MIT Sketching

0
anonim

Görüşler

0
Tarık
En alttaki önemli bir bağlantı çıkmamış. Aslı şudur ;

Benzer bir uygulama için buraya göz atabilirsiniz.

0
Tarık
Off off linkler karışmış. Sunumun linki haberdeki link değil. İlgili sunum burada: MIT Sketching sunum

Not: hehe :) haberi öyle hale getirmişinizki haberin haber değeri kalmamış

0
simor
Haberin değeri doğrulandığı zaman varolur. Dert etmeyiniz :)
0
simor
Kara tahta ne hallere girmiş :)

Geçenlerde 2 boyutlu çizimleri 3 boyuta çeviren bir java uygulaması (tarayıcınızın Java'sı açık olmalı) görmüştüm. Aynı şey değil ama paralel gelişmeler ne durumdadır diye fikir ediniriz.

Hatırlıyorum da ortaokulda fen bilgisi öğretmenimiz, o zamanlar yurtdışından özel olarak getirttiği onlarca küsür renkli tebeşirini özenle yerlerinden çıkartır ve tahtaya konusu geçen olayı özenle çizerdi. Kadının, küçük ve büyük dolaşımı Vinci'ye taş çıkartacak güzellikte ve anlaşılırlıkta tahtaya çizmesi aklımdan çıkmamıştır. Benim zaten çok az katılabildiğim eğitim sürecimde beni en çok mutlu eden ve bana faydası olan zamanlardı.

Eşzamanlı simülasyon sistemleri, 3 boyutlu dijital dünyada yıllardır kullanılıyor ama, onu yapan kişinin 3 boyutlu dijital nesneleri ve etkileşim araçlarını kullanmayı bilmesi gerekiyor. Burda ise temel fizik bilgisi olan biri sonuç alabilir. Eğitim ve yaratıcılığın adaletli şekilde kullanılabilmesi için çok çok güzel birşey. Helal olsun o insanlara.
0
simor
son paragrafta
düzeltme:3 boyutlu ve 2 boyutlu dijital dünyada yıllardır kullanılıyor ama......... olacaktı.
0
Tarık
Konunun temel öğesi benzetim(simülasyon) iken şunu da söyliyeyim. Haberin en altındaki bağlantıdaki design-simulation firması Interactive Physics adında çok güzel bir benzetim programı daha satıyor. Onunda benzetime dahil edebildiği benzer özellikleri var. kısaca sitesinden alıntı:

# Topics include distance, speed, time, acceleration, projectile motion, gravity, air resistance, Newton's laws, friction, weight, mass, gravity, highway safety, springs, Energy, temperature, heat transfer, waves, and sound

Bu tür yararlı yazılımların eğitim kurumlarında kullanılmaması nedendir? Ben bilmiyorum acaba kullanılıyor olabilir mi?
0
Tarık
Hatta leblebinin kaba doldurulma anını dahi simüle edebiilyor :D ahanda
0
euzkan
ben bunu bir hafta önce bir mail grubundan öğrenmiştim. videosunu izledim (http://rationale.csail.mit.edu/video/davis-v1a.WMV) gerçekten harika bişey. yer çekimi etkisini bile modelleyebiliyor. fiziği pratikte anlamak için ideal.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dr. Güzeldere ile robotlar, yapay zekâ, bilişsel bilimler üstüne bir sohbet

FZ

Milliyet'ten Derya Sazak, Dr. Güven Güzeldere ile bir röportaj gerçekleştirmiş. Röportajda ele alınan konular arasında yapay zekâ, bilişsel bilimler, beyin ve zihin araştırmaları, Türkiye'deki akademik durumun dünyadaki yeri gibi konular var. Röportajdan birkaç çarpıcı kısmı alıntılamak gerekirse:

"Felsefi meseleleri ya da bilimle teknolojiyle ilgili şeyleri toplumdan, siyasetten bağımsız düşünmek imkânsız. Ama birinden ötekine giden yol uzun ve karmaşık olabiliyor. Duke Üniversitesi ile Boğaziçi Üniversitesi'ndeki değişim programı çerçevesinde bu yaz İstanbul'a gelerek bilişsel bilimler üstüne ders verdim. Dersimizin adı 'Tanrı üzerine düşünmek'ti. ABD'li ve Türk öğrencilerle zor ve karmaşık bir alanı, 'inanç dünyası konusunda nasıl düşünülebilir' sorusunu tartışmaya açtık. Eğer yolumuzu bulacaksak bazı varsayımlardan başlayıp sonuçlara ulaşacaksak, doğru düşünebilmeyi öğrenmemiz lazım. Bu bilimsel düşünmenin yöntemidir ama inanç dünyasına da uygulanabilir."

Zipf Yasası, Dilbilim, Müzik

FZ

Arjantinli fizikçi Damian H. Zanette dilbilim bağlamında incelenmiş ”Zipf Yasası“nı müzik analizine uygulamış ve dil ile müzik arasında önemli ortak bir nokta bulduğunu iddia ettiği makalesini yayınlamış. Makalenin haberine buradan, orjinaline ise buradan erişebilirsiniz.

Zanette´nin analizi “bağlam” kavramını dil ile müzik arasında ortak bir kavram olarak ele alıyor ve böylece tonal müzikle atonal müzik arasındaki psikolojik (ve semantik) farkı açıklamaya çalışıyor.

Kaynaklar: FZ Blogs, slashdot

Ian Wright Ferrari'yi solladı

sefalet

Bilişim alanının tanınan simalarından Ian Wright, yaratıcılık ve fark yaratmanın güzel bir örneğini gösterdi. Ian Wright'ın özel yapım arabası Sacramento'daki drag araba yarışlarında Ferrari 360 Spider ve Porsche Carrera GT'ye bir kaç araba boyu fark attı.Hadi adamın parası var özel araç yaptırmış diyebilirsiniz fakat işin can alıcı tarafı bu bilişim destekli arabanın elektrik ile çalışıyor olması.Arabanın Wright ve mühendisleri tarafından geliştirilen en önemli özelliği elektrik enerjsini bir yarış otomobilinde çok yüksek verim elde edecek şekilde kullanabilmeleri.

Erdal İnönü: "Üniversitelere yatırım olursa büyük buluşlar çıkar."

sametc

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin düzenlediği ‘Nasıl bir Üniversite’ konferansında bir konuşma yapan Prof. Dr. İnönü, “Türkiye’de üniversitelerin meslek eğitimi veren kurumlar olarak görüldüğüne” işaret ederek, “üniversitelerin asıl görevi ise araştırma yapmak” dedi.

http://www.ntvmsnbc.com

İTÜ Vakfı Bilim Ödülü 2007

anonim

İTÜ Vakfı'nın 1995'ten beri her yıl verdiği bilim ödülü başvuruları başladı. 2007 yılı ödülü Temel Bilimler ve Mühendislik Bilimleri alanında seçilecek bir yapıta verilecek. Son başvuru tarihi 15 Şubat 2008. Ayrıntılı bilgi: http://www.ituvakif.org.tr

Ödülün değeri 10.000 YTL olup yalnızca bir kişiye verilmektedir. Ödülün duyurusunun yapıldığı afişe ise buradan ulaşabilirsiniz.