Pocket PC vs. Palm

0
elrond
Web'te biryerlerde enteresan bir istatistik buldum.
2000 yılının 2. çeyreği ve 2001 yılı 2.çeyreği arasındaki satışlarla ilgili bir istatistik.
Kamuoyuna "PocketPC Summit" te Ben Waldman tarafından açıklanmış. (Ek bilgi:Bu arkadaş MS'nin Mobile Devices Vice President'i.
Bilin bakalım nerden araklamışlar bu amcamı...
Yok yok Palm değil.. Symbian.) Sonuçlar aşağıdaki gibiymiş:

-Q2 2001: Dünya çapında PDA marketi toplamda %21 daralmış.
-Palm hariç tutulursa %8 pazar büyümüş. (Yani insanlar Palm almıyor diye yorumluyor abi)
-Q2 2000` den Q2 2001` e: Palm` ın pazarı %54 ten %32` ye düşmüş.
-Dünya çapında pazar payları Q2 2001 : Pocket PC %35, Palm %65(Toplam %100 oldu, nasıl olcak bu işler. Psion, 9210, Linux vs. PDA leri pek ipleyen yok galiba(!))
-Q2 2001 Palm Avrupa satışları: %40.5
-Q2 2001 Pocket PC Avrupa satışları: %40.6

Rakamlar böyle. Bilginiz olsun. Microsoft bu pazarda da rakiplerinin elini kolunu bağlayıp, değerli yöneticileri transfer etmek vasıtasıyla olayı götürecek gibi. Hep Microsoft' a kızıyoruzda insanın çalıştığı yere 100 gr vicdan bağı olur kardeşim. Parayı gören geçiyor bu adamlara.

Bu arada PDA aleminde son darbe CPU üreticilerine geldi. Artık PocketPC 2002 ve üstü, Intel StrongARM 206 MHz dışında çalışmıyor. Bu demek ki milyonlarca Casio, HP Jornado sahipi otutup küfür edecek PPC 2002 upgrade'i yaptıramıyorum diye. Tamam ARM süper bir CPU da ayıp denen bir şey var.

Gelecekteki PDA leri merak ediyorsanız tıklayın.
(Çok uzak bir gelecek değil 5-6 ay...)

Selamlar.
PDA

İlgili Yazılar

Palm için ilk adam gibi RPG Adventure!

larweda

Palm-OS için bir RPG oyunu var artık, Gasgorf Software adında bir firma, (ki sadece iki kişiden oluşan bir firma bu; ikisi de kendi işlerinin yanında bu işi yapıyorlar!) Ackeron, Dark Sun adında bir oyun çıkardı.

Kol Saatinde PalmOS

anonim

Saatiniz hangi işletim sistemini kullanıyor? "Ne biçim soru bu yahu?" gibi bir cümleyi kurmanız artık biraz zor gibi. PalmOS saatlere de girmiş durumda. Üstelik 33 Mhz'lik bir mikroişlemci ve 2MB ana hafıza ile birlikte.

Editörün notu: FM => Alabildiğine "geek" (as geek as possible ;-)

Quake II cepte

anonim

Dan East isimli yazılımcı, Quake II yı cep bilgisayarına uyarladı. Sonunda artık işyerinde veya otobüste hatta trende kısacası her yerde istediğimizde Quake II oynayabilecegiz.

Screeshot ve detaylı bilgi

AxDroid - Dell Axim x51v üzerinde Android!

anonim

Google Android mobil işletim sistemi birkaç yıl önce üretimi durdurulan ve halen en güçlü PDA'lerden biri olan Dell Axim x51v üzerinde çalıştırabildim.

Sharp'tan yeni Linux PDA

Soulblighter

Sharp Linux işletim sistemine sahip Zaurus serisine bir yeni modeli daha ekledi. SL-C3000 isimli model 4GB sabit diske sahip. Bu bir önceki modelden 30 kat daha büyük bir alana sahip olması anlamına geliyor. Ürünün ayrıca 16 MB Flash belleği, 64 MB SD Belleği ve 3.7 inç VGA ekrana sahip.