MIT Sketching

0
anonim

Görüşler

0
Tarık
En alttaki önemli bir bağlantı çıkmamış. Aslı şudur ;

Benzer bir uygulama için buraya göz atabilirsiniz.

0
Tarık
Off off linkler karışmış. Sunumun linki haberdeki link değil. İlgili sunum burada: MIT Sketching sunum

Not: hehe :) haberi öyle hale getirmişinizki haberin haber değeri kalmamış

0
simor
Haberin değeri doğrulandığı zaman varolur. Dert etmeyiniz :)
0
simor
Kara tahta ne hallere girmiş :)

Geçenlerde 2 boyutlu çizimleri 3 boyuta çeviren bir java uygulaması (tarayıcınızın Java'sı açık olmalı) görmüştüm. Aynı şey değil ama paralel gelişmeler ne durumdadır diye fikir ediniriz.

Hatırlıyorum da ortaokulda fen bilgisi öğretmenimiz, o zamanlar yurtdışından özel olarak getirttiği onlarca küsür renkli tebeşirini özenle yerlerinden çıkartır ve tahtaya konusu geçen olayı özenle çizerdi. Kadının, küçük ve büyük dolaşımı Vinci'ye taş çıkartacak güzellikte ve anlaşılırlıkta tahtaya çizmesi aklımdan çıkmamıştır. Benim zaten çok az katılabildiğim eğitim sürecimde beni en çok mutlu eden ve bana faydası olan zamanlardı.

Eşzamanlı simülasyon sistemleri, 3 boyutlu dijital dünyada yıllardır kullanılıyor ama, onu yapan kişinin 3 boyutlu dijital nesneleri ve etkileşim araçlarını kullanmayı bilmesi gerekiyor. Burda ise temel fizik bilgisi olan biri sonuç alabilir. Eğitim ve yaratıcılığın adaletli şekilde kullanılabilmesi için çok çok güzel birşey. Helal olsun o insanlara.
0
simor
son paragrafta
düzeltme:3 boyutlu ve 2 boyutlu dijital dünyada yıllardır kullanılıyor ama......... olacaktı.
0
Tarık
Konunun temel öğesi benzetim(simülasyon) iken şunu da söyliyeyim. Haberin en altındaki bağlantıdaki design-simulation firması Interactive Physics adında çok güzel bir benzetim programı daha satıyor. Onunda benzetime dahil edebildiği benzer özellikleri var. kısaca sitesinden alıntı:

# Topics include distance, speed, time, acceleration, projectile motion, gravity, air resistance, Newton's laws, friction, weight, mass, gravity, highway safety, springs, Energy, temperature, heat transfer, waves, and sound

Bu tür yararlı yazılımların eğitim kurumlarında kullanılmaması nedendir? Ben bilmiyorum acaba kullanılıyor olabilir mi?
0
Tarık
Hatta leblebinin kaba doldurulma anını dahi simüle edebiilyor :D ahanda
0
euzkan
ben bunu bir hafta önce bir mail grubundan öğrenmiştim. videosunu izledim (http://rationale.csail.mit.edu/video/davis-v1a.WMV) gerçekten harika bişey. yer çekimi etkisini bile modelleyebiliyor. fiziği pratikte anlamak için ideal.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeryüzünün en 'kara' siyahı üretildi

ersin2k

Amerikalı biliminsanları Salı günü dünyanın en kara maddesini geliştirdiklerini açıkladılar. Işığın % 99.9 unu emen bu materyal Amerikan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü testlerinde kullanılan örnekten neredeyse 30 kat daha kara.

Kutudaki Beyin Kavramına Bir Adım Daha Yaklaşıldı!

FZ

University of Florida bünyesinde çalışan bilimadamları bir uçak simulatörünü "uçurabilen" bir beyin "yetiştirdiler". Bu çalışma sayesinde beyin hücrelerinin bir ağ olarak çalışma sistemlerini anlamak için yeni olanaklar gündeme gelecek.

Söz konusu “beyin” -- yaklaşık 25,000 canlı sıçan beyni nöronundan (sinir hücresi) oluşan ve bir cam tabakta korunan sistem -- beyin süreçlerini gerçek zamanlı ve hücresel ölçekte incelemek için bilimadamlarına eşsiz bir fırsat sunuyor.Beyin hücrelerinin erişimini inceleyecek olan araştırmacılar sara krizleri gibi pek çok sinir sistemi hastalığını çok daha detaylı öğrenebilecekler ve bunu yaparken kimseye zarar verme riski taşımayacaklar.

Bilim Teknik´den haberler -3- El Kitapları Çöpe

parsifal

Güçlendirilmiş gerçeklik (Augmented reality) kavramıyla tanıtılan yeni veri gözlükleri sayesinde mühendisler ve teknisyenler, kullanım klavuzlarına ve el kitaplarına gerek kalmadan bilgileri gözlükten okuyabilecek. Giyilebilir bilgisayar teknolojisinin de bir parçası olduğu "augmented reality" hakkında detaylı bilgi için buraya, haberin orjinali için buraya, google tercümesi için buraya tıklayabilirsiniz.

Androidlere Bir Adım Daha: Silikon Retina ile Yapay Göz

FZ

Zaghloul ve Boahen'in Journal of Neural Engineering dergisinin Aralık 2006 sayısında yayınlanacak A silicon retina that reproduces signals in the optic nerve [PDF - Tam Metin] makalesine göre doğrudan göze yerleştirilip beynin görsel bilgi işleme korteksine gerekli sinyalleri gönderebilecek bir silikon yonga tasarlanmış durumda.

Bakü, matematik, sihirli kareler, algoritmalar ve bilgisayarlar...

FZ

Bakü´deki uluslararası bir konferanstan birkaç saat önce döndüm ve orada karşılaştığım bir bilimadamı ile ilgili deneyimimi paylaşmak istedim.

Azeri kökenli ve şu anda Gaziantep Üniversitesi´nde çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Asker Ali Abiyev ile tanışma ve söyleşme imkânı bulduk, profesörün epey heyecanla bahsettiği bir sihirli kareler konusu vardı. Hani şu içine tamsayıları yerleştirdiğimiz ve yatayda, dikeyde ve çaprazda toplam alındığında sabit bir sayı veren kare matrisler.

Prof. Abiyev söz konusu karelerle ilgili olarak genel bir formül bulduğunu, keyfi büyüklükte bir sihirli kare oluşturmak için bir algoritma geliştirdiğini ve bu karelerle ilgili özelliklerden yola çıkılarak fiziksel birtakım yasalara da erişilebileceğini iddia ediyordu. Bir başka uygulama alanı olarak da bunların şifrebilim (kriptoloji) alanında kullanılabileceğinden bahsediyordu. Söz konusu algoritmayı canlı olarak çalışır halde izlemek isteyenler şu adrese bakabilir: http://www1.gantep.edu.tr/~bingul/php/magic/tr-index.php