Özgür Yazılım Nasıl Pazarlanır?

0
aomeroglu

Özgür yazılım geliştiriyor ama nasıl para kazanacağınızı bilmiyor musunuz?

Özgür yazılımı geliştiriyor, iş modeliniz de hazır ama işin topluluk sürecini nasıl yöneteceğiniz konusunda soru i şaretleri mi taşıyorsunuz?

Ya da şöyle soralım: Özgür yazılım nasıl pazarlanır?

sandro-groganz.jpg

Bu soruların cevabını bizler de merak ediyoruz... Özgür yazılım dünyası ve bu dünyanın pazarı hızlı bir ivmeyle büyüyor. Tahminlere göre pazarın hacmi önümüzdeki dört yılın sonunda iki katına çıkacak. Sadece yazılım ihtiyacı olan kurumlar tarafında değil, içinde bulunduğumuz kriz döneminde yazılım üreten şirketler tarafında da özgür yazılımın olanak ve süreçleri dikkatle irdeleniyor.

Özgür yazılım iş modelinin geçerliliğini ispat ettiği bir dünyada, özgür yazılım geliştiricilerinin iş modellerinin çalışması için artık daha dikkatli planlar yapması ve stratejiler geliştirmesi gerekiyor. Program için sadece bir indirme linki koymak, günümüz dünyasında artık iş modelinin çalışması için yetmiyor ve geliştiricilerin yazılımları ile uğraşırken, bilinen pazarlama yöntemlerini toplululuk yönetimiyle de birleştirip ciddi bir stratejinin içine girmesi gerekiyor.

Sandro Groganz
, vereceği seminerde bu stratejinin gelişiminde nelere dikkat edilmesi gerektiğini, müşterilerin bir özgür yazılım projesine katkı veren insanlara nasıl dönüştürüleceğini örnekleriyle birlikte anlatacak ve özgür yazılımın pazarlamaya gereksinim duyup duymadığı sorusuna da cevap arayacak.

TÜBİTAK UEKAE ve IBM-Bilgi CAS işbirliği ile yapılacak olan seminer, 27 Kasım 2008 Perşembe günü saat 13:00'da Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü 'nde yapılacak. Katılımın ücretsiz olduğu seminere Taksim Atatürk Kültür Merkezi önünden kalkan Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü servis araçları ile ulaşabilirsiniz.

Özgür yazılım pazarlaması ve topluluk süreçleri ile ilgili bir danışmanlık firmasına sahip olan Sandro Groganz , ezPublish adlı açık kaynak kodlu içerik yönetim sisteminin yaratıcısı ve bir PHP geliştiricisi. LAMP programlama ile ilgili kitapların hem yazarı hem de danışmanı olan Groganz ile ilgili daha fazla bilgiyi blogunda bulabilirsiniz.

Görüşler

0
anonim
Arkadaşlar kusura bakmayın ama aynı gün saat 13.00'deki bir seminerin duyurusunu web sitesi gibi bir ortamdan saat 11.00'de yapacağınıza hiç yapmayın daha iyi...
0
dtemarti
Arkadaş e-postam 2 haftadır 3-5 adet bu duyuru ile ilgili olarak rahatsız etti demeyeyim ama 1 tane yeterdi sana hiç gelmedi sanırım. Yani bugünlük bir olay değil....
0
sami
Bunu söylemenin yeri burası mıdır emin değilim ama aklıma gelmişken söyleyeyim istedim. FazlaMesai'yi hergün 1-2 kez ziyaret ediyorum ve burada yayınlanan haberleri keyifle okuyorum. Yakın zamanda http://www.fazlamesai.net/mod.php sayfasından katkıda bulunabileceğimi öğrendim. Yalnız bu sayfada sadece 5-10 tane haber görebiliyorum . Oysa http://www.fazlamesai.net/?a=stats sayfası bana "Onay bekleyen haberler: 995" diyor. Bu 995 yazıyı görmemiz mümkün değil mi? FM'de sadece üyelere özel bir sayfa yapsak. Digg'deki Up Coming'e benzer bir şey ama sadece üyelere özel ve wiki gibi düzenlenebilir.
Buna fazladan bir kaç ek özellik de eklesek haberin doğru, düzgün biçimde ve yayına hazır olduğunu düşünen benim gibi 15-20 üye onay verince anasayfaya düşse?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Seminer: Pixar Animasyon Filmleri ve Arog Filmindeki Görsel Efektler

FZ

Bahcesehir Universitesi Muhendislik Fakultesi Seminer Etkinlikleri cercevesinde, 5 Mart 2009 Persembe gunu saat 15:30'da, Pixar Animasyon Studyolarinda Gorsel Efekt Supervizoru olarak calistiktan sonra yakin bir tarihte yurda donerek AROG filmi Gorsel Efekt Yonetmenligi gorevini ustlenen Erdem Taylan ve AROG filmi Uc Boyutlu Gorsel Efekt ekibinden Alper Sarikaya ile Haluk Demirel, hem Pixar'in animasyon filmlerindeki, hem de AROG filmindeki, Turk Sinemasi icin bir cok yenilik iceren gorsel efektlerin yapilma asamalari ile ilgili bir seminer vereceklerdir. Daha cok gorsel bir soylesi seklinde gerceklesecek olan seminer programi asagidaki gibidir:

- Yer : Bahcesehir Universitesi - Besiktas
- Salon : B-Blok Buyuk Konferans Salonu
- Tarih : 5 Mart 2009 Persembe
- Saat : 15:30
- Program :

Zope ve Plone ile İçerik Yönetimi ve Uygulama Geliştirme

avukatahmetusta

İnternet Teknolojileri Derneği'nin (İNETD) bir süredir yürüttüğü seminer dizisi Zope uygulama sunucusu ve Plone içerik yönetim sistemi hakkındaki oturumla devam ediyor. İstanbul Levent'teki Yapı Kredi Plaza içinde IBM Linux Merkezi'nde gerçekleşecek olan ve Turgut Uyar'ın vereceği bu seminer de dizinin diğer seminerleri gibi ücretsiz.

Katılım için önceden kayıt yaptırmak yeterli.

Ankara Universitesi Linux Seminerleri

hcg

Ankara Üniversitesi Fen Fakülteliler Bilişim Topluluğu ve Linux Kullanıcıları Derneği Seminer Çalışma Grubu işbirliğiyle 28-29 Mayıs tarihlerinde A. Ü. Eczacılık Fakültesi'nde Linux seminerleri düzenleniyor.

Geri Sayım Başladı, Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2005

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek büyük buluşmaya sayılı günler kaldı. Etkinlik programı yavaş yavaş oluşmaya başladı. Miguel de Icaza'nın Mono ve Gnome projelerinden bahsedeceği etkinlikte, FSF Avrupa Başkanı Georg Greve "Özgür Yazılım ve GNU projesinin Ticari, Pratik ve Sosyolojik yönleri" ni anlatırken, Louis Suarez-Potts "Özgür Yazılım, Özgür Topluluklar? Başarıyla İşleyen Topluluklar Geliştirmek" konulu bir sunum yapacak.

Tabi sadece yabancı konuklar yok etkinlikte. Son günlerde adından sıkça bahsedilen Uludağ ekibi de etkinlikte olacak.

LKD - Linux ve Özgür Yazılım Şenliği Programı açıklandı

coskung

19-22 Mayıs tarihleri arasında Ankara Milli Kütüphane'de gerçekleştirilecek olan 4. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği programı açıklandı.
Senlik ana sayfasına buradan.
Programa buradan erişebilirsiniz.