MS Gatekeeper test de rezalet

0
anonim
Her şey "Kusursuz güvenlik uzmanı siz misiniz?" gibi bir soruyu takip ettiğim bloglarda ve bilimum arkadaşımdan gelen emailler aracılığı ile görmemle başladı. Adımız çıkmıs bir kere, haşa efendim kusursuzluk gibi bir iddiam olmadığı gibi MS'in ilgili sayfasındaki tanıtımın son derece lüzumsuz ve rantcı olduğunu düşündüm İtici geldi ama eninde sonunda değişiklik olur belki de güleriz fazlamesai'ye haber çıkar dedim, katıldım uzun lafın kısası :)
3 gün ikişer soru geldi. Soruların bazıları genel güvenlik bilgisi sorgulasa da son 3 soru Active Directory ve "Group Policy"lere dayalı senaryo bazlı uzun sorulardı. Verilen 30 saniyede GPOlarla yatıp kalkmadığınız sürece cevaplamak hakikaten imkansız gibiydi. Benim GPOlarla yıllardır alakam olmadığını düşünerek 3. günden sonra gözümdeki önemi azaldı.

Ama bu sabah sorulara bakalım ürün bazlı değilse cevaplarım derken asagıdaki yazı ile karşılaştım.

">>: Gatekeeper testim //
Thank you for your participation in The Gatekeeper Test. Due to technical difficulties which have impacted some score tracking we have decided to close the game immediately to avoid any disadvantage to participants. We sincerely apologise, but hope you appreciate the need to be fair. We are currently resolving the issue and will keep you informed about the test restart."


Yorum yok!

Görüşler

0
honal
Konu ile ilgili sikayetlerimiz yarisma baslamadan once baslamisti. Onceleri Linux altindan siteye erismemizde problem cikiyordu problem bizdedir(vay sen misin Linux kullanarak Windows guvenligini test etmeye calisan hede!)diyerek windows altinda denedik sonuc?, husran... Konuyu en son olarak microsoft'a bildirdik gelen cevap "sorundan haberdariz en kisa zamanda cozmeyi umuyoruz" oldu. Yarisma bitiyor biz hala sorunun cozumunu bekliyoruz:)
Detaylar
http://blog.huzeyfe.net/index.php?op=ViewArticle&articleId=9&blogId=1

http://blog.huzeyfe.net/index.php?op=ViewArticle&articleId=13&blogId=1

Son hata: http://www.huzeyfe.net/gatekeeper-hata.PNG

c:wındows da ne olaki, I!=ı
0
ttk
Merhaba

Webmatrix isimli bir program var, eğer onunla ayarları Türkçe olan bir windows'ta program yazılırsa "i" olması gereken harfleri "ı" olarak kaydedip hatâya sebep oluyordu. Bu veya benzeri bir problemden dolayı olabilir alınan mesaj.
Visual studio kayıt işini düzgün yapıyor bildiğim kadarı ile.
0
cs
"Page Back" tıklasaydın bari. İstediğin kadar puan alırdıın!

http://www.theregister.co.uk/2005/05/11/ms_gatekeeper_test_fiasco/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft: Zorlarsanız Windows`u çekeriz...

SHiBuMi

Microsoft CEO`su Steve Ballmer, Microsoft`un tekelcilik ve haksız rekabet suçlamalarıyla yargılandığı davada, dokuz eyalet tarafından kendilerine uygulanmak istenen yaptırımların gerçekleştirilmesi durumunda Windows işletim sistemini piyasadan çekmek zorunda kalacaklarını belirtmiş. 18 eyalet ile başlanan davada 9 eyalet Microsoft ile anlaşmaya vardı, diğer 9 eyaletin Microsoft ile olan mahkeme süreci ise devam ediyor.

Microsoft Açık Koda Isınmaya Başladı

FZ

Microsoft'un Microsoft Windows Server 2003, Compute Cluster Edition işletim sisteminde uzun zamandır paralel bilgi işlemcilerin kullandığı açık kodlu MPI (Message Passing Interface) altyapısını kullanacağı haberleri epey tartışmaya yol açtı ve ilgiyle karşılandı.

Microsoft'un artık gizlisi saklısı olmadan rüştünü ispatlamış açık kodlu yazılımları kendi ürünlerinde kullanmaya başlaması kimilerine göre yeni bir dönemin başlangıcı.

Total Copy: Olması gerektiği gibi

sundance

Hep güzel Linux programlarından mı sözedeceğiz. Piyasada binlerce super Windows programları var, hatta birçoğu freeware hatta Open Source.

\r \r Bu konudaki en güzel sitelerden biri olan www.shellcity.net'de yeralan TotalCopy Windows makinaların yıllardır problemli olan Copy penceresine yenilik getiriyor. Herşeyden önce herhangibir dosya kopyalaması sırasında diğer makina kapansa, networkden düşse vs. geri geldiği anda kopyalamaya devam edebiliyorsunuz. Dahası ne hızda kopyalamay yapabileceğinizi bile o anda ayarlayabiliyorsunuz. Bence hiç kaçırmayın.

Internet Explorer'da 4 Yeni Kritik Güvenlik Açığı

anonim

Mozilla'da açık çıkar da IE bunun altında kalır mı? Kalmaz tabi. Son bir iki hafta içinde 9 tane kritik güvenlik açığı bulunan IE, 4 yeni güvenlik açığıyla aramıza geri dönüyor.

Bu açıklar;dışardan betik çalıştırma, Sık kullanılanlar içindeki Kanallar listesine yeni kanal eklenince dışardan kod çalıştırabilme, Sık Kullanılanlar konumunun dışına sık kullanılanları ekleyebilme ve başka pencerelerden içerik değiştirme gibi "kritik" açıklar.

Bu açıklardan korunmak için Active Scripting'in devre dışı bırakılması veya daha garantili bir çözüm olarak Mozilla, Opera, Konqueror v.b. güvenli Internet tarayıcıları kullanılması tavsiye edilyor.

Ayrıntılı bilgiyi /.'da bulabilirsiniz.

Windows 2000 Service Pack 4 balonu!

anonim

Bir klasik Microsoft vakası daha yaşıyor dünya şu anda. Çıkarılan SP4 sistem yöneticilerini çıldırtmaya başladı bile. Özellikle TEST etmeden trink diye sistemlerine kuranların başlarında saç kalmadığına dair haberler geliyor. :) ASP.NET'in çalişmamasından tutun, Citrix configlerinin uçmasına bir çok vaka yaşanmakta şu anda :( Microsoft'un durumdan gayet de haberdar olması SP4'u yayinlamasından 4 gün sonra 46 hotfix çıkarmasından belli. Ne diyelim umalım ki Win2K SP4 bir başka Win NT SP6 vakası olmaz. Sysadminler: Hepin(m)ize kolay gelsin ;)