Lisp'sel aydınlanma!

0
sundance
Fani dert ve tasaların yokolup, herşeyin sırrının çözüldüğü söylenen o an vardır ya...

İşte o mertebeye ulaşan bir Lisp programcısının gözünün önünde evrenin sırlarının çözülmesi ve Evrensel Programlama Dili (gerçekten!!!)

Kesmediyse bir de bu var.

Maximus Decimus Meridius der ki "Unleash hellll!!!!"(Salın cehennemi!)

Görüşler

0
FZ
0
tongucyumruk
Öhüm, araya girmek istemem ama... Nedense bu [1] alternatif bana daha gerçekçi göründü.

[1] http://www.haskell.org

Haskell manipulates functions with the same ease that Perl manipulates strings -- JohnGoerzen
0
tongucyumruk
Şunu unutmuşum:

Smith's Law: Any sufficiently large test suite for a program written in a dynamic language will contain an ad-hoc, informally-specified, bug-ridden, slow, patchy implementation of half of the Haskell type system
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Object Persistence ve Lisp - Dabble ve Smalltalk

FZ

Şimşekleri üstüme çekmek pahasına böyle bir başlık atıyor ve diyorum ki Bill Clementson yine yapacağını yapmış ve acayip videolar hazırlamış.

Konu bu aralar pek bir revaçta olan ve "e peki nasıl yapacağız biz bu object persistence, serialization işini?" sorusu ile gündeme gelen konu. Bill Clementson en son gerçekleştirdikleri Vancouver Lisp Kullanıcıları Grubu Toplantısı çerçevesinde AllegroCache ile ilgili bir video hazırlamış.

trendalicious: Trendy del.icio.us, CafeSpot

FZ

trendalicious, bir sosyal "bookmark"lama servisi olan del.icio.us için geliştirilmiş olan ve gerçek zamanlı web sitesi popülaritesini ölçüp yansıtan bir sistem. Son 60 dakika içinde en az iki kişi tarafından yollanmış URLler görüntüleniyor ve bunlar da güncel URL mesajlarının toplam sayısına göre derecelendiriliyorlar.

trendalicious'u yapan Will Glozer, aynı zamanda CafeSpot'un da programcısı. Kendisi ile yapılan bir röportajı buradan okumak mümkün. CafeSpot'un development blog'u da işin perde arkasını yansıtıyor.

Bu güncel, ilginç ve popüler web siteleri hangi platform ve dil ile mi hazırlanmış? Güzel bir soru... ;-) (ve daha güzel bir cevap!)

Kaynak: Planet Lisp, Lemonodor.

newLISP

bk

Bu kadar Lispçinin gözünden kaçmış olabilir mi bilemiyorum ama ben bulamadım: newLISP for BSDs, GNU/LINUX, MacOS X, Solaris, Win32.

newLISP, yapay zekâ ve istatistik gerektiren alanlarda web uygulamaları ve diğer türden yazılımlar için geliştirilmiş genel amaçlı bir betik dilidir. FAQ belgesi ve Common Lisp ile Scheme'den farklılıkları daha detaylı bilgi vermektedir.

3D Model Tasarımı ve Mirai

FZ

Rainer Joswig, 1999 yılında Mirai ile bir model tasarlayan Bay Raitt'in çalışma seansını yansıtan bir video sunuyor.

Mirai, 3D grafik tasarımı için kullanılan bir yazılım. Common Lisp ile yazılmış ve Allegro Common Lisp üstünde çalışıyor. Yazılımın temelleri daha önceki Symbolics Graphics süitine dayanıyor.

Videoyu buradan indirebilirsiniz.

Kaynak: Planet Lisp

Land Of Lisp Çıktı

okanakyuz

İleri seviye sitesindeki lisperati (Tılsımlı Programlama) (http://ileriseviye.org/Makale/lisperati-tr/) metninin orjinalinin yazarı Conrad Barski en sonunda bir lisp kitabı çıkarttı. Kitap Lisp diline bir türlü alışamayan meraklılar ile yeni başlayan kullanıcılara hitap ediyor. Ayrıca lisp dilini komik hikayeler ve karikatürler ile anlatmakta. http://landoflisp.com/ sitesinden kitabın 8nci bölümünü okumak da mümkün.