Core Server Yenilikleri

0
aycanirican
Core Server Uygulama Sunucusu önceden duyurduğumuz Javascript derleyicisini ilgilenenlere sundu. Bunun yanında sürdürmeler ile web uygulamaları yazabileceğiniz programlama çatısı, örnek programlar ve yeni belgeler de projeye eklendi.

Sürdürmeler ile web uygulama geliştirmeyi isteyenler aşağıdaki adrese girerek örnekleri inceleyebilir.

Continuation based Web 1.0 Programming

Yeni Javascript derleyici alternatiflerine göre hem daha hızlı, hem daha esnek hem de daha az hafıza kullanıyor. Detaylar için aşağıdaki belgeye göz atabilirsiniz.

Javascript Programming

Core Server ile veritabanı geliştirmek isteyenler için ise yeni bir belge yazıldı.

Database Programming

Bunların yanında bir çok örnek ile Core Server özelliklerini ilginize sunuyoruz. Örnekleri burada bulabilirsiniz.

  • hello.lisp, Hello Application
  • websum.lisp Demonstration of Web1.0 Framework
  • addressbook.lisp Demonstration of Prevalence Database
  • guestbook.lisp Simple Guestbook Application
  • pinger.lisp Ping command implementation using Command Framework
  • blog.lisp Simple Blog Application
  • resource-protected.lisp Shows basic Core Server Unit usage
Core Server, Kor Bilişim tarafından common-lisp programlama dili üzerine özelleşmiş olarak yazılan, açık kaynak kodlu ve özgür bir uygulama sunucusudur. Desteğinizi bekliyoruz.

Görüşler

0
eevrim
Orneklerin bulundugu baglantiyi girerken problem olmus sanirim. Ornek burada.
0
eevrim
Ana sayfa baglantisinin da duzgunu burada: http://labs.core.gen.tr/
0
aycanirican
Bağlantılar düzeltildi, Can Burak Çilingir'e teşekkürler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

LISP, Debian Sarge'da en çok kullanılan 4. dil

acemi_

Araştırmanın detayları (pdf)

Debian Sarge'ın boyutunu ve değerini inceleyen bir araştırma yapılmış. Bu araştırmada Debian Sarge'da yer alan yazılımların kaynak kodları ile ilgili bir bölüm var. Araştırmayı yapan kişilere ve bana ilginç gelen bir durum söz konusu... Bu dağıtımı hazırlarken en çok kullanılan dördüncü dil: LISP

trendalicious: Trendy del.icio.us, CafeSpot

FZ

trendalicious, bir sosyal "bookmark"lama servisi olan del.icio.us için geliştirilmiş olan ve gerçek zamanlı web sitesi popülaritesini ölçüp yansıtan bir sistem. Son 60 dakika içinde en az iki kişi tarafından yollanmış URLler görüntüleniyor ve bunlar da güncel URL mesajlarının toplam sayısına göre derecelendiriliyorlar.

trendalicious'u yapan Will Glozer, aynı zamanda CafeSpot'un da programcısı. Kendisi ile yapılan bir röportajı buradan okumak mümkün. CafeSpot'un development blog'u da işin perde arkasını yansıtıyor.

Bu güncel, ilginç ve popüler web siteleri hangi platform ve dil ile mi hazırlanmış? Güzel bir soru... ;-) (ve daha güzel bir cevap!)

Kaynak: Planet Lisp, Lemonodor.

CUSP - development environment for Lisp built on top of the Eclipse platform

eevrim

2007 LKD şenliklerinde Core-Server sunumunda Emacs'ı beğenmeyip (?), "Bunun grafik arabirimi yok mu?" gibi sorularla karşılaşmıştık. Reddit'te gezerken CUSP'a rastladım.

Programming In Lisp With Cusp

R6RS Yayınlandı

tongucyumruk

1970'lerin sonunda özellikle eğitim alanında rahatça kullanılması ve o dönemde Lisp ailesindeki (daha sonra Common Lisp olarak standartlaşan) benzer dillerin karmaşıklığından uzak durması planlanarak tasarlanan Scheme dilinin yeni standardı R6RS resmileşti. 1998 yılında duyurulan R5RS'in ardından birçok güncelleme geçiren dil standardı buna karşılık temel tasarım hedeflerini aynen koruyor.

Hepimize hayırlı, uğurlu olsun.

Not: Slashdot'tan, Google News'ten, hatta Schemers.org'dan önce fazlamesaide!

Yeni Allegro Common Lisp Eğitim Videoları

opheus

Franz Inc. Allegro Common Lisp eğitimleri bölümü altında "Specialized Components of Lisp" başlığında yeni eğitim videolarını yayınladı. Aynı sayfada bir önceki konu ve videolara ulaşılabilmekte. Dosyaların boyutları 25 - 40 MB arasında değiştiginden dolayı kotalı ADSL kullanıcıları içinde sorun olmayacağını düşünmekteyim.

Son olarak daha önce yayınlanmış olan video dosyaları ve Allegro CL eğitim videolarını bir çalışma gurubu kurarak alt yazı ile türkçemize kazandırmak güzel olmaz mı?