Playstation 3'ler Tıp İçin Birleşiyor

0
darkhunter
Bilim insanları, dünyadaki 10 bin Sony Playstation 3’ü internet üzerinden bağlayarak, Alzheimer araştırmasında değerlendirecek. Küresel PS3 ağı, dünyanın en güçlü bilgisayarı olacak.
Dünya çapında binlerce Sony Playstation 3, tıp araştırmaları için birleşiyor. Tam adıyla folding@home (FAH) projesinde, PlayStation 3’lerin kullanılmayan bölümleri internetten birbirlerine bağlanarak Alzheimer araştırmalarında kullanılacak. İnternet üzerinden bağlanan Sony Playstation 3’lerden küresel bir süperbilgisayar kurulacak. Ortaya çıkan ağ, dünyanın en güçlü süperbilgisayarı olacak.

KAYNAK: http://ntvmsnbc.com/news/383502.asp

Görüşler

0
azmesai
Wauw adamlar icin 3DES AES256 wizzzz gelecek desenize,Ingiltere'demiymis normaldir.
Ingilizler baskalarini kullanmakta ustadir.

Umarim Alzheimer hastaligi icin de gercekten calisirlar..

Zaten Sony benzer bir olay seyetmistir makinelerine.
0
belfagor
olay başkalarını kullanmak filan değil.
amaç bir hastalığa çare bulmak. bunun kullanılmış yada aldatılmış gibi bir düşünce oluşamaz....

zaten proje stanford üniversitesi tarafından kontrol edilmekte. projede zor kullanma yok. tamamiyle iyi bir amaç için gönüllüklülük çerçevesinde yapılıyor.

proje sadece ps3lerlede sınırlı deği. aynı zamanda BSD linux ve win pcler içinde istemcilerde bulunuyor.

şahsen evde internetim olsa neden faydam dokunmasın dite programı kurardım......

Her projenin anltında bir bir üçkağıt aramamak en iyisi ;)
0
gnnaahh
CELL CPU nun 216 GFLOP gücü reklam davasına abartılıp sonrada ezikler tarafından "oyun makinesi işte" zaten Sony zaten hep yalancı bir firmadır durumları ile vıcıklaştırlığından gerçekten ne işe yarayabileceği özellikle sansürlenerek pozitif konumu gereksiz yere negatifleştirmenin bir trend olduğu yeni bir olgu değil.

Sony'nin ne meret bir firma olması durumu ne kadar değiştereck hep birlikte göreceğiz. Yani suçlu hazır suç işleyecek son kullanıcılar aranıyor!
0
Tugba
Playstation 2 çıkarken de Rusya ya satılmayacağı çünkü Rusyanın PS2 kullanarak füze ateşleyeceği falan gibi abuk sabuk haberler ortaya atılmıştı.

Bu gibi haberler, dili 5 karış dışarda bekleyen oyun manyağı, 12-19 yaş arası çocukların iştahını kabartmak için SONY firması tarafından ortaya atılıyor.

SONY makinesini abartacak ki, hedef kitlesine giren çocukların dilleri 2 karış dışarı çıkacak.

Babalarına ağlayıp zırlayıp Playstation 3 aldıracaklar...

Tüketim toplumu ve reklamasyon böyle bir şey işte.

Belki de bunun altında şu da olabilir. "Bakın PS3 sadece oyun makinesi değil." PS3 daha ne işler gerçekleştirebiliyor! PS3 ile dünya bile kurtarılabilir. Gerekirse bir Füze rampasına bağlanır ve dünyaya ufo ile saldırabilecek uzaylılar etkisiz hale getirilebilir! (Çok fantastik oldu değil mi? Çok saçmaladım herhalde. Yok saçmalamadım, SONY ufak atıyor biraz büyük atarsa millet yemez)

Ben hala Diablo I ve Diablo II oynaya durayım insanlar PS3'ü alsınlar. Mütiş grafikler ile grafik şöleni yaşasınlar. SONY para kazansın. Bir taraftan da kazık VAIO notebook'ları satmaya devam etsin...

Bu işler böyle. Yoruma dahi lüzum yok aslında.

0
osteosit
Peki kaç kişi böyle bir işi önemseyip bilgisayarına bu yazılımı kuracak. NTV'nin haberine göre yazılım varsayılan olarak kurulu gelmiyor. Eğer zaten kurulu olsa ve işin başında çalışsın mı, çalışmasın mı diye sorsa ve yoluna devam etse anlarım Sony'nin desteğini. Burada Folding@Home projesinin Sony'nin işletim sistemi için çıkardığı özelleşmiş bir sürümden farklı bir şey göremiyorum. Sony isterse ürünün anasayfasından reklam yapsın. Bilişim sistemlerinin baş belası hurafeleri (ne kadar program kurar ve diski ne kadar doldurursan o kadar yavaşlar) iş başında olacak. Hele hele bir de performanstan ödün veriyor gibi gözükmek var ortada.
Böyle reklam sloganları üretmesine yardımcı olduğu için Folding@Home Sony'yi destekliyor gibi gözüküyor. Yada arada harika bir ortak yaşam ilişkisi doğuyor. Her ikisi de böylece git gide ünleniyor! Tabi işin bilime katkı tarafına diyecek bir şey yok, söylentiden rahatsız değilim. Nede olsa yalansız.
0
anonim
Haber sanki PS3 piyasaya cikmis gibi yansitiyor. Daha cikmadi, Kasimdan once de cikmayacak. Fiyati 599 Euro olacak. Ilgilenenlere duyrulur...
0
x01x10
Bildiğim kadarıyla süper bilgisayar IBM'e aitti ve 1 saniyede 32 trilyon 32.000.000.000.000 işlem yapabiliyordu. (umarım 0 ları doğru yazmışımdır ve bu 3 yıl önceki bir haber ) odtüde türkiyenin süper bilgisayarını (!) yapacaktı oda sn de 2 veya 4 trilyon işlem yapabilecekti. Şimdi olayları bağlayalım 50000 ps3 yerine 100 tane ibm in makinası koyalım inannın bana gelmiş geçmiş en büyük ağ o olur :) IBM bu işi gerçekten mükemele yakın yapıyor. Zaten adı üzerinde International Busines Machine :)
Sony :) İyi bir reklam mantığı üretmiş
0
x01x10
Bildiğim kadarıyla süper bilgisayar IBM'e aitti ve 1 saniyede 32 trilyon 32.000.000.000.000 işlem yapabiliyordu. (umarım 0 ları doğru yazmışımdır ve bu 3 yıl önceki bir haber ) odtüde türkiyenin süper bilgisayarını (!) yapacaktı oda sn de 2 veya 4 trilyon işlem yapabilecekti. Şimdi olayları bağlayalım 50000 ps3 yerine 100 tane ibm in makinası koyalım inannın bana gelmiş geçmiş en büyük ağ o olur :) IBM bu işi gerçekten mükemele yakın yapıyor. Zaten adı üzerinde International Busines Machine :)
Sony :) İyi bir reklam mantığı üretmiş
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Erdal İnönü: "Üniversitelere yatırım olursa büyük buluşlar çıkar."

sametc

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin düzenlediği ‘Nasıl bir Üniversite’ konferansında bir konuşma yapan Prof. Dr. İnönü, “Türkiye’de üniversitelerin meslek eğitimi veren kurumlar olarak görüldüğüne” işaret ederek, “üniversitelerin asıl görevi ise araştırma yapmak” dedi.

http://www.ntvmsnbc.com

Cumhurbaşkanı Bir Matematik Sorusuna Takılırsa...

FZ

Piref. H. Ökkeş'in Cumhuriyet Bilim Teknik ekinin 8 Ocak 2005 tarihli yazısından:

Çok garip: Matematik Dünyası adlı derginin 2004-III sayısı da çıkmış. Nasıl oluyor da halen çıkabiliyor bu dergi, anlamak mümkün değil. Üstelik satışı 10 bin dolayında (Bir önceki sayı 9 bin satmış). Ben batar derken, dergi sürekli yükselen bir grafik çiziyor. Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın sarsılması gerek bu başarı karşısında.

Dergiyi çıkaranların aklı fikri başka çalışıyor. Ne üniversite piyango sınavlarını, ne lise müfredatını, ne okullardaki kötü eğitimi umursuyorlar. Ne manken ne de şarkıcı resmi var dergide. Umut satmıyorlar, falcılık yapmıyorlar. Kimseyi de korkutmuyorlar. Dergiyi çıkaranlar matematiğe su katmadan, sulandırmadan yapıyorlar, yapacaklarını. Yazarlar farkında değiller ama dergiyi sulandıran tek bir köşe var: O da bana ait, son sayfadaki "Konik" köşe! Herhalde okurlar o sayfaya bir türlü gelemiyorlar. Çünkü oku oku bitmiyor dergi. Matematik Dünyası'nı 6 ay sonra da açıp okuyabilir insan, 60 yıl sonra da. Kızlar artık çeyizlerine koyuyorlarmış bu dergiyi. Erkekler ceplerinde dergiyle dolaşınca şansları açılıyormuş.

Şimdi herkesi daha da şaşırtacak bir olaydan söz etmek istiyorum.

Ian Wright Ferrari'yi solladı

sefalet

Bilişim alanının tanınan simalarından Ian Wright, yaratıcılık ve fark yaratmanın güzel bir örneğini gösterdi. Ian Wright'ın özel yapım arabası Sacramento'daki drag araba yarışlarında Ferrari 360 Spider ve Porsche Carrera GT'ye bir kaç araba boyu fark attı.Hadi adamın parası var özel araç yaptırmış diyebilirsiniz fakat işin can alıcı tarafı bu bilişim destekli arabanın elektrik ile çalışıyor olması.Arabanın Wright ve mühendisleri tarafından geliştirilen en önemli özelliği elektrik enerjsini bir yarış otomobilinde çok yüksek verim elde edecek şekilde kullanabilmeleri.

Bilim Teknik´den haberler -4- Hava Yastıklı Disk

anonim

IBM firmasının geliştirdiği yeni teknoloji sayesinde yeni IBM Thinkpad notebook bilgisayarların sabit diskleri.arabalardaki hava yastıklarına benzer bir mekanizmaile darbelere karşı korunuyor.IBM Aktif Koruma Sistemi (Active Protection System) adlı güvenlik teknolojisi,ilk olarak yeni ThinkPad R50 ve T41 modellerinde kullanılmayabaşlandı.Bu teknoloji bilgisayarın anakartı üzerinde bulunan küçük bir işlemciye dayanıyor.İşlemci düşme ve çarpma sırasında hareketi anında algılıyor ve Disk'in okuma-yazma kafasını geçici olarak yuvasına park ediyor.
Kaynak: Cumhuriyet gazetesinin 15/11/2003 tarihli Bilim Teknik Eki

Beyin Bilgisayar Arayüzleri Üstüne

FZ

1978 yılında Craig Thomas'ın yazdığı "Firefox" romanı Ruslar tarafından tasarlanmış ve silah sistemleri düşünce gücü ile kontrol edilebilen bir savaş uçağını anlatmaktadır. Pilotun giydiği kaskın içinde elektrodlar vardır ve pilotun beyin dalgaları yorumlanıp çeşitli silahları kontrol etmek için kullanılmaktadır.