MIT Sketching

0
anonim

Görüşler

0
Tarık
En alttaki önemli bir bağlantı çıkmamış. Aslı şudur ;

Benzer bir uygulama için buraya göz atabilirsiniz.

0
Tarık
Off off linkler karışmış. Sunumun linki haberdeki link değil. İlgili sunum burada: MIT Sketching sunum

Not: hehe :) haberi öyle hale getirmişinizki haberin haber değeri kalmamış

0
simor
Haberin değeri doğrulandığı zaman varolur. Dert etmeyiniz :)
0
simor
Kara tahta ne hallere girmiş :)

Geçenlerde 2 boyutlu çizimleri 3 boyuta çeviren bir java uygulaması (tarayıcınızın Java'sı açık olmalı) görmüştüm. Aynı şey değil ama paralel gelişmeler ne durumdadır diye fikir ediniriz.

Hatırlıyorum da ortaokulda fen bilgisi öğretmenimiz, o zamanlar yurtdışından özel olarak getirttiği onlarca küsür renkli tebeşirini özenle yerlerinden çıkartır ve tahtaya konusu geçen olayı özenle çizerdi. Kadının, küçük ve büyük dolaşımı Vinci'ye taş çıkartacak güzellikte ve anlaşılırlıkta tahtaya çizmesi aklımdan çıkmamıştır. Benim zaten çok az katılabildiğim eğitim sürecimde beni en çok mutlu eden ve bana faydası olan zamanlardı.

Eşzamanlı simülasyon sistemleri, 3 boyutlu dijital dünyada yıllardır kullanılıyor ama, onu yapan kişinin 3 boyutlu dijital nesneleri ve etkileşim araçlarını kullanmayı bilmesi gerekiyor. Burda ise temel fizik bilgisi olan biri sonuç alabilir. Eğitim ve yaratıcılığın adaletli şekilde kullanılabilmesi için çok çok güzel birşey. Helal olsun o insanlara.
0
simor
son paragrafta
düzeltme:3 boyutlu ve 2 boyutlu dijital dünyada yıllardır kullanılıyor ama......... olacaktı.
0
Tarık
Konunun temel öğesi benzetim(simülasyon) iken şunu da söyliyeyim. Haberin en altındaki bağlantıdaki design-simulation firması Interactive Physics adında çok güzel bir benzetim programı daha satıyor. Onunda benzetime dahil edebildiği benzer özellikleri var. kısaca sitesinden alıntı:

# Topics include distance, speed, time, acceleration, projectile motion, gravity, air resistance, Newton's laws, friction, weight, mass, gravity, highway safety, springs, Energy, temperature, heat transfer, waves, and sound

Bu tür yararlı yazılımların eğitim kurumlarında kullanılmaması nedendir? Ben bilmiyorum acaba kullanılıyor olabilir mi?
0
Tarık
Hatta leblebinin kaba doldurulma anını dahi simüle edebiilyor :D ahanda
0
euzkan
ben bunu bir hafta önce bir mail grubundan öğrenmiştim. videosunu izledim (http://rationale.csail.mit.edu/video/davis-v1a.WMV) gerçekten harika bişey. yer çekimi etkisini bile modelleyebiliyor. fiziği pratikte anlamak için ideal.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kendini Kopyalayan Robot

anonim

Yahoo coglist'e az önce düşen habere göre kendini kopyalayan robot yapıldı. Cornell üniversitesi araştırma laboratuvarlarında geliştirilen robot hakkında daha detaylı bilgiye buradan ve kopyalama olayının mpeg formatındaki görüntülerine de buradan ulaşabilirsiniz.

Einstein'ın Bitmeyen Senfonisi

feran

Einstein'in Bitmeyen Senfonisi ve Görelilik Teorisinin beklenmedik sonuçları üstüne ilginç bir yazı...

Merhaba Higgs!

tongucyumruk

Yıllar süren aramaların, taramaların ve hunharca çarpıştırılan trilyonlarca atomaltı parçacığın ardından sonunda CERN'den beklenen açıklama geldi. LHC'de yapılan ATLAS ve CMS deneylerinde Higgs Bozonu'nun beklenen niteliklerine uygun bir parçacık 5 sigma seviyesinde kesinlikle tespit edildi (Matematikle arası limoni olanlar için 0.999993204653751 olasılık diyebiliriz)

ISS'in 2005 Yılı Son QSO'sunu TA3EL Ali Rıza Özsaran Yaptı!

parsifal

İzmir Şubesi Başkanı TA3EL Alirıza Özsaran, ISS Uluslararası Uzay İstasyonunun 2005 yılı son qso'sunu gerçekleştirdi. Amerikalı Astronot Bill Mc Arthur (NA1SS) ile yaptığı qso'da birbirlerinin yeni yılını kutladılar.
Kaynak: TRAC

İnsana En Çok Benzeyen Japon Kadın Robot

sefalet

Japon Profesör Ishiguro'nun başında bulunan "azimliyiz insana benzeyen robot yapacağız" iddiasındaki ekip, ilk ürünleri 5 yaşındaki bir japon robot kızından sonra şimdi insana en çok benzeyen kadın robot yapmayı başardılar.