Askerliği Gelenlere Duyurulur...

0
musshani
Türkiye’nin YÖK tarafından onaylanan ilk sanal üniversitesi bu yıl öğrenci alacak. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Engin Ataç ve programa destek veren Microsoft Türkiye’nin Genel Müdürü Haluk Maga İstanbul Ceylan Inter Continental Otel’de düzenlenen basın toplantısında Türkiye’nin ilk sanal üniversitesi hakkında bilgi verdiler.

Bilgi Yönetimi’ne programına Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) ile 500 öğrenci alınması planlanıyor. Öğrencilerin 2001-2002 öğretim yılında kayıt yaptırabilmek için Eşit Ağırlıklı ÖSS Puan türünde en az 105 puan almaları gerekecek.
Bilgi Yönetimi’nden mezun olacak öğrenciler, işletme ortamlarında bilgiyi oluşturmak, bilgiye erişmek, bilgi üzerinde işlemler gerçekleştirerek bilgiyi dönüştürmek, iletmek ve saklamak gibi temel işlemleri rahatlıkla yapabilir duruma gelecekler. Öğrenciler uygulamalı derslerde kişisel ve kurumsal iş yazılımlarını, birlikte çalışma sistemlerini ve intranet ortamındaki iş akışı sistemlerini kullanma becerileri kazanacaklar.

Programdan mezun olanlara Açıköğretim Fakültesi Bilgi Yönetimi Programı Önlisans diploması verilecek.

Daha fazla bilgi için: bilgi.anadolu.edu.tr

Görüşler

0
gencbeyin
ya askerlik iyidir egitici ve eglencelidir bile...:-))
0
anonim
tam verimli cagimizda bizleri ureticilik yerine tuketicilige alistiran bir zihniyet...bu ulkeyi anlamiyorum.askerde bizim evladimiz komutanlarda.siayasilerde..irade bu millette degil ancak nedendir bilinmez...milleti isyan edecek ama hakki icin isyan edecek.lan simdi elimde olsa ulke degistirecegim diyecegim ama millet vatan sevmeyen birisi diyecek.ama gel görki vatani degil zihniyeti sevmiyorum.60 milyon insan bunun 2 milyonu ordumuz (eskiden peygamber ocagi idi.millet güle oynaya oglunu davulla zurnayla gonderirdi.simdi mantiksiz piyadeler)500 bini siyasiler 500 bini de elit kesim olsa geri kalan 57 milyon insan bu kadar kisi ile yonetiliyorsa bu iste bi acaiplik var derim.yaw bu komutanlar gucleri yetmiyo kendi evlatlarimizi bizim uzerimize yolluyorlar. o salaklarda dogurlugunu sorgulamadan akıllarınca komutan emridir deyip uzerimize gelmeleri iste o bitiriyo milleti.
0
gencbeyin
en verimli cagi olan (bir programci icin en verimli cag 17-25 dir) 17 yasinda piyasada calismak isteyen bir genc tas catlasa ne kadar maas alir?
0
anonim
tabi bunu genelkurmaydan kimsenin okumadığını ve asal ile irtibata geçip onlarında yökle yazışmaya başlamamasına dua edin
0
anonim
askerlik geldimi başa ya okul bitirmeyeceksin ya kaçacaksın yurt dışına ya tarkan olacaksın ya da
i.. töbe töbe
ama eninde sonunda hizaya geleceksin düzen belli düzülende malum
gideceksin sen de askere gideceksin
psikonevrotik olup döneceksin
heran yakalanabilirsiniz asker kaçakları bu sanal üniversite bir tuzak kaçakları yakalamak için
aman ha dikkat
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenBSD 3.5, CARP, Ryan McBride

FZ

En güvenli işletim sistemlerinden biri olduğu iddia edilen OpenBSD´nin 3.5 numaralı son sürümü 1 Mayıs´ta kamuyouna sunulacak.

Bu bağlamdan CARP (Common Address Redundancy Protocol) ile uğraşmış ve pf (packet filter) konusunda da çalışmış OpenBSD geliştiricisi Ryan McBride ile gerçekleştirilmiş bir röportajı burada okuyabilirsiniz.

Röportajdan sonra da "oh be iyi ki böyle enteresan protokoller geliştirip bir de bir sürü abuk sabuk kurumla, bürokrasi ile kavga etmek zorunda kalmıyorum resmi bir port numarası alacağım" diye düşünerek rahatlayabilir ya da bambaşka bir bakış açısı ile niye bu tip şeylerle ugraşmadığınızı kendi kendinize sorarak hayıflanabilirsiniz. Seçim sizin.

Yapay Zekâda Hedef Hala Uzakta

ahmetozer

Savaş alanında, yaşlıların bakımında ve uzayın keşfinde… İnsanlığın robotlardan beklentisi saymakla bitmiyor. Ancak yapay zeka alanındaki ağır gelişme, görme, konuşma ve yürüme gibi en basit becerilerin dahi robotlara aktarılması zorlukla ilerliyor.

Paragent Artık Açık Kaynak

zekzekus

Dana önce bu haberde adı geçen Paragent firması, geliştirdiği Bilgi İşlem Birimlerinin, sorumlulukları altında olan bilgisayarları izlemelerine ve gerektiğinde müdahele etmelerine olanak sağlayan yazılımını artık açık kaynak modeli ile dağıtacağını duyurdu.

Türkiye, tarihinde ilk kez 'Dünya Süperbilgisayar' listesine girdi

ess

Hürriyet'in haberinde, Dünyanın en güçlü bilgisayarını kullanan ülkeler arasında artık Türkiye de var. İstanbul Teknik Üniversitesi (İ.T.Ü) ve DPT tarafından kurulan Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi’ndeki süperbilgisayar, önceki gün açıklanan TOP 500’de 353'üncü oldu.

Kampus Gelisim Günleri'09 3-6 Mart'ta ODTÜ' de.

ozansener

IEEE ODTÜ Öğrenci Kolu ve ODTÜ Kariyer Planlama Merkezi'nin desteği ile düzenlediği Kampus Gelişim Günleri'nde bu sene de geçen senelerde olduğu gibi dolu dolu bir içerik üniversite öğrencilerini bekliyor olacak. İletişim Teknolojileri, Bilgisayar ve İnternet Teknolojileri, Otomotiv, Tüketici Elektroniği, İnşaat ve Yapı Teknolojileri, Finans ve Denetim, Medya ana panellerin yanında, İnsan Kaynakları ve Ceo Forum gibi oturumlarda büyük şirketlerin yöneticileri üniversite öğrencileriyle mesleki yaşamlarında kazandıkları tecrübeleri paylaşarak, öğrencilerin kariyer ve kişisel gelişimleri hakkındaki sorularına cevap verecekler.

Kayıt Olmak için: www.kampusgelisimgunleri.com