Lisp Resource Kit: Canlı Canlı Lisp ;-)

0
FZ
LispNYC ve ALU tarafından geliştirilmiş olan The Lisp Resource Kit boot edebilen Debian GNU/Linux tabanlı Knoppix kullanılarak hazırlanmış bir Lisp tanıtım, eğitim öğretim CDsi. Her türlü deneyimden insana Common Lisp programlama dilini ve teknolojilerini tanıtmak amacı ile hazırlanmış ve ekran görüntülerine buradan ulaşabileceğiniz bu CDdeki yazılımların birkaçına örnek vermek gerekirse:
Birkaç kaynak:

  • Basic Lisp Techniques - David Cooper
  • On Lisp - Paul Graham
  • Successful Lisp - David Lamkins

Yazılımlar:
  • Allegro Common Lisp - Franz
  • LispWorks - Xanalys
  • CMU Common Lisp

Görüşler

0
darkhunter
Canlı Lisp... Programlama dünyasına böylelikle bir varyant daha eklendi... Güzel ;-)

Yanlız bir manifesto ya da ne bileyim bir ideoloji eksikliği var bu Lisp'de... Şöyle birileri faşizan bir tavırla ya Lisp'e ggel ya da Basic'e geri dön diye dikte ederken arka planda Lisp ! Lisp ! Lisp ! Lisp ! Lisp ! Lisp ! Lisp ! Lisp ! diye sloganlar atılmalı böyle organizasyonlar yapılmalı vesselam :p
0
FZ
Lisp ideolojisinin en saf örnekleri için comp.lang.lisp USENET alanının okumanı öneririm (ve hatta yazmanı):

http://groups-beta.google.com/group/comp.lang.lisp

(ya da her ne newsreader kullanıyorsan [benim favorim Emacs içinde çalışan GNUS).
0
bm
Ingilizce bilenler icin gidilecek adres orasi. Ilginc bir sekilde belki bizim tercume, buralarda laf etme vs. cabalarimizin da payiyla ilgilenmeye baslayanlarin hemen hepsi Ingilizce okuyabilen insanlar cikti. Buraya FZ forum acmis kullaniyoruz ama eger baska dinozorlar cikmazsa tecrubeli olarak sadece benden medet umuluyor olacak, bu da iyi bir fikir degil. Vaktim yetse de tikanacagim yerler elbette cikacaktir ve CLL'in tikanacagi yerden cok cok evvel cikacaktir. Ne kadar cabuk asil kaynaklara donulurse o kadar iyi bence.

IRC icin #lisp de var. Ustelik bir de IRC/IM Ingilizcesi konusturtmamak filan gibi hos aliskanliklari var takip etmesi IRC yabancisi benim gibi birisi icin dahi kolay oluyor. Loglar surada:
http://meme.b9.com/cdates.html?channel=lisp
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

International Lisp Conference (ILC) 2007 izlenimleri

coskung

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nden Vehbi Sinan Tunalıoğlu ile birlikte, ilc 2007'ye katıldık. Katıldığımız konuşmalardan izlenimleri, yaptığımız fikir alışverişlerini kısaca özetleyeyim.

Neden Arc Özellikle Nesne Yönelimli Değil?

FZ

Paul Graham'ın Why Arc Isn't Especially Object-Oriented makalesi yazılım dünyasında bazı çok tekrarlanan ve düşünmeden kabul edegeldiğimiz kalıpları sorgulamamız için kısa ve etkili makalelerden biri.

Daha önce Common Lisp ile Internet Programlamaya Giriş Kılavuzu makalesi ile tanıdığımız İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri bölümü öğrencilerinden Haldun Bayhantopçu'nun çevirisi ile bu makaleyi FM'de de yayınlıyoruz. Çevirinin daha güzel bir hale gelmesinde emeği geçen Türkiye Lisp Çalışma Grubu üyelerine teşekkürler.

UCW + Ajax = UCW+

FZ

Bugün cs-lisp e-posta listesindeki bir duyuru postasına göre UCW'de AJAX kullanabilmek için hazırlanan UCW+ ile www.hedee.com projesi tekrar düzenlendi. Kaynak kod ve çalışan sistemi görmek için aşağıdaki adresler ziyaret edilebilir:

reddit.com Lisp'ten Python'a geçti

innaw

Lisp kullanılarak yazılan reddit.com, python ile yeniden kodlandı. Reddit blogundaki kısa açıklamada artık python ile yeni özelliklerin daha kolay ekleneceği belirtilirken, Lispçiler için de bu altyapı değişikliğini açıklayan ayrıntılı bir yazının yakında yayınlanacağı belirtilmiş. Hayırlısı.. :)

Cusp: Eclipse için Common Lisp Eklentisi

zekzekus

Lisp ile uğraşan ama Emacs editörüne alışamamış benim gibi kullanıcıların yardımına Eclipse IDE ortamı için hazırlanmış Cusp eklentisi yetişiyor.