Online Business'in En Aptal 10 Fikri

0
anonim
Aptalca gibi görünen ama fikir sahiplere yüklüce para kazandıran fikirler: http://weirdtechnewshub.blogspot.com/

Zırvalık mı, dahiyane mi, ekonomik akıl mı, yoksa başka bir şey mi? Siz karar verin.

Görüşler

0
yilmaz
Gerçekten çok abuk sabuk görünen şeyler var orda. Ama adamlar dolar cinsinden milyonlar kazanmış. Buda o fikirlerin pek aptalca olmadığını gösterir.
0
dfix
Aptalca olmakla başarılı olmak farklı şeyler söyleki aptalca fikirleriin aptalca olmadığını düşündüren onların başarısıdır buda o fikirleri kullanan daha aptal insanlar sayesindedir. fikirin akıllıca olması sadece başarı sansını pozitif yönde artıran bir faktör.
0
yilmaz
basit düşünelim. bir adam para kazanmak için ortaya bir fikir atıyor bu fikir sayesinde parasını kazanıyor. amacına ulaşmış. bu fikri aptal yapmaz.
0
dfix
Akıllıca bir fikirde yapmaz sen amaca ulaşmaktan başarıdan bahsediyorsun. dediğim gibi başarıyla fikrin akıllıca veya aptalca olması birbirinden ayrı ve farklı konular. ikisinin aynı anda bulunması her zaman mümkün olmayabillir. zaten haberdede bunu kanıtlaya pek çok uygulama var.
0
Zebani
Aptalca veya değil bir fikir üretebildiklerine göre düşünebilme becerisine sahipler.
0
dfix
İyi ki söyledin ben bu noktayı gözden kaçırmışım. İşte onlar açısından sevindirici bir nokta daha...
0
Zebani
İş ahlâkı.
0
sleytr
joyistik kılıfı, çocuk bezi zarfı, HIV+ arkadaşlık sitesi. bence bunlar hiçte aptalca değiller. bana göre en aptalcası ise plastik lades kemiği!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

An Istanbul breakfast with Tim O'Reilly

sundance

It all began with a tweet; "Just arrived in Istanbul for #occrp meeting. Staying at the lovely Antalya hotel with a view of the sea of marmara. Now out for a ramble Tim O'Reilly"

I asked if he would care for an interview, to my surprise he kindly accepted, even introduced us to OCCRP people, stating that we are from "Turkish Slashdot", which made us feel both proud and overinflated :)

Let me say that all the blunders are mine (especially not mentioning more about OCCRP guys who are doing a wonderful job) while all the provacative thoughts belong to Mr. O'Reilly (of course I do not refer to the Fox Tv Guy :)

We enjoyed talking with him, I hope you enjoy reading it. (Bu uzun röportajın deşifresini ancak bitirebildim, bu yüzden daha fazla bayatlamadan çevirmek için beklemeyip yayınlayalım istedik. Türkçe halini (referanslar eklenmiş olarak) kısa süre sonra yayınlamayı umuyoruz.)

Bira göbek yapmıyor!

sundance

Register.com'un haberine göre, bira göbek yapmıyor! Bira, şarap, süt ve portakal suyunun karşılaştırmaları sırasıyla % 41 - 77- 64 ve 42 oranlarında kalori içerdiklerini belirlenmiş.

Öte yandan, bira ile birlikte kebap yemenin, özellikle de döner kebabın (aynen böyle yazıyor) ve körili sosların, kilo almaya yol açtığı ama öte yandan bunların da kelliği azalttığı ve Duracellvari bir performans artışına yol açtığı da belirtiliyor.
Yok abi ben bira içmiyorum artık, göbek yapıyor diyip ülkemizdeki IT sektörünün gelişmesinin önünü tıkayanlara önemle duyrulur ;)

HaberLinux #12 Çıktı

butch

IBM Türk'ün ücretsiz Linux gazetesi HaberLinux'un 12. sayısı dün gerçekleştirilen IBM Yazılım Zirvesi 2006'da okurları ile buluştu. Bu sayısında Fazlamesai üyelerine özel sürprizlerle birlikte gönderilecek dergiye ulaşmak için yapmanız gereken üyelik bilgilerinizdeki adres bilgilerinizi güncellemek ve "Haber Linux Dergisinin Adresime Gönderilmesini İstiyorum" seçeneğini işaretlemek.

Robokopter: Yapay Zeka havalanıyor!

FZ

Stanford Üniversitesi ve diğer kolejlerin de desteği ile Linköping Üniversitesi (http://www.linkoping.se) elemanlari Adamsız Hava Aracı (Unmanned Aerial Vehicle) geliştirmekle meşguller.

Akademik Dürüstlük ve Ödevlerini Başkasına Yaptırmak Üstüne

FZ

Columbia Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünden Kenneth Ross, ACM Communications için yazdığı son yazıda Academic dishonesty and the Internet başlıklı yazısında verdiği B+ tree konusuyla ilgili ödevi ve bir öğrencisi üzerinden rentacoder bağlantılı macerasını anlatıyor. Aynı yazının PDF halini de okumak mümkün.

Internet üzerinden "ödev araştırması" yapanların kulaklarına küpe olabilecek türden bir ibret-i alem vakası...