PalmOS artık Linux üstünde koşacak

0
sundance
PalmSource (PalmOS'un yazılım tarafını geliştiren şirket) tarafından Linux camiasına istinaden Bruce Perens'e gönderilen bir açık mektup yayınlandı.

Mektupta, bahsedilen temel konular;
-PalmOs'un bundan sonra Linux kerneli üzerine bir shell olarak yerleşeceği,
-Bunun için China Mobile Soft isimli bir firmanın satın alındığını
-Fakat PalmOs'un kodunun açılmayacağı

Bu hareketin sebebi olarak da PalmSource şirketi, Linux'un bundan sonra gömülü işletim sistemi pazarında çok hızla ilerleyeceğini öngördüklerini ve Palm'dan sonra cep telefonu pazarına gelmesinin de uzun sürmeyeceğini, bu değişimin bir parçası olmak istediklerini belirtmişler.
PDA

Görüşler

0
Challenger
Bu adamlar ne yaptıklarını biliyorlar mı diye merak ediyorum. Vaktiyle Be Inc.' dan BeOS' i satın aldılar. Sonra da kendi sistemimi kendim yazarım deyip BeOS' e yazık ettiler. Şimdi sırada ne var?
0
tongucyumruk
Hmm.. altta linux kerneli, üstte PalmOs sadece bir shelll.. Acaba bu durumda üstteki non-free shell'i kaldırıp yerini özgür yazılımlarla doldurmak mümkün olacak mı?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeni Zaurus Japon Pazarına Sunuluyor

conan

LinuxDevices.com haberine göre Sharp, Zaurus familyasının yeni modelini bu ayın 27'sinde Japon pazarına sunuyor. Yeni Zaurus'un model ismi SL-C860. 400 Mhz Intel işlemci, 65 MB'i programlara ayrılmış olarak 128 MB flash hafıza, 640x480 çözünürlükte renkli ekran, linux kernel ve Metrowerks'in OpenPDA program gurubu ile piyasaya sunulacak olan PDA birçoğumuzun kalbini fethedecek gibi.

Pocket PC vs. Palm

elrond

Web'te biryerlerde enteresan bir istatistik buldum.
2000 yılının 2. çeyreği ve 2001 yılı 2.çeyreği arasındaki satışlarla ilgili bir istatistik.
Kamuoyuna "PocketPC Summit" te Ben Waldman tarafından açıklanmış. (Ek bilgi:Bu arkadaş MS'nin Mobile Devices Vice President'i.
Bilin bakalım nerden araklamışlar bu amcamı...

Dungeon Master Pocket PC'de

sundance

Eski Amiga'cılar gözünüz aydın. AD&D'nin gelmiş geçmiş en özgün oyunlarından biri Dungeon Master, artık PocketPC'de. Hem de aynen Amiga'da olduğu gibi.

Yok beni kesmez, diyenler için tabi ki Chaos Strikes Back de var.

Sharp'tan yeni Linux PDA

Soulblighter

Sharp Linux işletim sistemine sahip Zaurus serisine bir yeni modeli daha ekledi. SL-C3000 isimli model 4GB sabit diske sahip. Bu bir önceki modelden 30 kat daha büyük bir alana sahip olması anlamına geliyor. Ürünün ayrıca 16 MB Flash belleği, 64 MB SD Belleği ve 3.7 inç VGA ekrana sahip.

Yaşasın Linux PDA´lerde

ganzo66

Hatırı sayılır bir e-ticaret sitesinde bugün gördüğüm bir yazı ile sevindim. Henüz fiyatı belli olmasa da SHARP tarafından üretilen bir Linux PDA gösteriliyor. Geniş görüntüsü hiç fena değil, hatta Tablet PC'leri andırıyor. İşte, azimle "fare" taşı delermiş. Yakında Linux her yerde...

İlgilenenler için link:

http://www.expansys.com/product.asp?code=SL-C700

Ganzo66