4. Turing Günleri Etkinliği: DNA Hesaplama

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri bölümü, bu sene Turing Günlerinin 4.'sünü düzenliyor. Bu yılki başlık DNA Hesaplama.

Konferansa katılanların konu ile ilgili çok değerli bilim adamlarını dinleme şansı olacak. Mesela, bu alanda en önemli çalışmaları sürdüren araştırma merkezinden gelecek olan Prof Dr. Ehud Shapiro ve diğer iki çalışma arkadaşı davetli konuşmacı olarak son gelişmeleri aktaracaklar.

Shapiro'yu belki bir çoğumuz The Art of Prolog kitabından biliyoruz.

Etkinlik tarihleri: 13-14 Mayıs 2005

Görüşler

0
zahter
Turing gunleri Opendays'den once mi duyruldu acaba?Opendays'le ilgili bir gelisme var mi?Sitede de pek bir bilgi yok gibi.
0
FZ
Açık/Özgür Yazılım Günleri etkinliği Turing etkinliğine kıyasla çok daha detaylı bir organizasyon, daha çok sayıda uluslararası katılımcı var ve daha büyük bir organizasyon. Şu anda etkinlik sorumluları sürpriz bazı isimleri burada ağırlamak için gerekli temasları gerçekleştiriyorlar, en kısa sürede duyurulacak.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilim ve Gelecek Temmuz Sayısı: Özgür Yazılım

FZ

Bilim ve Gelecek dergisinin Temmuz sayısında Özgür Yazılım dosyası açılıyor. Konuya 8 sayfa yer ayıran dergide Richard Stallman ve değerli FM üyelerinden Oktay Altunergil´in de yazıları mevcut.

Bunun dışında dergide yer alan konulardan bazıları: TÜBİTAK Bilim ve Teknik dergisinin Mayıs sayısında yer alan "Doğada Haremlik Selamlık" başlıklı makalenin eleştirisi, Doğu´da ütopya kavramı, Ray Charles ve satranç, matematikçi Taniyama´nın intiharı, vs.

Fare beyninde insan nöronları...

anonim

Araştırmacılar, 14 günlük fare ceninlerinin beyinlerine yaklaşık 100 bin insan cenini kök hücresi yerleştirdi. Fareler, beyinlerinde binde bir oranında insan hücresiyle dünyaya geldi. İnsan kök hücreleri, nakil işleminden iki ay sonra beynin değişik bölgelerinde yerlerini aldı. Bu insan nöronlarının, nakil işleminin üzerinden 18 aygeçtikten sonra da normal elektriksel faaliyete sahip olduğu belirlendi.

Bermuda şeytan üçgeninde yeni canlılar

melitical

Bermuda'da bilimadamları denizin 5 km altında topladıkları örneklerden elde edilen 100 kadar canlının çoğunun daha önce bilinmeyen türler olduğunu açıkladı: ntvmsnbc

Bilgisayarlar ve Ses Tanımada Gelinen Son Nokta

FZ

SRI International'dan Kemal Sönmez 20 Aralık 2006'da yani öbür gün Boğaziçi Elektrik Elektronik Mühendisliği binasındaki "EE Lounge"da saat 15:00 - 16:30 arasında konuşma ve konuşmacı tanıma konusunda bir seminer verecek. Konuşmanın İngilizce özeti haberin devamındadır...

Bilim Teknik´den haberler -1- İki Gezegenli Türk Bayrağı

parsifal

Uzay konusu aylar önce bu konu ile haber yazma isteği doğduğunda oluşturulmuştu.
Daha sonraları ise Cumhuriyet gazetesi web sitesinde üyelik sistemine geçti.(Ne alaka???) .Böylece güzel bir dergiyi internette okumaktan mahrum kaldık. Gazeteye para verip alıyorken "Bilim Teknik" gibi bir dergide yer alan bazı haberlerden alıntılar yapmaya karar verdim...