Core Server Yenilikleri

0
aycanirican
Core Server Uygulama Sunucusu önceden duyurduğumuz Javascript derleyicisini ilgilenenlere sundu. Bunun yanında sürdürmeler ile web uygulamaları yazabileceğiniz programlama çatısı, örnek programlar ve yeni belgeler de projeye eklendi.

Sürdürmeler ile web uygulama geliştirmeyi isteyenler aşağıdaki adrese girerek örnekleri inceleyebilir.

Continuation based Web 1.0 Programming

Yeni Javascript derleyici alternatiflerine göre hem daha hızlı, hem daha esnek hem de daha az hafıza kullanıyor. Detaylar için aşağıdaki belgeye göz atabilirsiniz.

Javascript Programming

Core Server ile veritabanı geliştirmek isteyenler için ise yeni bir belge yazıldı.

Database Programming

Bunların yanında bir çok örnek ile Core Server özelliklerini ilginize sunuyoruz. Örnekleri burada bulabilirsiniz.

  • hello.lisp, Hello Application
  • websum.lisp Demonstration of Web1.0 Framework
  • addressbook.lisp Demonstration of Prevalence Database
  • guestbook.lisp Simple Guestbook Application
  • pinger.lisp Ping command implementation using Command Framework
  • blog.lisp Simple Blog Application
  • resource-protected.lisp Shows basic Core Server Unit usage
Core Server, Kor Bilişim tarafından common-lisp programlama dili üzerine özelleşmiş olarak yazılan, açık kaynak kodlu ve özgür bir uygulama sunucusudur. Desteğinizi bekliyoruz.

Görüşler

0
eevrim
Orneklerin bulundugu baglantiyi girerken problem olmus sanirim. Ornek burada.
0
eevrim
Ana sayfa baglantisinin da duzgunu burada: http://labs.core.gen.tr/
0
aycanirican
Bağlantılar düzeltildi, Can Burak Çilingir'e teşekkürler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ruhan İkeda ile Müzik ve Lisp Üstüne

FZ

Bir sonraki Lisp toplantısının konuşmacısı Bilgi Üniversitesi'nde Müzik ve Linux dersini veren Ruhan İkeda.

Ruhan İkeda, gerçekleştirdiği müzik araştırmalarından ve bunlarla bağlantılı olarak kullandığı Common Lisp tabanlı araçlardan bahsedecek.

Düzeltme: Etkinlik 14 Ekim'de değil, 14 Kasım'da gerçekleşecek.

Ünlü Bir Microsoftçunun Lisp Aşkı

FZ

Yazdığı kitaplarla Microsoft ortamlarında programlama yapanların yakından tanıdığı ve davet üzerine bir süredir Microsoft'ta çalışan Don Box, son yazılarından birinde "Scheme Is Love" başlığı ile konuya girmiş ve Scheme'e olan aşkını itiraf etmiş.

Lisp - Asla Ölmeyecek Olan Dil

FZ

ESR bir oyun ile ilgili grafik işlerini halletmek için GIMP kullanmaya başlamış ve bazı şeyleri otomatikleştirmesi gerekince GIMP'in nasıl programlanabileceğine göz atmış. Karşısına çıkan Script-Fu ortamında Scheme ile karşılaşınca kendini evinde gibi hissetmiş ve LISP — The Language That Will Not Die başlığı altında düşüncelerini ve yazdığı kodu paylaşmış.

Not: cs-lisp listesinde haber verdiği için için Recai Oktaş'a teşekkürler.

GNU CLISP 2.34 sürümü çıktı

FZ

ANSI Common Lisp yüksek seviyeli, genel amaçlı bir programlama dilidir. GNU CLISP, Karlsruhe Üniversitesi'nden Bruno Haible ve Münih Üniversitesi'nden Michael Stoll'un ürünüdür. CLISP, ANSI Common Lisp standardında tanımlanmış Lisp dilinin büyük kısmını desteklemektedir. Hemen her türlü UNIX platformunda (Linux, FreeBSD, NetBSD, OpenBSD, Solaris, Tru64, HP-UX, BeOS, NeXTstep, IRIX, AIX ve diğerleri) ve diğer sistemlerde (Windows NT/2000/XP, Windows 95/98/ME) çalışmakta ve bunun için sadece 4 MB RAM bellek yeterli olmaktadır.

Neden Arc Özellikle Nesne Yönelimli Değil?

FZ

Paul Graham'ın Why Arc Isn't Especially Object-Oriented makalesi yazılım dünyasında bazı çok tekrarlanan ve düşünmeden kabul edegeldiğimiz kalıpları sorgulamamız için kısa ve etkili makalelerden biri.

Daha önce Common Lisp ile Internet Programlamaya Giriş Kılavuzu makalesi ile tanıdığımız İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri bölümü öğrencilerinden Haldun Bayhantopçu'nun çevirisi ile bu makaleyi FM'de de yayınlıyoruz. Çevirinin daha güzel bir hale gelmesinde emeği geçen Türkiye Lisp Çalışma Grubu üyelerine teşekkürler.