Linux ile Mars´a Yolculuğa Çıkalım!

0
ckaptan
www.mandrakelinux.com'daki bir haber sayesinde Nasa'nın kullandığı Maestro yazılımının kamuya açık sürümünü indirdim. mars.telascience.org adresinden indirilebilen ve tamamiyle Java ile yazılmış olan bu yazılım sayesinde Spirit'in Mars'a inişine dair fotoğrafları bazıları 3 boyutlu olmak üzere izleme şansına sahip olabiliyor ve bu insanlık açısından oldukça önemli yolculuğa ait fotoğrafları Linux masaüstümüzden izleyebiliyoruz.
Sitede her ne kadar RedHat için tar.gz dosyası dese de yine sitenin dediği gibi diğer distrolarda da çalışabiliyor:
Örneğin ben Mandrake 9.2'ye kurdum ve bu güzel olaya ait fotoğrafları keyifle izledim.
Kurulum oldukça kolay, zira program kendi JRE'sini de belirtilecek olan dizine kuruyor; bunun yanısıra bu adrestende kuruluma ait bilgi elde edilebilir.
Keyfini çıkarın!

Görüşler

0
ckaptan
Güzel program gerçekten de; ancak bazı fotoğraflar net değil, ama bu da herhalde kendi kalite eksikliklerinden kaynaklanıyor fotoların, yine de çok heyecanlandırıcı bir gelişme ve Linux ile tanık olmak da güzel...
0
mturker
Debian'da kurabilen oldu mu? Kurulurken bütün dosyalara no such file or directory diyor ve kurulum dizininde hiç bir dosya oluşmuyor, sadece startup linkleri ve alt dizinler.
0
realist
Java ile yazılmış efenim...
Linux ile çalışır.
Windows ile de çalışır.
MacOs ile de çalışır.
Belki de en iyi Solaris ile çalışır.
Diğerleri ile birazcık uğraştırır ama neredeyse yukarıdaki adrese girebilen tüm işletim sistemlerinde çalışır.
Madem öyle; nasıl oluyor da haberin başlığı "Linux ile Mars'a yolculuğuna çıkalım" oluyor?
0
mturker
Tabi ki diğer işletim sistemleriyle de çalışır ama burada biz Linux ile Mars yolculuğuna çıkalım demişler, sen istersen MS ile gel :) Biz Linux ile gitmeyi tercih ettik sadece.
0
ckaptan
Merhaba,
Yapı olarak bir yazılımı kurup çalıştırmadan tavsiye etmek istemiyorum. Bu yüzden de evinde Linux kullanan biri olarak öncelikle programı indirdim, kurdum ve de çalıştırdım. Bunun dışında diğer işletim sistemlerinde de dediğiniz gibi muhakkak çalışır ama ben kendi kurduğumu haber olarak vermeyi tercih ettim, tıpkı mandrakelinux.com'daki...
Saygılarımla.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sound of Silence

parsifal

Uluslararası bir uzay araştırmaları ekibi, 2007'de Fransızlar tarafından Mars'a gönderilecek uzay aracıyla birlikte Mars'a bir mikrofon göndereceklerini açıkladılar.
Bundan önce 1999 Aralık ayında Amerikan Hükümeti'nin Mars uçuşunda da yollanmış olmasına rağmen bilindiği üzere uzay aracı yoldayken bir daha haber alınmamak suretiyle kaybolmuş ve 100.000 USD'lık mikrofon da araçla birlikte yok olmuştu.
Görev süresince her türlü sese karşı duyarlı olan mikrofonun yanında, düşük frekans sesleri de alabilmesi için de bir alıcı bulunacak.
www.space.com

Colorada semalarında ateştopları

conan

Slashdot'da gördüğüm ilginç bir habere göre, Colorado'da iki gün üstüste, iki normalden büyük göktaşı'nın gözlemlenmesi rastlantı oranı oldukça düşük olan bu olay hakkında geniş araştırma başlamasına neden olmuş. Pazar akşam saat 7:20'de güneybatı gökyüzünde ve de pazartesi aksamı 10:45'de batı gökyüzünde görülen iki büyük ateştopu sonrasında, yerde bir iz bulabilme umuduyla araştırmalara başlanmış.

Görenlerin verdikleri ifadelere gore pazar günü gözlemlenen ateştopu yeşil turuncu ve mor alevlerden oluşurken pazartesi günkü ise daha çok mavimsi bir alev yayıyormuş. Civardaki Cloudbait gözlem evi 900 kadar tanıktan rapor almış. (www.cloudbait.com) Colorado Universitesi de arastırmalara bir ekiple katılıyormuş.

Kaynak: /. ve dailycamera

Ankara! Mavi Gezegen Buradan Çok Güzel Görünüyor!

FZ

Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) dün görüşülmesi beklenen ve Türkiye'nin yakın gelecekteki güvenlik politikalarının çerçevesini çizen yeni Milli Güvenlik Siyaset Belgesi (MGSB), 'belgeler ellerine geç ulaştığı' gerekçesiyle, hükümetin isteği üzerine bir sonraki toplantıya bırakıldı. Toplantıda, astronot yetiştirilmesini de kapsayan 2005-2014 Ulusal Uzay Araştırmaları Projesi için 1 milyar YTL'lik bütçe ayrılması da benimsendi.

Toplantının ağırlıklı gündemini TÜBİTAK tarafından hazırlanan Ulusal Bilim ve Teknoloji Stratejisi oluşturdu. Türkiye'nin 2023 yılındaki vizyonunu anlatan sunum, TÜBİTAK Başkanvekili Prof. Dr. Nüket Yetiş tarafından yapıldı. Yetiş, 11 Mart'ta Ankara'da toplanan Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nda alınan kararlar hakkında bilgi verdi. Ulaştırma Bakanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, TÜBİTAK eşgüdümünde sürdürülen 2005-2014 Ulusal Uzay Araştırmaları Projesi için 1 milyar YTL bütçe ayrılacak. Bu para, 2008'e kadar astronot yetiştirilmesi, 2009'a kadar ulusal fırlatma sistemi kurulması ve ulusal uzay sistemi altyapısının oluşturulması için harcanacak.

Haberin tamamı için: http://www.radikal.com.tr

Tolkien`ın Mount Doom`u gerçek oluyor !

sundance

Bu makalede anlattığı kadarıyla ABD hükümeti Nevada`da yeralan Yucca Dağı`nı ülkenin en büyük nükleer atık deposu yapmaya karar vermiş.

Nevada eyaletinin muhalefetine rağmen, kabul edildiği takdirde bölge yaklasik 100,000 yıl boyunca uzak durulması gereken bir alan olacak. Ve şu anda Enerji bakanlığı onbinlerce yıl sonra bile tehlike olduğunu uzak durulması gerektiğini anlatabilecek evrensel bir tabela/işaret üzerinde çalışıyormuş. Acaba başrolde (Sauron) kim olacak o tarihe :))

Uzay Mekiği Maceraları

SHiBuMi

Geçen gün Discovery Channel'de 1984-1994 döneminde NASA tarafından başlatılan ve sonra Avrupa Uzay Ajansı ile ortaklaşa devam ettirilen "Space Game" isimli projenin belgeselini seyrettim. Proje 1984 yılında o dönemin Amerika Başkanı Reagan tarafından yapılan bir konuşma ile başlatılıyor. Reagan'ın çok önemli bir sözü var: "Amerika, her zaman olduğu gibi uzay yarışında birinciliğini koruyacaktır. Bu amaçla Uzay Oyunu projemize start veriyoruz. Biz hep birinci kalacağız, çünkü biz özgürüz."