Linux PDA ler

0
elrond
Comdex'ten bir sürü haber geliyor. Aslında özel bir köşemi yapsak ne?
Uzun süredir beklenen, GMate'in Yopy adlı PDA'i Comdex'te tanıtılmış. Markete gelmesi ise daha zaman alacağa benziyor. PDA Samsung markası altında satılacak. Bu arada HP de Linux tabanlı PDA konusunda çalışmalarına devam ediyormuş. Spesifikasyonlar standart (!) 206 Mhz StrongArm, 64MB RAM, 65K renk 3,5" LCD, MMC genişlemesi ve kulaklık ve microfon girişleri. Farklı olan yanı ise hesap makinası tasarımında ki klavyesi. Amerika'da $450'a satılacakmış. PDA developerları bu aralar haldır haldır iPAQ'e çalışıyor. Sharp, Linux tabanlı developmentı yaygınlaştırmak ve kolaylaştırmak için Linux PDA'inin developer sürümünü piyasaya çıkarmış ancak bulabilene aşk olsun.
PDA

Görüşler

0
larweda
Comdex`ten gelişmeler hakkında kısa bir özet için : http://www.pcworld.com/news/article/0,aid,71304,00.asp
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sharp'tan yeni Linux PDA

Soulblighter

Sharp Linux işletim sistemine sahip Zaurus serisine bir yeni modeli daha ekledi. SL-C3000 isimli model 4GB sabit diske sahip. Bu bir önceki modelden 30 kat daha büyük bir alana sahip olması anlamına geliyor. Ürünün ayrıca 16 MB Flash belleği, 64 MB SD Belleği ve 3.7 inç VGA ekrana sahip.

Palm için ilk adam gibi RPG Adventure!

larweda

Palm-OS için bir RPG oyunu var artık, Gasgorf Software adında bir firma, (ki sadece iki kişiden oluşan bir firma bu; ikisi de kendi işlerinin yanında bu işi yapıyorlar!) Ackeron, Dark Sun adında bir oyun çıkardı.

Dungeon Master Pocket PC'de

sundance

Eski Amiga'cılar gözünüz aydın. AD&D'nin gelmiş geçmiş en özgün oyunlarından biri Dungeon Master, artık PocketPC'de. Hem de aynen Amiga'da olduğu gibi.

Yok beni kesmez, diyenler için tabi ki Chaos Strikes Back de var.

OPIE 1.0 Sürümüne Ulaştı

anonim

"The Open Palmtop Integrated Environment (OPIE)" projesi 1.0 sürümüne ulaştı ve sistem şu an kullanılabilir durumda. Opie el bilgisayarları için geliştirilmiş bir GPL lisanslı bir grafik kullanıcı arabirimi. Opie XML, IRDA, Bluetooth gibi birçok teknolojiyi destekliyor. Bunun yanında bir multimedya oynatıcı , konqueror web tarayıcı ve PDF okuyucu, IRC istemcisi, e-kitap okuyucu, gibi birçok yazılımı da standart olarak beraberinde getiriyor. Ayrıca bir çok PDA yı destekleyen ve çoklu dil desteğine sahip Opie hakkında daha ayrıntılı bilgi ve ekran görüntüsü için buraya bakabilirsiniz.

Palm için RTS

redogre

İsmi henüz bilinmeyen bir firma Palm için Real Time Strateji üreteceğini açıkladı.
Şu anda alt yapı çalışmaları yapılan oyun her halde bayağı ilginç olacak..
Firma haritalar, oyun arayüzü ve ünite tasarımları için 20.000$ ayırmış... Herhalde toplantıda çaktırmadan birbiriyle kapışan işadamları göreceğiz yakında...