Sharp'tan yeni Linux PDA

0
Soulblighter
Sharp Linux işletim sistemine sahip Zaurus serisine bir yeni modeli daha ekledi. SL-C3000 isimli model 4GB sabit diske sahip. Bu bir önceki modelden 30 kat daha büyük bir alana sahip olması anlamına geliyor. Ürünün ayrıca 16 MB Flash belleği, 64 MB SD Belleği ve 3.7 inç VGA ekrana sahip.
Lineo uLinux işletim sistemine sahip olan ürün, Harici disk olarak da kullanılabiliyor. Windows Media Audio dosyalarını da çalabiliyor. diskine 700 adet Mp3 alabiliyor. Microsoft Office dosyaları ile uyumlu olan cihaz'da önceki modellerden farklı olarak Java desteği bulunmuyor.

Kaynak: TechWorld
PDA

İlgili Yazılar

Kol Saatinde PalmOS

anonim

Saatiniz hangi işletim sistemini kullanıyor? "Ne biçim soru bu yahu?" gibi bir cümleyi kurmanız artık biraz zor gibi. PalmOS saatlere de girmiş durumda. Üstelik 33 Mhz'lik bir mikroişlemci ve 2MB ana hafıza ile birlikte.

Editörün notu: FM => Alabildiğine "geek" (as geek as possible ;-)

AxDroid - Dell Axim x51v üzerinde Android!

anonim

Google Android mobil işletim sistemi birkaç yıl önce üretimi durdurulan ve halen en güçlü PDA'lerden biri olan Dell Axim x51v üzerinde çalıştırabildim.

Klavye yok ama yazabiliyorum

esse

İsviçre kökenli Sensoboard firması görünmez klavye geliştirdi. Bu klavye, iki elinize birden takılıyor ve kullanıldığı zemin üzerinde parmak hareketleriyle çalışıyor. Ancak bu ürünü kullanmak için kullanıcının klavyedeki tuşların yerini bilmesi ya da klavye üzerinde 10 parmak yazabilmesi gerekiyor.

İlgili haber. /Kaynak:www.milliyet.com.tr

Yaşasın Linux PDA´lerde

ganzo66

Hatırı sayılır bir e-ticaret sitesinde bugün gördüğüm bir yazı ile sevindim. Henüz fiyatı belli olmasa da SHARP tarafından üretilen bir Linux PDA gösteriliyor. Geniş görüntüsü hiç fena değil, hatta Tablet PC'leri andırıyor. İşte, azimle "fare" taşı delermiş. Yakında Linux her yerde...

İlgilenenler için link:

http://www.expansys.com/product.asp?code=SL-C700

Ganzo66

Linux PDA ler

elrond

Comdex'ten bir sürü haber geliyor. Aslında özel bir köşemi yapsak ne?
Uzun süredir beklenen, GMate'in Yopy adlı PDA'i Comdex'te tanıtılmış. Markete gelmesi ise daha zaman alacağa benziyor. PDA Samsung markası altında satılacak. Bu arada HP de Linux tabanlı PDA konusunda çalışmalarına devam ediyormuş. Spesifikasyonlar standart (!) 206 Mhz StrongArm, 64MB RAM, 65K renk 3,5" LCD, MMC genişlemesi ve kulaklık ve microfon girişleri. Farklı olan yanı ise hesap makinası tasarımında ki klavyesi. Amerika'da $450'a satılacakmış. PDA developerları bu aralar haldır haldır iPAQ'e çalışıyor. Sharp, Linux tabanlı developmentı yaygınlaştırmak ve kolaylaştırmak için Linux PDA'inin developer sürümünü piyasaya çıkarmış ancak bulabilene aşk olsun.