MS Gatekeeper test de rezalet

0
anonim
Her şey "Kusursuz güvenlik uzmanı siz misiniz?" gibi bir soruyu takip ettiğim bloglarda ve bilimum arkadaşımdan gelen emailler aracılığı ile görmemle başladı. Adımız çıkmıs bir kere, haşa efendim kusursuzluk gibi bir iddiam olmadığı gibi MS'in ilgili sayfasındaki tanıtımın son derece lüzumsuz ve rantcı olduğunu düşündüm İtici geldi ama eninde sonunda değişiklik olur belki de güleriz fazlamesai'ye haber çıkar dedim, katıldım uzun lafın kısası :)
3 gün ikişer soru geldi. Soruların bazıları genel güvenlik bilgisi sorgulasa da son 3 soru Active Directory ve "Group Policy"lere dayalı senaryo bazlı uzun sorulardı. Verilen 30 saniyede GPOlarla yatıp kalkmadığınız sürece cevaplamak hakikaten imkansız gibiydi. Benim GPOlarla yıllardır alakam olmadığını düşünerek 3. günden sonra gözümdeki önemi azaldı.

Ama bu sabah sorulara bakalım ürün bazlı değilse cevaplarım derken asagıdaki yazı ile karşılaştım.

">>: Gatekeeper testim //
Thank you for your participation in The Gatekeeper Test. Due to technical difficulties which have impacted some score tracking we have decided to close the game immediately to avoid any disadvantage to participants. We sincerely apologise, but hope you appreciate the need to be fair. We are currently resolving the issue and will keep you informed about the test restart."


Yorum yok!

Görüşler

0
honal
Konu ile ilgili sikayetlerimiz yarisma baslamadan once baslamisti. Onceleri Linux altindan siteye erismemizde problem cikiyordu problem bizdedir(vay sen misin Linux kullanarak Windows guvenligini test etmeye calisan hede!)diyerek windows altinda denedik sonuc?, husran... Konuyu en son olarak microsoft'a bildirdik gelen cevap "sorundan haberdariz en kisa zamanda cozmeyi umuyoruz" oldu. Yarisma bitiyor biz hala sorunun cozumunu bekliyoruz:)
Detaylar
http://blog.huzeyfe.net/index.php?op=ViewArticle&articleId=9&blogId=1

http://blog.huzeyfe.net/index.php?op=ViewArticle&articleId=13&blogId=1

Son hata: http://www.huzeyfe.net/gatekeeper-hata.PNG

c:wındows da ne olaki, I!=ı
0
ttk
Merhaba

Webmatrix isimli bir program var, eğer onunla ayarları Türkçe olan bir windows'ta program yazılırsa "i" olması gereken harfleri "ı" olarak kaydedip hatâya sebep oluyordu. Bu veya benzeri bir problemden dolayı olabilir alınan mesaj.
Visual studio kayıt işini düzgün yapıyor bildiğim kadarı ile.
0
cs
"Page Back" tıklasaydın bari. İstediğin kadar puan alırdıın!

http://www.theregister.co.uk/2005/05/11/ms_gatekeeper_test_fiasco/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows 2000 ve NT´nin Kodları İnternet´te Dolaşıyor

yuxel

Half-life 2'dan sonra Window~1 2000 ve NT'nin kodları da internette dolanıyor. Slashdot'ta yorumlar uçuşurken haber BBC sayfalarında da yayınlandı. Microsoft'tan Steve Ballmer da olayı "Hacker'lar kodlarımızdan bazılarını görmüştür" sözleriyle aydınlatıyor. Uzmanlara göre M$ ağlarına Qaz isimli bir virüs/worm ile ulaşılmış.
ek kaynak : neowin.net

Win2K+WinXP = En Güvenli İşletim Sistemi !!!

cayfer

Gene de denemek lazım aslında ama ben hem Win2K hem de XP alabilecek kadar zengin değilim. Bu adreste şifreyle korunan bir XP makineyi Win2K CDsi ile açıp her şeye ama her şeye erişmenin yöntemi anlatılıyor.

Şimdi diyeceksiniz ki "makinanın başına oturduktan sonra..." ama neden aynı şey XP CDsiyle açınca olmuyor? Neden Win2K'yı Win2K CDsiyle açınca olmuyor?

"The most secure version ever!..."

Windows XP`nin yeni marifetleri

larweda

The Wall Street Journal`da çıkan bir habere göre, Windows işletim sisteminin yeni versiyonu olan Windows XP (ki 25 ekim`de piyasaya çıkacağı duyuruldu) ile beraber gelen Internet Explorer`da Smart Tags olarak adlandırılan yeni bir özellik olacakmış. Bu özellik sayesinde nette dolaşirken bir sayfa görüntülendiği zaman sayfa üzerindeki belirli kelimeler, otomatik olarak belirli web sitelerine linklenmiş olacak. Yani web sayfasının editörü ya da tasarımcısı sayfasında mesela Microsoft kelimesini kullanınca bu kelimeye bir link verilmemiş olmasına rağmen otomatik olarak www.microsoft.com`a linklenmiş olarak görünecek. Bunun türkçesi ise, tasarladığınız ya da yarattığınız sayfalara Microsoft tarafından müdahale edilmesi oluyor.

XBox Gizli Anahtarı kırma projesi

raistlinthewiz

Bu projede amaç Microsoft XBox medyalarını imzalamak için kulladığı 2048 bitlik gizli anahtarı kırmak. Başarılı olunursa modchiplere ihtiyaç duyulmayacak. (Bildiğim kadarıyla bu chipler sayesinde bu sistemin önüne geçiliyor) Çalışmalar başladı bile :)

http://theneoproject.com/

http://slashdot.org/articles/03/01/05/1456203.shtml?tid=109

Ucuz Windows, Linuxçuları kızdırdı

acemi_

Künye bölümünde "sektörün doğru, tarafsız ve gerçek olarak bilgilenmesini sağlamak ve sağlıklı bir iletişim kurmak amacıyla yayınlanmakta" olduğu belirtilen TÜBİDER'e ait TÜBİDER Bilişim Dünyası adlı sitenin bana gönderdiği spam mail ile "Microsoft'un Türkiye'de de Türkçe olarak sunmaya hazırlandığı Ucuz Windows işletim sistemi için Linux cephesinin küplere binmiş" olduğunu öğrendim.