Lisp'sel aydınlanma!

0
sundance
Fani dert ve tasaların yokolup, herşeyin sırrının çözüldüğü söylenen o an vardır ya...

İşte o mertebeye ulaşan bir Lisp programcısının gözünün önünde evrenin sırlarının çözülmesi ve Evrensel Programlama Dili (gerçekten!!!)

Kesmediyse bir de bu var.

Maximus Decimus Meridius der ki "Unleash hellll!!!!"(Salın cehennemi!)

Görüşler

0
FZ
0
tongucyumruk
Öhüm, araya girmek istemem ama... Nedense bu [1] alternatif bana daha gerçekçi göründü.

[1] http://www.haskell.org

Haskell manipulates functions with the same ease that Perl manipulates strings -- JohnGoerzen
0
tongucyumruk
Şunu unutmuşum:

Smith's Law: Any sufficiently large test suite for a program written in a dynamic language will contain an ad-hoc, informally-specified, bug-ridden, slow, patchy implementation of half of the Haskell type system
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kent Pitman Lisp ve ötesi ile ilgili soruları yanıtladı - Bölüm 2

FZ

Kent Pitman, 2001 yılının sonuna doğru Slashdot camiasının Lisp/Scheme, standartlar, yazılım geliştirme ve diğer konulardaki sorularını cevapladı, meraklarını giderdi. Bir hayli detaylı olan bu soru cevap seansı uzunluğundan ötürü iki bölümde yayınlandı. İkinci ve son bölümü, Bilkent Üniversitesi, Bilgisayar Müh. bölümü öğrencisi Hayrettin Gürkök'ün çevirisi ile karşınızda... (1. bölüm burada, 2. bölümün ilk kopyası ise ileriseviye.org adresinde)

newLISP

bk

Bu kadar Lispçinin gözünden kaçmış olabilir mi bilemiyorum ama ben bulamadım: newLISP for BSDs, GNU/LINUX, MacOS X, Solaris, Win32.

newLISP, yapay zekâ ve istatistik gerektiren alanlarda web uygulamaları ve diğer türden yazılımlar için geliştirilmiş genel amaçlı bir betik dilidir. FAQ belgesi ve Common Lisp ile Scheme'den farklılıkları daha detaylı bilgi vermektedir.

Enterprise Uygulamalarda Common Lisp Faktörü

FZ

cs-lisp grubunca geçen sene Eylül ayında başlatılmış olan Lisp toplantıları serisi uzunca bir aradan sonra Ekim ayında yeni bir toplantı ile devam ediyor.

31 Ekim 2006, Salı akşamı 18:00'da İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsünde düzenlenecek olan toplantının başlığı Enterprise Uygulamalarda Common Lisp Faktörü.

Toplantının detayları şöyle:

Nasıl Bir Emacs?

FZ

Daha önce özgür yazılım etkinliklerindeki seminerleri ile tanıdığımız COR3 ekibinden Aycan İrican, cs-lisp e-posta listesinde paylaştığı bir mesajla Common Lisp ile ilgilenmeye başladıklarını ve bununla ilgili belge oluşturma çabasına giriştiklerini belirtti.

İlk çıkan belgelerden biri Nasıl Bir Emacs başlıklı bir tür Emacs kılavuzu. Diğeri ise Emacs yapılandırma dosyası (.emacs) ile ilgili güzel ipuçları içeren .emacs belgesi.

Core-Server GNU/Linux Installer

anonim

Hemen herkesin bir miktar güçlük yaşadığı Common Lisp tabanlı web sunucu kurma problemini halledeceğini umdugum yazılımı sizlerle paylaşmak isterim.

http://www.core.gen.tr/projects/core-server-installer-latest.tar.gz*

Hata bildirilerinizi evrim _at_ core.gen.tr adresine gonderebilirsiniz.

*: Gentoo, Debian ve Ubuntu GNU/Linux dağıtımları için test edildi