Miniwoody 1.0

0
alper
Miniwoody , kullanıcının ihtiyaçları dahilinde, bir masaüstü işletim sistemine eşdeğer, 180 MB (8cm-CD) büyüklüğünü aşmayan bir Debian dağıtımı. Miniwoody, kolaylaştırılmış kurulumu ve KDE 3.1 ile birlikte geliyor. Donanımınızı otomatik tanıyıp, X Window ayarlarını kendi yapıyor. Internete bağlanmada kppp seçimli olarak geliyor ve elle yapılan /etc/ppp/options dosyası yapılandırma işini kendi üstleniyor. Dağıtımı buradan indirebilirsiniz.

Debian'ın son kullanıcıya ulaşma yolunda, Miniwoody 1.0 güzel bir çalışma olsa gerek.

Görüşler

0
alper
ftp de to many users var. Dagitimi hazirlayan sahis haftaya mirror yapacagini söylüyor. biraz sabir.
0
ebola
birde bu meretin Knopixten farki nedir?
İkiside debian tabanli.
İkiside hersey degilde temel ihtiyaclari dustur edinmis.

bilenler bir bahsetsin.
0
FZ
En kısa sürede bu mini Debian dağıtımını kurup deneyen arkadaşların yorumlarını bekliyoruz ;-)

Bu arada Almanya´dan FM sitesine katkıda bulunan dostumuz alper´e de kucak dolusu selamlar ve çok teşekkürler ;-)
0
anonim
Ufak bir soru dağıtım cd den mi bootable yoksa kurulum gerektiriyor mu?
0
FZ
Valla onu bilmem de yani artık CD´den boot edemeyen işletim sistemini dövüyorlar diye duydum, doğru mu? ;-)
0
alper
dagitim evet cd den bootable
0
alper
önce yansi adresini vereyim... cünkü ftp ye hala erisilmiyor.
http://ktown.kde.org/~nolden/ISO/miniwoody.iso

Kurulumu biraz önce gerceklestirdim. Kurulum yaklasik 20 dk sürdü. Debiani ilk defa bilgisayarina kuran biri olarak ilk izlenimlerim Debian'in hiz olarak Suse'nin önünde oldugu. yalniz donanim tanima da biraz daha yol katetmesi gerektigini düsünüyorum. printer,maus,klavye yapilandirmasi gayet olumlu, ses karti icin ayni seyleri -ki bendeki en basit Creative awe 32 karti- söyleyemiyecegim. x-window da cözünürlügü kisa yollla degistirilemiyor.

Marcus Moeller, miniwoody paketini hazirlayan ögrenci , buradaki -http://www.pro-linux.de/news/2003/5322.html- yorumlarinda Debian Desktop Projekt te Donanim tanima grubunda oldugunu ve gelecekte burada yaptiklarini ana Debian dagitimina tasiyacagini söylüyor. bizede hayirlisi demek kaliyor.

simdilik ilk izlenimler bunlar. fazla kurcalama firsatim olmadi. bol linuxlu günler!

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İyi ki sevdin Ian: Debian 10 Yaşında

yuxel

16 Ağustos 2003 Cumartesi günü Ian Murdock'ın zevcesi Deb'e olan aşkına en büyük hediyesi 10. yılını doldurmuş olacak. 16 Ağustos'ta bir başka güzel boot edecek Debian, çekirdekteki logoda tux yerine çiçekler böcekler göreceğiz, apt'nin kalbi pırpır edecek. Bu aşkın 100. yılını görme dileğiyle .

apt-get install love

Türkçe Debian Belgeleri

yuxel

Bir süredir Debian listelerinde güzel belgeler dolaşıyor. Serdar Aytekin kendi sitesinde bir çok güzel belge sunuyor. Böyle belgeleri özleyen FM kullanıcılarına iyi bir alternatif olabilir.

Linux Workstation, niye ki ?

sundance

GNU/Linux`a olan sevgimiz malum, dahası bu türün en köklere sadık dağıtımı Debian ise son zamanlarda gözde fetişlerimizden. Hemen her akşam 10 civarı irc.openprojects.net #debian.tr kanalında buluşmaktayız. Fakat temelde bir sunucu sistemi olarak başlayan Linux`u masaüstünde kullanma isteğimiz bir çoklarına gereksiz bir çaba olarak gelebilir. Halbuki biz Linux`un masaüstünde/gündelik hayatta bize çok daha fazla imkanlar sunduğunu ve her çabaya değdiğini düşünüyoruz.

Bu konuda güzel çalışmalara imza atan Gürkan Şengün(a.k.a. Tarzeau) çok güzel bir İş İstasyonu Olarak Linux makalesi hazırlamış. Hala şüphesi olanlar için ;)

Debian GNU/Linux Türkçe SSS Belgesi

FZ

Bu belge Debian ile ilgili SSS (sıkça sorulan sorular) ve yanıtlarını içerir. Belge oluşturulurken temelde iki farklı kaynaktan faydalanılmıştır. Bunlardan birincisi, http://www.linuks.mine.nu/debian-faq-wiki adresinde bir araya getirilen ve sürekli güncellenen SSS ve yanıtları, diğeri ise Türk Debian Kullanıcıları Listesine bugüne kadar aktarılmış sorular ve yanıtlarıdır.

Extremadura da Debian GNU/Linux Dedi

FZ

Altyapı ve Teknolojik Gelişmeden Sorumlu Meclis Üyesi Luis Millán Vázquez de Miguel, Extremadura'daki tüm bilgisayarların 1 sene içinde özgür yazılım tabanlı sistemler kullanacağını, Debian GNU/Linux tabanlı gnuLinEx'in devreye sokulacağını belirtti.