MIT Sketching

0
anonim

Görüşler

0
Tarık
En alttaki önemli bir bağlantı çıkmamış. Aslı şudur ;

Benzer bir uygulama için buraya göz atabilirsiniz.

0
Tarık
Off off linkler karışmış. Sunumun linki haberdeki link değil. İlgili sunum burada: MIT Sketching sunum

Not: hehe :) haberi öyle hale getirmişinizki haberin haber değeri kalmamış

0
simor
Haberin değeri doğrulandığı zaman varolur. Dert etmeyiniz :)
0
simor
Kara tahta ne hallere girmiş :)

Geçenlerde 2 boyutlu çizimleri 3 boyuta çeviren bir java uygulaması (tarayıcınızın Java'sı açık olmalı) görmüştüm. Aynı şey değil ama paralel gelişmeler ne durumdadır diye fikir ediniriz.

Hatırlıyorum da ortaokulda fen bilgisi öğretmenimiz, o zamanlar yurtdışından özel olarak getirttiği onlarca küsür renkli tebeşirini özenle yerlerinden çıkartır ve tahtaya konusu geçen olayı özenle çizerdi. Kadının, küçük ve büyük dolaşımı Vinci'ye taş çıkartacak güzellikte ve anlaşılırlıkta tahtaya çizmesi aklımdan çıkmamıştır. Benim zaten çok az katılabildiğim eğitim sürecimde beni en çok mutlu eden ve bana faydası olan zamanlardı.

Eşzamanlı simülasyon sistemleri, 3 boyutlu dijital dünyada yıllardır kullanılıyor ama, onu yapan kişinin 3 boyutlu dijital nesneleri ve etkileşim araçlarını kullanmayı bilmesi gerekiyor. Burda ise temel fizik bilgisi olan biri sonuç alabilir. Eğitim ve yaratıcılığın adaletli şekilde kullanılabilmesi için çok çok güzel birşey. Helal olsun o insanlara.
0
simor
son paragrafta
düzeltme:3 boyutlu ve 2 boyutlu dijital dünyada yıllardır kullanılıyor ama......... olacaktı.
0
Tarık
Konunun temel öğesi benzetim(simülasyon) iken şunu da söyliyeyim. Haberin en altındaki bağlantıdaki design-simulation firması Interactive Physics adında çok güzel bir benzetim programı daha satıyor. Onunda benzetime dahil edebildiği benzer özellikleri var. kısaca sitesinden alıntı:

# Topics include distance, speed, time, acceleration, projectile motion, gravity, air resistance, Newton's laws, friction, weight, mass, gravity, highway safety, springs, Energy, temperature, heat transfer, waves, and sound

Bu tür yararlı yazılımların eğitim kurumlarında kullanılmaması nedendir? Ben bilmiyorum acaba kullanılıyor olabilir mi?
0
Tarık
Hatta leblebinin kaba doldurulma anını dahi simüle edebiilyor :D ahanda
0
euzkan
ben bunu bir hafta önce bir mail grubundan öğrenmiştim. videosunu izledim (http://rationale.csail.mit.edu/video/davis-v1a.WMV) gerçekten harika bişey. yer çekimi etkisini bile modelleyebiliyor. fiziği pratikte anlamak için ideal.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kore'de Yeni bir Humaniod

anonim

World-Science ın bu haberine göre adını Havva'dan alan Ever-1 ( Eve Robot 1 ) tanıtıldı. Haberdeki resimde de görebileceğiniz gibi özellikle yüzü üzerinde oldukça uğraşılmış olan bu robot 400 kelimeyi anlayabiliyor. İnsana ait bütün yüz tepkilerini verebilen robotun yüzü silicon bazlı olarak yapılandırılmış ve 15 mikro motor tarafından kontrol ediliyor.

Cumhurbaşkanı Bir Matematik Sorusuna Takılırsa...

FZ

Piref. H. Ökkeş'in Cumhuriyet Bilim Teknik ekinin 8 Ocak 2005 tarihli yazısından:

Çok garip: Matematik Dünyası adlı derginin 2004-III sayısı da çıkmış. Nasıl oluyor da halen çıkabiliyor bu dergi, anlamak mümkün değil. Üstelik satışı 10 bin dolayında (Bir önceki sayı 9 bin satmış). Ben batar derken, dergi sürekli yükselen bir grafik çiziyor. Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın sarsılması gerek bu başarı karşısında.

Dergiyi çıkaranların aklı fikri başka çalışıyor. Ne üniversite piyango sınavlarını, ne lise müfredatını, ne okullardaki kötü eğitimi umursuyorlar. Ne manken ne de şarkıcı resmi var dergide. Umut satmıyorlar, falcılık yapmıyorlar. Kimseyi de korkutmuyorlar. Dergiyi çıkaranlar matematiğe su katmadan, sulandırmadan yapıyorlar, yapacaklarını. Yazarlar farkında değiller ama dergiyi sulandıran tek bir köşe var: O da bana ait, son sayfadaki "Konik" köşe! Herhalde okurlar o sayfaya bir türlü gelemiyorlar. Çünkü oku oku bitmiyor dergi. Matematik Dünyası'nı 6 ay sonra da açıp okuyabilir insan, 60 yıl sonra da. Kızlar artık çeyizlerine koyuyorlarmış bu dergiyi. Erkekler ceplerinde dergiyle dolaşınca şansları açılıyormuş.

Şimdi herkesi daha da şaşırtacak bir olaydan söz etmek istiyorum.

Zipf Yasası, Dilbilim, Müzik

FZ

Arjantinli fizikçi Damian H. Zanette dilbilim bağlamında incelenmiş ”Zipf Yasası“nı müzik analizine uygulamış ve dil ile müzik arasında önemli ortak bir nokta bulduğunu iddia ettiği makalesini yayınlamış. Makalenin haberine buradan, orjinaline ise buradan erişebilirsiniz.

Zanette´nin analizi “bağlam” kavramını dil ile müzik arasında ortak bir kavram olarak ele alıyor ve böylece tonal müzikle atonal müzik arasındaki psikolojik (ve semantik) farkı açıklamaya çalışıyor.

Kaynaklar: FZ Blogs, slashdot

İnteraktif Dokunmatik Teknoloji

yellowelephant

İnternette yeni bir bilişim teknolojisi bu aralar görenleri şaşırtıyor. İsmi: Multi-Touch Interaction Technology

Bu teknoloji özetle 36'' x 27'' boyutlarında dokunmaya duyarlı bir ekranın üzerine herhangi bir araç kullanmadan parmaklarınızla yönlerdirdiğiniz bir donanımın ve yazılımın ürünlerinden oluşuyor.

Bilişsel Bilimler Elkitabı Taslağı: 5. Bölüm

FZ

Ulaş Başar Gezgin'in "Bilişsel Bilimler" ile ilgili ilk 4 makalesini daha önce yine burada, FM'de yayınlamıştık. Araştırmacının makale dizisinin 5. bölümünü yine sizinle paylaşıyoruz. Bu seferki ana konu: "Bilişsel Bilimlerden Önce Bilimle ve Bilim Felsefesiyle Hesaplaşmak"

Gezgin, bu yazısında bilim felsefesi tarihinin önemli anlarından ve isimlerinden bahsedip eleştiriler getiriyor, bilişsel bilimlerin bundan böyle nasıl bir yol izleyebileceğine dair öneriler sunuyor. Hep birlikte okuyup tartışalım...