Lisp Resource Kit: Canlı Canlı Lisp ;-)

0
FZ
LispNYC ve ALU tarafından geliştirilmiş olan The Lisp Resource Kit boot edebilen Debian GNU/Linux tabanlı Knoppix kullanılarak hazırlanmış bir Lisp tanıtım, eğitim öğretim CDsi. Her türlü deneyimden insana Common Lisp programlama dilini ve teknolojilerini tanıtmak amacı ile hazırlanmış ve ekran görüntülerine buradan ulaşabileceğiniz bu CDdeki yazılımların birkaçına örnek vermek gerekirse:
Birkaç kaynak:

  • Basic Lisp Techniques - David Cooper
  • On Lisp - Paul Graham
  • Successful Lisp - David Lamkins

Yazılımlar:
  • Allegro Common Lisp - Franz
  • LispWorks - Xanalys
  • CMU Common Lisp

Görüşler

0
darkhunter
Canlı Lisp... Programlama dünyasına böylelikle bir varyant daha eklendi... Güzel ;-)

Yanlız bir manifesto ya da ne bileyim bir ideoloji eksikliği var bu Lisp'de... Şöyle birileri faşizan bir tavırla ya Lisp'e ggel ya da Basic'e geri dön diye dikte ederken arka planda Lisp ! Lisp ! Lisp ! Lisp ! Lisp ! Lisp ! Lisp ! Lisp ! diye sloganlar atılmalı böyle organizasyonlar yapılmalı vesselam :p
0
FZ
Lisp ideolojisinin en saf örnekleri için comp.lang.lisp USENET alanının okumanı öneririm (ve hatta yazmanı):

http://groups-beta.google.com/group/comp.lang.lisp

(ya da her ne newsreader kullanıyorsan [benim favorim Emacs içinde çalışan GNUS).
0
bm
Ingilizce bilenler icin gidilecek adres orasi. Ilginc bir sekilde belki bizim tercume, buralarda laf etme vs. cabalarimizin da payiyla ilgilenmeye baslayanlarin hemen hepsi Ingilizce okuyabilen insanlar cikti. Buraya FZ forum acmis kullaniyoruz ama eger baska dinozorlar cikmazsa tecrubeli olarak sadece benden medet umuluyor olacak, bu da iyi bir fikir degil. Vaktim yetse de tikanacagim yerler elbette cikacaktir ve CLL'in tikanacagi yerden cok cok evvel cikacaktir. Ne kadar cabuk asil kaynaklara donulurse o kadar iyi bence.

IRC icin #lisp de var. Ustelik bir de IRC/IM Ingilizcesi konusturtmamak filan gibi hos aliskanliklari var takip etmesi IRC yabancisi benim gibi birisi icin dahi kolay oluyor. Loglar surada:
http://meme.b9.com/cdates.html?channel=lisp
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kent Pitman Lisp ve ötesi ile ilgili soruları yanıtladı - Bölüm 2

FZ

Kent Pitman, 2001 yılının sonuna doğru Slashdot camiasının Lisp/Scheme, standartlar, yazılım geliştirme ve diğer konulardaki sorularını cevapladı, meraklarını giderdi. Bir hayli detaylı olan bu soru cevap seansı uzunluğundan ötürü iki bölümde yayınlandı. İkinci ve son bölümü, Bilkent Üniversitesi, Bilgisayar Müh. bölümü öğrencisi Hayrettin Gürkök'ün çevirisi ile karşınızda... (1. bölüm burada, 2. bölümün ilk kopyası ise ileriseviye.org adresinde)

reddit.com Lisp'ten Python'a geçti

innaw

Lisp kullanılarak yazılan reddit.com, python ile yeniden kodlandı. Reddit blogundaki kısa açıklamada artık python ile yeni özelliklerin daha kolay ekleneceği belirtilirken, Lispçiler için de bu altyapı değişikliğini açıklayan ayrıntılı bir yazının yakında yayınlanacağı belirtilmiş. Hayırlısı.. :)

LISP, Debian Sarge'da en çok kullanılan 4. dil

acemi_

Araştırmanın detayları (pdf)

Debian Sarge'ın boyutunu ve değerini inceleyen bir araştırma yapılmış. Bu araştırmada Debian Sarge'da yer alan yazılımların kaynak kodları ile ilgili bir bölüm var. Araştırmayı yapan kişilere ve bana ilginç gelen bir durum söz konusu... Bu dağıtımı hazırlarken en çok kullanılan dördüncü dil: LISP

Lisp - Asla Ölmeyecek Olan Dil

FZ

ESR bir oyun ile ilgili grafik işlerini halletmek için GIMP kullanmaya başlamış ve bazı şeyleri otomatikleştirmesi gerekince GIMP'in nasıl programlanabileceğine göz atmış. Karşısına çıkan Script-Fu ortamında Scheme ile karşılaşınca kendini evinde gibi hissetmiş ve LISP — The Language That Will Not Die başlığı altında düşüncelerini ve yazdığı kodu paylaşmış.

Not: cs-lisp listesinde haber verdiği için için Recai Oktaş'a teşekkürler.

Cusp: Eclipse için Common Lisp Eklentisi

zekzekus

Lisp ile uğraşan ama Emacs editörüne alışamamış benim gibi kullanıcıların yardımına Eclipse IDE ortamı için hazırlanmış Cusp eklentisi yetişiyor.