Yaşasın Linux PDA´lerde

0
ganzo66
Hatırı sayılır bir e-ticaret sitesinde bugün gördüğüm bir yazı ile sevindim. Henüz fiyatı belli olmasa da SHARP tarafından üretilen bir Linux PDA gösteriliyor. Geniş görüntüsü hiç fena değil, hatta Tablet PC'leri andırıyor. İşte, azimle "fare" taşı delermiş. Yakında Linux her yerde...

İlgilenenler için link:

http://www.expansys.com/product.asp?code=SL-C700

Ganzo66
PDA

Görüşler

0
tongucyumruk
Aslında Zaurus'lar çıkalı bayaa oldu. Hatta linkteki SL-C700 modelinin yerine de SL-C750 ve SL-C760 adlı iki model geldi. Zaurus'un bu tip "clamshell" denen modellerinin yanında daha popüler olan SL-5500 (en popüleri) ve SL-5600 modelleri mevcut. Özellikle linkteki modeller 640*480 ekran çözünürlüğü ile piyasadaki diğer bütün avuçiçi cihazların önüne geçiyorlar. Faka C serisinin bir eksisi esasen Japonya için Japonca üretilmiş olmaları. Tabii alıp ingilizceleştirilip satılıyorlar (bir firma yapıyordu bunu ama adını hatırlayamadım) ama bu da fiyatı oldukça çok etkiliyor. Bunun dışında kendi mevcut sisteminin yerine OpenZaurus adlı tamamen özgür bir sistemi de yükleyerek %100 özgür bir işletim sistemine de kavuşabiliyorsunuz...
0
murat09
"Lycoris Unveils OS for Tablet PC Platform
This incredible new foray into the small world of tablet computers establishes Lycoris as a Linux technology leader in a space previously only inhabited by Microsoft" (July 15, 2003)
Ilgili Baglanti:
http://www.lycoris.com/press/tablet.php

Peace, Love and Lycoris :-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kol Saatinde PalmOS

anonim

Saatiniz hangi işletim sistemini kullanıyor? "Ne biçim soru bu yahu?" gibi bir cümleyi kurmanız artık biraz zor gibi. PalmOS saatlere de girmiş durumda. Üstelik 33 Mhz'lik bir mikroişlemci ve 2MB ana hafıza ile birlikte.

Editörün notu: FM => Alabildiğine "geek" (as geek as possible ;-)

Pocket PC vs. Palm

elrond

Web'te biryerlerde enteresan bir istatistik buldum.
2000 yılının 2. çeyreği ve 2001 yılı 2.çeyreği arasındaki satışlarla ilgili bir istatistik.
Kamuoyuna "PocketPC Summit" te Ben Waldman tarafından açıklanmış. (Ek bilgi:Bu arkadaş MS'nin Mobile Devices Vice President'i.
Bilin bakalım nerden araklamışlar bu amcamı...

Quake II cepte

anonim

Dan East isimli yazılımcı, Quake II yı cep bilgisayarına uyarladı. Sonunda artık işyerinde veya otobüste hatta trende kısacası her yerde istediğimizde Quake II oynayabilecegiz.

Screeshot ve detaylı bilgi

Sharp'tan yeni Linux PDA

Soulblighter

Sharp Linux işletim sistemine sahip Zaurus serisine bir yeni modeli daha ekledi. SL-C3000 isimli model 4GB sabit diske sahip. Bu bir önceki modelden 30 kat daha büyük bir alana sahip olması anlamına geliyor. Ürünün ayrıca 16 MB Flash belleği, 64 MB SD Belleği ve 3.7 inç VGA ekrana sahip.

OPIE 1.0 Sürümüne Ulaştı

anonim

"The Open Palmtop Integrated Environment (OPIE)" projesi 1.0 sürümüne ulaştı ve sistem şu an kullanılabilir durumda. Opie el bilgisayarları için geliştirilmiş bir GPL lisanslı bir grafik kullanıcı arabirimi. Opie XML, IRDA, Bluetooth gibi birçok teknolojiyi destekliyor. Bunun yanında bir multimedya oynatıcı , konqueror web tarayıcı ve PDF okuyucu, IRC istemcisi, e-kitap okuyucu, gibi birçok yazılımı da standart olarak beraberinde getiriyor. Ayrıca bir çok PDA yı destekleyen ve çoklu dil desteğine sahip Opie hakkında daha ayrıntılı bilgi ve ekran görüntüsü için buraya bakabilirsiniz.