Yeni Allegro Common Lisp Eğitim Videoları

0
opheus
Franz Inc. Allegro Common Lisp eğitimleri bölümü altında "Specialized Components of Lisp" başlığında yeni eğitim videolarını yayınladı. Aynı sayfada bir önceki konu ve videolara ulaşılabilmekte. Dosyaların boyutları 25 - 40 MB arasında değiştiginden dolayı kotalı ADSL kullanıcıları içinde sorun olmayacağını düşünmekteyim.

Son olarak daha önce yayınlanmış olan video dosyaları ve Allegro CL eğitim videolarını bir çalışma gurubu kurarak alt yazı ile türkçemize kazandırmak güzel olmaz mı?

Görüşler

0
tongucyumruk
Acaba bu WRL uzantılı dosyaları (WebEx formatı olarak geçyiormuş literatürde) GNU/Linux altında izlemenin bir yolu yordamı var mıdır?
0
FZ
Ben olsam ilk iş Franz Inc. şirketine bir e-posta yazar ve video formatları ve kitlelere erişilebilirlik hakkında birkaç kelam ederdim. Bu haberi görüp de webex de ne yahu, niye ki!? demeyen hemen hiç kimse görmedim çünkü.
0
opheus
Aslinda bu isi online olarak yapan bir kurulus var adresi: http://www.e-tech.ca/012-FileConversion.asp

Tabi ben MacOSX ortaminda seyrettigimden acikcasi kontrol etmemistim linux icin player olup olmadigini, bundan dolayi ozurdilerim ama kendimi affettirmek adina Franz'a bir email yolladim eger dikkate alirlar ise sanirim GNU/Linux kullanan camia icin ogg formatinda yayinlarlar.

Isin guzel tarafi neredeyse 1 saat hatta fazla olan goruntulerin sadece 25 MB yer tutmasi.
0
opheus
Franz Inc. ile yaptigim ufak capli yazismada kendilerinin herturlu fikre acik olduklarini ve tavsiye beklediklerini soylediler, bunun uzerine bende e-tech den bahsederek gerekli cevirim islemlerini yapabileceklerini soyledim.

sonuc olark kisa bir sure icinde ogg formatinda Allegro Common Lisp egitim videolarinin sayfalarinda yayinlanacagini dusunmekteyim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft ve Lisp: Ya da .NET CLR Garbage Collector Hangi Dilde Yazıldı?

FZ

USENET comp.lang.lisp forumundaki eğlenceli bir mesaj dikkatimi çekti paylaşmak istedim.

Meğer meşhur .NET platformunun ana bileşenlerinden biri olan CLR (Common Language Runtime) sisteminin çöp toplayıcısı (garbage collector) Lisp ile yazılmış.

Sağlam Lisp "hacker"larından olan ve bir süredir MS için çalışan, CLR'nin baş mimarlığını yapan Patrick Dussud'un yazdığı Lisp kodu daha sonra bir Lisp'ten C'ye dönüştürücü ile C'ye dönüştürülmüş ve bu kod da MS'deki bir stajyer programcı tarafından "temizlenip" derlenip piyasaya sürülmüş.

Lisp ve .NET konusu açılmışken: Her iki dünyadan da vazgeçmek istemeyenler için enteresan projeler çıkmaya başladı: L Sharp .NET (C#'tan çok daha eğlenceli ;-), RDNZL ve FOIL.

Guy Steele'den John McCarthy röportaj

auselen

Guy Steele OOPSLA 2008'de Lisp'in babası John McCarthy ile bir telefon röportajı gerçekleştirdi.

Enterprise Uygulamalarda Common Lisp Faktörü

FZ

cs-lisp grubunca geçen sene Eylül ayında başlatılmış olan Lisp toplantıları serisi uzunca bir aradan sonra Ekim ayında yeni bir toplantı ile devam ediyor.

31 Ekim 2006, Salı akşamı 18:00'da İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsünde düzenlenecek olan toplantının başlığı Enterprise Uygulamalarda Common Lisp Faktörü.

Toplantının detayları şöyle:

Object Persistence ve Lisp - Dabble ve Smalltalk

FZ

Şimşekleri üstüme çekmek pahasına böyle bir başlık atıyor ve diyorum ki Bill Clementson yine yapacağını yapmış ve acayip videolar hazırlamış.

Konu bu aralar pek bir revaçta olan ve "e peki nasıl yapacağız biz bu object persistence, serialization işini?" sorusu ile gündeme gelen konu. Bill Clementson en son gerçekleştirdikleri Vancouver Lisp Kullanıcıları Grubu Toplantısı çerçevesinde AllegroCache ile ilgili bir video hazırlamış.

International Lisp Conference (ILC) 2007 izlenimleri

coskung

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nden Vehbi Sinan Tunalıoğlu ile birlikte, ilc 2007'ye katıldık. Katıldığımız konuşmalardan izlenimleri, yaptığımız fikir alışverişlerini kısaca özetleyeyim.