3D Model Tasarımı ve Mirai

0
FZ
Rainer Joswig, 1999 yılında Mirai ile bir model tasarlayan Bay Raitt'in çalışma seansını yansıtan bir video sunuyor.

Mirai, 3D grafik tasarımı için kullanılan bir yazılım. Common Lisp ile yazılmış ve Allegro Common Lisp üstünde çalışıyor. Yazılımın temelleri daha önceki Symbolics Graphics süitine dayanıyor.

Videoyu buradan indirebilirsiniz.

Kaynak: Planet Lisp

Görüşler

0
darkhunter
Mirai, 15 yıldır geliştirilen bir gerçek zamanlı modelleme aracı. "3D grafik tasarımı" yazılımın işlevinin yanından pek geçmemiş. Ayrıntılı bilgi burada.
0
FZ
Videoyu seyrettim, saygı duydum, derin bir tefekküre daldım ;-)
0
fsniper
Güzel bir yazılım ve yetenekli bir sanatçı kombinasyonu. Ancak çok da ön plana çıkacak bir yazılım sayılmaz. 3D animasyon çevresinden bakınca Genel olarak karakter animasyonu ve düşük seviye poligon modelleme için gerçekten uygun bir yazılım. Ancak iş daha ileriye gelince pek bir çekiciliği yok.

Ancak gerçek zamanlılık konusu bir çok yazılımuın bir adım önünde olmasını sağlıyor. Ancak buun yanı sıra Blender ile yapılmayacak bir şey sağlıyor diyemem.

Karakter modelleme ile ilgileniyorsanız da ZBrush'ı muhakkak duymuşsunuzdur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Cusp: Eclipse için Common Lisp Eklentisi

zekzekus

Lisp ile uğraşan ama Emacs editörüne alışamamış benim gibi kullanıcıların yardımına Eclipse IDE ortamı için hazırlanmış Cusp eklentisi yetişiyor.

Avrupa Common Lisp Buluşması: Sunumlar ve Videolar

FZ

Bu sene 24 Nisan tarihinde, Amsterdam'da, 19 ülkeden 80'i aşkın katılımcıyla gerçekleşen ECLM2005 (European Common Lisp Meeting) pek çok ilginç sunuma ve konuşmaya ev sahipliği yaptı.

Daha önce burada sık sık adı geçen Practical Common Lisp kitabının yazarı Seibel'in "Lispçi olmayanlara Lisp'i nasıl anlatırsınız" başlıklı eğlenceli konuşmasından tutun António Menezes Leitão'nun "Lispçiler için Java" sunumuna dek pek çok videoya Weitz'in sitesinden veya İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü yansısından erişmeniz mümkün.

GNU CLISP 2.34 sürümü çıktı

FZ

ANSI Common Lisp yüksek seviyeli, genel amaçlı bir programlama dilidir. GNU CLISP, Karlsruhe Üniversitesi'nden Bruno Haible ve Münih Üniversitesi'nden Michael Stoll'un ürünüdür. CLISP, ANSI Common Lisp standardında tanımlanmış Lisp dilinin büyük kısmını desteklemektedir. Hemen her türlü UNIX platformunda (Linux, FreeBSD, NetBSD, OpenBSD, Solaris, Tru64, HP-UX, BeOS, NeXTstep, IRIX, AIX ve diğerleri) ve diğer sistemlerde (Windows NT/2000/XP, Windows 95/98/ME) çalışmakta ve bunun için sadece 4 MB RAM bellek yeterli olmaktadır.

Coretal CMS Videoları

eevrim

Core Server üzerine geliştirdiğimiz ilk uygulama olan Coretal İçerik Yönetim Sisteminin kullanım ve tasarım videolarını hazırladık. Fikirlerinizi duymaktan mutluluk duyacağız.

Sevgiler.

Ürün sayfası, Kullanıcı Videosu, Tasarımcı Videosu

Lisp Programcıları İçin Python Kılavuzu

anonim

İlgilenenler internetteki birçok makale ve dökümanda python ve lisp dillerinin benzer olduklarından bahseden yazılara rastlamışsınızdır. Çoğu programcıysa python'un macrolar dışında lisp'in tüm özelliklerini sağladığını iddia ediyor. Bu konuyu çok iyi aydınlatacak bir sayfaya esr'ın makalelerine yapılan yorumlarda rastladım. Konusu Lisp programcıları için python ancak yazarı Peter Norvig'in de dediğine göre birçok python programcısı bu döküman sayesinde lisp öğrenmiş.

http://www.norvig.com/python-lisp.html