Python, Csound ve Scala: Diving - Bölüm 1

0
FZ
Thorin Kerr geçenlerde csound e-posta listesine son bestesini yolladı.

Diving - Part I isimli yaklaşık 13 dakikalık bu eser Scala, Python ve Csound kullanılarak gerçekleştirilmiş:

Diving_I.mp3 (yaklaşık 29 MB)

Diving_I.ogg

Csound kaynak dosyasına buradan erişmek mümkün.
Kerr'in kendisine yöneltilen soruların bir kısmına cevabı:

I used Python to generate almost the entire score. There is a little bit of hand editing here and there. I’m still a bit green with programming. Very briefly: I use python to read Scala tuning scales (Did I mention it’s largely Just Intonation?). Then there’s lots of sequence permutations which index pitch scales, intervals and rhythmic cells. While working: I generate lots of score files, and use a master score with numerous #include statements. That’s pretty much the entire composition. There will (should) be more… It is ‘part I’ after all. I usually use Csound in every piece I write, but this is really the first Csound-only one. I have to admit… it takes some persistence to iron out the wrinkles, but, once you have the tools, and a working method, it gets easier.


İşitsel programlama ile ilgilenen FMcilerin ilgilenebileceğini düşünerek paylaşmak istedim.

Benzer yazılımlarla gerçekleştirilmiş bir parça için TimeWave Canon: Csound, ADA, I Ching ve garip bir müzik başlıklı bloga bakılabilir.

Görüşler

0
mavi
TimeWave Canon intihar öncesi dinlenesi bir parça olmuş
0
darkhunter
Dün gece FZ'ye IRC'den aynı şeyleri söylemiştim bende... Psikolojik çözülmelere neden oluyor bu parçalar...

Hatta "(The) Algoritmanın doğasında buhran vardır" gibi ilginç teorilere yelken açabiliyorsunuz...
0
FZ
Elektronik müzik parçaları çok garip ruh durumlarına yol açabiliyor, doğrudur. Geçenlerde Max/MSP ile epey uğraşmış bir dostumla Richard Boulanger'nin meşhur Trapped in Convert'ünü dinliyorduk ben "baksana yahu buraları korku filmi müziği" gibi dediğimde arkadaşım güldü ve "bu kategoride o kadar çok şey dinledim ki artık bu şekilde duygu oluşturmuyor bende, farklı kısımlarına dikkat ediyorum parçaların" demişti.

Diving - Bölüm 1'de ise bence ilk 3.5 dakika ile son 3 dakika eğlenceli, aradaki uzun bölüm biraz daha donuk gibi.

Çeşitli örnekler için buraya, buraya, buraya, buraya ve buraya bakılabilir.

Not: Aklıma Coltrane'i ilk dinlediğim zaman hissettiklerim geldi: "evet, saksofon çalıyor gibi görünüyor ama herhalde bu yaptığı şeye kimse müzik demiyordur" ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

UNIX Olmayan İşletim Sistemlerinin Tarihi

Soulblighter

UNIX olmayan işletim sistemlerinin doğuşu ve batışı :) Hepsi bu belgede çizelge şeklinde sunulmuş...

Microsoft`a karşı kutsal ittifak!

elrond

20-21 Kasım`da Nokia Mobile Internet Conferance Barcelona`da yapıldı. Konferansta çok önemli duyurular yapıldı. Bildiğimiz gibi Microsoft, CE tabanlı Stinger konsepti ile mobil telefon pazarına el atmaya heves etmişti. Haliyle bu pazarın lideri ve devi buna bir cevap verecekti. Cevap biraz sert oldu.

OpenBSD 3.3 Çıktı

FZ

Kendine hedef olarak ağ güvenliği ve şifreleme konusunda en yetkin işletim sistemini üretmeyi seçmiş olan OpenBSD ekibinin geliştirmiş olduğu OpenBSD işletim sisteminin 3.3 numalı sürümü 1 Mayıs 2003 tarihinde resmen kamu kullanımına açıldı.

ABD'deki DARPA kurumu tarafından kendilerine verilen destek aniden kesilince maddi bakımdan zor durumda kalan OpenBSD ekibi her türlü olumsuzluğa rağmen kamu yararına çalışmalarına devam ediyor. Ekip kendisini desteklemek isteyen insanların her türlü yardımını kabul ediyor.

Sıkça Sorulmayan Sorular

FZ

Bir dergi çıktı. Adı : FUQ - Sıkça Sorulmayan Sorular.

%90'ı acayip röportajlardan oluşan bu dergiyi eğer en yakınınızdaki gazete bayiinden alırsanız nelerle karşılaşacaksınız? :

Dünyanın ilk Açık Kodlu Birası!

zilog

BBC'de yayınlanan bir haberde dünyanın ilk açık kodlu birası tanıtıldı. Our Beer v.1 isimli bira, Kopenag'daki Information Technology University'de, fikir hakları üzerine yapılan bir workshop sırasında ortaya atılan bir fikirden doğmuş. Workshop'u yürüten Rasmus Nielsen, öğrencilerden, yazılım dışında bir açık kodlu yaklaşıma bir örnek bulmalarını isteyince, bu fikir ortaya atılmış. Creative Commons Licence altında sunulan biranın tarifine sitesinden ulaşmak mümkün.