Perl için FMOD Kütüphanesi

0
mustafa_
Fmod for Perl, FMOD müzik ve ses efektleri sistemleri kütüphanesine erişmek için geliştirilmiş bir Perl eklentisidir.
0.01 sürümü yayınlanan bu projeyi hobi olarak yaklaşık 1 sene önce Perl ile extension geliştirme konusunda kendimi geliştirmek için yazmıştım.

Gereken ilgiyi görürse, FmodEx kütüphanesini de eklemeyi düşünüyorum.

http://sourceforge.net/projects/fmod4perl/

Görüşler

0
mustafa_
Windows için hazır ppm paketleri sunamadım.
Eğer VC++ mevcut ise VC++ bin(binary) dizininde cmd'de "vcvars32.bat" dosyasını çalıştıralım.
Böylece nmake yardımcı aracı çalıştırabilir şekilde path'e eklenecektir.

http://www.fmod.org/index.php/release/version/fmodapi375win.zip

dosyasını download ettikten sonra zip dosyasını açalım.

"fmodapi375win/api/lib" dizine altındaki "fmodvc.lib" dosyasını Fmod4Perl dizinine kopyalayalım ve "Makefile.PL" dosyasının içinde LIBS karşılığı olarak "-lfmodvc" yazalım.

cmd'de

$perl Makefile.PL
$nmake
$nmake install

sonucunda ilgili ActivePerl sürümü için Fmod4Perl derlenecek ve kurulacaktır.

Hataları ve eksiklikleri bildirirseniz sevinirim.
0
mustafa_
Projeyi yakından takip etmek için CVS'ye commit yapıldı.

http://fmod4perl.cvs.sourceforge.net/viewvc/fmod4perl/
0
mustafa_
0.02 sürümü yayınlandı.

Bazı hatalar düzeltildi.
Win32 için PPM dosyası sağlandı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

`Diğerleri(miz) için Flash´

butch

Perl::Flash ın beta sürümünün hazır olduğu Slashdot da duyuruldu. Artık Perl kullanarak Flash animasyonları yapılabilecek. Proje hakkında geniş bilgi burada...

Perl // Küçük Regexp El Kitabı

Ansugo

Çok fazla kod yazıyor, ama bazı yerlerde tıkandığınızı hissediyorsunuz; == ile karşılaştırma yapabiliyor, ama string içinde arama yapmakta istiyorsunuz; ve en güzeli herhangi bir stringin altindan cikip cikmak istiyorsunuz, o zaman buyurun düzenli ifade cumhuriyetine.

Neden Mac ?

sundance

Tamam kabul ediyorum, eğer evlerinin garajında Steve Wozniak ve Steve Jobs ilk Apple bilgisayarı yapmasalardı veya biraz geç kalsalardı belki de şu anda bilgisayar kullanmak için ehliyet almamız gerekecekti*. Fakat tescilli bir "geek" olarak ısrarla söylüyorum ki bilgisayardan anlamayanlar Apple kullansın, ben PC'den memnunum :p

Nokia Cep Telefonlarını Perl ile Programlayın

FZ

Meşhur cep telefonu üreticisi Nokia, Series 60 cihazlarının Perl ile programlanabilmesi için gerekli çalışmayı başlattığını açıkladı.

Sanırım artık ciddi ciddi cep telefonu programlamayı düşünmekte fayda var, nihayet bu aletleri programlamak ``eğlenceli´´ hale gelmek üzere ;-)

Kaynaklar:

- http://slashdot.org/article.pl?sid=04/01/17/1435206

- http://theregister.co.uk/content/64/34943.html

Moleküler Biyoloji, Bioinformatik, 21. yy. ve Perl

FZ

60'lı yıllarda uzaya gitmek son moda idi. Sonra hızlı bilgisayarlar, gösterişli teknolojiler geldi, 90'lar böyle geçti. 21. yy ise moleküler biyoloji çağı olacak gibi görünüyor. Bilgisayar teknolojisi ve moleküler biyolojide son 30 yıl içinde kaydedilen ilerlemeler hayat bilimlerinin çehresini bir hayli değiştirdi. Aslında biyoloji o kadar da değişmedi, halen saha çalışması yapan biyologlar günlerce egzotik mekanlarda, zor koşullarda dolanıp garip canlıları inceliyorlar. Ancak hesaplamalı moleküler biyoloji sayesinde `hayat´ kavramına bakışımız epey gelişti. Artık organizmaların iç yapısı hakkında çok daha derinlemesine soru sorabiliyoruz.

Peki bütün bunların, tüm zamanların en fantastik programlama dillerinden biri olan ve doğal dile öykünmesi ile de bilinen Perl programlama dili ile ilgisi nedir? `Hacking´ ve `biyoloji´ kavramları aynı cümle içinde kullanılabilir mi?