Mars Dünya´ya Yaklaşıyor

0
FZ
Mars gezegeni 27 Ağustos 2003 Çarşamba günü Dünya´ya çok yakın bir noktaya gelecek.

Gezegenimize en son milattan önce 57,537 yılında bu kadar yaklaşmış olan Mars´ın bir dahaki `yakın´ ziyareti ise 28 Ağustos 2287 yılında gerçekleşecek. Mars, Dünya´ya en çok yaklaştığında aramızdaki mesafe yaklaşık 55,758,006 km olacak.
Mars´ın bu yakın ziyaretini gözetlemek isteyenler daha ayrıntılı bilgiyi aşağıdaki sitelerde bulabilir:

Kandilli Rasahtanesi
http://www.astro.washington.edu/dept/mars_opposition.html
http://www.space.com/spacewatch/mars_preview_021108.html
http://mars.jpl.nasa.gov/

Görüşler

0
tongucyumruk
Özellikle çıplak göz/dürbün veya küçük bir teleskopla gözlem yapmaya çalışanlar için belkide ömürleri boyunca yakalayacakları en büyük fırsatlardan biri bu. Daha iyi bir manzara için astronot olup Mars'a gitmeniz gerek. Özellikle Orta boyda bir teleskop'la kutup buzullarının görülebilecek olması bu olaya ekstra bir önem katıyor.

Acaba Ankara üniversitesi daha önce kuyruklu yıldızlarda yaptığı gibi rasathaneyi açıp bir Mars izletir mi ki? Araştırmak lazım.
0
conan
Evet itiraf ediyorum, gece oniki siralarinda inis icin alcalmakta olan ucagi Mars zannettim! Durbunle bile bakinca cakan kirmizi isigin marsta ne isi oldugunu bir an icin dusundum. Hatta durbune baya bi kufur ettim cunku cift gosteriyodu, Ucagin iki inis isigi varmis ne bilim ben mars saniyodum hala...

HAAAAAA! diyip uyudum :P
0
yuxel
ehe :)
hocam sana dürbün den önce takvim lazımmış :)
0
sametc
55,758,006 km en yakın olduğu mesafe dusunebiliyormusunuz evren o kadar buyuk inanılmaz birşey gercekten bir yıldızın dunyadaki butun kumsalllardaki kum tanelerinden daha fazla var diyorlar bu ne kadar doğru bilmiyorum ama dusunun yıldızların duyadan 1000 kat buyuk olduğunu ve evreni dusnun :))

tatilim bitmedi :)
0
tongucyumruk
O zaman sana birkaç rakam daha vereyim de koltuktan yuvarlan.

İçinde bulunduğumuz galaksi olan Samanyolu (ki sıradan, ortalma bir galaksidir) 200 milyar yıldız içerir. Bu kadar yıldız içermesine rağmen bize en yakın olanı 4.3 ışıkyılı mesafede. (1 ışıkyılı = 365.25 * 24 * 3600 * 299769 = 9459990194400 km her ne kadar Türkler için çok büyük bir rakam olmasa da mesafe olarak oldukça uzak) Galaksimizin çapı 60000 ışık yılı. En yakın bize benzer galaksinin (Andromeda) uzaklığı 2 milyar ışık yılı. Evrende bu tip 200 milyar galaksi mevcut. Sırf bizim galaksimizde akıllı yaşam olma olasılığı olan yıldız sayısı yapılan tahminin iyimserliğine göre 10000 ile birkaç milyon arasında. Yeterli mi?
0
FZ
Bu olayı İstanbul´da en iyi nerede, nasıl gözlemleyebiliriz? Somut bir önerisi ya da yer tavsiyesi falan olan var mı?
0
FZ
İstanbul´da yaşayan biri bu olayı (şehir dışına çıkmadan) en iyi nerede gözlemleyebilir? Çıplak gözle en iyi nereden görülebilir? Teleskop ile gözlem yapmamıza izin verecek yerler hakkında somut bilgisi olan var mı?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Benim için ufak ama insanlık için büyük bir yalan!!!

parsifal

www.redzero.demon.co.uk/moonhoax adresinde Apollo 11'in hiç bir zaman Ay'a inmediği öne sürülüyor.
Tabi UFO'lar da var. Piramitleri'de uzaylılar inşaa etti. Bütün bunlar yıllardır bazı dünyalılar tarafından dile getirilen olaylar.
Bu sitede ise kanıtları ile "Neden Ay'a inilmediği" anlatılıyor. Hatta abartıp o meşhur sabit bayrağın bile nasıl yapıldığını bulabilirsiniz.
Bunların dışında tüm detaylar ele alınmış ve antitez olarak ortaya atılmış.
Bakmakta yarar var...

BİLSAT Uydumuza Ne Oldu?

RoR

Yörüngedeki ilk uydumuzu bilgi aktarımı amaçlı, İngiliz SSTL firması ile ortaklaşa 2003 yılında yapmıştık ve 2006 tarihine kadar çalışmıştı (gibi)... Son görevini pilini bitirerek sonlandırdı...

Uzaylılara iPod reklamı

cbc

Apple, ürünlerinin kalitesinin dünya standardını aştığını farketmiş olacak ki uzaylılar için reklam yapmaya karar vermiş ve devasa bir iPod inşa etmiş.

Haberin devamında reklamın ve haber kaynağının linkini bulacaksınız.

Uluslararası Uzay İstasyonunu ve Diğer Uyduları Gözlemlemek İster misiniz?

RoR

Gökyüzüne bakıyorsunuz ve birden bir parıltı beliriyor, gittikçe parlaklığı artıyor artıyor sonra yavaş yavaş sönerek kayboluyor, bu uçak değil (yanan sönen ışıkları yok), göktaşı değil (yavaş hareket ediyor), süpermen değil (pelerini yok :), peki nedir bu?

Sputnik'in 50. Yıldönümü

FZ

4 Ekim 1957 yılında insanlık bir ilki gerçekleştirdi. Bir basketbol topu büyüklüğüne yakın ilk yapay uydu olan Sputnik, Sovyetler Birliği tarafından uzaya gönderildi ve 98 dakika içinde dünya etrafında eliptik bir yörüngeye oturtuldu. ABD ile Rusya arasındaki meşhur uzay yarışının temelleri de böylece atılmış oldu. Görünüşe göre Google da bu önemli teknolojik gelişmeyi gözden kaçırmamış ve 50. yıldönümünde şirin bir logo ile gerekli hatırlatmayı yapmış ;-)