Microsoft'un Firefox korkusu: IE 7.0 geliyor

0
Soulblighter
Daha önce yeni Windows sürümü çıkana kadar Internet Explorer'ı güncellemeyeceğini duyuran Micro$oft, IE'den Firefox'a geçişlerin artması sonucu IE 7.0'ı çıkarma kararı aldı.
2005 yazında çıkması beklenen yeni sürüm Windows XP Service Pack 2 ve üzeri işletim sistemlerini destekleyecek.

RSA Konferansında IE 7.0'ı tanıtan Bill Gates, yeni sürümün saldırılara karşı daha fazla güvenlik sağladığını söyledi. Windows XP'ye henüz geçmemiş olan kullanıcılar ise IE 7.0'ın Windows 2000 sürümünü de görmek istiyorlar. Microsoft ise bu isteklere henüz bir yanıt vermiş değil.

Ayrıca daha önceden IE ile beraber gelen Outlook Express'in IE 7.0 olmayacağı, yeni Windows sürümüyle duyurulacağı da Micro$oft tarafından bildirildi.

Micro$oft daha önce yaptığı bir açıklamada Firefox'un yeni sürümünün Internet Explorer'ı etkilemeyeceğini bildirmişti.

Kaynak: InfoWorld

Görüşler

0
sleytr
IE insanların başına ne açıyorsa activex kontrolleriyle, işletim sistemiyle sıkı entegrasyonuyla açıyor. MS bu yaklaşımdan uzaklaşacağına nasıl beceriyorsa IE 7'yi XP SP2 bağımlısı yapıyor. Bir yanda Mozilla, Opera windozdan ceptelefonlarına kadar nerdeyse aynı render motoruyla port edilebiliyorken MS tekel olarak üzerine aldığı "güvenli internet erişimi sağlama" görevini yerine getirmek için bile son sürüm son yamalı OSunu mecbur kılıyor. birileri toplam sahip olma maliyetimi diyordu bir ara?!?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ASP.NET için MATRIX çıktı!

FZ

ASP.NET topluluğu tarafından ASP.NET yazılım geliştiricileri için geliştirilmiş Web Matrix yazılım geliştirme aracı bedava olarak kullanıma ve download'a açıldı!

Visual Studio.NET'i hantal bulanlar, daha ufak tefek, hafif ve doğrudan Web'e yönelik uygulama geliştirmek isteyen yazılımcılar 1.2 MB'lık bu paketi çektiklerinde ASP.NET yazılımları geliştirmek için Visual Studio.NET'e çok benzeyen bir arabirim ile karşılaşacaklar. Bu yazılımın öncelikli olarak göze çarpan özellikleri şunlar:

M$ Ve Oyunları

anonim

Aşağıdaki yazı bir üniversite öğrencisi tarafından yazılmış, serbest yazılımın yaygınlaşmamasının uzun vadedeki etkilerinden birini gösteren bir yazıdır.

-bana dokunmayan yılan bin yaşasın ve bu dünya kimseye kalmaz dert etmeyin takılın diyenlere adanmıştır-

En sinsi bilgisayar solucanı

pulsar

Bilgisayar virüsleri insanların kendilerini aktif hale getirmesi için bin bir türlü numaraya başvurdu, ancak son olarak yayılan bir virüs sinsilik konusunda öncekilere göre daha iddialı gözüküyor. Hard ya da Symantec virüsü olarak bilinen yeni solucan, kendisini bir anti-virüs uyarısı olarak ‘gizliyor’.

Windows 98 SE Service Pack 2.02

sundance

Satın aldığınız bilgisayarla fi tarihinde gelen Windows 98, hala işinizi görüyor mu? Herşey iyi hoş, ama bazı küçük problemleri de halletseler ne güzel olur mu diyorsunuz?

Resmi olmayan Win98 SE Service Pack 2.02 huzurlarınızda. Tabi ki, resmi olmayan herşeyde (ve resmi olanlarda) olduğu gibi, bu service packi geçerken başınıza bir şey gelirse, "bilgi, zeka, kız arkadaş vs. kaybına maruz kalırsanız derdinize yanın, kendi düşen ağlamaz" şeklinde standart bir sorumluluk reddi var, haberiniz olsun.
Onun dışında değişiklikler güzel gibi (Notepad yerine Metapad konulması ya da 512Mb ram ile sorun çıkartmamak mesela)

IExplorer kullanmayın da ne kullanırsanız artık...

sundance

The Register'da yeralan habere göre US-CERT özellikle son zamanlarda göze batan, IE domain/zone güvenlik modeli, the DHTML obje modeli, MIME type belirleme ve ActiveX gibi sayısız problem sebebiyle kaynaklanan problemlerden etkilenmemek için MSIE dışında herhangibir tarayıcı kullanmayı tavsiye ediyor.

İşin ilginç yanı Micros~1, söz konusu olay (kötü niyetli web sitelerinin, zirayetçilerin makinalarınındaki bilgilere erişmesi) hakkında tüketicileri geniş ölçüde etkileyen bir sorun olduğundan haberdar olmadığını açıkladı.

Not: Eğer illa da Windows kullanacaksanız (ki kendisi Micros~1'un tescilli markasıdır) size 4.7mblık bir download ve Firefox tavsiye ediyorum.