Microsoft'un Firefox korkusu: IE 7.0 geliyor

0
Soulblighter
Daha önce yeni Windows sürümü çıkana kadar Internet Explorer'ı güncellemeyeceğini duyuran Micro$oft, IE'den Firefox'a geçişlerin artması sonucu IE 7.0'ı çıkarma kararı aldı.
2005 yazında çıkması beklenen yeni sürüm Windows XP Service Pack 2 ve üzeri işletim sistemlerini destekleyecek.

RSA Konferansında IE 7.0'ı tanıtan Bill Gates, yeni sürümün saldırılara karşı daha fazla güvenlik sağladığını söyledi. Windows XP'ye henüz geçmemiş olan kullanıcılar ise IE 7.0'ın Windows 2000 sürümünü de görmek istiyorlar. Microsoft ise bu isteklere henüz bir yanıt vermiş değil.

Ayrıca daha önceden IE ile beraber gelen Outlook Express'in IE 7.0 olmayacağı, yeni Windows sürümüyle duyurulacağı da Micro$oft tarafından bildirildi.

Micro$oft daha önce yaptığı bir açıklamada Firefox'un yeni sürümünün Internet Explorer'ı etkilemeyeceğini bildirmişti.

Kaynak: InfoWorld

Görüşler

0
sleytr
IE insanların başına ne açıyorsa activex kontrolleriyle, işletim sistemiyle sıkı entegrasyonuyla açıyor. MS bu yaklaşımdan uzaklaşacağına nasıl beceriyorsa IE 7'yi XP SP2 bağımlısı yapıyor. Bir yanda Mozilla, Opera windozdan ceptelefonlarına kadar nerdeyse aynı render motoruyla port edilebiliyorken MS tekel olarak üzerine aldığı "güvenli internet erişimi sağlama" görevini yerine getirmek için bile son sürüm son yamalı OSunu mecbur kılıyor. birileri toplam sahip olma maliyetimi diyordu bir ara?!?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kişisel bilgileriniz ne kadar ucuz?

sundance

Siz de Micros~1'un en son, en yeni yazılımlarınızı kullanmak istiyor ve/fakat yüzlerce dolar ödemek istemiyor musunuz?

Hayır, hayır GNU/Linux kullanın demiyceceğiz.(FM'i takip ediyorsanız bunu gereğinden bile fazla duyuyorsunuzdur.) Fakat Windows'dan vazgeçemeyip, fiyatından vazgeçenler için yeni bir kampanya var. Hem de tek kuruş ödemeden Windows Vista Ultimate, Office 2007, or Microsoft Money Plus'a sahip olabiliyorsunuz.

M$ Windows CE kodunu açığa çıkardı

larweda

Artık Microsoft`un da açık kod`dan ne anladığını görebileceğiz. Windows CE 3.0`ın kodu şu anda piyasaya sürülmüş durumda. Microsoft, açık kaynak hareketinin bilgisayar teknolojisi dünyasına etkisini farkettiğini, kendilerinin de bu oluşuma çıkarları doğrultusunda katılacağını çok daha önce açıklamıştı. Tahminim kodun piyasaya sürülmesinin bu kadar gecikmesi içindeki pisliklerin temizlenerek Microsoft`un gülünç görünmesini engellemek için olsa gerek.

Hobicilere Açık Mektup

yilmaz

Daha önce FM TV'de de bahsedilen ve sanırım milletin Bill Gates'e gıcık olmaya başladığı mektup bu: 3 Şubat 1976 tarihli "Hobicilere Açık Mektup"...

Microsoft Java kullanmaya mahkum oldu

cazz

Sun Microsystems tarafından geliştirilen Java dilini kullanmaya `mahkum oldu`. Baltimore mahkemesi Frederick Motz, kararında, `kamu yararını göz önünde tutarak, Microsoft'u, ürünlerinde Java yazılım dilini kullanmaya mahkum ettiğini` bildirdi.

`Sun` firması, Microsoft aleyhine açtığı davada, `adı geçen şirketin, Windows işletim sisteminin dünyadaki bilgisayarların yüzde 90'ında kullanılmasından yararlanarak, kendilerine karşı haksız rekabette bulunduğunu` öne sürdü. Sun avukatları, `Microsoft'un ürünlerinde, Java'nın uyumsuz eski sürümlerini kullanarak haksız rekabet yaptığını` söylediler.Microsoft .net platformunu gelistirdikten sonra ürünlerinde Java'ya yer vermeyeceğini duyurmuştu.

Ancak bu davranış, davaya bakan yargıç Motz'u tatmin etmedi ve yargıç kararında `(.net) Java'dan daha üstün bir ürünse, zaten kendini kanıtlar ve piyasada hak ettiği yeri alır. Dolayısıyla Microsoft'un tekelciliğe başvurarak kendine haksız avantaj sağlamasına izin verilemez` dedi.

(bkz.Hurriyet ve CNET sagolsun ;-) ..)

Boykot: linuxtoday.com

anonim

Microsoft'un linuxtoday.com için sponsor olduğu ve sitede taraflı olarak GNU/Linux karşıtı ilanlar, yazılar, vs. yer aldığı iddiası var. distrowatch.com sitesine göre:
We urge our visitors to boycott LINUXTODAY.COM. LINUXTODAY.COM is currently sponsored by Microsoft Corporation and displays sponsored anti-Linux content on its web site. We consider this practice immoral and hypocritical for a web site that acts as a Linux advocacy resource. PLEASE DO NOT VISIT LINUXTODAY.COM