Miniwoody 1.0

0
alper
Miniwoody , kullanıcının ihtiyaçları dahilinde, bir masaüstü işletim sistemine eşdeğer, 180 MB (8cm-CD) büyüklüğünü aşmayan bir Debian dağıtımı. Miniwoody, kolaylaştırılmış kurulumu ve KDE 3.1 ile birlikte geliyor. Donanımınızı otomatik tanıyıp, X Window ayarlarını kendi yapıyor. Internete bağlanmada kppp seçimli olarak geliyor ve elle yapılan /etc/ppp/options dosyası yapılandırma işini kendi üstleniyor. Dağıtımı buradan indirebilirsiniz.

Debian'ın son kullanıcıya ulaşma yolunda, Miniwoody 1.0 güzel bir çalışma olsa gerek.

Görüşler

0
alper
ftp de to many users var. Dagitimi hazirlayan sahis haftaya mirror yapacagini söylüyor. biraz sabir.
0
ebola
birde bu meretin Knopixten farki nedir?
İkiside debian tabanli.
İkiside hersey degilde temel ihtiyaclari dustur edinmis.

bilenler bir bahsetsin.
0
FZ
En kısa sürede bu mini Debian dağıtımını kurup deneyen arkadaşların yorumlarını bekliyoruz ;-)

Bu arada Almanya´dan FM sitesine katkıda bulunan dostumuz alper´e de kucak dolusu selamlar ve çok teşekkürler ;-)
0
anonim
Ufak bir soru dağıtım cd den mi bootable yoksa kurulum gerektiriyor mu?
0
FZ
Valla onu bilmem de yani artık CD´den boot edemeyen işletim sistemini dövüyorlar diye duydum, doğru mu? ;-)
0
alper
dagitim evet cd den bootable
0
alper
önce yansi adresini vereyim... cünkü ftp ye hala erisilmiyor.
http://ktown.kde.org/~nolden/ISO/miniwoody.iso

Kurulumu biraz önce gerceklestirdim. Kurulum yaklasik 20 dk sürdü. Debiani ilk defa bilgisayarina kuran biri olarak ilk izlenimlerim Debian'in hiz olarak Suse'nin önünde oldugu. yalniz donanim tanima da biraz daha yol katetmesi gerektigini düsünüyorum. printer,maus,klavye yapilandirmasi gayet olumlu, ses karti icin ayni seyleri -ki bendeki en basit Creative awe 32 karti- söyleyemiyecegim. x-window da cözünürlügü kisa yollla degistirilemiyor.

Marcus Moeller, miniwoody paketini hazirlayan ögrenci , buradaki -http://www.pro-linux.de/news/2003/5322.html- yorumlarinda Debian Desktop Projekt te Donanim tanima grubunda oldugunu ve gelecekte burada yaptiklarini ana Debian dagitimina tasiyacagini söylüyor. bizede hayirlisi demek kaliyor.

simdilik ilk izlenimler bunlar. fazla kurcalama firsatim olmadi. bol linuxlu günler!

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Debian GNU/Linux 3.1 Release 5 çıktı.

mesutgul

Debian Resmi Sitesinde yayınlanan 18 Şubat 2007 tarihli habere göre, Debian GNU/Linux 3.1 Release 5 çıktı.
Haberde, bunun yeni bir sürüm olmadığı, sadece toplu bir güvenlik güncellemesi olduğu vurgulanmış.
Şimdilik sadece dosyalara erişilebiliyor.
CD ve DVD ISO dosyaları hakkında; güncellenmiş imaj dosyalarının daha sonra hazırlanacağı, ancak yeni yükleme imaj dosyalarının yapılmasına gerek olmadığı belirtilmiş.
Ancak, gelecek güncellemede yeni bir imaj hazırlanacağı tahmin ediliyor.

TrustedDebian 1.0 Çıktı

FZ

Hem Debian´ın getirdiği kolay yönetilebilirlikten faydalanmak hem de güvenli bir bilgi işlem ve veri iletişimi ortamı sağlamak isteyen GNU/Linux kullanıcıları için TrustedDebian 1.0 hizmete hazır.

Sistemle ilgili bir demo belgesini de burada görebilirsiniz.

FM´nin kıdemli üyelerinden, Debian´dan sorumlu Internet bakanı roktas arkadaşımızın da yorumlarını bekliyoruz ;-)

Bir Windows XP ve Debian deneyimi

FZ

Bir arkadaş bir avukat tanıdığından aldığı ve adam edip geri vereceğini belirttiği eski bir makinaya (266 Mhz'lik bir Celeron, 256 MB RAM, 4 GB HDD, S3Virge ekran kartı) Windows XP kurmaya kalkar. Bunun icin önce harddiske gerekli XP dosyaları aktarılır (neden çünkü makina CD'den boot edememektedir) sonra da hadi başla kuruluma denir, XP uyarır, bu alette SmartDrive yok, kurulum biraz vakit alabilir! Arkadaşımız da ne kadar sürebilir ki en fazla diye düşünür ve kurulumu başlatır, sistem çalışmaya başlar, aradan 1 saat geçmesine rağmen herhangi bir hareket görünmemektedir, arkadaş "alet kilitlendi herhalde kapatıp açsam mı" diye düşünürken biraz daha beklemeye karar verir ve başka bir bilgisayarda oyun oynamaya başlar, oyuna dalar, saatlerce oynar, 10 saat sonra XP kurulumunu hatırlar, sistem bir sonraki aşamaya geçmiştir. Bir sonraki aşama yaklaşık 8 saat sürer.

18 saat sonra büyük bir heyecanla bilgisayar XP ile boot etmeye çalışır ve mavi bir ekran çıkar, şuna benzer bir mesaj yazmaktadır:

error c000002 Windows Hard Error
systemRoot lablabal tdll.dll


Evet, hem isminden hem de uzantısından dll olduğuna dair en ufak bir şüphe etmeyeceğimiz ntdll.dll şikayet etmekte, "hard" bir problem olduğunu söylemektedir. Hardware? Hayır, Hard!

Woody için Güvenlik Desteği Sona Eriyor

tongucyumruk

Sarge kod adlı Debian GNU/Linux 3.1'in duyurulmasının üzerinden bir yıl geçmesiyle birlikte bir önceki sürüm olan Woody için güvenlik desteğinin kesileceği duyuruldu. Debian projesinin güvenlik politikası geçmiş sürümlerin yeni sürümlerin duyurulmasından itibaren bir yıl daha desteklenmesini öngörüyor. Bu politika dahilinde Sarge'ın duyurulmasından beri güvenlik güncellemeleri yapılmaya devam edilen Woody sürümü için güvenlik desteği 30 Haziran 2006 itibariyle kesilecek. Eğer hala güncellememiş olan varsa, sistemlerinizi Sarge'a geçirmek için hazırlıklara başlasanız iyi olur.

Debian GNU/Linux 5 Duyuruldu

Tarık

Uzuuuun zamandır iple çekmemize rağmen devamlı avcumuzu yaladığımız Debian GNU/Linux sürüm 5, 14 Şubat sevgililer gününde sevgilileriyle buluşmak üzere sunuculardaki yerini aldı.