İlk Linux PDA!

0
larweda
Kanadalı bir firma olan Empower-Technologies, piyasadaki PDA ürünleri için ilk Linux işletim sistemini piyasaya çıkardı: Linux DA. Palm 3x serisi ve Vx üzerine yüklenebilen Lınux DA, Motorola Dragonball işlemci serisi için üretilmiş ilk işletim sistemi özelliğini taşıyor. Aynı zamanda firma üzerinde kendi işletim sistemi olan bir PDA de satıyor: Powerplay III, hem de sadece 89$ fiyatla! (online satışta maalesef sadece Amerika ve Kanadaya gönderebiliyorlar)
Linux DA, şimdilik sadece Motorola Dragonball (Palm, Visor ve uyumlu sistemler) işlemci için hazırlanmış, ama yakında StrongArm (Compaq IPAQ vs.) ve XScale işlemciler için de derleneceği belirtiliyor. Sistemin yanında aynı zamanda bir SDK, bir emulatör ve Red Hat için bir derleyici de veriliyor. Palm için olanını isterseniz web'den indirebiliyor, isterseniz de lisanslı olarak CD'de satın alabiliyorsunuz. SDK'lı Professional paketin fiyatı 39.99$, SDK'sız paketin fiyatı da 19.99$ olarak belirlenmiş.
PDA

İlgili Yazılar

Quake II cepte

anonim

Dan East isimli yazılımcı, Quake II yı cep bilgisayarına uyarladı. Sonunda artık işyerinde veya otobüste hatta trende kısacası her yerde istediğimizde Quake II oynayabilecegiz.

Screeshot ve detaylı bilgi

Palm için RTS

redogre

İsmi henüz bilinmeyen bir firma Palm için Real Time Strateji üreteceğini açıkladı.
Şu anda alt yapı çalışmaları yapılan oyun her halde bayağı ilginç olacak..
Firma haritalar, oyun arayüzü ve ünite tasarımları için 20.000$ ayırmış... Herhalde toplantıda çaktırmadan birbiriyle kapışan işadamları göreceğiz yakında...

Yaşasın Linux PDA´lerde

ganzo66

Hatırı sayılır bir e-ticaret sitesinde bugün gördüğüm bir yazı ile sevindim. Henüz fiyatı belli olmasa da SHARP tarafından üretilen bir Linux PDA gösteriliyor. Geniş görüntüsü hiç fena değil, hatta Tablet PC'leri andırıyor. İşte, azimle "fare" taşı delermiş. Yakında Linux her yerde...

İlgilenenler için link:

http://www.expansys.com/product.asp?code=SL-C700

Ganzo66

Sharp'tan yeni Linux PDA

Soulblighter

Sharp Linux işletim sistemine sahip Zaurus serisine bir yeni modeli daha ekledi. SL-C3000 isimli model 4GB sabit diske sahip. Bu bir önceki modelden 30 kat daha büyük bir alana sahip olması anlamına geliyor. Ürünün ayrıca 16 MB Flash belleği, 64 MB SD Belleği ve 3.7 inç VGA ekrana sahip.

Klavye yok ama yazabiliyorum

esse

İsviçre kökenli Sensoboard firması görünmez klavye geliştirdi. Bu klavye, iki elinize birden takılıyor ve kullanıldığı zemin üzerinde parmak hareketleriyle çalışıyor. Ancak bu ürünü kullanmak için kullanıcının klavyedeki tuşların yerini bilmesi ya da klavye üzerinde 10 parmak yazabilmesi gerekiyor.

İlgili haber. /Kaynak:www.milliyet.com.tr