Miniwoody 1.0

0
alper
Miniwoody , kullanıcının ihtiyaçları dahilinde, bir masaüstü işletim sistemine eşdeğer, 180 MB (8cm-CD) büyüklüğünü aşmayan bir Debian dağıtımı. Miniwoody, kolaylaştırılmış kurulumu ve KDE 3.1 ile birlikte geliyor. Donanımınızı otomatik tanıyıp, X Window ayarlarını kendi yapıyor. Internete bağlanmada kppp seçimli olarak geliyor ve elle yapılan /etc/ppp/options dosyası yapılandırma işini kendi üstleniyor. Dağıtımı buradan indirebilirsiniz.

Debian'ın son kullanıcıya ulaşma yolunda, Miniwoody 1.0 güzel bir çalışma olsa gerek.

Görüşler

0
alper
ftp de to many users var. Dagitimi hazirlayan sahis haftaya mirror yapacagini söylüyor. biraz sabir.
0
ebola
birde bu meretin Knopixten farki nedir?
İkiside debian tabanli.
İkiside hersey degilde temel ihtiyaclari dustur edinmis.

bilenler bir bahsetsin.
0
FZ
En kısa sürede bu mini Debian dağıtımını kurup deneyen arkadaşların yorumlarını bekliyoruz ;-)

Bu arada Almanya´dan FM sitesine katkıda bulunan dostumuz alper´e de kucak dolusu selamlar ve çok teşekkürler ;-)
0
anonim
Ufak bir soru dağıtım cd den mi bootable yoksa kurulum gerektiriyor mu?
0
FZ
Valla onu bilmem de yani artık CD´den boot edemeyen işletim sistemini dövüyorlar diye duydum, doğru mu? ;-)
0
alper
dagitim evet cd den bootable
0
alper
önce yansi adresini vereyim... cünkü ftp ye hala erisilmiyor.
http://ktown.kde.org/~nolden/ISO/miniwoody.iso

Kurulumu biraz önce gerceklestirdim. Kurulum yaklasik 20 dk sürdü. Debiani ilk defa bilgisayarina kuran biri olarak ilk izlenimlerim Debian'in hiz olarak Suse'nin önünde oldugu. yalniz donanim tanima da biraz daha yol katetmesi gerektigini düsünüyorum. printer,maus,klavye yapilandirmasi gayet olumlu, ses karti icin ayni seyleri -ki bendeki en basit Creative awe 32 karti- söyleyemiyecegim. x-window da cözünürlügü kisa yollla degistirilemiyor.

Marcus Moeller, miniwoody paketini hazirlayan ögrenci , buradaki -http://www.pro-linux.de/news/2003/5322.html- yorumlarinda Debian Desktop Projekt te Donanim tanima grubunda oldugunu ve gelecekte burada yaptiklarini ana Debian dagitimina tasiyacagini söylüyor. bizede hayirlisi demek kaliyor.

simdilik ilk izlenimler bunlar. fazla kurcalama firsatim olmadi. bol linuxlu günler!

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İnceleme: Debian 3.0 - Woody (2)

m1a2

Kurulum sonrası: Ayarlar, Gözlemler

Kurulumun hamaliye bölümü bitti. XFreeConfig-4 dosyasında daha önce sözü edilen USB mouse ayarını acilen yapıp sistemde gezintiye çıkıyorum. Önce konsolda biraz dolaşıyorum. Ehmm, Türkçe karakterler... ``Pain in the ass!'' Bunu geçelim. mc`yi çalıştırarak birkaç kişisel ayar yapıyorum. (lynx tuşları ve ``no internal edit'') Bu arada mc`de aradığım bir özellik olan ``change directory on exit'' davranışının sergilenmediğini görüyorum. Çözüm basit: man mc ;) Disk erişiminde bir yavaşlık hissediyorum. Bunun nedenini Potato`dan biliyorum. Debian gibi muhafazakâr bir sistemde hdparm optimizasyonu yapılmamış.

Debian Volatile deposu !

sundance

Debian Camiası, özellikle sistem adminlerin yoğun ihtiyaç duyduğu "can alıcı yazılımların en güncel hallerini" tutmak amacıyla Debian Volatile deposunu oluşturdu.

İlk aşamada virüs tarayıcılar ve antispam filtreleri gibi güncelliği önemli programları programların bulunacağı bu depo, Debian'ın "sağlam ama güncel olmaması" durumunu biraz olsun hafifleteceğe benziyor.

Bu konuda yakınanların dertlerine büyük ölçüde deva olacak bir diğer site ise Backports.org

Debian Proje Yöneticisi Martin Michlmayr ile Söyleşi

e2e

NewsForge, Debian'ın 25 yaşındaki yöneticisi Martin Michlmayr ile bir söyleşi yapmış.

Söyleşide, Debian takımının Sarge ve sonrasına ilişkin planları ve hedefleri de yer alıyor. Kullanılacak bazı paketlerin sürümleri, neden tercih edildikleri, yeni debian-installer, Sarge sonrasında uygulanacak "sürüm periyodu" ve güvenlik desteği gibi sorulara verilmiş yanıtları bulabilirsiniz.

- Niçin ötanımlı çekirdek olarak 2.4 tercih edildiği
- X.org'un kullanılıp kullanılmayacağı
- Apache, KDE ve GNOME'un hangi sürümlerinin Sarge'da yer alacağı.
- KDE ve GNOME'lu bir kurulum için kaç cd'nin yeterli olabileceği.
- Niçin MTA (Mail Transfer Agent) olarak Postfix yerine Exim tercih ettikleri...

gibi ilginç soruya da çok sevimli yanıtları var.

Anaconda´lı Sarge

butch

Redhat'in Anaconda'sının Debian'da kullanılacağını duymuşsunuzdur. Peki denediniz mi? Hemde Sarge'la. Buyrun deneyin, ama dikkat edin. Çünkü ne anaconda ne de sarge henüz tam anlamıyla hazır değll.

Skolelinux Debian Labs

roktas

MEBnin okullarda bilgisayar ve Internet kullanımını yaygınlaştırmak için ayırdığı bütçeyi ve bu bütçenin nereye harcandığını yeterince bilmiyorum. Fakat ticari işletim sistemi ve uygulamalarının kurumsal ölçekte daha fazla tercih edildiği gerçeğini göz önünde bulundurursak GNU/Linux veya diğer özgür lisanslı bilgi-işlem ortamlarının yeterli rağbeti görmediğini tahmin edebiliriz. Üstelik eğitim kurumlarımızdaki maddi imkansızlıklara rağmen böyle bir durum söz konusu.