Linux ile Mars´a Yolculuğa Çıkalım!

0
ckaptan
www.mandrakelinux.com'daki bir haber sayesinde Nasa'nın kullandığı Maestro yazılımının kamuya açık sürümünü indirdim. mars.telascience.org adresinden indirilebilen ve tamamiyle Java ile yazılmış olan bu yazılım sayesinde Spirit'in Mars'a inişine dair fotoğrafları bazıları 3 boyutlu olmak üzere izleme şansına sahip olabiliyor ve bu insanlık açısından oldukça önemli yolculuğa ait fotoğrafları Linux masaüstümüzden izleyebiliyoruz.
Sitede her ne kadar RedHat için tar.gz dosyası dese de yine sitenin dediği gibi diğer distrolarda da çalışabiliyor:
Örneğin ben Mandrake 9.2'ye kurdum ve bu güzel olaya ait fotoğrafları keyifle izledim.
Kurulum oldukça kolay, zira program kendi JRE'sini de belirtilecek olan dizine kuruyor; bunun yanısıra bu adrestende kuruluma ait bilgi elde edilebilir.
Keyfini çıkarın!

Görüşler

0
ckaptan
Güzel program gerçekten de; ancak bazı fotoğraflar net değil, ama bu da herhalde kendi kalite eksikliklerinden kaynaklanıyor fotoların, yine de çok heyecanlandırıcı bir gelişme ve Linux ile tanık olmak da güzel...
0
mturker
Debian'da kurabilen oldu mu? Kurulurken bütün dosyalara no such file or directory diyor ve kurulum dizininde hiç bir dosya oluşmuyor, sadece startup linkleri ve alt dizinler.
0
realist
Java ile yazılmış efenim...
Linux ile çalışır.
Windows ile de çalışır.
MacOs ile de çalışır.
Belki de en iyi Solaris ile çalışır.
Diğerleri ile birazcık uğraştırır ama neredeyse yukarıdaki adrese girebilen tüm işletim sistemlerinde çalışır.
Madem öyle; nasıl oluyor da haberin başlığı "Linux ile Mars'a yolculuğuna çıkalım" oluyor?
0
mturker
Tabi ki diğer işletim sistemleriyle de çalışır ama burada biz Linux ile Mars yolculuğuna çıkalım demişler, sen istersen MS ile gel :) Biz Linux ile gitmeyi tercih ettik sadece.
0
ckaptan
Merhaba,
Yapı olarak bir yazılımı kurup çalıştırmadan tavsiye etmek istemiyorum. Bu yüzden de evinde Linux kullanan biri olarak öncelikle programı indirdim, kurdum ve de çalıştırdım. Bunun dışında diğer işletim sistemlerinde de dediğiniz gibi muhakkak çalışır ama ben kendi kurduğumu haber olarak vermeyi tercih ettim, tıpkı mandrakelinux.com'daki...
Saygılarımla.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkler Uzaya Gidiyor

FZ

"ATA-1: Sivil, Barışçıl ve Bilimsel Amaçlı Bir Fırlatma Aracı İçin Sistem Tasarımı"

Yanlış okumadınız, İTÜ, ODTÜ, BÜ, Bilkent Ü., Dokuz Eylül Ü., Ankara Ü., Çukurova Ü. gibi üniversitelerimizden bir grup gencin oluşturduğu SpaceTurk grubunun hedefi TÜBİTAK ile tüm Türkiye'den aldıkları ve alacakları destekle 2007 yılının 30 Ağustos sabahı ateşleme düğmesine basmak ve yerden yaklaşık 500 km. yükseklikteki yörüngeye bir uyduyu yerleştirmek.

ESA Summer of Code in Space (SOCIS) 2012

coskung

Her yıl düzenlenen Google Summer of Code etkinliğine benzer şekilde, Avrupa Uzay Ajansı'da öğrencilere bir fırsat sunuyor. Uzay ile ilgili açık kaynak projelere öğrencilerin katkı sağlamasını amaçlayan projede, mentör organizasyonlar belirlenmiş ve öğrenci başvuruları 27 Temmuz'a kadar devam edecek.

Hubble Kör Oldu

conan

Hubble uzay teleskobunun ana kamerası geçen haftasonu devre dışı kaldı. 2002 yılında yerleştirilen ve 3 elektronik kamera, filtreler, ve morötesi, kızılötesi ayrıştırıcılardan oluşan Advanced Camera for Surveys (ACS) modülü Şubat 27'de girdiği güvenli moddan çıkamadı.

Uzaya kestirme yol - Open Universe

butch

Bugün program arşivimi ayıklarken karşıma neredeyse bir yıl önce indirdiğim ve gerçekçiliği ile şaşkınlık yaratan bir program çıktı karşıma. Adı Open Universe. Bir uzay simülasyon programı. Diğerlerinden göre oldukça üstün olan OU'nun yaratıcısı proje üzerinde üç yıl boyunca uzun aralıklarla çalışabilmiş ve şu anda da geliştirmek için vakit ayıramıyormuş. Sebep malum...

Sputnik'in 50. Yıldönümü

FZ

4 Ekim 1957 yılında insanlık bir ilki gerçekleştirdi. Bir basketbol topu büyüklüğüne yakın ilk yapay uydu olan Sputnik, Sovyetler Birliği tarafından uzaya gönderildi ve 98 dakika içinde dünya etrafında eliptik bir yörüngeye oturtuldu. ABD ile Rusya arasındaki meşhur uzay yarışının temelleri de böylece atılmış oldu. Görünüşe göre Google da bu önemli teknolojik gelişmeyi gözden kaçırmamış ve 50. yıldönümünde şirin bir logo ile gerekli hatırlatmayı yapmış ;-)