Askerliği Gelenlere Duyurulur...

0
musshani
Türkiye’nin YÖK tarafından onaylanan ilk sanal üniversitesi bu yıl öğrenci alacak. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Engin Ataç ve programa destek veren Microsoft Türkiye’nin Genel Müdürü Haluk Maga İstanbul Ceylan Inter Continental Otel’de düzenlenen basın toplantısında Türkiye’nin ilk sanal üniversitesi hakkında bilgi verdiler.

Bilgi Yönetimi’ne programına Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) ile 500 öğrenci alınması planlanıyor. Öğrencilerin 2001-2002 öğretim yılında kayıt yaptırabilmek için Eşit Ağırlıklı ÖSS Puan türünde en az 105 puan almaları gerekecek.
Bilgi Yönetimi’nden mezun olacak öğrenciler, işletme ortamlarında bilgiyi oluşturmak, bilgiye erişmek, bilgi üzerinde işlemler gerçekleştirerek bilgiyi dönüştürmek, iletmek ve saklamak gibi temel işlemleri rahatlıkla yapabilir duruma gelecekler. Öğrenciler uygulamalı derslerde kişisel ve kurumsal iş yazılımlarını, birlikte çalışma sistemlerini ve intranet ortamındaki iş akışı sistemlerini kullanma becerileri kazanacaklar.

Programdan mezun olanlara Açıköğretim Fakültesi Bilgi Yönetimi Programı Önlisans diploması verilecek.

Daha fazla bilgi için: bilgi.anadolu.edu.tr

Görüşler

0
gencbeyin
ya askerlik iyidir egitici ve eglencelidir bile...:-))
0
anonim
tam verimli cagimizda bizleri ureticilik yerine tuketicilige alistiran bir zihniyet...bu ulkeyi anlamiyorum.askerde bizim evladimiz komutanlarda.siayasilerde..irade bu millette degil ancak nedendir bilinmez...milleti isyan edecek ama hakki icin isyan edecek.lan simdi elimde olsa ulke degistirecegim diyecegim ama millet vatan sevmeyen birisi diyecek.ama gel görki vatani degil zihniyeti sevmiyorum.60 milyon insan bunun 2 milyonu ordumuz (eskiden peygamber ocagi idi.millet güle oynaya oglunu davulla zurnayla gonderirdi.simdi mantiksiz piyadeler)500 bini siyasiler 500 bini de elit kesim olsa geri kalan 57 milyon insan bu kadar kisi ile yonetiliyorsa bu iste bi acaiplik var derim.yaw bu komutanlar gucleri yetmiyo kendi evlatlarimizi bizim uzerimize yolluyorlar. o salaklarda dogurlugunu sorgulamadan akıllarınca komutan emridir deyip uzerimize gelmeleri iste o bitiriyo milleti.
0
gencbeyin
en verimli cagi olan (bir programci icin en verimli cag 17-25 dir) 17 yasinda piyasada calismak isteyen bir genc tas catlasa ne kadar maas alir?
0
anonim
tabi bunu genelkurmaydan kimsenin okumadığını ve asal ile irtibata geçip onlarında yökle yazışmaya başlamamasına dua edin
0
anonim
askerlik geldimi başa ya okul bitirmeyeceksin ya kaçacaksın yurt dışına ya tarkan olacaksın ya da
i.. töbe töbe
ama eninde sonunda hizaya geleceksin düzen belli düzülende malum
gideceksin sen de askere gideceksin
psikonevrotik olup döneceksin
heran yakalanabilirsiniz asker kaçakları bu sanal üniversite bir tuzak kaçakları yakalamak için
aman ha dikkat
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

NATO’ya Türk yapımı kripto cihazı

sametc

TÜBİTAK, NATO’nun açtığı haberleşme sistemleri ihalesine kendi üretimi olan şifreleme cihazı ile girdi. NATO karargahlarındaki testlerden başarıyla geçen TÜBİTAK’ın şifre cihazı ihaleyi kazanırsa, NATO ülkeleri Türk yapımı ISDN Kripto BRI cihazıyla haberleşecek.

TÜBİTAK’a bağlı çalışan ve bilgi güvenliği konusunda uzmanlaşan Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE), Müdürü Önder Yetiş, 1993 yılında açılan merkezin kriptoloji çalışmalarını Genelkurmay Başkanlığı ile paralel olarak yürüttüğünü kaydetti. Enstitüdeki teknolojinin “tamamına yakınının yerli” olduğunu vurgulayan Yetiş, kriptoloji konusunda “dünyanın ilk 10 kurumundan biri” olduklarını ifade etti.

Haberin tamamı burada.

Bu konu ile bağlantılı bir başka haber ise TÜBİTAK´ta üretilen mikroçip ile ilgili, ona da göz atabilirsiniz.

Knoppix 3.8 & UnionFS

e2e

Knoppix 3.8 CeBIT 2005'te tanıtılmış.

Yeni sürümde default kernel versiyonu 2.6.11, KDE 3.3.2. Mozilla yerine ise Firefox ve Thunderbird var.

Fakat asıl "heyecanlandırıcı" yenilik UnionFS ile gelmiş. Artık Knoppix ile boot ettiğimiz bilgisayarımıza program yükleyebileceğiz. Bu bundan önce de mümkündü, fakat epey bir uğraşmak gerekiyordu. Bundan sonra program kurulumu için "apt-get update && apt-get install x" yetecek.

UnionFS sayesinde, RAM disk üzerinde ayrı, yazılabilir bir / dizini oluşturulabiliyor.

11. Geleneksel Programlama Yarışması (Odtü Bilgisayar Topluluğu)

anonim

ODTU Bilgisayar Topluluğu Programlama Yarışması, 11. senesinde karşınızda ! Yarışmaya katılmanız için tek yapmanız gereken , 8 Nisan'a kadar grubunuzu kurup ön eleme sorularına internet üzerinden cevap vermek !

OpenBSD 3.5, CARP, Ryan McBride

FZ

En güvenli işletim sistemlerinden biri olduğu iddia edilen OpenBSD´nin 3.5 numaralı son sürümü 1 Mayıs´ta kamuyouna sunulacak.

Bu bağlamdan CARP (Common Address Redundancy Protocol) ile uğraşmış ve pf (packet filter) konusunda da çalışmış OpenBSD geliştiricisi Ryan McBride ile gerçekleştirilmiş bir röportajı burada okuyabilirsiniz.

Röportajdan sonra da "oh be iyi ki böyle enteresan protokoller geliştirip bir de bir sürü abuk sabuk kurumla, bürokrasi ile kavga etmek zorunda kalmıyorum resmi bir port numarası alacağım" diye düşünerek rahatlayabilir ya da bambaşka bir bakış açısı ile niye bu tip şeylerle ugraşmadığınızı kendi kendinize sorarak hayıflanabilirsiniz. Seçim sizin.

Dizüstü Bilgisayar Sonunda Cebe Girdi

anonim

Sony firmasının ürünü olan Vaio U101, kişisel bilgisayarların en küçüğü. 600 MHz işlemci, 256 MB RAM, 30 GB disk kapasitesi, 7.1'' ekran ve 5 saatlik pil ömrü gibi özelliklere sahip. Ürünün ABD'deki satış fiyatı 1900 $. www.vaio.sony.co.jp
Kaynak: BİLİM ve TEKNİK dergisinin ARALIK sayısı Sayfa 27
Editörün Notu: İngilizce web sayfasında bu ürün olmadığından Japonca sayfasına link verilmiştir. Arayışlarımız sürüyor...