Microsoft'un Firefox korkusu: IE 7.0 geliyor

0
Soulblighter
Daha önce yeni Windows sürümü çıkana kadar Internet Explorer'ı güncellemeyeceğini duyuran Micro$oft, IE'den Firefox'a geçişlerin artması sonucu IE 7.0'ı çıkarma kararı aldı.
2005 yazında çıkması beklenen yeni sürüm Windows XP Service Pack 2 ve üzeri işletim sistemlerini destekleyecek.

RSA Konferansında IE 7.0'ı tanıtan Bill Gates, yeni sürümün saldırılara karşı daha fazla güvenlik sağladığını söyledi. Windows XP'ye henüz geçmemiş olan kullanıcılar ise IE 7.0'ın Windows 2000 sürümünü de görmek istiyorlar. Microsoft ise bu isteklere henüz bir yanıt vermiş değil.

Ayrıca daha önceden IE ile beraber gelen Outlook Express'in IE 7.0 olmayacağı, yeni Windows sürümüyle duyurulacağı da Micro$oft tarafından bildirildi.

Micro$oft daha önce yaptığı bir açıklamada Firefox'un yeni sürümünün Internet Explorer'ı etkilemeyeceğini bildirmişti.

Kaynak: InfoWorld

Görüşler

0
sleytr
IE insanların başına ne açıyorsa activex kontrolleriyle, işletim sistemiyle sıkı entegrasyonuyla açıyor. MS bu yaklaşımdan uzaklaşacağına nasıl beceriyorsa IE 7'yi XP SP2 bağımlısı yapıyor. Bir yanda Mozilla, Opera windozdan ceptelefonlarına kadar nerdeyse aynı render motoruyla port edilebiliyorken MS tekel olarak üzerine aldığı "güvenli internet erişimi sağlama" görevini yerine getirmek için bile son sürüm son yamalı OSunu mecbur kılıyor. birileri toplam sahip olma maliyetimi diyordu bir ara?!?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linus Torvalds ile Microsoft'un Geleceği Üzerine

vst

Linus Torvalds, "Good Morning Silicon Valley" için yapılan bir söyleşide Microsoft'un gelecekteki pozisyonuna ilişkin tespitlerde bulunuyor. Torvalds'a göre Microsoft'un şu andaki pozisyonunu ileride hiç bir firma elde edemeyecek. Ancak pazar geliştikçe Microsoft'un da o pozisyonda varlığını sürdürebilmesi mümkün değil.

IE'de yeni güvenlik açığı

Challenger

"Yine mi?" dediğinizi duyar gibiyim. NTVMSNBC' de yer alan bu heberde "Güvenlik açığının arka-kapı açılarak, crackerların kullanıcının bilgisayarına sızabilecekleri ifade edildi. Açığı suistimal eden programın internet sitelerine konulduğu ve kullanıcıların internette dolaşırken, söz konusu açığı kullanan programı kapabilecekleri belirtildi. Microsoft güvenlik yetkilisi Stephen Toulouse, “Gerekli güvenlik yamalarının tamamlanması için hızlı bir şekilde çalıştıklarını” ifade etti." deniliyor.

Microsoft geleneğine uygun olarak bu açığa yama henüz çıkmış değil. İşin asıl ilginç yanı şu cümlede saklı: "Internet Storm Center ise daha ileriye giderek, internet girmek isteyen kullanıcıların bir süre için IE’den başka bir tarayıcı kullanmalarını önerdi."

Konu ile ilgili diğer kaynaklar: isc.incidents.org, Microsoft

Editörün Notu: Mozilla, FireFox, vs. gibi kolay kullanılan ve güvenli yazılımları çevremizde yaymak, eşimize dostumuza güzelce anlatmak ve onlara yardımcı olmak için bir sebep daha (olmadı masaüstü Mozilla ikonunu alışılmış IE mavi e ikonu ile değiştirin ;-).

Windows Live (Beta)

GtG

Microsoft, kendi alternatiflerini Windows Live Beta ile bir araya getiriyor.

Web tarayıcınızda ilk sayfa olmayı hedefleyen Microsoft'un, 2GB'lık mail alanı (Alternatif: Gmail), RSS okuyucusu (Alternatif: Google Reader), Live Favourites (Alternatif (?): del.icio.us) bu sayfadan sağladığı online servislerden birkaçı.
Diğer fikirlere ise burdan ulaşabilirsiniz.

EMO vs. M$ (İlk round EMO'nun)

anonim

Elektrik Mühendisleri Odası bir süredir sonunda mühendislik ünvanı olan sertifikalara karşı savaş veriyordu. EMO kendi sitesinde yanımlanan bu habere göre ilk roundu aldı.

Not: Arada RHCE de var ama bence GNU/Linux a da torpil yapılmamalı.

Microsoft, Python geliştiriyor

Soulblighter

Microsoft, .net framework üzerinde çalışacak, kendine ait bir Python sürümü geliştiriyor.

IronPython isimli bu yeni dille Microsoft, .Net framework üzerinde betik programlamayı kolay hale getirmeyi amaçlıyor. Microsoft, .net üzerinde çalıştığında IronPython'un, normal Python'dan 1.8 kez daha hızlı olduğunu da söyledi.

Şu an 0.7 sürümü bulunan IronPython, Microsoft'un gotdotnet.com geliştirme sitesinden indirilebilir.

Kaynak: ComputerWeekly