Kor Bilişim'den DOM Programlama Araçları

0
aycanirican
DOM modelinin kısmi bir gerçekleştirimi artık Core Server projesi ile beraber geliyor. Bu araçla, birinci dereceden DOM nesneleri yaratabiliyor, parametrik DOM üreten fonksiyonlar tanımlayabiliyorsunuz. Öyle ki, tanımladığınız DOM yapısını javascript betiğine çevirip, web tarayıcının kullanabileceği bir hale getirebiliyorsunuz. Örnekler için Dom Programming belgesine bakabilirsiniz.
Core Server projesinden önce bu işleri gerçekleştirmek için makrolar tanımlanmaktaydı. Ancak bu makrolar fonksiyonel olmadıkları için, bileşke fonksiyon olarak kullanılabilmeleri mümkün değildi. Core Server artık birinci dereceden ağaç yapısına sahip DOM nesneleri ve bunlar üzerine tanımlı metotları sunuyor. Ayrıca tanımladığınız tek bir DOM kodu, hem sunucu tarafında, hem de istemcide çalışabiliyor.

Görüşler

0
FZ
"DOM tree can be searched using several algorithms like Breath First,..." ile başlayan cümlede Breath First değil breadth first olmalı, harf hatası olmuş (Türkçe karşılığı neydi bunun, hatırlayamadım şimdi).

Not: Gel tezkere gel!
0
eevrim
Typo fixed. Tesekkurler:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Lisp - Asla Ölmeyecek Olan Dil

FZ

ESR bir oyun ile ilgili grafik işlerini halletmek için GIMP kullanmaya başlamış ve bazı şeyleri otomatikleştirmesi gerekince GIMP'in nasıl programlanabileceğine göz atmış. Karşısına çıkan Script-Fu ortamında Scheme ile karşılaşınca kendini evinde gibi hissetmiş ve LISP — The Language That Will Not Die başlığı altında düşüncelerini ve yazdığı kodu paylaşmış.

Not: cs-lisp listesinde haber verdiği için için Recai Oktaş'a teşekkürler.

Kor Bilişimden Common Lisp Tabanlı JavaScript Üreteci

aycanirican

Web uygulamaları konusunda araştırma ve geliştirme yapan Kor Bilişim, Core Server ile beraber kullanabileceğiniz tamamen yeni ve özgün bir JavaScript üreteci geliştirdi.

Barack Obama'yı Semantik Web Üzerinden Lisp ile Sorgulamak

FZ

Öyle bir veri tabanı düşünün ki şu sorunuza doğru cevaplar veriyor: "Barack Obama nerede doğmuştu? (Nerede dünyaya gelmişti diye de yazabilirsiniz) Doğduğu yere 15 km uzaklıktaki şehirler ve kasabalar hangileri idi? 2000 yılında bu yerleşim yerlerindeki ortalama fakirlik seviyesi ne idi?"

Bunu tek bir ilişkisel veri tabanı ile kolayca yapabilir misiniz? Yahut daha doğru soru: Neden tek bir veri tabanı olsun ve bu neden ilişkisel olsun? Buyrun semantik web ve RDF kullanın. Nasıl mı?

MatzLisp: Yeni bir Lisp lehçesi ;-)

anonim

Ruby'nin yaratıcısı Matz yaptığı açıklamayla Ruby'nin kökeninde Lisp olduğunu bu yüzden dilin bundan böyle MatzLisp olarak adlandırılması gerektiğini söyledi.

Kaynak: http://ruby-talk.org/cgi-bin/scat.rb/ruby/ruby-talk/179642

Dama Oynayan LISP kodu - Altüst (Minimax) Algoritması

malkocoglu


Bilgisayarlar bir problemi yapay zeka kullanarak çözerken, kullandıkları teknikler; Karar ağacı, akıllı tahmin yeteneği ve o ana kadar geçilen yolu hatırlamaktır.
Bir rakibe karsi oyun oynayabilen bir yapay zeka algoritmasi bu tekniği bir ileri götürerek, rakibin hareketlerini de çözüm alanına almaya çalışır. Altüst (Minimax) algoritmasi, oyun zekası alanında bilinen bir algoritma; Yapay Zeka dersi için yazılmış ve altüst kulanan LISP Dama kodlarını sitemizden paylaşıyoruz.
Yapay Zeka ve Müsabaka - Altüst Algoritması