Palm için ilk adam gibi RPG Adventure!

0
larweda
Palm-OS için bir RPG oyunu var artık, Gasgorf Software adında bir firma, (ki sadece iki kişiden oluşan bir firma bu; ikisi de kendi işlerinin yanında bu işi yapıyorlar!) Ackeron, Dark Sun adında bir oyun çıkardı.
Ackeron, Dark Sun; Palm-OS 3.5 üzerinde çalışan, PC'deki Dark Sun ile Fallout arası bir RPG (Role Playin' Game) oyunu. Oynanılabirlik ve detay açısından PC'deki kardeşlerini aratmayan oyunda 50'ye yakın harita, 20'den fazla şehir, yüzlerce dost ve düşman karakter var. Oyuna uzmalığı olmayan bir karakter olarak başlayıp, ilerleyen şehirlerde karşınıza çıkan guild'lere üye olarak uzmanlığınızı belirliyorsunuz. Bu şekilde bir Savaşçı (Fighter), Büyücü (Psionic) ya da Teknisyen (Technician) olabiliyorsunuz.

Oyunda şehirler arası ticaret yapabiliyor, şehirlerdeki arenalarda dövüşerek tecrübenizi artırabiliyorsunuz. Her şehirde bulunan satıcılardan yeni silahlar, büyü gereçleri vs. alıp satabiliyorsunuz. Karşınıza çıkan insanlardan görev alabiliyor, karşılığında ödüller kazanabiliyorsunuz. Mesela bir babaannenin kaybolan torununu arıyor, emekli bir askerin kaçırılmış kızını kurtarıyor, bir üniversiteden çalınan paraları geri götürüyorsunuz.

Bütün bu detaylar oyunu gerçekten bağlılık yapıcı hale getiriyor. Palm-OS için etrafta bulabileceğiniz onbinlerce zeka, kart vs. türü oyunların yanında bir tane de adam gibi oyun olması umut verici bir olay. Oyun Gasgorf tarafından 19.95$ fiyatla satılıyor, bazı sitelerden kırılmış halini de bulabiliyorsunuz ama bu tarz bir hareketi desteklemek amacıyla satın almanın daha uygun olduğunu düşünüyorum. Baldur's Gate, Daggerfall, Fallout gibi oyunların karşısında günlerinizi harcamış biriyseniz, Eye of the beholder veya Dungeon Master size eski günleri hatırlatıyorsa, bir de Palm sahibiyseniz (ki değilseniz niye??) Ackeron bu 20 doları kesinlikle hakeden bir yatırım. Ben şahsen 1 hafta boyunca bulabildiğim bütün boş zamanımı Ackeron'la harcadım.

Şimdi sırada yine aynı firmanın Dark Haven: The Arena'sı var.

Gasgorf'un adresi:www.gasgorf.com
PDA

İlgili Yazılar

Linux PDA ler

elrond

Comdex'ten bir sürü haber geliyor. Aslında özel bir köşemi yapsak ne?
Uzun süredir beklenen, GMate'in Yopy adlı PDA'i Comdex'te tanıtılmış. Markete gelmesi ise daha zaman alacağa benziyor. PDA Samsung markası altında satılacak. Bu arada HP de Linux tabanlı PDA konusunda çalışmalarına devam ediyormuş. Spesifikasyonlar standart (!) 206 Mhz StrongArm, 64MB RAM, 65K renk 3,5" LCD, MMC genişlemesi ve kulaklık ve microfon girişleri. Farklı olan yanı ise hesap makinası tasarımında ki klavyesi. Amerika'da $450'a satılacakmış. PDA developerları bu aralar haldır haldır iPAQ'e çalışıyor. Sharp, Linux tabanlı developmentı yaygınlaştırmak ve kolaylaştırmak için Linux PDA'inin developer sürümünü piyasaya çıkarmış ancak bulabilene aşk olsun.

Palm için RTS

redogre

İsmi henüz bilinmeyen bir firma Palm için Real Time Strateji üreteceğini açıkladı.
Şu anda alt yapı çalışmaları yapılan oyun her halde bayağı ilginç olacak..
Firma haritalar, oyun arayüzü ve ünite tasarımları için 20.000$ ayırmış... Herhalde toplantıda çaktırmadan birbiriyle kapışan işadamları göreceğiz yakında...

Yeni Zaurus Japon Pazarına Sunuluyor

conan

LinuxDevices.com haberine göre Sharp, Zaurus familyasının yeni modelini bu ayın 27'sinde Japon pazarına sunuyor. Yeni Zaurus'un model ismi SL-C860. 400 Mhz Intel işlemci, 65 MB'i programlara ayrılmış olarak 128 MB flash hafıza, 640x480 çözünürlükte renkli ekran, linux kernel ve Metrowerks'in OpenPDA program gurubu ile piyasaya sunulacak olan PDA birçoğumuzun kalbini fethedecek gibi.

Yaşasın Linux PDA´lerde

ganzo66

Hatırı sayılır bir e-ticaret sitesinde bugün gördüğüm bir yazı ile sevindim. Henüz fiyatı belli olmasa da SHARP tarafından üretilen bir Linux PDA gösteriliyor. Geniş görüntüsü hiç fena değil, hatta Tablet PC'leri andırıyor. İşte, azimle "fare" taşı delermiş. Yakında Linux her yerde...

İlgilenenler için link:

http://www.expansys.com/product.asp?code=SL-C700

Ganzo66

Klavye yok ama yazabiliyorum

esse

İsviçre kökenli Sensoboard firması görünmez klavye geliştirdi. Bu klavye, iki elinize birden takılıyor ve kullanıldığı zemin üzerinde parmak hareketleriyle çalışıyor. Ancak bu ürünü kullanmak için kullanıcının klavyedeki tuşların yerini bilmesi ya da klavye üzerinde 10 parmak yazabilmesi gerekiyor.

İlgili haber. /Kaynak:www.milliyet.com.tr