MS Gatekeeper test de rezalet

0
anonim
Her şey "Kusursuz güvenlik uzmanı siz misiniz?" gibi bir soruyu takip ettiğim bloglarda ve bilimum arkadaşımdan gelen emailler aracılığı ile görmemle başladı. Adımız çıkmıs bir kere, haşa efendim kusursuzluk gibi bir iddiam olmadığı gibi MS'in ilgili sayfasındaki tanıtımın son derece lüzumsuz ve rantcı olduğunu düşündüm İtici geldi ama eninde sonunda değişiklik olur belki de güleriz fazlamesai'ye haber çıkar dedim, katıldım uzun lafın kısası :)
3 gün ikişer soru geldi. Soruların bazıları genel güvenlik bilgisi sorgulasa da son 3 soru Active Directory ve "Group Policy"lere dayalı senaryo bazlı uzun sorulardı. Verilen 30 saniyede GPOlarla yatıp kalkmadığınız sürece cevaplamak hakikaten imkansız gibiydi. Benim GPOlarla yıllardır alakam olmadığını düşünerek 3. günden sonra gözümdeki önemi azaldı.

Ama bu sabah sorulara bakalım ürün bazlı değilse cevaplarım derken asagıdaki yazı ile karşılaştım.

">>: Gatekeeper testim //
Thank you for your participation in The Gatekeeper Test. Due to technical difficulties which have impacted some score tracking we have decided to close the game immediately to avoid any disadvantage to participants. We sincerely apologise, but hope you appreciate the need to be fair. We are currently resolving the issue and will keep you informed about the test restart."


Yorum yok!

Görüşler

0
honal
Konu ile ilgili sikayetlerimiz yarisma baslamadan once baslamisti. Onceleri Linux altindan siteye erismemizde problem cikiyordu problem bizdedir(vay sen misin Linux kullanarak Windows guvenligini test etmeye calisan hede!)diyerek windows altinda denedik sonuc?, husran... Konuyu en son olarak microsoft'a bildirdik gelen cevap "sorundan haberdariz en kisa zamanda cozmeyi umuyoruz" oldu. Yarisma bitiyor biz hala sorunun cozumunu bekliyoruz:)
Detaylar
http://blog.huzeyfe.net/index.php?op=ViewArticle&articleId=9&blogId=1

http://blog.huzeyfe.net/index.php?op=ViewArticle&articleId=13&blogId=1

Son hata: http://www.huzeyfe.net/gatekeeper-hata.PNG

c:wındows da ne olaki, I!=ı
0
ttk
Merhaba

Webmatrix isimli bir program var, eğer onunla ayarları Türkçe olan bir windows'ta program yazılırsa "i" olması gereken harfleri "ı" olarak kaydedip hatâya sebep oluyordu. Bu veya benzeri bir problemden dolayı olabilir alınan mesaj.
Visual studio kayıt işini düzgün yapıyor bildiğim kadarı ile.
0
cs
"Page Back" tıklasaydın bari. İstediğin kadar puan alırdıın!

http://www.theregister.co.uk/2005/05/11/ms_gatekeeper_test_fiasco/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

.NET Kaynak Kodu açılıyor

elrond

Microsoft bu konuda eleştirilere, baskılara karşı dayanma gücünü her geçen gün yitiriyor ya da bunun iyi birşey olduğunu anlamış durumda. Hangi açıdan bakarsak bakalım sonuç nedir dersek sonuç iyi birşey diyebiliriz sanırım. Microsoft çalışanlarından Scott Gu' nun bloguna göre bazı kütüphanelerin kaynak kodu açılıyor.

Windows Vista yüklemek 2 dakika !

mos

Videoda göreceğiniz şahıs akıllara zarar bir hızla Windows Vista kuruyor "makina" sına.

Önce asıl kullandığı makinada bir kaç deneme yapan kahramanımız onlarca sürücü probleminin üstüne kaybettiği vakti de ekleyince bu kez Windows Vista'yı başka bir makina'ya kurmaya karar veriyor.

Spoiler yapmış olmayayım ama.. İşin ilgi çekici yanı şu ki bu makinayı 100$'a bile edinebilirsiniz !

Windows geliştiricileri: `Bizce Linux daha güvenli!´

sundance

Eweek´in haberine göre sistem geliştiriciler arasında yapılan bir anket, büyük çoğunluğun Linux´u Windows platformlarına göre daha güvenli bulduğunu ortaya koydu.

İşin ilginç yanı, çeşitli Kuzey Amerika şirketlerinden 500 geliştirici arasında yapılan ankete katılanlardan sadece %23´ü Linux kullanıcılarıydı.

Windowscular dediyse bu da yanlıştır ;) demeden bence ankete bir göz atın...

Microsoft da cep telefonu pazarında

larweda

Yeni bir İngiliz cep telefonu şirketi olan Sendo Plc. ile ortaklığa giden Microsoft, yeni geliştirmekte olduğu "Stinger" kod adlı Smartphone platformunu ilk defa Sendo ile birlikte geliştirdikleri Sendo Z100 Smartphone adı verilen cihazda piyasaya süreceğini duyurdu. Sendo Z100`ün Sonbahar 2001`de piyasada olması bekleniyor.

IE'de yeni güvenlik açığı

Challenger

"Yine mi?" dediğinizi duyar gibiyim. NTVMSNBC' de yer alan bu heberde "Güvenlik açığının arka-kapı açılarak, crackerların kullanıcının bilgisayarına sızabilecekleri ifade edildi. Açığı suistimal eden programın internet sitelerine konulduğu ve kullanıcıların internette dolaşırken, söz konusu açığı kullanan programı kapabilecekleri belirtildi. Microsoft güvenlik yetkilisi Stephen Toulouse, “Gerekli güvenlik yamalarının tamamlanması için hızlı bir şekilde çalıştıklarını” ifade etti." deniliyor.

Microsoft geleneğine uygun olarak bu açığa yama henüz çıkmış değil. İşin asıl ilginç yanı şu cümlede saklı: "Internet Storm Center ise daha ileriye giderek, internet girmek isteyen kullanıcıların bir süre için IE’den başka bir tarayıcı kullanmalarını önerdi."

Konu ile ilgili diğer kaynaklar: isc.incidents.org, Microsoft

Editörün Notu: Mozilla, FireFox, vs. gibi kolay kullanılan ve güvenli yazılımları çevremizde yaymak, eşimize dostumuza güzelce anlatmak ve onlara yardımcı olmak için bir sebep daha (olmadı masaüstü Mozilla ikonunu alışılmış IE mavi e ikonu ile değiştirin ;-).