Miniwoody 1.0

0
alper
Miniwoody , kullanıcının ihtiyaçları dahilinde, bir masaüstü işletim sistemine eşdeğer, 180 MB (8cm-CD) büyüklüğünü aşmayan bir Debian dağıtımı. Miniwoody, kolaylaştırılmış kurulumu ve KDE 3.1 ile birlikte geliyor. Donanımınızı otomatik tanıyıp, X Window ayarlarını kendi yapıyor. Internete bağlanmada kppp seçimli olarak geliyor ve elle yapılan /etc/ppp/options dosyası yapılandırma işini kendi üstleniyor. Dağıtımı buradan indirebilirsiniz.

Debian'ın son kullanıcıya ulaşma yolunda, Miniwoody 1.0 güzel bir çalışma olsa gerek.

Görüşler

0
alper
ftp de to many users var. Dagitimi hazirlayan sahis haftaya mirror yapacagini söylüyor. biraz sabir.
0
ebola
birde bu meretin Knopixten farki nedir?
İkiside debian tabanli.
İkiside hersey degilde temel ihtiyaclari dustur edinmis.

bilenler bir bahsetsin.
0
FZ
En kısa sürede bu mini Debian dağıtımını kurup deneyen arkadaşların yorumlarını bekliyoruz ;-)

Bu arada Almanya´dan FM sitesine katkıda bulunan dostumuz alper´e de kucak dolusu selamlar ve çok teşekkürler ;-)
0
anonim
Ufak bir soru dağıtım cd den mi bootable yoksa kurulum gerektiriyor mu?
0
FZ
Valla onu bilmem de yani artık CD´den boot edemeyen işletim sistemini dövüyorlar diye duydum, doğru mu? ;-)
0
alper
dagitim evet cd den bootable
0
alper
önce yansi adresini vereyim... cünkü ftp ye hala erisilmiyor.
http://ktown.kde.org/~nolden/ISO/miniwoody.iso

Kurulumu biraz önce gerceklestirdim. Kurulum yaklasik 20 dk sürdü. Debiani ilk defa bilgisayarina kuran biri olarak ilk izlenimlerim Debian'in hiz olarak Suse'nin önünde oldugu. yalniz donanim tanima da biraz daha yol katetmesi gerektigini düsünüyorum. printer,maus,klavye yapilandirmasi gayet olumlu, ses karti icin ayni seyleri -ki bendeki en basit Creative awe 32 karti- söyleyemiyecegim. x-window da cözünürlügü kisa yollla degistirilemiyor.

Marcus Moeller, miniwoody paketini hazirlayan ögrenci , buradaki -http://www.pro-linux.de/news/2003/5322.html- yorumlarinda Debian Desktop Projekt te Donanim tanima grubunda oldugunu ve gelecekte burada yaptiklarini ana Debian dagitimina tasiyacagini söylüyor. bizede hayirlisi demek kaliyor.

simdilik ilk izlenimler bunlar. fazla kurcalama firsatim olmadi. bol linuxlu günler!

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir Windows XP ve Debian deneyimi

FZ

Bir arkadaş bir avukat tanıdığından aldığı ve adam edip geri vereceğini belirttiği eski bir makinaya (266 Mhz'lik bir Celeron, 256 MB RAM, 4 GB HDD, S3Virge ekran kartı) Windows XP kurmaya kalkar. Bunun icin önce harddiske gerekli XP dosyaları aktarılır (neden çünkü makina CD'den boot edememektedir) sonra da hadi başla kuruluma denir, XP uyarır, bu alette SmartDrive yok, kurulum biraz vakit alabilir! Arkadaşımız da ne kadar sürebilir ki en fazla diye düşünür ve kurulumu başlatır, sistem çalışmaya başlar, aradan 1 saat geçmesine rağmen herhangi bir hareket görünmemektedir, arkadaş "alet kilitlendi herhalde kapatıp açsam mı" diye düşünürken biraz daha beklemeye karar verir ve başka bir bilgisayarda oyun oynamaya başlar, oyuna dalar, saatlerce oynar, 10 saat sonra XP kurulumunu hatırlar, sistem bir sonraki aşamaya geçmiştir. Bir sonraki aşama yaklaşık 8 saat sürer.

18 saat sonra büyük bir heyecanla bilgisayar XP ile boot etmeye çalışır ve mavi bir ekran çıkar, şuna benzer bir mesaj yazmaktadır:

error c000002 Windows Hard Error
systemRoot lablabal tdll.dll


Evet, hem isminden hem de uzantısından dll olduğuna dair en ufak bir şüphe etmeyeceğimiz ntdll.dll şikayet etmekte, "hard" bir problem olduğunu söylemektedir. Hardware? Hayır, Hard!

Debian Proje Yöneticisi Martin Michlmayr ile Söyleşi

e2e

NewsForge, Debian'ın 25 yaşındaki yöneticisi Martin Michlmayr ile bir söyleşi yapmış.

Söyleşide, Debian takımının Sarge ve sonrasına ilişkin planları ve hedefleri de yer alıyor. Kullanılacak bazı paketlerin sürümleri, neden tercih edildikleri, yeni debian-installer, Sarge sonrasında uygulanacak "sürüm periyodu" ve güvenlik desteği gibi sorulara verilmiş yanıtları bulabilirsiniz.

- Niçin ötanımlı çekirdek olarak 2.4 tercih edildiği
- X.org'un kullanılıp kullanılmayacağı
- Apache, KDE ve GNOME'un hangi sürümlerinin Sarge'da yer alacağı.
- KDE ve GNOME'lu bir kurulum için kaç cd'nin yeterli olabileceği.
- Niçin MTA (Mail Transfer Agent) olarak Postfix yerine Exim tercih ettikleri...

gibi ilginç soruya da çok sevimli yanıtları var.

Debian Day 2008: Nice Yıllara Debian!

FZ

16 Ağustos 1993 tarihinde yani bundan tam 15 yıl önce Ian A. Murdock'un comp.os.linux.development Usenet grubuna attığı bir ileti ile duyurulan Debian GNU/Linux projesinin doğumgünü her sene olduğu gibi bu sene de 16 Ağustos tarihinde yani bugün Debian Day etkinliği olarak kutlanıyor.

TrX Debian GNU/Linux

zahter

TrX Debian GNU/Linux tabanlı ve tam Türkçe destekli bir sistem kurulumu projesidir. Bu paket doğrudan CD-ROM'dan "boot" edilebilecektir. Kullanıcı eğer isterse konfigürasyon bilgilerini diskete kaydedebileceği gibi paketi kalıcı olarak harddiske de kurabilecektir. Proje ekibi alt projelerde çalışacak ve koordinasyonla ilgilenebilecek programcıları/yöneticileri aramaktadır.

(FZ tarafından Türkçe'ye çevrildi).

Türkçe Debian Belgeleri

yuxel

Bir süredir Debian listelerinde güzel belgeler dolaşıyor. Serdar Aytekin kendi sitesinde bir çok güzel belge sunuyor. Böyle belgeleri özleyen FM kullanıcılarına iyi bir alternatif olabilir.