Microsoft'un Firefox korkusu: IE 7.0 geliyor

0
Soulblighter
Daha önce yeni Windows sürümü çıkana kadar Internet Explorer'ı güncellemeyeceğini duyuran Micro$oft, IE'den Firefox'a geçişlerin artması sonucu IE 7.0'ı çıkarma kararı aldı.
2005 yazında çıkması beklenen yeni sürüm Windows XP Service Pack 2 ve üzeri işletim sistemlerini destekleyecek.

RSA Konferansında IE 7.0'ı tanıtan Bill Gates, yeni sürümün saldırılara karşı daha fazla güvenlik sağladığını söyledi. Windows XP'ye henüz geçmemiş olan kullanıcılar ise IE 7.0'ın Windows 2000 sürümünü de görmek istiyorlar. Microsoft ise bu isteklere henüz bir yanıt vermiş değil.

Ayrıca daha önceden IE ile beraber gelen Outlook Express'in IE 7.0 olmayacağı, yeni Windows sürümüyle duyurulacağı da Micro$oft tarafından bildirildi.

Micro$oft daha önce yaptığı bir açıklamada Firefox'un yeni sürümünün Internet Explorer'ı etkilemeyeceğini bildirmişti.

Kaynak: InfoWorld

Görüşler

0
sleytr
IE insanların başına ne açıyorsa activex kontrolleriyle, işletim sistemiyle sıkı entegrasyonuyla açıyor. MS bu yaklaşımdan uzaklaşacağına nasıl beceriyorsa IE 7'yi XP SP2 bağımlısı yapıyor. Bir yanda Mozilla, Opera windozdan ceptelefonlarına kadar nerdeyse aynı render motoruyla port edilebiliyorken MS tekel olarak üzerine aldığı "güvenli internet erişimi sağlama" görevini yerine getirmek için bile son sürüm son yamalı OSunu mecbur kılıyor. birileri toplam sahip olma maliyetimi diyordu bir ara?!?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IExplorer kullanmayın da ne kullanırsanız artık...

sundance

The Register'da yeralan habere göre US-CERT özellikle son zamanlarda göze batan, IE domain/zone güvenlik modeli, the DHTML obje modeli, MIME type belirleme ve ActiveX gibi sayısız problem sebebiyle kaynaklanan problemlerden etkilenmemek için MSIE dışında herhangibir tarayıcı kullanmayı tavsiye ediyor.

İşin ilginç yanı Micros~1, söz konusu olay (kötü niyetli web sitelerinin, zirayetçilerin makinalarınındaki bilgilere erişmesi) hakkında tüketicileri geniş ölçüde etkileyen bir sorun olduğundan haberdar olmadığını açıkladı.

Not: Eğer illa da Windows kullanacaksanız (ki kendisi Micros~1'un tescilli markasıdır) size 4.7mblık bir download ve Firefox tavsiye ediyorum.

Microsoft .NET isminden vazgeçiyor

tongucyumruk

Microsoft ismi .NET Server olması beklenen yeni sunucu işletim sisteminin adını Windows Server 2003 olarak değiştirdi. Buna paralel olarak Exchange Server .NET gibi ürünlerin de adının benzer şekilde değiştirileceği ve .NET isminin ürünlerin adlarında kullanılmayacağı açıklandı. Buna karşılık ürünlerin tamamı üzerlerinde "Microsoft .NET Connected" logosu taşıyacaklar. Mirosoft'tan yapılan açıklama .NET isminin kullanıcıların aklında soru işaretlerine yol açabileceği bu nedenle isim değişikliğine gidildiği yönünde. Konuyla ilgili haberleri C|net ve ENT News'ten okuyabilirsiniz

Not: Konuyla ilgili Slashdot'ta girilen haberde yazarın yorumu ilginçti: Belki de .NET'in ne olduklarını anlayan kullanıcıların bundan kaçınacağını düşündüler

Micros~1 Tuvalet İşine Girdi

FZ

Tüm zamanların en fantastik yazılım firması Microsoft bu yaz İngiltere'deki büyük açık hava festivallerinde kullanılmak üzere portatif bilgisayarlı tuvalet hazırlama çalışmalarına başladı.

iLoo kod adlı bu açıkhava tuvaleti üzerinde çalışan MSN UK ekibi sistemde düz ekran plasma monitör, kablosuz klavye ve yüksek hızlı kablosuz Internet erişimi bulunduğunu belirtiyor. MSN UK sözcüsü Matthew Whittingham bu tuvaleti "WWW.C" olarak ad isimlendirebileceğimizi belirtti. Pazar payını genişletmeye çalışan Microsoft'un bu son hamlesi bilgisayarcılar camiasında hayretle karşılandı.

XBox Gizli Anahtarı kırma projesi

raistlinthewiz

Bu projede amaç Microsoft XBox medyalarını imzalamak için kulladığı 2048 bitlik gizli anahtarı kırmak. Başarılı olunursa modchiplere ihtiyaç duyulmayacak. (Bildiğim kadarıyla bu chipler sayesinde bu sistemin önüne geçiliyor) Çalışmalar başladı bile :)

http://theneoproject.com/

http://slashdot.org/articles/03/01/05/1456203.shtml?tid=109

M$´un MSN çıkartmaları

conan

Microsoft yeni ürünü olan MSN bilmem kaç sürümünü sanırım bugün çıkarttı. MSN'nin logosu bir kelebek, ve bilimum büyük web sayfalarında (washingtonpost.com gibi) zart diye önünüze tam sayfa kelebek görüntüsünde insanlar geliyor. (mothman prophecies seyredenler korkuyor tabii ama neyse!) Konumuz bu degil.