Micros~1: İçten ve hatta Harbici Avantaj :)

0
sundance
Micros~1 Windows Genuine Advantage sunucularında Cumartesi günü yaşanan bir sorun sebebiyle basta Vista kurulumları olmak üzere GA'in aktif olduğu sistemlerde "lisanssız kullanım" mesajları çıkmaya başlamış ve MS'un bir süredir bu konuda yaptırım olarak uyguladığı, bazı özelliklerin kapalı olduğu"azaltılmış fonksiyon" modu aktive edilmeye başlanmış.

Söylenildiğine göre bundan yegane etkilenmeyenler Volume Licence sahibi kurulumlar. (Bir dakika yoksa bu insanları VL ya da DRM'e yöneltmek için bir pazarlama stratejisi olabilir mi ;) Bir de trusted computing'e kötü diyordunuz)

Görüşler

0
bio
Micros~1

Disaridan bakildiginda ne kadar itici oldugunuzun farkinda misiniz?

0
FZ
İçeriden bakınca ne kadar eğlenceli ve nostaljik olduğunun farkında mısınız? :)
0
bio
Sahiden hala eglenceli mi sizce?

Bu arada, anlamayanlar icin, bastaki yorum da hafiften eglenceli bir TV reklamina gonderme yapmakta.

0
sundance
Gülümseyin zira "vayy sen nasıl olur da benim markamı izinsiz haberinde kullandın" demiyecek bir siteyi okuyorsunuz.

Ayrıca insanların dış görünüşlerine bakarak karar vermek de hiç hoş bir davranış değildir.

0
redbaron
0
redbaron
Herşeyden önce sanırım yorum yazma konusunda ders almam gerekecek.

( Yanlışlıkla post edilen komutları silmenin bir yolu var mı? Aradım ama bulamadım.)

micros~1 kesinlikle çok sıcak ve samimi. Hala dosya isimlerini eski alışkanlıklar yüzünden 8.3 şeklinde bırakanlar vardır mutlaka.

micro$ yada windoz vs şeklinde yazılsa idi haklı idiniz.

Bu haberi ben mi yanlış anlıyorum ? Volume lisansına sahip olmayan tüm Windows XP / Vista vesaire (Belki Ms Office te?) sistemler limited şekilde mi kullanılıyor şu an ?

Eğer öyle ise çok daha bir gürültü kopması gerekmez mi. Microsft'un web sayfasında buna ilişkin bir ibare göremedim.




Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Daha iyi bir Windows için ...

yuxel

Microsoft, GNU/Linux kullanıcılarına, neden GNU/linux'u seçtikleri ve MS Windows'da neler görmek istediklerini öğrenmek için ev kullanıcıları ve kurumsal kullanıcılar için iki ayrı anket hazırlamış. Ev kullanıcıları için olan anketteki 15. soruda her ne kadar "possible" demişse de en üst satırlara "open your source" yazmayı ihmal etmedim ;)

Windows´ta Vahim Bir Durum !

anonim

Hürriyet Gazetesi'nin 17.07.2003 tarihli bir haberine göre Windowsta vahim bir hata varmış!

Hatanın, ''Last Stage of Delirium Research Group'' adlı Polonyalı araştırmacılar grubu tarafından ortaya çıkarıldığı, ancak bu uzmanların, hata çok vahim olduğu için olayı son derece gizli tuttukları belirtiliyor!

Microsoft: Zorlarsanız Windows`u çekeriz...

SHiBuMi

Microsoft CEO`su Steve Ballmer, Microsoft`un tekelcilik ve haksız rekabet suçlamalarıyla yargılandığı davada, dokuz eyalet tarafından kendilerine uygulanmak istenen yaptırımların gerçekleştirilmesi durumunda Windows işletim sistemini piyasadan çekmek zorunda kalacaklarını belirtmiş. 18 eyalet ile başlanan davada 9 eyalet Microsoft ile anlaşmaya vardı, diğer 9 eyaletin Microsoft ile olan mahkeme süreci ise devam ediyor.

VMware Microsoft ile anlaştı

elrond

VMware den büyük bir başarı haberi geldi. VMware üreticileri ürünü Microsofta satmayı başardı. Microsoft satış ekibi -ki bu 6000 kişi demek oluyor- ürün demolarında VMware kullanacak. özellikle 1 den fazla makina kurulumu gerektiren satış demolarını tek bir laptop ile gerçekleştirebilecekler böylece.

Bill Gates'e Açık Protesto

meddah

Bill Gates, Pekin Üniversitesi'nde "Çin'in yazılım dünyasındaki geleceği" konusunda konuşma yaparken "Özgür Yazılım / Açık Kaynak" yazılı pankartla sahneye çıkan biri tarafından protesto edildi.

Detaylı bilgi ve fotoğraflara buradan ve şuradan erişebilirsiniz...

Editör'ün notu: Aynı konuda iki haber gelmişti. 2. haberi aynı konuda olduğu için yayınlıyamıyoruz ama haberdeki linke burdan ulaşabilirsiniz.