan okumak mümkün. CafeSpot'un development blog'u da işin perde arkasını yansıtıyor.

Bu güncel, ilginç ve popüler web siteleri hangi platform ve dil ile mi hazırlanmış? Güzel bir soru... ;-) (ve daha güzel bir cevap!)

Kaynak: Planet Lisp, Lemonodor.

Görüşler

0
FZ
Ruby ve RoR haberinin üstüne böyle bir haber gelmiş olması bir tesadüf olabilir mi? (FZ sinsice gülerek karanlığa karışır...)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

CUSP - development environment for Lisp built on top of the Eclipse platform

eevrim

2007 LKD şenliklerinde Core-Server sunumunda Emacs'ı beğenmeyip (?), "Bunun grafik arabirimi yok mu?" gibi sorularla karşılaşmıştık. Reddit'te gezerken CUSP'a rastladım.

Programming In Lisp With Cusp

Lisp'sel aydınlanma!

sundance

Fani dert ve tasaların yokolup, herşeyin sırrının çözüldüğü söylenen o an vardır ya...

İşte o mertebeye ulaşan bir Lisp programcısının gözünün önünde evrenin sırlarının çözülmesi ve Evrensel Programlama Dili (gerçekten!!!)

Kesmediyse bir de bu var.

Maximus Decimus Meridius der ki "Unleash hellll!!!!"(Salın cehennemi!)

Lisp ile TILSIMLI ve Renkli Programlama: Lisperati

FZ

Tüm zamanların en renkli Common Lisp programlama kılavuzlarından Lisperati artık anadilimizde.

Söz konusu belge İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü öğrencisi Seda Çelebican tarafından Türk diline çevrildi. Belgenin Türk kültürüne uyarlanmasında ve genel editörlük işlemlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi eMBA Yazılım Geliştirme ekibinden Emre Sevinç emek harcadı. Bu süreçte çok titiz eleştirileri, geri beslemeleri ile bize yardımcı olan Bilkent Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencilerinden Hayrettin Gürkök'e ve Lisp konusunda yardımcı olan Bülent Murtezaoğlu'na teşekkürü bir borç biliriz. Belgedeki hatalardan çevirmen ve editör sorumludur. Orjinal belgenin yazarı Dr. Conrad Barski hiçbir maddi hatadan ötürü sorumlu tutulamaz. Belgeyle ilgili tartışma ve her türlü soru için bu haberin altına yorum yazabilir, iletişim kurabilirsiniz.

Lisperati belgesindeki kodları denemek için hiçbir şey kurmanıza gerek yok. Belgede anlatıldığı gibi uzaktaki bir telnet servisine kolayca bağlanıp kodları hemen derleyebilirsiniz ancak bu konularla daha ciddi ilgileniyor ve kendi Lisp ortamınızı kurmak istiyorsanız daha önce FM'de yayınlanan Common Lisp Geliştirme Ortamı Kurulumu kılavuzundan faydalanabilirsiniz.

Güncelleme (2/5/2005): Kılavuzu PDF olarak hazırlayıp Ayhan Barış'a çok teşekkür ederiz.

Microsoft VisualLisp#'i Mi Duyuracak?

FZ

Bill Clementson, blog'undaki son girdide şöyle yazmış:

Don Box, XOM, XML ve SOAP üzerine yaptığı çalışmalardan ötürü Microsoft'a geçmeden önce de bir hayli tanınan bir isimdi. Epey akıllı bir adamdır ve blogunu düzenli olarak takip ederim. Ancak son yazılarından birinde "Lisp/Scheme Jobs" başlıklı bir şey görünce şok geçirdim:

Google AI Yarışması Birincisi: Gábor Melis (ve Common Lisp)

FZ

Bir süreliğine dünyanın çeşitli yerlerindeki programcılara uykusuz ve adrenalin dolu geceler geçirten, eğlendirirken öğreten ve sosyal içerikli mesajlar içeren Google AI yani Google Yapay Zeka programlama yarışmasının birincisi Macar programcı Gábor Melis oldu. Melis yarışmayı Common Lisp dilinde geliştirdiği sistem ile kazandı.