Micros~1: İçten ve hatta Harbici Avantaj :)

0
sundance
Micros~1 Windows Genuine Advantage sunucularında Cumartesi günü yaşanan bir sorun sebebiyle basta Vista kurulumları olmak üzere GA'in aktif olduğu sistemlerde "lisanssız kullanım" mesajları çıkmaya başlamış ve MS'un bir süredir bu konuda yaptırım olarak uyguladığı, bazı özelliklerin kapalı olduğu"azaltılmış fonksiyon" modu aktive edilmeye başlanmış.

Söylenildiğine göre bundan yegane etkilenmeyenler Volume Licence sahibi kurulumlar. (Bir dakika yoksa bu insanları VL ya da DRM'e yöneltmek için bir pazarlama stratejisi olabilir mi ;) Bir de trusted computing'e kötü diyordunuz)

Görüşler

0
bio
Micros~1

Disaridan bakildiginda ne kadar itici oldugunuzun farkinda misiniz?

0
FZ
İçeriden bakınca ne kadar eğlenceli ve nostaljik olduğunun farkında mısınız? :)
0
bio
Sahiden hala eglenceli mi sizce?

Bu arada, anlamayanlar icin, bastaki yorum da hafiften eglenceli bir TV reklamina gonderme yapmakta.

0
sundance
Gülümseyin zira "vayy sen nasıl olur da benim markamı izinsiz haberinde kullandın" demiyecek bir siteyi okuyorsunuz.

Ayrıca insanların dış görünüşlerine bakarak karar vermek de hiç hoş bir davranış değildir.

0
redbaron
0
redbaron
Herşeyden önce sanırım yorum yazma konusunda ders almam gerekecek.

( Yanlışlıkla post edilen komutları silmenin bir yolu var mı? Aradım ama bulamadım.)

micros~1 kesinlikle çok sıcak ve samimi. Hala dosya isimlerini eski alışkanlıklar yüzünden 8.3 şeklinde bırakanlar vardır mutlaka.

micro$ yada windoz vs şeklinde yazılsa idi haklı idiniz.

Bu haberi ben mi yanlış anlıyorum ? Volume lisansına sahip olmayan tüm Windows XP / Vista vesaire (Belki Ms Office te?) sistemler limited şekilde mi kullanılıyor şu an ?

Eğer öyle ise çok daha bir gürültü kopması gerekmez mi. Microsft'un web sayfasında buna ilişkin bir ibare göremedim.




Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft Winternals'ı satın aldı!

sundance

Sonunda olan oldu, Micros~1, muhtemelen Windows'u en iyi tanıyan kişi diye geçen (eski Unix'ci ;) Mark Russinovich'in kurucusu olduğu Winternals'ı satın aldı.

Russinovich'i özellikle forensics konusunda çalışan uzmanlar, muhteşem freeware sistem yazılımlarının adresi olan SysInternals'dan ya da geçen sene Ekim ayında ortaya çıkan Sony Rootkit rezaleti'nden hatırlayacaklardır.

Rahibin Sırrı

anonim

Anlık mesajlaşma yazılımları denince akla ilk önce MSN Messenger (yeni adıyla Live Messenger) gelir. Peki sansür denince?

Gene Micros~1, Gene Güvenlik Açığı

malkocoglu

Bir CNET haberine göre, Microsoft Pasaport servisindeki ciddi güvenlik problemi yüzünden 200 milyon kişinin hesabı tehlikeye girdi. Hesaplarda genellikle saklanan kredi kart numaraları, isimler, adresler Eylül ayı 2002 senesinden beri bu halde açık duruyorlardı. Bu açığın sebebiyet verdiği zararın miktarı henüz bilinmiyor.

Microsoft ve Yeni İşletim Sistemi: Singularity

coderlord

Microsoft, Singularity isimli "microkernel" mimarisine sahip yeni bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Sıfırdan yazılan işletim sistemi MS Windows işletim sistemi ailesinden tamamen bağımsız.

USENIX'in Temmuz ayındaki konferansında sunumlar yapan Microsoft ekibi güvenlik üzerinde çok fazla çalışmış gibi görünüyor. Kodun hızından çok güvenilirliği üzerinde durulmuş. Yeni işletim sisteminde "process"ler dinamik kod üretemeyecek veya yükleyemeyecekler.

Micros~1 yazılım korsanlığından ceza aldı!

sundance

2002 yılında Newsforge'unhaberine göre Micros~1 27 Eylül 2001'de Fransız mahkemelerinde Soft Image yazılımının kendine ait olmayan kısımlarını satmaktan dolayı $422,000 cezaya çarptırılmış (ve komiktir ki, Slashdot, Newsforge ya da Linux Today gibi yayın organları bu haberi Peru Milletvekili Edgar David Villanueva Nuñez meşhur mektubunda bahsedene kadar ıskalıyorlar.)

Aynı Micros~1 bugün, Amerikan mahkemelerinde bu sefer $19,000,000'lık bir tazminat istemiyle yargılanırken nedense yine hiçbir yerde haber yok...