Fransa UFO Arşivlerini Açıyor!

0
darkhunter
Fransa Uzay Araştırmaları Merkezi CNES, resmi olarak 1977 yılından bu yana gizlice biriktirilen ve çoğu zaman varlığı inkar edilen UFO arşivlerini internet sitesinde yayımlayacağını duyurdu.
CNES’ten yapılan açıklamada, 70’li yıllardan bu yana toplanan bin 600 dosya, 3 bin soruşturma tutanağı ve UFO gördüğünü söyleyen 6 bin kişinin ifadelerinin önümüzdeki günlerden itibaren CNES’in web sitesinde yayımlanacağı bildirildi. CNES’in UFO’lar hakkında web sitesinde kademeli olarak 100 bin sayfa belge yayımlaması bekleniyor.

CNES, soruşturmalar sonunda söz konusu UFO dosyalarının yüzde 9’unun tamamen aydınlatıldığını, yüzde 33’ünün büyük ölçüde tanımlanabildiğini, yüzde 30’unun ek veri noksanlığından açıklanamadığını, yüzde 28’inin ise çok ayrıntılı soruşturmalara rağmen açıklanamadığını belirtiyor. [...]

Haberin devamını okumak için tıklayın [NTVMSNBC]

Görüşler

0
darkhunter
CNES'den ayrıntılı bilgi de burada.

Biraz yavaş açılıyor. Zaten, kolay olsaydı garip olurdu :p
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sound of Silence

parsifal

Uluslararası bir uzay araştırmaları ekibi, 2007'de Fransızlar tarafından Mars'a gönderilecek uzay aracıyla birlikte Mars'a bir mikrofon göndereceklerini açıkladılar.
Bundan önce 1999 Aralık ayında Amerikan Hükümeti'nin Mars uçuşunda da yollanmış olmasına rağmen bilindiği üzere uzay aracı yoldayken bir daha haber alınmamak suretiyle kaybolmuş ve 100.000 USD'lık mikrofon da araçla birlikte yok olmuştu.
Görev süresince her türlü sese karşı duyarlı olan mikrofonun yanında, düşük frekans sesleri de alabilmesi için de bir alıcı bulunacak.
www.space.com

Uluslararası Uzay İstasyonunu ve Diğer Uyduları Gözlemlemek İster misiniz?

RoR

Gökyüzüne bakıyorsunuz ve birden bir parıltı beliriyor, gittikçe parlaklığı artıyor artıyor sonra yavaş yavaş sönerek kayboluyor, bu uçak değil (yanan sönen ışıkları yok), göktaşı değil (yavaş hareket ediyor), süpermen değil (pelerini yok :), peki nedir bu?

Linux ile Mars´a Yolculuğa Çıkalım!

ckaptan

www.mandrakelinux.com'daki bir haber sayesinde Nasa'nın kullandığı Maestro yazılımının kamuya açık sürümünü indirdim. mars.telascience.org adresinden indirilebilen ve tamamiyle Java ile yazılmış olan bu yazılım sayesinde Spirit'in Mars'a inişine dair fotoğrafları bazıları 3 boyutlu olmak üzere izleme şansına sahip olabiliyor ve bu insanlık açısından oldukça önemli yolculuğa ait fotoğrafları Linux masaüstümüzden izleyebiliyoruz.

ESA Summer of Code in Space (SOCIS) 2012

coskung

Her yıl düzenlenen Google Summer of Code etkinliğine benzer şekilde, Avrupa Uzay Ajansı'da öğrencilere bir fırsat sunuyor. Uzay ile ilgili açık kaynak projelere öğrencilerin katkı sağlamasını amaçlayan projede, mentör organizasyonlar belirlenmiş ve öğrenci başvuruları 27 Temmuz'a kadar devam edecek.

Avrupa Uzay Ajansı Galileo Projesinde Düğmeye Bastı

conan

Avrupa Uzay Ajansi (AUA) bugün yaptığı açıklamayla uzun zamandır konuşulup bir türlü başlanamayan Galileo projesinin start alacağını duyurdu. Galileo projesi şu anda ABD tekelinde olan Küresel Yer Belirleme (GPS) sistemi benzeri bir uydu zinciri. En yakın rakibi GPS'in politik, askeri, ve genel amaçlı kullanıp kısıtlamalarından yakınan Avrupa Birliği uzun zamandır bir türlü kendi arasında anlaşamadığı bu projeyi başlatmada biraz geç mi kaldı acaba?