Özgür Yazılım Nasıl Pazarlanır?

0
aomeroglu

Özgür yazılım geliştiriyor ama nasıl para kazanacağınızı bilmiyor musunuz?

Özgür yazılımı geliştiriyor, iş modeliniz de hazır ama işin topluluk sürecini nasıl yöneteceğiniz konusunda soru i şaretleri mi taşıyorsunuz?

Ya da şöyle soralım: Özgür yazılım nasıl pazarlanır?

sandro-groganz.jpg

Bu soruların cevabını bizler de merak ediyoruz... Özgür yazılım dünyası ve bu dünyanın pazarı hızlı bir ivmeyle büyüyor. Tahminlere göre pazarın hacmi önümüzdeki dört yılın sonunda iki katına çıkacak. Sadece yazılım ihtiyacı olan kurumlar tarafında değil, içinde bulunduğumuz kriz döneminde yazılım üreten şirketler tarafında da özgür yazılımın olanak ve süreçleri dikkatle irdeleniyor.

Özgür yazılım iş modelinin geçerliliğini ispat ettiği bir dünyada, özgür yazılım geliştiricilerinin iş modellerinin çalışması için artık daha dikkatli planlar yapması ve stratejiler geliştirmesi gerekiyor. Program için sadece bir indirme linki koymak, günümüz dünyasında artık iş modelinin çalışması için yetmiyor ve geliştiricilerin yazılımları ile uğraşırken, bilinen pazarlama yöntemlerini toplululuk yönetimiyle de birleştirip ciddi bir stratejinin içine girmesi gerekiyor.

Sandro Groganz
, vereceği seminerde bu stratejinin gelişiminde nelere dikkat edilmesi gerektiğini, müşterilerin bir özgür yazılım projesine katkı veren insanlara nasıl dönüştürüleceğini örnekleriyle birlikte anlatacak ve özgür yazılımın pazarlamaya gereksinim duyup duymadığı sorusuna da cevap arayacak.

TÜBİTAK UEKAE ve IBM-Bilgi CAS işbirliği ile yapılacak olan seminer, 27 Kasım 2008 Perşembe günü saat 13:00'da Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü 'nde yapılacak. Katılımın ücretsiz olduğu seminere Taksim Atatürk Kültür Merkezi önünden kalkan Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü servis araçları ile ulaşabilirsiniz.

Özgür yazılım pazarlaması ve topluluk süreçleri ile ilgili bir danışmanlık firmasına sahip olan Sandro Groganz , ezPublish adlı açık kaynak kodlu içerik yönetim sisteminin yaratıcısı ve bir PHP geliştiricisi. LAMP programlama ile ilgili kitapların hem yazarı hem de danışmanı olan Groganz ile ilgili daha fazla bilgiyi blogunda bulabilirsiniz.

Görüşler

0
anonim
Arkadaşlar kusura bakmayın ama aynı gün saat 13.00'deki bir seminerin duyurusunu web sitesi gibi bir ortamdan saat 11.00'de yapacağınıza hiç yapmayın daha iyi...
0
dtemarti
Arkadaş e-postam 2 haftadır 3-5 adet bu duyuru ile ilgili olarak rahatsız etti demeyeyim ama 1 tane yeterdi sana hiç gelmedi sanırım. Yani bugünlük bir olay değil....
0
sami
Bunu söylemenin yeri burası mıdır emin değilim ama aklıma gelmişken söyleyeyim istedim. FazlaMesai'yi hergün 1-2 kez ziyaret ediyorum ve burada yayınlanan haberleri keyifle okuyorum. Yakın zamanda http://www.fazlamesai.net/mod.php sayfasından katkıda bulunabileceğimi öğrendim. Yalnız bu sayfada sadece 5-10 tane haber görebiliyorum . Oysa http://www.fazlamesai.net/?a=stats sayfası bana "Onay bekleyen haberler: 995" diyor. Bu 995 yazıyı görmemiz mümkün değil mi? FM'de sadece üyelere özel bir sayfa yapsak. Digg'deki Up Coming'e benzer bir şey ama sadece üyelere özel ve wiki gibi düzenlenebilir.
Buna fazladan bir kaç ek özellik de eklesek haberin doğru, düzgün biçimde ve yayına hazır olduğunu düşünen benim gibi 15-20 üye onay verince anasayfaya düşse?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2007

butch

Bu yıl beşincisi düzenlenecek Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri, 3-4 Mart 2007 tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi - Dolapdere kampüsünde gerçekleştirilecek.

Açık Kaynak Kodlu Proje Geliştirme Ortamı/Araçları Semineri

anonim

LKD'nin düzenlediği Açık Kaynak Kodlu Proje Geliştirme Ortamı/Araçları semineri, IBM İstanbul Linux Serbest Yazılım Merkezi'nde 27 Ekim 200505 Perşembe, Saat 17:30'da A. Murat Eren tarafından verilecek. Herkesi bekliyoruz...

Haliç Üniversitesi Linux Semineri

hsahbal

Haliç Üniversitesi Haliç Yerleşkesi'nde 31 Mart Pazartesi günü 15:00-17:00 arasında Enver Altın tarafından "Linux ve Özgür Yazılıma Giriş" konulu seminer verilecektir.

Açık Kaynak ve Özgür Yazılım Günü @ Yeditepe Üniversitesi

mustafassf

Yeditepe Üniversitesi Mühendislik Kulübü olarak bu sene ilkini 8 Nisan'da düzenleyeceğimiz "Açık Kaynak ve Özgür Yazılım Günü" adlı etkinliğimiz, "Açık Kaynak", "Özgür Yazılım" gibi terimler hakkında, bilgilendirme ve bilinçlendirme, bilgisayar okuryazarlığını artırma amacıyla gerçekleştirilecektir. Konularında uzman kişilerin katilacağı etkinliğimize herkes davetlidir.

Detaylı bilgi için : http://open.yuenc.org

İnternet Teknolojileri Seminerleri Başlıyor

adervis

İNETD (İnternet Teknolojileri Derneği) tarafından geçmiş yıllarda düzenli olarak yapılan eğitim seminerleri kapsamını genişleterek tekrar başlıyor. Sektörün tecrübeli bilişim uzmanları tarafından verilecek olan eğitim seminerlerine IBM de mekan sponsorluğu ile destek veriyor. Önceden kayıt yaptırmanın gerektiği eğitim seminerlerine katılım herkese açık ve ücretsiz.