Lisp Resource Kit: Canlı Canlı Lisp ;-)

0
FZ
LispNYC ve ALU tarafından geliştirilmiş olan The Lisp Resource Kit boot edebilen Debian GNU/Linux tabanlı Knoppix kullanılarak hazırlanmış bir Lisp tanıtım, eğitim öğretim CDsi. Her türlü deneyimden insana Common Lisp programlama dilini ve teknolojilerini tanıtmak amacı ile hazırlanmış ve ekran görüntülerine buradan ulaşabileceğiniz bu CDdeki yazılımların birkaçına örnek vermek gerekirse:
Birkaç kaynak:

  • Basic Lisp Techniques - David Cooper
  • On Lisp - Paul Graham
  • Successful Lisp - David Lamkins

Yazılımlar:
  • Allegro Common Lisp - Franz
  • LispWorks - Xanalys
  • CMU Common Lisp

Görüşler

0
darkhunter
Canlı Lisp... Programlama dünyasına böylelikle bir varyant daha eklendi... Güzel ;-)

Yanlız bir manifesto ya da ne bileyim bir ideoloji eksikliği var bu Lisp'de... Şöyle birileri faşizan bir tavırla ya Lisp'e ggel ya da Basic'e geri dön diye dikte ederken arka planda Lisp ! Lisp ! Lisp ! Lisp ! Lisp ! Lisp ! Lisp ! Lisp ! diye sloganlar atılmalı böyle organizasyonlar yapılmalı vesselam :p
0
FZ
Lisp ideolojisinin en saf örnekleri için comp.lang.lisp USENET alanının okumanı öneririm (ve hatta yazmanı):

http://groups-beta.google.com/group/comp.lang.lisp

(ya da her ne newsreader kullanıyorsan [benim favorim Emacs içinde çalışan GNUS).
0
bm
Ingilizce bilenler icin gidilecek adres orasi. Ilginc bir sekilde belki bizim tercume, buralarda laf etme vs. cabalarimizin da payiyla ilgilenmeye baslayanlarin hemen hepsi Ingilizce okuyabilen insanlar cikti. Buraya FZ forum acmis kullaniyoruz ama eger baska dinozorlar cikmazsa tecrubeli olarak sadece benden medet umuluyor olacak, bu da iyi bir fikir degil. Vaktim yetse de tikanacagim yerler elbette cikacaktir ve CLL'in tikanacagi yerden cok cok evvel cikacaktir. Ne kadar cabuk asil kaynaklara donulurse o kadar iyi bence.

IRC icin #lisp de var. Ustelik bir de IRC/IM Ingilizcesi konusturtmamak filan gibi hos aliskanliklari var takip etmesi IRC yabancisi benim gibi birisi icin dahi kolay oluyor. Loglar surada:
http://meme.b9.com/cdates.html?channel=lisp
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

'Lisp Outside the Box' Düştü Mü?

okanakyuz

Nick Levine tarafından O'Reilly için 2009 yılında yazılması planlanmaya başlanan ve resmi sitesi lisp-book.org şeklinde olan hayal kitap tarih oldu gibi duruyor. Kitap her lisp meraklısı gibi benim de hayallerimi süslemekte, (Özellikle kısım 3 ve kısım 6) fakat görünen o ki bu proje tarih olmuş durumda. Bir arkadaşım ile sohbet ederken öğrendiğim bilgi bu kitaba asla kavuşamayacağımız yönündeki dedikodu. Kitap için tek satır bile yazılmamakta artık. Dilerim birisi çıkar ve yeni bir proje başlatır. Çünkü Hacker lugatında O'Reilly'den bir kitap çıkartmak dünyadaki en önemli 2 hadiseden biri (diğeri zengin olmak ve paraya para dememek)

Jolt Awards - Productivity Winner: Practical Common Lisp

FZ

Daha önce yine bu sayfalarda meşhur JOLT ödülleri ile ilgili duyurularımız olmuştu. Biraz geç de olsa fark ettiğimiz bir bilgi: Teknik Kitaplar kategorisinde Üretkenlik Ödüllerinden birini kazanan üç kitaptan biri: Practical Common Lisp.

Avrupa Common Lisp Buluşması: Sunumlar ve Videolar

FZ

Bu sene 24 Nisan tarihinde, Amsterdam'da, 19 ülkeden 80'i aşkın katılımcıyla gerçekleşen ECLM2005 (European Common Lisp Meeting) pek çok ilginç sunuma ve konuşmaya ev sahipliği yaptı.

Daha önce burada sık sık adı geçen Practical Common Lisp kitabının yazarı Seibel'in "Lispçi olmayanlara Lisp'i nasıl anlatırsınız" başlıklı eğlenceli konuşmasından tutun António Menezes Leitão'nun "Lispçiler için Java" sunumuna dek pek çok videoya Weitz'in sitesinden veya İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü yansısından erişmeniz mümkün.

Kor Bilişimden Common Lisp Tabanlı JavaScript Üreteci

aycanirican

Web uygulamaları konusunda araştırma ve geliştirme yapan Kor Bilişim, Core Server ile beraber kullanabileceğiniz tamamen yeni ve özgün bir JavaScript üreteci geliştirdi.

PL/scheme: PostgreSQL için Scheme

FZ

cs-lisp e-posta listesinde Volkan Yazıcı tarafından geliştirilen PL/scheme projesinin duyurusu bugün yapıldı.